مفاهیم و اصطلاحات تخصصی بازاریابی محتوایی

جذب مخاطب از طریق بازاریابی محتوایی

اگر می خواهید بازاریابی محتوایی را به صورت حرفه ای دنبال کنید، باید مفاهیم و اصطلاحات تخصصی این رشته را به خوبی یاد بگیرید و درباره آن ها مطالعه مستمر داشته باشید.

در این صفحه مجموعه ای از مفاهیم و واژگان تخصصی مربوط به بازاریابی محتوایی را گردآوری کرده و هر یک را به اختصار توضیح داده ایم.

سعی خواهیم کرد این فهرست را هر روز کامل تر کنیم و مفاهیم جدیدتری را به آن اضافه کنیم.

ردیف
کلیدواژه فارسی
کلیدواژه انگلیسی
مخفف
1
محتوا
Content
-
آنچه که در درون فرم قرار می گیرد، محتواست. مثل آب داخل لیوان، متن داخل سایت، داستان داخل یک فیلم و... در یک تعریف دیگر، گفته می شود که محتوا، اطلاعاتی است که فایده ای را به مخاطب می رساند.
2
فرم
Form
-
به ظرفی که محتوا را در بر می گیرد، فرم گفته می شود. مثل لیوان برای آب، فیلم برای سناریو و...
3
مفهوم
Concept
-
مفهوم در واقع معنای محتواست. محتوا تلاش می کند که مفهومی را در قالب یک پیام به مخاطب ارائه نماید.
4
حوزه موضوعی
Context
-
مجموعه ای از مفاهیم در کنار هم یک حوزه موضوعی را تشکیل می دهند. هر واژه می تواند در حوزه های موضوعی مختلف، مفاهیم متفاوتی داشته باشد. مثلاً کلمه «قلم» در کانتکست «خطاطی» یک مفهوم دارد و همین واژه قلم در کانتکست «نویسندگی» مفهوم دیگری دارد.
5
بازاریابی درون گرا
Inbound Marketing
-
به این روش، بازاریابی جاذبه ای هم گفته می شود. در بازاریابی درون گرا با تولید محتوایی که ارزش و فایده ای را برای مخاطب ایجاد کند، مشتریان را به سمت کسب و کارها جذب می کنند. در واقع در این روش، به جای این که شما به دنبال مشتری باشید، کاری می کنید که مشتریانی که دنبال شما می گردند، شما را پیدا کنند.
6
بازاریابی برون گرا
Outbound Marketing
-
روش متضاد بازاریابی درون گرا است. این روش سنتی، سعی می کند با تبلیغات و سایر روش های قدیمی بازاریابی، خدمات و محصولات خود را به مشتریان معرفی کرده و بفروشد.
7
بازاریابی محتوایی
Content Marketing
-
بازاریابی محتوایی یک رویکرد استراتژیک در بازاریابی است که با تمرکز بر تولید و انتشار محتوای با ارزش و مرتبط، مخاطبان مشخصی را جذب کرده و در نهایت باعث افزایش فروش و سایر اقدامات سودآور مشتریان می شود.
تولید محتوا، فرایند طراحی و تهیه محتوایی است که برای مخاطب، مفید، دسترس پذیر و موثر باشد. تولید محتوا یعنی تهیه محتوای مناسب، برای مخاطب مناسب، در زمان مناسب.
9
بهینه سازی محتوا
Content Optimization
-
با اهداف مختلفی ممکن است نیاز به بهینه سازی محتوا داشته باشید. گاهی محتوا باید برای مخاطب مشخصی بهینه سازی شود، گاهی منظور از بهینه سازی، سئو است و گاهی منظور ما بهینه سازی محتوا از منظر تجربه کاربری است. نکته مهم این است که بدانیم محتوا باید متناسب با هدفی که برای آن در نظر گرفته شده، بهینه سازی شود و هر محتوایی، مناسب هر هدفی نیست.
10
تقویم محتوا
Editorial Calendar
-
تقویم محتوا یک برنامه زمان بندی شده است که به تیم تولید محتوا کمک می کند تا کار خود را به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه برنامه ریزی و بر نحوه اجرا و عملکرد آن نظارت کنند.
11
جمع آوری محتوا
Content Curation
-
این اصطلاح به معنای گزینش محتواهای با کیفیت از منابع مختلف و بازنویسی و انتشار آن برای مخاطبان خودتان است. به این ترتیب هم به مخاطبان خود کمک می کنید که با محتواهای با کیفیت منابع دیگر آشنا شوند و هم محتوای خود را تقویت می کنید.
12
شکاف محتوایی
Content Gap
-
فاصله موجود بین محتواهای فعلی شما و نیازهای محتوایی مخاطبان شما را شکاف محتوایی یا کانتنت گپ می گویند. شما باید به روش های مختلف سعی کنید نیازهای محتوایی مخاطبان را شناسایی کنید و برای همه آن نیازها، محتوای با کیفیت تولید کنید.
13
تجزیه و تحلیل شکاف محتوایی
Content Gap Analysis
-
به اقداماتی که برای شناسایی فاصله بین محتواهای موجود و نیازهای محتوایی مخاطبان انجام می شود، تجزیه و تحلیل شکاف محتوایی گفته می شود. این آنالیز می تواند از طریق تحقیق کلمات کلیدی، مصاحبه با کاربران و سایر روش ها نجام شود.
14
محتوای منحصر به فرد
Unique Content
-
محتوایی است که توسط شما تولید شده و در هیچ منبع دیگری پیش از شما منتشر نشده است. منحصر به فرد بودن یا یونیک بودن محتوا، یکی از مهمترین معیارهای گوگل برای رتبه بندی در نتایج جستجو است.
15
محتوای تکراری
Duplicate Content
-
محتوا اگر تکراری باشد و از منابع دیگر کپی شده باشد (حتی اگر بسیار با کیفیت تولید شده باشد)، هیچ ارزش افزوده ای برای مخاطب ایجاد نمی کند و همین مسئله باعث می شود که گوگل ارزشی برای آن قائل نباشد.
16
محتوای ویروسی
Viral Content
-
محتوایی است که مثل یک ویروس، توسط مردم منتشر شود. کاربران اگر یک متن، صوت یا ویدیو را جذاب یا مفید تشخیص دهند، آن را برای دیگران ارسال می کنند و محتوای شما را به رایگان منتشر می کنند. ویروسی کردن محتوا یک از مهمترین روش های بازاریابی محتوایی است که هزینه کم و بازدهی بسیار بالایی دارد.
17
خوشه بندی محتوا
Topic Clustering
-
یکی از روش های جدید طراحی ساختار محتوا، خوشه بندی است. در این روش برای هر موضوع کلیدی، یک خوشه طراحی می شود که شامل یک محتوای ستون و چندین محتوای پشتیبان است. این روش اثر مثبت قابل توجهی در سئو دارد.
18
محتوای ستون
Pillar Content
-
محتوایی که بیشترین کمیت و کیفیت را در یک خوشه محتوایی دارد، محتوای ستون نامیده می شود. محتواهای پشتیبان با لینک دادن به محتوای ستون، اعتبار و ارزش آن را تقویت می کنند.
19
محتوای سنگ بنا
Cornerstone Content
-
محتوایی است که با حجم بسیار زیادی از کلمات، ابعاد مختلف یک موضوع را پوشش داده و بسیار جامع و کامل نوشته شود. محتواهای سنگ بنا می توانند نقش محتوای ستون در یک خوشه را ایفا نمایند.
20
نرخ تبدیل محتوا
Content Conversion Rate
CR
چند درصد کاربرانی که به یک محتوا مراجعه می کنند، هدف محتوا را محقق می کنند؟ مثلاً محصولی را خریداری می کنند یا ایمیل و شماره تلفن خود را در اختیار شما قرار می دهند؟ به این درصد مخاطبان، نرخ تبدیل محتوا گفته می شود که یک مخاطب را به یک مشتری «تبدیل» می کند.
21
دعوت به اقدام در محتوا
Call To Action
CTA
محتوا اگر هدفمند تولید شده باشد، باید کاربر را به یک اقدام مشخص دعوت کند. مثلاً دکمه خرید محصول یا سفارش خدمات یا فرم ثبت نام در خبرنامه ایمیلی، می توانند دعوت به اقدام باشند.
22
نرخ کلیک محتوا
Click Through Rate
CTR
چند درصد کاربرانی که به هر نحوی لینک و تیتر محتوای شما را می بینند، روی آن کلیک می کنند؟ به این درصد، نرخ کلیک محتوا گفته می شود. روش های مختلفی برای افزایش نرخ کلیک وجود دارد.
23
کلمات کلیدی مرتبط
LSI Keywords
-
این کلمات، مفاهیم و اصطلاحاتی هستند که به صورت پنهان، با کلیدواژه های محتوای شما ارتباط دارند. مثلاً کلمه «پیتزا» هیچ اشتراک لفظی با «فست فود» ندارد اما به صورت پنهان، معنای مرتبطی با آن دارد. وجود کلمات مرتبط، به گوگل این پیام را می دهد که محتوای شما به چه موضوعی مرتبط است و چقدر کامل نوشته شده است.
24
محتوای سازگار
Adaptive Content
-
تولید یک محتوای ثابت و انتشار آن در همه جا، رویکرد متضاد تولید محتوای سازگار است. در رویکرد سازگاری، شما باید برای هر رسانه، هر مخاطب و هر روش نمایشی، محتوای قابل تطبیق جدیدی تولید کنید. این رویکرد، اثربخشی بسیار بالاتری دارد.
25
ارزیابی محتوا
Content Audit
-
به فرایند جمع آوری و تجزیه و تحلیل وضعیت محتواهای موجود، ارزیابی محتوا گفته می شود که به ما کمک می کند برای حذف، بهینه سازی و بازنشر محتواهای موجود و تولید محتوای آینده، تصمیم گیری کنیم.
26
شاخص های کلیدی عملکرد محتوا
Key Performance Indicators
KPI
معیارهای قابل اندازه گیری و شفاف برای بررسی عملکرد محتوا نسبت به اهداف از پیش تعیین شده را شاخص های کلیدی عملکرد محتوا می گویند.
27
تجزیه و تحلیل آماری محتوا
Content Analytics
-
تجزیه و تحلیل آماری محتوا، با استفاده از ابزارهای آمارگیر، داده های ارزشمندی درباره شاخص های عملکرد محتوا در اختیار ما قرار می دهد. مثل این که بازدید محتواها چقدر بوده و کاربران چقدر با محتوا تعامل داشته اند.
28
نرخ پرش
Bounce Rate
-
این شاخص نشان می دهد که چند درصد کاربران پس از اولین بازدید از یک سایت، از آن خارج شده اند.
29
نرخ خروج
Exit Rate
-
این شاخص درصد کاربرانی که از یک صفحه خارج می شوند را نشان می دهد. ممکن است یک سایت نرخ پرش بالایی داشته باشد اما نرخ خروج یکی از صفحات آن، پایین باشد.
30
محتوای کاربر پسند
User-Friendly Content
-
محتوایی است که در همه دستگاه ها به خوبی نمایش داده شود و با استفاده از لحن مناسب و المان های بصری جذاب، احساس رضایت را در کاربر ایجاد نماید.
31
پرسونای خریدار یا پرسونای مخاطب
Buyer Persona
-
پرسونا شامل ویژگی های شخصیتی مخاطب شماست که تصویر دقیقی از مصرف کننده محتوا در اختیار ما قرار می دهد. مخاطب شما مرد است یا زن؟ لیسانس دارد یا دکتری؟ کودک است یا بزرگسال؟ به چه نوع موسیقی هایی علاقه مند است؟ و...
32
کپی رایتینگ
Copywriting
-
به نوشتن متن های تبلیغاتی به منظور استفاده در کمپین های بازاریابی، کپی رایتینگ گفته می شود. این مفهوم را با «کپی رایت» که به صورت Copyright نوشته می شود و به معنای حق مالکیت معنوی محتواست، اشتباه نگیرید.
33
نرخ مشارکت
Engagement Rate
-
این شاخص میزان تعامل و برقرار ارتباط مخاطب با محتوا را نمایش می دهد. هرچه محتوا با نیاز کاربر مرتبط تر باشد و کیفیت و جذابیت بیشتری داشته باشد، نرخ مشارکت بیشتری را جذب خواهد کرد.
34
صفحه فرود
Landing Page
-
یک صفحه اختصاصی برای جذب مخاطبان و هدایت آن ها به یک اقدام خاص است. مثلاً صفحه ای که با هدف کسب رتبه های برتر در نتایج جستجوی گوگل طراحی شده تا کاربران از آن کالایی را خرید کنند، خدماتی را سفارش دهند یا در یک خبرنامه ایمیلی عضو شوند.
35
سرنخ مشتری
Lead
-
هر گونه اطلاعات تماس از مشتریانی که تمایل به خرید از ما داشته باشند را لید می گوییم. مثلاً شماره تلفن یا ایمیل یک مشتری که برای مشاوره رایگان با ما تماس گرفته است.
36
جمع آوری سرنخ از مشتریان
Lead Generation
-
به مجموعه اقدامات و تکنیک هایی که برای جمع آوری سرنخ های مشتریان راغب انجام می شود، لید جنریشن می گوییم.
37
تحقیق کلمات کلیدی
Keyword Research
-
یکی از مهمترین و اولین اقدامات در بازاریابی محتوایی، جمع آوری اطلاعات درباره کلمات کلیدی است. کلیدواژه هایی که مخاطبان ما برای یافتن خدمات و محصولات ما جستجو می کنند و کلیدواژه هایی که رقبای ما از طریق آن ها بازدیدکنندگان را جذب می کنند.
38
لینک سازی
Link Building
-
مجموعه روش ها و اقداماتی که منجر به درج لینک صفحات مختلف سایت ما در سایت های دیگر شود را لینک سازی می گویند. لینک سازی باعث افزایش اعتبار سایت و بهبود رتبه در نتایج جستجوی گوگل می شود.
39
کلمه کلیدی
Keyword
-
مهمترین کلمه در یک محتوا را کلمه کلیدی می گویند. این کلمه با آنچه که کاربران در موتورهای جستجو سرچ می کنند، ارتباط دارد.
40
کلمات کلیدی بذر
Seed Keywords
-
مهم ترین کلمات کلیدی مرتبط به محتواهای یک سایت را کلمات کلیدی بذر می گویند. سایر کلیدواژه ها، با یافتن کلمات کلیدی مرتبط به این کلمات، استخراج می شوند.
41
عبارت کلیدی
Key Phrase
-
ترکیب چند کلمه که یک عبارت مهم در محتوا را تشکیل می دهد، عبارت کلیدی نامیده می شود.
42
چگالی کلمات کلیدی
Keywords Density
-
نسبت «تعداد تکرار یک کلمه کلیدی» تقسیم بر «مجموع تعداد کلمات یک محتوا» را چگالی آن کلمه کلیدی می نامند. چگالی بالاتر یک کلمه در یک محتوا، اهمیت آن کلمه را نشان می هد. گفته می شود که چگالی منطقی بین 1 الی 3 درصد است.
43
تکرار بیش از حد کلمات کلیدی
Keyword Stuffing
-
افزایش بی رویه چگالی کلمات کلیدی برای فریب گوگل و کسب رتبه های برتر در نتایج جستجوی گوگل را Keyword Stuffing می گویند. این کار نتیجه معکوس دارد و گوگل ارزشی برای سایت هایی که از چنین تکنیکی استفاده می کنند، قائل نمی شود و رتبه خوبی برای آن ها در نظر نمی گیرد.
44
کلمات کلیدی طولانی یا دم دراز
Long Tail Keywords
-
اکثر کاربران، عبارت های نسبتاً طولانی (بیش از 3 یا 4 کلمه) را در گوگل سرچ می کنند. جستجوی کلمات کلیدی طولانی، منظور کاربر را دقیق تر نشان می دهد.
45
طراحی سایت واکنش گرا
Responsive Web Design
-
واکنش گرایی به این معناست که وب سایت در تمام دستگاه ها (موبایل، تبلت، لپ تاپ) و در تمام سایزهای صفحه نمایش، به درستی نمایش داده شود و با تغییر سایز صفحه نمایش، محتویات صفحه به هم ریخته نشود.
46
بازاریابی با موتورهای جستجو
Search Engine Marketing
SEM
بازاریابی با موتورهای جستجو شامل اجتماع 2 روش جذب بازدیدکننده از نتایج طبیعی موتورهای جستجو و جذب بازدیدکننده از تبلیغات کلیکی (پولی) در موتورهای جستجو است.
47
بهینه سازی برای موتورهای جستجو
Search Engine Optimization
SEO
مجموعه اقداماتی که برای کسب رتبه های بهتر در نتایج جستجوی گوگل و سایر موتورهای جستجو انجام می شود را سئو می نامند.
48
بهینه سازی تجربه کاربری
User Experience Optimization
UXO
مجموعه اقداماتی که باعث بهبود تجربه کاربر از ارتباط با یک کسب و کار و تعامل با یک محتوا می شود، بهینه سازی تجربه کاربری نام دارد.
49
صفحه نتایج موتور جستجو
Search Engine Results Page
SERP
صفحه ای که نتایج جستجوی گوگل در آن نمایش داده می شود را SERP می گویند.
50
محتوای تولید شده توسط کاربر
User Generated Content
UGC
هر نوع محتوایی (اعم از متن، عکس، ویدیو و صوت) که کاربران در رسانه های مختلف مثل شبکه های اجتماعی یا سایت ها منتشر می کنند، محتوای تولید شده توسط کاربر نامیده می شود.
ردیف
کلیدواژه فارسی
کلیدواژه انگلیسی
مخفف
51
محتوای خودکار تولید شده
Auto-Generated Content
-
محتوایی که بدون دخالت انسان توسط ماشین ها و نرم افزارها تولید شود، محتوی خودکار تولید شده نام دارد. اینگونه محتواها از نظر گوگل ارزش افزوده ای برای کاربر ایجاد نمی کنند و نباید رتبه خوبی در نتایج جستجوی گوگل داشته باشند.
52
لحن محتوا
Tone of Voice
-
لحن محتوا، نوع احساسی که از طریق محتوا به کاربر منتقل می کند را تعیین می نماید. لحن می تواند رسمی، طنز، صمیمانه، کودکانه، ادبی، شاد، غمگین، خشونت آمیز و... باشد. هدف محتوا و ویژگی های مخاطب، لحن محتوا را تعیین می کند.
53
محتوای ضعیف
Thin Content
-
محتوایی که از نظر تعداد کلمات، کیفیت محتوا، بهره گیری از صوت و تصویر، استناد و اعتبار، ارزش چندانی نداشته باشد. این گونه محتواها قدرتی برای رقابت در نتایج جستجوی گوگل نخواهند داشت.
54
محتوای غنی
Rich Content
-
محتوایی که با به کار گیری صوت و تصویر و ویدیو و لینک و... و فرمت بندی و پاراگراف بندی، از حالت متن ساده و خسته کننده، تبدیل به یک محتوای جذاب شده باشد. چنین محتوایی از نظر موتورهای جستجو، ارزشمندتر خواهد بود.
55
محتوای آسمان خراش
Skyscraper Content
-
این اصطلاح توسط آقای Brian Dean (موسس سایت Backlinko) مطرح شد و به محتوایی گفته می شود که بسیار غنی و ارزشمند باشد و بتواند لینک های زیادی را جذب کند.
56
محتوای 10 برابر
10X Content
-
این اصطلاح توسط آقای Rand Fishkin (موسس سایت Moz) مطرح شده و به محتوایی گفته می شود که 10 برابر بهتر از محتوای همه رقبا در یک موضوع مشخص باشد. اگر بتوانید چنین محتوایی تولید کنید، قدرت رقابتی بسیار بیشتری در کسب رتبه های برتر گوگل خواهید داشت.
57
محتوای تعاملی
Interactive Content
-
محتوایی است که کاربران در آن مشارکت می کنند نه این که صرفاً آن را تماشا کنند یا گوش دهند یا بخوانند. نظرسنجی یک نوع محتوای تعاملی است.
58
نقشه محتوا
Content Map
-
نقشه یا طرح محتوا، یک طرح برای تحویل محتوای مناسب، به کاربر مناسب در زمان مناسب است. در طرح ریزی محتوا، شخصیت و سن و سبک زندگی مخاطب یا مصرف کننده محتوا را در نظر می گیرند.
59
طوفان فکری
Brainstorming
-
یک تکنیک خلاقیت گروهی است که برای حل یک مسئله مشخص، ایده های متنوع را از اعضای گروه جمع آوری می کند تا به بهترین راه حل مسئله دست پیدا کند.
60
ساختار محتوا
Content Structure
-
ساختار محتوا به چگونگی تقسیم محتوا به اجزای کوچکتر برای دسترسی بهتر و فهم ساده تر اشاره دارد. نحوه انتشار محتوا در سایت و لینک دهی داخلی بین آن ها، همچنین چگونگی پاراگراف بندی و تیترنویسی، از مفاهیم مربوط به طراحی ساختار محتوا هستند.
61
لینک دهی داخلی
Internal Linking
-
یکی از مهمترین اقدامات برای بهبود تجربه کاربری و بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو، این است که بین محتواهای داخل یک سایت، از طریق لینک، ارتباط موثر و معنادار برقرار شود. به این اقدامات، لینک دهی داخلی می گویند.
62
لینک دهی خارجی
External Linking
-
درج لینک به سایت های دیگر (منظور فقط سایت های غیر ایرانی نیست!) اعتبار و استناد محتوا را نشان می دهد. اگر به سایت های کم ارزش و بی اعتبار لینک بدهید، اعتبار سایت شما هم کاهش پیدا خواهد کرد. اما لینک دهی به سایت های معتبر و مرتبط، می تواند رتبه شما در نتایج جستجو را بهبود دهد.
63
لینک های ورودی
Inbound Links
-
به لینک هایی که از سایت های دیگر به سایت شما داده می شود، لینک های ورودی یا اینباند گفته می شود. این لینک ها اگر معتبر و مرتبط باشند، اعتبار سایت شما را افزایش می دهند و رتبه شما در نتایج گوگل را نیز بهبود می بخشند.
64
لینک های خروجی
Outbound Links
-
به لینک هایی که از سایت شما به سایت های دیگر داده می شود، لینک های خروجی گفته می شود.
65
عملکرد محتوا
Content Performance
-
عملکرد محتوا به معنی میزان موفقیت یک محتوا برای دسترسی به اهداف از پیش تعیین شده آن است. مثلاً اگر یک محتوا برای افزایش فروش تولید شده، چقدر به این هدف دست پیدا کرده است؟ یا اگر برای افزایش بازدید ایجاد شده، چه میزان بازدید را افزایش داده است؟
66
محتوای همیشه سبز
Evergreen Content
-
محتوایی که محدود به زمان نباشد و همیشه برای کاربران جذابیت داشته باشد را محتوای همیشه سبز می گویند. مثل یک محتوای آموزشی که موضوعی را آموزش می دهد که همیشه مفید خواهد بود.
67
اینفوگرافیک
Infographic
-
اینفوگرافیک به نمایش تصویری و گرافیکی اطلاعات و داده ها برای ارائه سریع و شفاف محتوا گفته می شود. این نوع محتوا به دلیل جذابیت بصری و ارائه حجم زیادی از اطلاعات در قالبی کوتاه و فشرده، محبوبیت زیادی دارد.
68
موشن گرافیک
Motion Graphic
-
نوعی از محتوای ویدیویی است که پیام را از طریق انیمیشن منتقل می کند. موشن گرافیک ها معمولاً سمبلیک هستند و برای آموزش یا برندسازی استفاده می شوند.
69
ترویج یا تبلیغ محتوا
Content Promotion
-
فرایند رساندن محتوا به مخاطب را ترویج محتوا می نامند. انتشار محتوا می تواند از طریق وب سایت، ایمیل، شبکه های اجتماعی و... انجام شود.
70
محتوای بصری یا تصویری
Visual Content
-
محتوایی است که از طریق المان های بصری مثل عکس، نقاشی، تصویرسازی یا ویدیو نمایش داده شود. محتواهای تصویری جذابیت و نرخ مشارکت بالاتری دارند.
71
دسترس پذیری محتوا
Content Accessibility
-
به این معناست که محتوای شما چقدر و چگونه در دسترس مخاطبان و روبات های موتورهای جستجو قرار دارد. اگر محتوای بسیار با کیفیت و با ارزشی تولید کنید که دسترس پذیری پایینی داشته باشد، به اهداف خود دست پیدا نخواهید کرد.
72
متن لینک
Anchor text
-
بخشی از متن که به یک آدرس وب لینک شده است را انکور تکست می گویند. گوگل و کاربران با دیدن متن لینک می توانند بفهمند که با کلیک بر روی لینک، به چه محتوایی خواهند رسید.
73
سیستم مدیریت محتوا
Content Management System
CMS
به نرم افزارهایی که امکان دریافت، ویرایش و انتشار محتوا در وب را فراهم می کنند، سیستم های مدیریت محتوا گفته می شود. وردپرس و جوملا از متداول ترین سیستم های مدیریت محتوا هستند.
74
دستورالعمل تولید محتوا
Content Brief
-
استانداردها، نکته ها و راهنماهایی که پیش از تولید محتوا نوشته می شود تا محتوا بر اساس آن ها تولید شود. در شهر محتوا، این کار به عهده مدیر کیفی است که با هماهنگی مشتری، راهنمای تولید را تدوین نماید.
75
دستورالعمل محتوایی
Editorial Brief
-
نقشه راه کلی برای همه محتواها که ویژگی ها و نکاتی که باید در همه محتواها رعایت شود را مشخص می کند.
76
مزرعه محتوا
Content Farm
-
به وب سایت هایی که حجم بسیار زیادی از محتواهای بی ارزش را منتشر می کنند تا موتورهای جستجو را فریب دهند و بازدید کننده جذب کنند، مزرعه محتوا می گویند.
77
موسسه بازاریابی محتوایی
Content Marketing Institute
CMI
یک موسسه آموزشی در زمینه بازاریابی محتوایی است که توسط آقای جو پولیتزی در سال 2011 راه اندازی شد. وب سایت این موسسه از آدرس contentmarketinginstitute.com در دسترس است.
78
تبلیغات محتوایی
Contextual Advertising
-
نوعی از تبلیغات هدفمند که مبتنی بر محتواست و در رسانه های دیجیتال مثل وب سایت ها و شبکه های اجتماعی منتشر می شود.
79
محتوای مبتنی بر داده
Data-Backed Content
-
محتوایی که مستند و مبتنی بر داده های اثبات شده باشد. مثل گزارشی که وضعیت آلودگی هوای تهران را تشریح می کند.
80
محتوای پویا
Dynamic Content
-
به محتوایی که متناسب با رفتار، عملکرد و علائق کاربران تغییر می کند، محتوای پویا گفته می شود. محتوای پویا می تواند به صورت متن، صوت، تصویر یا ویدیو باشد که با یک اقدام کاربر، محتوای دیگری را نمایش می دهد.
81
برون سپاری تولید محتوا
Content Creation Outsourcing
-
در این روش، تولید محتوا به یک فرد یا شرکت دیگر واگذار می شود تا هزینه ها کاهش یابد و حجم تولید افزایش پیدا کند. با برون سپاری تولید محتوا، شرکت می تواند بر فعالیت های اختصاصی کسب و کار خود تمرکز کرده و نگران محتوا نباشد.
82
نویسندگان آزادکار
Freelance Writers
-
افرادی هستند که در منزل و به صورت دورکاری، کار نوشتن محتواهای شما را انجام می دهند. دستمزد و کیفیت کار هر فرد متناسب با تخصص و تجربه او، متفاوت است.
83
تازگی محتوا
Content Freshness
-
تازگی محتوا به زمان انتشار یا به روز رسانی محتوا اشاره دارد. در محتواهایی که همیشه سبز نیستند، تازگی اهمیت بالاتری دارد.
84
هدف جستجوی کاربر
User Search Intent
-
یکی از مهمترین نکات برای طراحی، تولید و بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو، تجزیه و تحلیل هدف جستجوی کاربران است. گوگل بالاترین رتبه ها را به سایت هایی می دهد که بهتر از دیگران هدف کاربر را درک کرده باشند و پاسخ سوالات آن ها را ارائه کرده باشند.
85
الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل
Google Hummingbird Algorithm
-
یکی از مهمترین الگوریتم های گوگل است که بر رتبه بندی نتایج جستجو بر اساس معنا و ارتباط مفهومی کلمات تمرکز دارد. پس از رونمایی از این الگوریتم، کیفیت محتوا اهمیت بالاتری پیدا کرد و کسب رتبه های بالا در نتایج جستجو با تکنیک های بی ارزشی مثل تکرار بیش از حد کلمات کلیدی، بی اعتبار و بی اثر شدند.
86
الگوریتم پاندای گوگل
Google Panda Algorithm
-
الگوریتمی که در سال 2011 رونمایی شد و بر کیفیت محتوا تمرکز دارد. محتوای بی کیفیت، تکراری، غیر مستند، بی اعتبار و دارای تبلیغات بیش از حد، با این الگوریتم از صدر نتایج جستجوی گوگل حذف شدند.
87
جستجوی معنایی
Sematic Search
-
جستجوی معنایی به توانایی گوگل برای تشخیص مفهوم کلمات کلیدی و منظور کاربران از جستجوی آن ها اشاره دارد. گوگل همیشه تلاش می کند به جای لفظ کلمات، به معنای آن ها برای نمایش نتایج جستجو توجه کند.
88
وبلاگ نویسی میهمان
Guest Blogging
-
وبلاگ نویسی مهمان به معنای نوشتن محتوا برای سایت ها و بلاگ های دیگر است که با هدف جذب ترافیک (بازدید) و لینک سازی انجام می شود.
89
تگ های تیتر محتوا
Content Heading Tags
-
تیترهای محتوا در وب با تگ های H1 تا H6 ساختار دهی می شوند. مهمترین تیتر H1 و کوچکترین تیتر H6 خواهد بود. این تیترها باید به صورت آبشاری تعریف شوند. یعنی هر H2 باید یک H1 بالاتر از خود داشته باشد.
90
متن جایگزین عکس در محتوا
Image Alt Text
ALT
اگر به هر دلیلی عکس در صفحه وب لود نشود، متن جایگزین آن نمایش داده خواهد شد. تعیین کردن متن جایگزین بهینه سازی شده و مرتبط به عکس، باعث می شود در صورت عدم نمایش عکس، کاربر بفهمد که آن عکس به چه چیزی مربوط بوده است. همچنین گوگل از این متن برای درک محتوای عکس و رتبه بندی آن در نتایج جستجو استفاده می کند.
91
متن مخفی
Hidden Text
-
متنی که برای فریب روبات های گوگل به صورت همرنگ با پس زمینه و یا با فونت بسیار کوچک نوشته می شود تا کاربران آن را نبینند. این تکنیک منسوخ شده و گوگل این اقدامات را جریمه می کند.
92
نقشه سایت
Sitemap
-
نقشه ای که شامل آدرس (URL) همه صفحات سایت است و در قالب فایل های XML به گوگل ارائه می شود تا به همه صفحات دسترسی داشته باشد.
93
رپورتاژ آگهی
Press Release or Sponsored Content
-
محتوایی تبلیغاتی است که در سایت های دیگر به منظور برندسازی و لینک سازی منتشر می شود. اگر گوگل به هر نحو تشخیص دهد که برای درج لینک، پولی پرداخته شده و تبلغاتی است، سایت لینک شده را جریمه خواهد کرد.
94
زمان بارگذاری محتوا
Load Time
-
به مدت زمان بارگذاری محتوا در وب اشاره دارد. سرعت لود صفحات یکی از شاخص های مهم رتبه بندی گوگل در نتایج جستجو است و هر چه سایت سریع تر لود شود، رتبه بهتری خواهد داشت.
95
داده های ساختار یافته
Structured Data
-
داده های ساختار یافته یا نشانه گذاری schema نوعی از کدنویسی است که اطلاعات داخل محتوا را به صورت سازمان یافته تری در اختیار موتورهای جستجو قرار می دهد تا آن ها را بهتر درک کنند و در نتایج جستجو نمایش دهند.
96
قیف بازاریابی
Marketing Funnel
-
به این معناست که در بازاریابی، افراد زیادی (دهانه قیف) از برند و محصولات شما آگاه می شوند اما مرحله به مرحله در مسیر تبدیل شدن به مشتری و خریدار، از تعداد آن ها کاسته می شود. بازاریابی محتوایی در تمام مراحل قیف بازاریابی می تواند مفید و موثر باشد.
97
محتوای اصیل یا اوریجینال
Original content
-
محتوای دیجیتالی است که منحصر به فرد بوده و به تازگی توسط یک سایت منتشر شده است. محتوایی که پیشتر، در هیچ سایت دیگری منتشر نشده باشد.
98
نرخ مطالعه محتوا
Content Read-Through Rate
RTR
به نسبت «تعداد خوانندگان محتوا» تقسیم بر «تعداد بازدید کنندگان محتوا» نرخ مطالعه محتوا می گویند. هر چه تیتر و موضوع محتوا جذاب تر باشد، روان تر نوشته شده باشد، اجزای تصویری بهتری داشته باشد و جذابیت بالاتری داشته باشد، نرخ مطالعه افزایش خواهد یافت.
99
هدف گیری مجدد با محتوا
Content Repurposing
-
انتشار مجدد محتوا در فرمتی جدید یا در رسانه ای دیگر برای جذب کاربران جدید را هدف گیری مجدد با محتوا می گویند. این کار معمولاً به دلیل وجود محتوای اولیه، هزینه پایین تری دارد و بازدهی مطلوبی خواهد داشت.
100
نرخ بازگشت سرمایه محتوا
Content Return On Investment
ROI
به نسبت «سود خالص» تقسیم بر «هزینه تولید» ضرب در صد، نرخ بازگشت سرمایه می گویند. پژوهش های مختلفی نشان می دهد که نرخ بازگشت سرمایه در بازاریابی محتوایی از سایر روش های بازاریابی بیشتر است.
خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو