سمانه رحیمی|آخرین آپدیت: شنبه، ۴ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 6 دقیقه
بازاریابی دیجیتال با گذر زمان روز به روز در حال رشد و توسعه است. در سال 2020، بازاریابها باید در مورد گرایشهای بازاریابی که استراتژیهای بازاریابی را برای آینده تعریف میکند، گوش به زنگ باشند. دلیل اصلی برای به گوش بودن برای این گرایشها این است که خود این گرایشها، رفتار مصرف کننده، تصمیمگیری به خرید و بسیاری از فاکتورهای مرتبط دیگر را شکلدهی میکنند.
از مهمترین گرایشهای بازاریابی آگاه باشید
شرکتهایی که نمیتوانند با آخرین گرایشها خود را تطبیق دهند به احتمال زیاد رابطهی خود در بازار و همچنین مزیت رقابتی خود را از دست میدهند. از طرف دیگر، شرکتهایی که خود را تطابق میدهند میتوانند ارتباط با مشتری را از طریق بازاریابی موثر حفظ کرده و شرکت خود را متحول کنند. یک دلیل دیگر برای اینکه چرا گرایشها در شکلدهی استراتژیهای بازاریابی تاثیرگذار هستند این است که خود بازار اشباع شده است.
مصرف کنندگان میخواهند چیز متفاوت و منحصر به فردی نسبت به بازارهای مختلف قبلی ببینند. بنابراین، با شناسایی نحوهی تأثیرگذاری گرایشها در مصرف کنندهها، بازاریابان میتوانند تجربهی کاملاً جدیدی برای مشتریان خود ایجاد کنند. به این ترتیب، در اینجا چند گرایش بازاریابی دیجیتال برای سال 2020 آمده است که قطعاً نباید آنها را از دست بدهید.
گرایش اول: محتوا همچنان پادشاه است
محتوا نیاز همه است اما همه از آن خبر ندارند!
یکی از گرایشهای بازاریابی که همیشه موثر بوده، محتوا است. مشتریان آنلاین همیشه تولید محتوا را با ارزش میدانند. محتوا میتواند مشتریان را سرگرم کند، به آنها اطلاعرسانی کند یا به آنها آموزش دهد که به همین دلیل از دیدگاه مشتری بسیار ارزشمند است. با این همه، با اینکه کیفیت و ارتباط محتوا همیشه یکسان است، اما طبیعت محتوا بر اساس گرایشهای بازار و ترجیحهای مشتری تغییر میکند.
با این تفکر، محتوایی که برای مخاطبان عمومی طراحی شده است همیشه در دنیای بازاریابی اهمیت خواهد داشت، اما اکنون زمان این رسیده که بازاریابان برای مخاطبان خاص نیز محتوا طراحی کنند. به همین دلیل است که بازاریابان باید مخاطبان خود را درک کنند، تا ببینند چه زمانی، چطور و با چه هدفی بازاریابی محتوایی خود را پیش ببرند. از همه گذشته، اگر محتوای شما بتواند باعث درگیری مخاطبان شود، باید به صورت خاص مطابق با نیازها و علاقهمندیهای آنها طراحی شده باشد.
گرایش دوم: ویدئو یک ضرورت است
ویدئو همچنان محبوبترین نوع محتوا در میان مخاطبان است
محتوای بصری، به ویژه با فرمت ویدئو، چندین سال است که از نظر محبوبیت و مصرف در حال پیشی از سایر فرمتهای محتوا است و گویا به این زودیها رقیبی به سرعت او نخواهد رسید؛ برای مثال، ویدئو در پلتفورمهای شبکههای اجتماعی بسیار محبوب شده است و یکی از بهترین محتواها برای فیسبوک، تلگرام و اینستاگرام است. هنگامی که به مسئلهی درگیری مشتری، بازده سرمایه گذاری یا ROI، اثربخشی بازاریابی و فاکتورهای دیگر میرسیم، محتوای ویدئویی در تمام عرصههای بازاریابی امروزی یک ضرورت می باشد. با این همه با اینکه کیفیت ویدئو بسیار مهم است، اما بیشتر مصرف کنندهها بر روی اعتبار محتوا اتکا دارند، نه کیفیت تولید آن.
بنابراین، برای ارائهی محتوایی با کیفیت خوب برای مخاطبان که هم ارزشمند و هم درگیرکننده باشد، شرکتها ممکن است نیازمند کمک باشند. به عنوان مثال، اگر یک شرکت در استرالیا اداره میکنید، میتوانید تولید ویدئو در سیدنی را به عنوان یک روش برای آغاز بازی بازاریابی ویدئویی خود در نظر بگیرید. استفاده از محتوای ویدئویی برای بازاریابیهای B2C و B2B، به راحتی میتواند یک راهحل برای مسائل بازاریابی باشد.
گرایش سوم: قیام فناوریهای جدید
جدیدترین فناوریها، نقشی مهم در بازاریابی دیجیتال امروزی دارد
فناوری جدید، گرایشهای بازار را شکلدهی میکند و این باعث میشود در نهایت رفتار مشتری نیز شکل بگیرد. بازاریابهایی که میخواهند با مشتریان خود در ارتباط باشند باید به دنبال گرایشهای فناوری نیز باشند. از هیچ کس پنهان نیست که جدیدترین فناوریها، نقشی مهم در بازاریابی دیجیتال امروزی دارد. مسئله این است که فناوری در بازاریابی دیجیتال تأثیرگذار خواهد بود.
امروزه گرایشهای فناوری مانند هوش مصنوعی (AI)، واقعیت افزوده (AR)، دادهی کلان و مواردی از این قبیل، نه تنها در تجربهی مشتری، بلکه همچنین در استراتژیهای بازاریابی نیز تأثیرگذار هستند. به عنوان مثال، رباتهای چت که توسط فناوری AI راهاندازی شدهاند در کمپینهای تبلیغاتی بیش از پیش ادغام شدهاند. بازاریابها از رباتهای چت استفاده میکنند که کانال ارتباطی یکپارچه و منحصر به فردی بین مشتریان و برندها فراهم کنند.
دلیل اصلی این است که رباتهای چت میتوانند از الگوریتمهای یادگیری عمیق و ماشین خود استفاده کنند تا تجربهای منحصر به فرد برای کاربران ارائه کنند، صرف نظر از اینکه سرویس مشتری یا پشتیبانی از آن دارای یک ترفیع شخصی شده بر اساس ترجیحهای مشتری است یا نه. با این همه، فناوری تنها گرایشهای بازاریابی را ایجاد نمیکند، بلکه یک گرایش بازاریابی است که بازاریابان نباید از آن غافل شوند.
گرایش چهارم: ایمیل آمده که بماند، به سمت شخصی سازی ایمیلها بروید
4.4 میلیارد نفر در سراسر دنیا همچنان از ایمیل استفاده میکنند
با اینکه بسیاری از بازاریابان در مورد اینکه آیا ایمیل هنوز محبوبیت دارد یا نه بحث میکنند، اما موضوع این است که ایمیل هنوز همان تأثیرگذاری قبل خود را دارد. در واقع، تعداد کاربران ایمیل در سرتاسر جهان تا سال 2023 به 4.4 میلیارد تخمین زده میشود. ایمیل یک گرایش بازاریابی دیگر است که هر سال اهمیت آن بیشتر میشود.
دلیل اصلی برای موثر بودن ایمیل به عنوان یک ابزار ارتباطی این است که میتواند نسبت به سایر کانالهای بازاریابی شخصیتر شود. بنابراین، بازاریاب هایی که از ایمیل استفاده میکنند از این کار پشیمان نخواهند شد. با این همه، بازاریابی ایمیلی کلی در حال از دست دادن ارتباط و اثربخشی خود است. البته این بدان معنا نیست که باید از ارسال ایمیلهای کلی صرف نظر کرد، اما به این اکتفا نکنید و به سمت شخصی سازی ایمیلها بروید.
امروزه مصرف کنندهها بیشتر بر روی شخصیسازیهای برندها و ایمیلهایی که بتوانند به صورت شخصی ارسال شوند تمرکز دارند. با تقسیم بندی لیست ایمیل خود، تنظیم دقیق پیامهای شخصی برای گروههای مختلف، اضافه کردن محتوای کوتاه اما قابل یادآوری به ایمیلها و با پیروی از یک حکایت خاص برند خود میتوانید شخصیسازی را در بازاریابی ایمیلی وارد سطح کاملاً جدیدی کنید.
نتیجهگیری
بازاریابی دیجیتال هر ساله در حال تغییر است. با اینکه به نظر نمیرسد این تغییرات عظیم باشند، اما همیشه یک چیز جدید وجود دارد. به این دلیل است که بازاریابها نباید گرایشهای بازاریابی مهم سال 2020 را از دست بدهند، مگر اینکه بخواهند مزیت رقابتی خود و رابطهی خود در بازار را از دست بدهند.
سلام من سمانه هستم؛ سمانه رحیمی. عاشق کار کردنم و هیچ وقت از انجام کارهایی که دوستشون دارم، خسته نمیشم. من 22 اردیبهشت سال 1366 تو بیمارستان آراد تهران به دنیا اومدم... تک دختر خانواده...