پر جستجو ترین کلمات در گوگل: سرچ بیشتر، رقابت بیشتر

شهر محتوا>مجله محتوا>سئو و بهینه سازی وب
پر جستجو ترین کلمات در گوگل: سرچ بیشتر، رقابت بیشتر
سمانه رحیمی|شنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۱|تعداد کلمات: 1380 کلمه|مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه
اول یه نگاه به فهرست بنداز
  •  
  • حجم جستجو چیست؟ پرسرچ‌ترین یا کم سرچ‌ترین؟
  • چرا حجم جستجو مهم است؟
  • لیست پرسرچ‌ترین کلمات در گوگل
  • آیا باید کلمات پرجستجو را هدف گذاری کرد؟
  • چگونه باید برای انتخاب کیورد تصمیم گرفت؟
  • انتخاب بهترین کلمات کلیدی
  • نتیجه گیری و جمع بندی

وقتی صحبت از انتخاب کلمات کلیدی به میان می‌آید، انتخاب کیوردهای پر جستجو بسیار فریبنده به نظر می‌رسند. اگر دقیق نگاه کنیم، می‌بینیم که پرسرچ ترین کلمات در گوگل توسط کاربران زیادی جستجو می‌شوند و این به معنی مخاطب بیشتر و در نتیجه فرصت‌های بیشتر است؛ اما آیا واقعا همین طور است؟ اگر بله، پس می‌توان آن‌ها را هدفگذاری کرد و به نتیجه مطلوبی رسید؟

در حقیقت این موضوع بستگی به عوامل مختلفی دارد که در ادامه به آن‌ها خواهیم پرداخت.

 

حجم جستجو چیست؟ پرسرچ‌ترین یا کم سرچ‌ترین؟

حجم جستجو به معنی تعداد دفعات جستجو برای یک کلمه کلیدی در یک بازه زمانی مشخص است. این عدد به‌طور میانگین و در یک بازه زمانی مشخص محاسبه می‌شود تا برای بازاریاب‌ها و تولیدکنندگان محتوا امکان بررسی آن از نظر رقابتی بودن، مقایسه با سایر کیوردها و بررسی میزان ترافیک ورودی از هر کلمه را فراهم سازد.

بازه‌های زمانی می‌تواند هر مقداری باشد و محدودیتی ندارد. اما بررسی آن باید با توجه به استراتژی شما صورت بگیرد. مثلا جستجوهای مربوط به خرید هدیه کریسمس از تابستان شروع می‌شود اما از اواسط پاییز این آمار افزایش پیدا می‌کند. این نوع کلمات تاریخ انقضا دارند؛ به این معنی که در تمام مدت سال توسط کاربران جستجو نمی‌شوند.

کلمات دیگری نیز وجود دارند که اصطلاحا آن‌ها را همیشه سبز می‌نامند. به این معنی که محدود به فصل یا زمان خاصی نیستند و در تمام طول سال جستجو می‌شوند. کلمات از لحاظ حجم جستجو به طور کلی به دو دسته جستجوی زیاد و کم تقسیم بندی می‌شوند. مثلا پرسرچ‌ترین کلمات در گوگل از حجم جستجوی بالایی برخوردارند.

چرا حجم جستجو مهم است؟

حجم جستجو اهمیت زیادی دارد چرا که موتورهای جستجو از اصلی‌ترین عوامل دریافت ترافیک برای وب‌سایت‌ها به شمار می‌روند و از این رو، حجم بالای جستجو می‌تواند به عنوان یک فرصت در نظر گرفته شود. از طرفی، اگر هیچ کاربری برای کیورد مورد نظر شما جستجویی انجام ندهد، آن وقت چطور می‌خواهید برای محتوایتان مخاطب جدید پیدا کنید؟ با این حال، باید توجه داشت که صرفا حجم بالای جستجو و هدف گذاری پرجستجو‌ترین کلمات یک حوزه درگوگل، معیار مناسبی برای هدفگذاری کلیدواژه‌ها نیست؛ بلکه عوامل دیگری نیز برای برای انتخاب کلمات کلیدی مهم هستند.

لیست پرسرچ‌ترین کلمات در گوگل

گوگل هر ساله فهرستی از پرجستجوترین کلمات در هر سال رونمایی می‌کند. در زیر فهرست پرجستجوترین کلمات در سال گذشته در جهان را مشاهده می‌کنید:

  1. Coronavirus (ویروس کرونا)
  2. Election results (نتایج انتخابات)
  3. Kobe Bryant (کوبی برایانت)
  4. Zoom (اپلیکیشن زوم)
  5. IPL (لیگ برتر هند)
  6. India vs New Zealand (هند علیه نیوزیلند)
  7. Coronavirus update (آپدیت ویروس کرونا)
  8. Coronavirus symptoms (علائم ویروس کرونا)
  9. Joe Biden (جو بایدن)
  10. Google Classroom (کلاس‌روم گوگل)

پر سرچ‌ترین کلمات در گوگل در ایران برای سال گذشته عبارتند از:

  1. قرعه کشی ایران خودرو
  2. فروش سهام عدالت
  3. وادانا
  4. سمپاد
  5. سماس
  6. انتخابات آمریکا
  7. آموزشیار
  8. علائم کرونا
  9. Coronavirus
  10. ایزی تریدر

برای هر کسب و کار، کلمات پرجستجو زمانی مفید است که به‌طور ویژه مختص آن برند شناسایی شده باشد و پیدا کردن فهرست پرجستجو‌ترین کلمات یک حوزه در گوگل از طریق کیورد ریسرچ یا همان تحقیق کلمات کلیدی امکان پذیر است.

آیا باید کلمات پرجستجو را هدف گذاری کرد؟

انتخاب یک کلمه با حجم جستجوی بالا، احتمال دیده شدن تبلیغات و محتوای شما را بالا می‌برد. هر چه تعداد بازدید بیشتر باشد، احتمال کلیک بر روی وب‌سایت شما نیز بیشتر خواهد شد و به دنبال آن، خرید و استفاده از محصولات و خدمات شما را در پی خواهد داشت.

برای برندهایی که به دنبال نتیجه و دیده شدن کوتاه مدت در یک یا دو حوزه خاص هستند، هدف گذاری کیوردهای پرسرچ، اقدام مناسبی است. چراکه دریافت بازخورد ارگانیک از طریق SEO ممکن است چند ماه به طول بینجامد و یا حتی به چند سال نیز برسد. بنابراین هدفگذاری کلماتی با حجم جستجوی بالا از طریق کمپین‌های تبلیغاتی می‌تواند نتیجه‌ای سریع به همراه داشته باشد. با این حال، تمرکز بر کلیدواژه‌های پرسرچ، لزوما باعث موفقیت نمی‌شود؛ چراکه موضوع کمیت و کیفیت و همچنین رقابت بیشتر نیز مطرح است.

در مقابل، کلماتی با جستجوی کم قرار دارند. شاید برایتان سوال پیش بیاید که چرا یک برند باید بخواهد به جای مخاطبان زیاد، بر روی یک جامعه مخاطب کوچک تمرکز کند؟

یکی از موارد مهم، هزینه‌های مربوط به راه اندازی کمپین تبلیغاتی گوگل است. هر چه کیوردهای شما رقم جستجوی بیشتری داشته باشند، هزینه هدف گذاری آن نیز بیشتر خواهد بود و به همین ترتیب، هزینه کیوردهایی که جستجوی کمتری دارند، کمتر است. همچنین به خاطر وجود مخاطب کمتر، باید تبلیغات بیشتری اجرا کنید تا بتوانید به نتیجه دلخواه‌تان از کلیک یا فروش محصولات برسید. با این حال، هزینه تمام شده برای کیوردهایی با حجم بالا و پر جستجو‌ترین کلمات یک حوزه در گوگل، بیشتر از هزینه تمام شده برای همان مقدار کلیک در بین کلمات کم جستجو است. مثلا ممکن است هزینه 10 کلیک برای یک کیورد پرجستجو برابر با 12 دلار باشد، اما هزینه 10 کلیک برای کیوردهای کم جستجو، نصف آن باشد.

یکی دیگر از نکات مثبت کلماتی با جستجوی پایین، این است که کلیک‌های مرتبط‌تری دریافت می‌کنید. هر چه کلمات گسترده‌تر باشند، جستجوی بیشتری دارند و ممکن است کلیک بیشتری نیز دریافت کنند، اما اگر کلمات جزئی‌تر باشند، هرچند کلیک‌های کمتری دریافت می‌شود، اما نتیجه به آن چیزی که مخاطب می‌خواهد نزدیک‌تر است.

نکته مهم دیگر، تعداد رقبا است. طبیعتا به‌خاطر وجود تعداد زیاد مخاطب برای کلمات پرجستجو، کسب و کارها و وب‌سایت‌های بیشتری تمایل به هدف گذاری این کیوردها دارند. در واقع علت اصلی بالا بودن قیمت‌ها برای این کلمات و آنچه در بالا اشاره شد، وجود رقبای زیاد در یک حوزه مشخص است و هر چه این تعداد و به دنبال آن قیمت گذاری‌ها بیشتر باشد، هزینه هر کلیک نیز بیشتر خواهد بود.

به طور خلاصه، مزایا و معایب هدف گذاری پر جستجو‌ترین کلمات یک حوزه در گوگل به شرح زیر است:

مزایا:

  • افراد بیشتری تبلیغات شما را می‌بینند.
  • احتمال کلیک بر روی تبلیغ شما بیشتر است.
  • احتمال فروش محصول یا خدمات شما بیشتر است.

معایب:

  • تعداد رقبا و در نتیجه هزینه تمام شده به ازای هر کلیک بیشتر است.
  • کلیک‌های بیشتر منجر به افزایش بیشتر هزینه‌ها می‌شود.
  • کیفیت کلیک‌های دریافتی ممکن است کمتر باشد.

چگونه باید برای انتخاب کیورد تصمیم گرفت؟

با وجود آنچه در بالا گفته شد، شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که بالاخره باید کلمات پرجستجو را انتخاب کرد یا کلیدواژه‌هایی که حجم جستجوی پایینی دارند؟

این مورد کاملا بستگی به کسب و کار شما، صنعت و حوزه فعالیت، موقعیت جغرافیایی و نوع محتوایی دارد که می‌خواهید برایش کلمه کلیدی انتخاب کنید و پیش از تصمیم گیری باید تحلیل کافی از وضعیت خود و وضعیت کلیدواژه‌های رقبا داشته باشید.

برای راهنمایی بهتر به این سوال پاسخ دهید: یک صفحه یا محتوا به چه مقدار ترافیک ماهانه نیاز دارد تا در مجموع بتواند به یک کسب و کار کمک کند و سودآور باشد؟ در زیر چهار مثال را مشاهده می‌کنید:

  1. یک مطب دندانپزشکی

از آنجایی که مخاطب این کسب و کار از لحاظ جغرافیایی محدود است و نیازی به چند هزار یا حتی چند صد مشتری ماهیانه ندارد، کیوردهایی با 30 تا 100 جستجو در ماه، ایده آل به حساب می‌آید.

  1. یک شرکت معاملاتی B2B

برای این شرکت، کلیدواژه‌هایی طولانی و با هدف گذاری بیشتر با میزان جستجوی کمتر مناسب است؛ چراکه ماهیانه 2 یا 3 معامله، ایده آل است.

  1. یک کسب و کار متوسط فعال در حوزه فروش لوازم حیوانات خانگی

این کسب و کار ممکن است در حال حاضر چندهزار بازدید کننده داشته باشد و برای سودآوری بیشتر، نمی‌توان بر روی کلمات کلیدی کم جستجو متمرکز شد. بنابراین برای صفحه اصلی یا صفحات و محتواهای مهم سایت، کلماتی با حجم جستجوی ماهیانه بین 100 تا 1000 و یا حتی بیشتر، گزینه مناسبی است.

  1. یک برند پوشاک شناخته شده در سطح ملی

این برند تعداد بازدید بسیار بالایی در ماه دریافت می‌کند، پس نیازمند نرخ جذب مشتری بالاتری است. بازار هدف آن نیز بسیار گسترده است؛ بنابراین باید روی کلیدواژه‌هایی هدف گذاری کند که بالای هزار جستجوی ماهیانه داشته باشد.

تاثیر تحقیق در مورد کلمات کلیدی بر بازدید سایت

انتخاب بهترین کلمات کلیدی

انتخاب کلیدواژه‌های درست برای SEO و یا کمپین‌های تبلیغاتی گوگل، شاید اصلی‌ترین قدم در این مسیر به حساب بیاید؛ چراکه هم موفقیت شما برای کسب نتایج و تبلیغات گوگل و هم هزینه‌های شما به آن وابسته است. همانطور که دیدید، تحقیق کلمات کلیدی نیازمند توجه ویژه به فاکتورهای مختلف است و نمی‌توان یک دستورالعمل کلی برای آن نوشت و باید با توجه به نیاز هر کسب و کار برای آن اقدام کرد که برای هر برند متفاوت است.

در شهر محتوا، تحقیق کلمات کلیدی با گذر از مراحلی چون شناسایی و آنالیز رقبا، استخراج کلمات کلیدی رقبا، شناسایی کلمات پرکاربرد بر اساس حجم جستجو و نیاز کسب و کار و در نهایت ارائه بهترین کیوردهای مورد نیاز برای هر برند و محتوا انجام می‌شود که در نهایت می‌تواند به عملکرد بهتر در SEO و تبلیغات گوگل منجر شود.

نتیجه گیری و جمع بندی

در این مقاله به کیوردهایی با تعداد جستجوی بالا و پرسرچ‌ترین کلمات در گوگل پرداختیم. گفتیم که انتخاب کیوردهای مناسب، صرفا به تعداد جستجو بستگی ندارد، بلکه علیرغم مزایای کلمات پرجستجو، گاهی باید به سراغ کلیدواژه‌های کم جستجو رفت و با همه این‌ها، انتخاب بهترین کیوردها با تحقیق کلمات کلیدی امکان پذیر است.

samanehrahimi
نوشته شده توسط

سمانه رحیمی

سلام من سمانه هستم؛ سمانه رحیمی. عاشق کار کردنم و هیچ وقت از انجام کارهایی که دوستشون دارم، خسته نمیشم. من 22 اردیبهشت سال 1366 تو بیمارستان آراد تهران به دنیا اومدم... تک دختر خانواده...

نظرات شما

هنوز کسی نظر نداده!

میتونی اولین نفری باشی که به ما بگی نظرت درباره این یادداشت چیه؟

اگر سوالی هم داری، می تونی همینجا بپرسی. زود جواب میدیم!

خدمات شهر محتوا
آنالیز سئو
آنالیز سئو سایت

بررسی تمام نکات فنی سایت از نظر اصول سئو و ارائه پیشنهادات اصلاحی

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما

تولید محتوا
تولید محتوا

تولید محتوای متنی با کیفیت متناسب با نیازهای کاربران شما

مشاوره لینک سازی
مشاوره لینک سازی

تجزیه و تحلیل لینک های رقبا و برنامه ریزی لینک سازی برای سایت شما