کلمات کلیدی در سئو چه نقشی دارند؟ تأثیر کلمات کلیدی در SEO گوگل

شهر محتوا>مجله محتوا>سئو و بهینه سازی وب
کلمات کلیدی در سئو چه نقشی دارند؟ تأثیر کلمات کلیدی در SEO گوگل
سمانه رحیمی|شنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۱|تعداد کلمات: 2881 کلمه|مدت زمان مطالعه: 19 دقیقه
اول یه نگاه به فهرست بنداز
  • آیا کلمات کلیدی در سئو، هنوز کاربرد دارند؟
  • دلیل اهمیت نقش کلمات کلیدی در سئو چیست؟
  • معنای آشکار و پنهان در کلمات کلیدی
  • رایج‌ترین انواع کلمات کلیدی در سئو
    • 1.کلمات کلیدی نشان‌دار؛ کلمات کلیدی بدون نشان
    • 2.کلمات کلیدی اصلی؛ کلمات کلیدی فرعی
    • 3. کلمات کلیدی پرتکرار؛ کلمات کلیدی کم‌تکرار
    • 4.کلمات کلیدی اولیه؛ کلمات کلیدی ثانویه
    • 5. کلمات کلیدی مرحله‌ای
    • 6. کلمات کلیدی سراسری و بومی
    • 7. کلمات کلیدی از جنس مخاطب
    • 8. کلمات کلیدی همیشه‌بهار؛ کلمات کلیدی فصلی
    • 9. کلمات کلیدی؛ کلمات سنجاقی
  • چگونه کلمات کلیدی در سئو را درست انتخاب کنیم؟
  • نحوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی برای بهینه کردن سایت
  • ترفندهایی برای ترکیب کلمات کلیدی
    • 1. زیاده‌روی نکنید.
    • 2. از کلمات کلیدی متاتگ، صرف‌نظر کنید.
    • 3. صفحات خود را به‌صورت جداگانه بهینه‌سازی نکنید.
    • 4. همه چیز را امتحان کنید.
  • نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل، چه زمانی کم‌رنگ می‌شود؟

نقش کلمات کلیدی در سئو، همواره از مهم‌ترین دغدغه‌های سئوکاران بوده است. کلمات کلیدی در سئو، از واژه‌های تکی تا عبارت‌های پیچیده متغیر هستند و به‌عنوان نقطه‌ی اتصال محتوای سایت‌های مختلف با مخاطبان هدف به کار برده می‌شوند. در گذر زمان، نحوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی دست‌خوش تغییراتی شده؛ ولی مانع از تأثیر کلمات کلیدی در سئو نشده است. در این مطلب، مروری خواهیم داشت بر تحولاتی که در شیوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی، به‌ویژه در گوگل رخ داده و به شما راه‌کارهایی کاربردی ارائه خواهیم داد تا بتوانید بیشترین بهره‌وری در استفاده از کلمات کلیدی در سئو را تجربه کنید.

آیا کلمات کلیدی در سئو، هنوز کاربرد دارند؟

ابتدا روند تغییرات گوگل در نحوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی در سئو را طی سال‌های گذشته بررسی می‌کنیم.

1.کلمات کلیدی موجود نیستند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید روزی کلمات کلیدی متناسب برای موضوعات مختلف، در برخی از بسترهای تجزیه و تحلیل در این زمینه، مانند Google Analytics و Adobe Omniture، موجود بود؛ اما از سال ۲۰۱۰، گوگل تصمیم گرفت که اطلاعات مربوط به کلمات کلیدی را به‌تدریج حذف کند. این اقدام گوگل، تأثیری در نحوه‌ی جستجوی کاربران و نیز نوع برخورد این موتور جستجو با محتواهای مختلف نداشت؛ هنوز هم برای ارتباط میان محتواهای گوناگون و کاربران گوگل، ‌ از کلمات کلیدی استفاده می‌شد.

  • نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل کم‌رنگ نشد؛ شیوه‌ی قدیمی‌ برای یافتن آن‌ها تغییر کرد.

2.«پردازش طبیعی زبان»1 و «هوش مصنوعی»2، تغییرات بعدی را در کاربرد کلمات کلیدی در سئو گوگل ایجاد کردند.

در سال ۲۰۱۳ نیز گوگل با تغییر الگوریتم خود، ‌ اعتبار کلمات کلیدی در سئو را به چالش کشید. الگوریتم جدید که «مرغ مگس‌خوار»3 نام گرفت، به گوگل کمک کرد تا درک بهتری از اهداف کاربران در جستجوهای مختلف و به‌ویژه عبارت‌های پیچیده و محاوره‌ای داشته باشد. هم‌چنین در سال ۲۰۱۵، گوگل الگوریتم جدیدی به نام «رَنک‌بِرِین»4 را اضافه کرد تا قدرت تجزیه و تحلیل خود را از محتواهای مختلف، بالاتر ببرد. تغییر بعدی در سال ۲۰۱۹ بود که الگوریتم «بِرت»5، به ساختار گوگل بازگشت.

شاید در ابتدای این تغییرات، عده‌ای تصور می‌کردند که برداشت گوگل از عبارت جستجوی ما تغییر کرده و استفاده از کلمات کلیدی در سئو، مانند گذشته کاربرد ندارد؛ ولی ماجرا این بود که گوگل هوشمندتر شده بود و شناخت دقیق‌تری نسبت به هدف واقعی ما از جستجو پیدا کرده بود؛ پس اهمیت کلمات کلیدی، بیشتر هم شده بود.

  • نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل کم‌رنگ نشد؛ نوع تحلیل گوگل از آن‌ها تغییر کرد.

3.جستجوی صوتی، تأثیر کلمات کلیدی در سئو را به چالش کشید.

زمانی که جستجوهای صوتی در گوگل شایع شد، عده‌ای به فکر تأثیر این روش در کاربرد کلمات کلیدی در سئو بودند. تغییر ایجاد شده، در ساختار عبارت‌های جستجو بود که محاوره‌ای شده بود؛ یعنی اگر پیش از جستجوهای صوتی، عبارت «اولین نفر در ماه» در گوگل جستجو می‌شد، در جستجوهای صوتی عبارت «اولین نفری که به ماه سفر کرد، چه کسی بود؟ » جایگزین می‌شد. همین عامل، یعنی جستجوهای صوتی با ساختارهای متفاوت، باعث شده است که روزانه حدود ۱۵ درصد از عبارت‌های جستجو در گوگل، جدید باشند.

این نکته نیز نباید فراموش شود که به همان مقدار که این روند جدید در جستجو در گوگل باب طبع جستجوگران صوتی بود، متخصصان سئو را نیز با چالش جدیدی مواجه کرد. البته این چالش جدید، باز هم مانع از تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل نشد؛ بلکه فقط دردسر سئوکاران را افزایش داد تا مجبور باشند رویکردی نوین به استفاده از کلمات کلیدی داشته باشند.

  • نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل کم‌رنگ نشد؛ تایپ کردن برای یافتن یک عبارت در گوگل، رقیبی به نام جستجوی صوتی پیدا کرد.

4.Keyword Planner اثبات کرد که نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل تغییر نکرده است.

گوگل از سال ۲۰۱۴ و با استفاده از ابزار Keyword Planner، شروع به گروه‌بندی کلمات کلیدی بر مبنای وجوه تشابه میان آن‌ها کرد. با اجرای این طرح، گوگل به جای این‌که نشان بدهد که کاربران، کلمه‌ی کلیدی «الف» و «ب» را به‌ترتیب ۱۰۰ و ۵۰ بار در طول یک ماه جستجو می‌کنند، نشان می‌داد که کاربران، دو کلمه‌ی کلیدی «الف» و «ب» را ۱۵۰ بار در ماه جستجو می‌کنند.

دلیل این ادغام و گروه‌بندی کلمات کلیدی در سئو گوگل، این بود که صاحبان کسب‌وکار اینترنتی بتوانند مشتریان بیشتری را جذب خدمات خود کنند و تبلیغات‌شان در جستجوهای مرتبط بیشتری مشاهده شود. ایجاد این تغییرات سبب شد تا متخصصان سئو به این فکر بیفتند که شاید به جای برنامه‌ریزی برای تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل، باید توجه خود را به دایره‌ی وسیع‌تر از کلمات کلیدی، یعنی موضوعات متمرکز کنند.

  • نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل کم‌رنگ نشد. ساختار استفاده از کلمات کلیدی در سئو گوگل تغییر کرد.

دلیل اهمیت نقش کلمات کلیدی در سئو چیست؟

دو دلیل اصلی برای اهمیت کلمات کلیدی در سئو گوگل وجود دارد:

1.کلمات کلیدی، در این‌که ما با چه مردمی طرف هستیم و نیازهای آن‌ها چیست، سرنخ‌هایی به ما می‌دهند. این امکان، به ما کمک می‌کند تا در برآوردن نیازهای مخاطبان‌مان، دقیق‌تر عمل کنیم.

2. نقش کلمات کلیدی در سئو، مانند سیبلی است که می‌شود آن را به‌عنوان هدفی برای جذب محتواهای مختلف قرار داد.

معنای آشکار و پنهان در کلمات کلیدی

برای این‌که تفاوت میان معانی آشکار و پنهان کلمات کلیدی را بهتر متوجه شوید، مثالی برای شما می‌آوریم که موضوع آن، جستجوهای مربوط به امن‌ترین تخت‌خواب کودک در سال ۲۰۲۰ میلادی است.

اطلاعات آشکار اطلاعات پنهان
نگران ایمنی تخت‌خواب است. احتمالاً بار اولی است که بچه‌دار می‌شود.
قصد دارد از بین چند تخت‌خواب، انتخاب کند. می‌خواهد ببیند که چه عواملی، تخت‌خواب‌ها را ایمن یا ناایمن می‌کند.
دنبال مقاله‌ای است که در سال ۲۰۲۰ منتشر شده باشد. متوجه تغییرات استانداردهای ایمنی در گذر زمان است.

رایج‌ترین انواع کلمات کلیدی در سئو

1.کلمات کلیدی نشان‌دار؛ کلمات کلیدی بدون نشان

کلمات کلیدی نشان‌دار، حاوی برندها یا نشان‌های مختلف در عبارت جستجو هستند. این کلمات کلیدی ممکن است شامل نشان‌های رسمی، نشان‌های مخفف ‌شده، نام پویش‌های مشهور یا شرکت‌های مادر باشد.

کلمات کلیدی بدون نشان نیز متشکل از هرگونه کلمه‌ی کلیدی دیگری غیر از کلمات نشان‌دار است که شما می‌توانید تصور کنید. عبارت‌های بدون نشان غالباً یا دغدغه‌ی مشتری را شرح می‌دهند یا درباره‌ی خدمات کسب‌وکار شما توضیح می‌دهند.

کلمات کلیدی نشان‌دار گوگل
کلمات کلیدی بدون نشان محبوب‌ترین موتور جستجو

2.کلمات کلیدی اصلی؛ کلمات کلیدی فرعی

کلمات کلیدی اصلی، آن دسته از واژه‌ها و عبارت‌های مشخصی هستند که برای آغاز روند جستجو، همیشه در ابتدای فهرست انتخابی شما قرار دارند. این کلمات، مانند بذری هستند که شما با کاشتن آن‌ها، فهرستی از کلمات را برداشت می‌کنید.

کلمات کلیدی فرعی، آن دسته از واژه‌هایی هستند که در مراحل بعدی جستجوی کلمات کلیدی یافت شده و تنها به یک یا چند صفحه‌ی خاص منحصر می‌شوند.

کلمات کلیدی اصلی تجهیزات پزشکی
کلمات کلیدی فرعی ونتیلاتور

3. کلمات کلیدی پرتکرار؛ کلمات کلیدی کم‌تکرار

با بررسی کلمات کلیدی جستجو شده، می‌توان فهرستی جامع از کلمات کلیدی پرتکرار را تنظیم کرد؛ ولی کلمات کلیدی کم‌تکرار، بسیار متعدد هستند و انتهایی ندارند. جدول زیر، مقایسه‌ای بین کلمات کلیدی پرتکرار و کم‌تکرار است.

کلمات کلیدی پرتکرار کلمات کلیدی کم‌تکرار
میزان جستجوی آن بالا است. میزان جستجوی آن کم است.
در رتبه‌بندی سایت‌ها، در رده‌های بالا قرار می‌گیرد. در رتبه‌بندی سایت‌ها، در رده‌های پایین قرار می‌گیرد.
نرخ تبدیل مخاطب به مشتری، کم‌تر است. نرخ تبدیل مخاطب به مشتری، بیشتر است.
واژه‌های کم‌تر. واژه‌های بیشتر.
برای صفحات سطح بالاتر، مناسب‌تر است. برای صفحات سطح پایین‌تر، مناسب‌تر است.
اهداف چندگانه در جستجوی کاربر. هدف واحد در جستجوی کاربر.
کلمات کلیدی پرتکرار جام‌جهانی برزیل
کلمات کلیدی کم‌تکرار بزرگ‌ترین رویداد فوتبالی در سال ۲۰۱۴

4.کلمات کلیدی اولیه؛ کلمات کلیدی ثانویه

کلمات کلیدی اولیه که کلمات کلیدی «هدف» یا «کانونی» نیز نامی‌ده می‌شوند، مهم‌ترین واژهای کلیدی شما هستند که در بیشتر محتواهای سایت شما مشاهده می‌شود.

به سایر کلمات کلیدی غیر از کلمات کلیدی اولیه، کلمات کلیدی ثانویه یا «کمکی» گفته می‌شود. در تعاریف دیگر، کلمات کلیدی ثانویه آن دسته از عبارت‌ها یا واژه‌هایی هستند که تلاش کم‌تری برای بهینه‌سازی یا سئو آن‌ها انجام می‌شود؛ یا این‌که کلمات کلیدی ثانویه، نقش همان کلمات کلیدی کم‌تکرار و متعدد را دارند که کمکی برای استفاده از کلمات کلیدی اولیه یا کانونی هستند.

کلمات کلیدی اولیه کارگاه نجاری
کلمات کلیدی ثانویه چوب، میخ‌کوب بادی، دریل

5. کلمات کلیدی مرحله‌ای

پیشنهاد سئوکاران برای افزایش تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل، این است که کلمات کلیدی باید بر مبنای اهداف مشتریان، طبقه‌بندی شوند تا بتوان آن‌ها را با هر هدفی که دارند، جذب کرد. در نوعی از طبقه‌بندی، نام نشان یا برند در محوریت قرار می‌گیرد و می‌توان کلمات کلیدی را دسته‌بندی‌هایی مانند «آگاهی»، «توجه»، «تبدیل» و «نگه‌داری» قرار داد. اگر محور را مشتری قرار دهیم، می‌شود کلمات کلیدی را در دسته‌بندی‌هایی از قبیل «ناآگاه»، «آگاه از مشکل»، «آگاه از راه‌حل» و «آگاه از برند» جای داد. دسته‌بندی نوع سوم نیز می‌تواند با محوریت نحوه‌ی عملکرد کاربر باشد و دسته‌بندی‌های «ناوبری»، «اطلاع‌رسانی» و «تبادلی» را ایجاد کند.

آگاهی پیشنهادهایی برای هدیه‌ی روز مادر
توجه تجربه‌‌های سفر به اصفهان
تبدیل تور مسافرتی به کربلا
نگه‌داری برنامه‌ی چربی‌سوزی بدن

6. کلمات کلیدی سراسری و بومی

کلمات کلیدی سراسری، منحصر به موقعیت جغرافیایی خاصی نمی‌شوند. کلمات کلیدی بومی نیز با توجه به نوع استفاده از آن‌ها، می‌توانند دو معنی داشته باشند.

1. کاربر به دنبال چیزی در موقعیت مکانی نزدیک به خود است. مفهوم این کلمات کلیدی می‌توانند خیلی روشن باشند؛ مانند «نزدیک‌ترین کتاب‌خانه»؛ یا این‌که تشخیص خواسته‌ی اصلی کاربر، کمی سخت‌تر باشد؛ مانند «رستوران».

2. به احتمال زیاد، کاربر در منطقه‌ی خاصی قرار دارد. مثال: «غار علی‌صدر، چه زمانی کشف شد؟ »

کلمات کلیدی بومی کرایه‌ی خودروی سمند
کلمات کلیدی سراسری آیا کرایه‌دهندگان اینترنتی خودرو، مطمئن هستند؟

7. کلمات کلیدی از جنس مخاطب

زمانی که کاربران اینترنت عبارتی را جستجو می‌کنند، ابتدای آن نمی‌نویسند که مثلاً من ۳۸ سال دارم، کارشناسی ادبیات فارسی دارم و دنبال این موضوع می‌گردم؛ ولی با توجه به عبارت جستجو، می‌شود به حقایق زیادی در مورد فرد جستجوکننده دست یافت.

کلمات کلیدی از طرف بیمار آیا دیابت ارثی است؟
کلمات کلیدی از طرف پزشک دستورالعمل جدید ADA در مراقبت‌های پزشکی از افراد دیابتی

8. کلمات کلیدی همیشه‌بهار؛ کلمات کلیدی فصلی

میزان جستجوی کلمات کلیدی همیشه‌بهار در مرور زمان، تغییرات کمی دارد و همیشه حضور دارند. از سوی دیگر، استفاده از کلمات کلیدی فصلی در برخی از اوقات سال بیشتر می‌شود؛ مانند پیشنهادهایی برای هدیه‌ی روز پدر. گاهی کلمات کلیدی همیشه‌‌بهار، مانند کلمات کلیدی فصلی عمل می‌کنند؛ مانند زمانی که شخصیت شناخته‌شده‌ای از دنیا می‌رود یا زمانی که یک شهر، میزبان یک رویداد مهم ورزشی می‌شود.

رویه‌ی گوگل این‌گونه است که معمولاً برای کلمات کلیدی فصلی، محتواهای جدید را ارائه می‌دهد؛ زیرا کاربران با جستجوی این دسته از کلمات کلیدی، دنبال اطلاعات تازه هستند.

بیشتر مردم، طرفدار تولید محتواهایی با کلمات کلیدی همیشه‌بهار هستند تا با هزینه‌ای کم، بتوانند محتوای خود را برای زمانی طولانی در اختیار کاربران قرار بدهند. از سوی دیگر کلمات کلیدی فصلی نیز جذابیت خود را دارند؛ زیرا در زمان‌هایی خاص که موضوعاتی داغ‌تر می‌شوند، می‌توانند توجه کاربران را به خود جلب کنند و فاصله‌ی زمانی بین تولید محتوا و جذب مخاطب را کوتاه کنند؛ هرچند این نوع از جذب مخاطب، موقتی و زودگذر است.

کلمات کلیدی همیشه‌بهار درمان ریزش مو
کلمات کلیدی فصلی تاریخ برگزاری نمایشگاه کتاب

9. کلمات کلیدی؛ کلمات سنجاقی

کلمات کلیدی در سئو، آن دسته از واژه‌ها و عبارت‌هایی هستند که شما را برای پیدا کردن مسیر بهتر به ‌سوی محتوا یا خدمات مدنظرتان راهنمایی می‌کنند. پس از این‌که شما عبارت مدنظرتان را جستجو می‌کنید، در بین نتایج به محتواهایی می‌رسید که در آن‌ها واژه‌ها یا عبارت‌هایی آشنا و جذب‌کننده وجود دارد که مانند سنجاقی، توجه شما را به آن محتوای به‌خصوص پیوند می‌زنند. به عبارتی دیگر، کلمات کلیدی به ذهن ما کمک می‌کنند تا به سمت محتوای مطلوب‌مان حرکت کنیم؛ و کلمات سنجاقی احساسات ما را برای انتخاب یکی از نتایج جستجو تحریک می‌کنند. کلمات کلیدی، در مسیر حرکت ما به سمت مقصد هستند؛ ولی کلمات سنجاقی در مقصد قرار دارند و ما با دیدن آن‌ها، محتوا یا خدماتی را می‌پسندیم.

کلمات کلیدی جدیدترین نسل رایانه
کلمات سنجاقی ضمانت‌نامه‌ی معتبر، صفحه‌ی لمسی، پشتیبانی از اینترنت نسل ۵

چگونه کلمات کلیدی در سئو را درست انتخاب کنیم؟

1. پیش از استفاده از کلمات کلیدی در سئو گوگل، مخاطب‌تان را بشناسید و قبل از پرداختن به سئو و بازاریابی، تلاش کنید تا با مشتریان بیشتری ارتباط بگیرید و نیازهای آن‌ها را درک کنید.

2. پس از این‌که با نیازهای مخاطبان‌تان آشنا شدید و دانستید که چگونه می‌توانید میان خدمات خود و خواسته‌های کاربران پیوندی برقرار کنید، فهرستی اولیه از واژه‌ها و عبارت‌هایی آماده کنید که بتوانند نوع فعالیت شما را به کاربران عرضه کنند.

3. از کلمات کلیدی که هم‌اکنون کاربران زیادی را به شما جذب کرده، فهرستی تهیه کنید. برای تشخیص بهترین کلمات کلیدی در سئو، می‌توانید از این ابزار استفاده کنید:

4. فهرست خود از کلمات کلیدی را که طی این سه مرحله تهیه کرده‌اید، با افزودن گروه‌های جدید از کلمات کلیدی و واژه‌ها و عبارت‌های مترادف، کامل‌تر کنید. برای این منظور، این ابزار نیز برای پیدا کردن کلمات کلیدی در سئو وجود دارد:

5 عبارت‌های جستجو را بر مبنای اهداف کاربران گروه‌بندی کنید. باید عبارت‌های جستجو را به‌گونه‌ای دسته‌بندی کنید که مراجعه به آن‌ها برای شما و دیگران، کاربردی و ساده باشد. گروه‌بندی کلمات کلیدی را می‌توان براساس نوع مخاطب، موضوع یا هر معیاری که برای شما مطلوب‌تر است، انجام داد.

5. برای استفاده از کلمات کلیدی در محتوایتان، طرح داشته باشید. شما می‌توانید ۱ تا ۴ کلمه‌ی کلیدی اصلی را با در نظر گرفتن مواردی مانند میزان سهولت، ارتباط و حجم جستجوی آن‌ها در اینترنت، در متن خود به کار بگیرید. زمانی که ساختار مناسب را برای کلمات کلیدیِ اصلی‌تان شکل دادید، می‌توانید از دیگر عبارت‌های مکمل در کنار آن‌ها استفاده کنید.

6. تمام این روند را دوباره تکرار کنید. پس از این‌که مراحل چندگانه را برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب و طراحی ساختار متناسب برای استفاده از آن‌ها در محتوایتان طی کردید، باید ببینید که گوگل چه بازخوردی به روند شما نشان می‌دهد. شما با دیدن بازخورد طرح‌تان در تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل، می‌توانید به نقاط قوت و ضعف کار خود پی ببرید و بازدهی فعالیت خود را ارتقاء بدهید.

نحوه‌ی استفاده از کلمات کلیدی برای بهینه کردن سایت

برای افزایش تأثیر کلمات کلیدی در سئو سایت خود، آن‌ها را در این قسمت‌ها از سایت به کار بگیرید:

  • URL: URLها به‌ندرت تغییر می‌کنند، کاملاً در معرض دید هستند و ماهیت تارنما را نشان می‌دهند. همین عوامل، باعث اهمیت URLها در تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل است.
  • محتواهای ثابت: قدرت موتورهای جستجو در شناسایی محتواهای متغیر، روز به روز بیشتر می‌شود و از این طریق، اولویت بیشتری برای محتواهای ثابت قائل می‌شوند؛ بنابراین به‌کارگیری کلمات کلیدی در محتواهای ثابت، ضمانت بیشتری برای اثرگذاری آن‌ها دارد.
  • تگ عنوان: تگ عنوان، هم در رتبه‌بندی سایت‌ها و هم در کلیک‌خور آن‌ها، نقش به‌سزایی دارد و اگر از کلمات کلیدی به‌درستی در آن استفاده شود، آمار بازدید کاربران را افزایش می‌دهد.
  • مِتاتَگ: متاتگ مانند تگ عنوان، تأثیری بر رتبه‌بندی سایت‌ها در گوگل ندارد؛ ولی استفاده از آن‌ها، کلیک‌خور سایت را افزایش می‌دهد.
  • عیان‌ترین محتوا: استفاده از عبارتی مانند «EF7» در بالای سایت شما، گیراتر از «سمند» است. استفاده از عباراتی که راحت‌تر به چشم کاربر می‌آید، نقش بیشتری در تأثیر کلمات کلیدی در سئو سایت شما دارد.
  • لینک‌های داخلی و محتوای پیرامونی: استفاده از کلمات کلیدی در لینک‌هایی که به سایت شما ارجاع می‌دهند، باعث می‌شود تا گوگل بتواند درون‌مایه‌ی سایت شما را نشان بدهد. عبارت‌هایی که در مجاورت متن لینک قرار می‌گیرد نیز، البته نه به اندازه‌ی متن لینک، به گوگل برای نمایش نوع سایت شما کمک می‌کند.
  • نام فایل‌های تصویری و ویدیویی: برای تصاویر و ویدئوها، با استفاده از کلمات کلیدی، نام‌های متناسبی انتخاب کنید و نگذارید که دستگاه شما، نامی پیش‌فرض و بی‌ربط برای آن‌ها در نظر بگیرد.
  • تگ‌های متن جایگزین (alt) برای عکس‌ها: استفاده از کلمات کلیدی در تگ‌های متن جایگزین برای عکس‌ها، هم به مذاق آن دسته از مخاطبان‌تان که با عکس‌ها راحت ارتباط می‌گیرند، خوش می‌آید و هم گوگل می‌تواند درک بهتری از عکس‌های شما داشته باشد.
  • انتخاب عنوان برای عکس‌ها: مرورگرهای مختلف، رفتار یکسانی در برابر عنوان عکس‌ها ندارند. به همین دلیل، گوگل اهمیت زیادی برای آن‌ها قائل نمی‌شود؛ اما اگر می‌توانید در عنوان عکس‌ها نیز کلمات کلیدی را بیاورید، این کار را بکنید.
  • تگ‌های ARIA: تگ‌های ARIA مانند سایر برچسب‌ها و متون راهنما، دسترسی افراد ناتوان مانند نابینایان به محتوای سایت شما را آسان‌تر می‌کند. شما می‌توانید از برچسب‌های ARIA در مواردی مانند محتوای پویا، محتوای تعاملی و تصاویر پس‌زمینه بهره ببرید.
  • استفاده از عنوان یا متن ویدیو: بعضی از ویدئوها، حاوی کلمات کلیدی بسیار مرتبطی هستند؛ ولی گوگل نمی‌تواند این موضوع را از فایل ویدئویی تشخیص بدهد. حتماً برای ویدئوهای خود، عنوان انتخاب کنید و متن محتوای آن را بیاورید.
  • تعریف مضمون: اگر با استفاده از کلمات کلیدی درست، مضمون محتوای خود را تعریف کنید، می‌توانید برخی از برداشت‌های نادرست گوگل را نسبت به محتوای خودتان حذف کنید.

ترفندهایی برای ترکیب کلمات کلیدی

1. زیاده‌روی نکنید.

در استفاده از کلمات کلیدی در سئو سایت خود، افراط نکنید؛ زیرا به احتمال زیاد، هم مخاطب را از شما می‌راند و هم شما را به زباله‌دانی گوگل هدایت می‌کند.

2. از کلمات کلیدی متاتگ، صرف‌نظر کنید.

کلمات کلیدی متاتگ خیلی کم، توجه موتورهای جستجوی معتبر را جلب می‌کنند؛ پس وقت خود را برای این مورد هدر ندهید.

3. صفحات خود را به‌صورت جداگانه بهینه‌سازی نکنید.

شما باید به‌گونه‌ای از کلمات کلیدی در سئو استفاده کنید که تمام صفحات به‌طور یک‌پارچه، بهینه‌سازی شوند.

4. همه چیز را امتحان کنید.

برای این‌که بتوانید آموخته‌های خود را از بهینه‌سازی سایت به‌طور عملی پیاده کنید، داشتن سایت‌هایی با صفحات پرشمار، فرصت بسیار خوبی است. اگر چنین سایت‌هایی دارید، زمان را از دست ندهید.

نقش کلمات کلیدی در سئو گوگل، چه زمانی کم‌رنگ می‌شود؟

بحث درباره‌ی این‌که تأثیر کلمات کلیدی در سئو گوگل چه زمانی کارکرد خود را از دست می‌دهد، تازگی ندارد و جواب مشخصی هم برای آن وجود نداشته؛ ولی برخی بر این نظر هستند که با پیشرفت‌هایی که این موتور جستجو تاکنون در خود ایجاد کرده است، احتمالاً در آینده‌ای نزدیک، گوگل بدون این‌که ما چیزی بپرسیم، خواسته‌ی ما را جستجو خواهد کرد!

اگر شما سابقه‌ی جستجوهای امروز خود در گوگل را با ماه‌های پیش و سال‌های پیش مقایسه کنید، متوجه می‌شوید که این موتور جستجو چقدر هوشمندتر شده است. موتور محرک این موتور جستجو برای ارتقای خود، سابقه‌ی جستجوهای ما بوده است. گوگل با پردازش دقیق کلمات کلیدی، توانسته درک بهتری از اهداف کاربران خود داشته باشد. پس روزی که کلمات کلیدی در سئو گوگل بی‌اثر شوند، به این زودی نخواهد آمد.

  1. Natural Language Processing (NLP) ↩︎
  2. Artificial Intelligence (AI) ↩︎
  3. Hummingbird↩︎
  4. RankBrain↩︎
  5. BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers ) ↩︎
samanehrahimi
نوشته شده توسط

سمانه رحیمی

سلام من سمانه هستم؛ سمانه رحیمی. عاشق کار کردنم و هیچ وقت از انجام کارهایی که دوستشون دارم، خسته نمیشم. من 22 اردیبهشت سال 1366 تو بیمارستان آراد تهران به دنیا اومدم... تک دختر خانواده...

نظرات شما

هنوز کسی نظر نداده!

میتونی اولین نفری باشی که به ما بگی نظرت درباره این یادداشت چیه؟

اگر سوالی هم داری، می تونی همینجا بپرسی. زود جواب میدیم!

خدمات شهر محتوا
آنالیز سئو
آنالیز سئو سایت

بررسی تمام نکات فنی سایت از نظر اصول سئو و ارائه پیشنهادات اصلاحی

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما

تولید محتوا
تولید محتوا

تولید محتوای متنی با کیفیت متناسب با نیازهای کاربران شما

مشاوره لینک سازی
مشاوره لینک سازی

تجزیه و تحلیل لینک های رقبا و برنامه ریزی لینک سازی برای سایت شما