استخدام کارشناس تولید محتوا و نویسنده سایت

به صورت دورکاری و پاره وقت در منزل

استخدام نویسنده دورکار برای تولید محتوا

استخدام غیر حضوری برای تولید محتوا

با دورکاری و همکاری اینترنتی، بیا توی تیم شهر محتوا

اگه تو هم مثل ما به مطالعه و نوشتن علاقه داری و دلت میخواد که به صورت دورکاری و فری لنسری کار کنی، خوشحال می شیم که عضوی از تیم تولید محتوای شهر محتوا باشی.

با تکمیل فرم نسبتاً کوتاهی که تهیه کردیم، به ما کمک می کنی که بتونیم با علائق، استعدادها و توانمندی های شما آشنا بشیم.

امیدواریم در کنار هم بتونیم کیفیت و کمیت محتوای وب فارسی رو ارتقاء بدیم.

منتظر دریافت اطلاعات شما هستیم.

فرم استخدام کارشناس تولید محتوا به صورت دورکاری

برای پیوستن به تیم تولید محتوای شهر محتوا، فرم زیر را با دقت تکمیل فرمایید:

نام
نام خانوادگی
سال تولد
میزان تسلط به زبان انگلیسی
رشته تحصیلی
آخرین مدرک تحصیلی
ایمیل
شماره همراه
روزانه چند ساعت برای تولید محتوا وقت دارید؟
به چه موضوعاتی برای تولید محتوا علاقه مند هستید؟
حدود 100 کلمه درباره خودتان بنویسید

با موضوع «هوشمندی کسب و کار» یک محتوای 200 کلمه ای تولید کرده و حداقل 2 تیتر و 4 کلیدواژه برای آن پیشنهاد دهید. دقت کنید که محتوا نباید از منابع دیگر کپی شود.

با مطالعه این منبع انگلیسی و منابع دیگر که خودتان جستجو و مطالعه می فرمایید، یک محتوای 200 کلمه ای فارسی تولید کرده و حداقل 2 تیتر و 4 کلیدواژه برای آن پیشنهاد دهید. دقت کنید که تولید محتوا، به معنای ترجمه لغوی نیست و محتوای شما باید روان و قابل فهم برای مخاطب فارسی زبان باشد.

اگر رزومه آماده دارید، اینجا آپلود کنید
اگر نمونه کار آماده دارید، اینجا آپلود کنید

ثبت درخواست

آشنایی با شغل نویسندگی و تولید محتوا به صورت دورکاری

در دنیای کار و اقتصاد مدرن، شاهد افزایش چشمگیر مشاغلی هستیم که در آن، افراد به جای استخدام در یک شرکت، ترجیح می‌دهند به صورت دورکاری و در منزل فعالیت کنند. از طرفی، بسیاری از شرکت‌ها نیز ترجیح می‌دهند به جای جذب نیرو و استخدام افراد در یک سمت شغلی، برخی از فعالیت‌هایشان را به شرکت‌های دیگر یا افرادی خارج از شرکت (همان فریلنسرها) برون سپاری کنند.

نویسندگی و تولید محتوا به روش دورکاری، مزایای زیادی نسبت به کارمندی و استخدام تمام وقت دارد و می‌تواند پول ساز باشد، اما در عین حال دارای معایبی نیز هست.

در این صفحه به تفاوت های اشتغال از طریق استخدام به عنوان کارمند و کسب درآمد از طریق دورکاری اینترنتی در منزل می پردازیم.

تولید محتوا چیست؟

یکی از مشاغل مهم دنیای امروز که تمام شرکت‌های معتبر برای آن اهمیت زیادی قائل هستند، تولید محتوا (Content Creation) است. تولید محتوا به معنای تبدیل اطلاعات به هر شکلی از رسانه، به خصوص رسانه‌های دیجیتال است. به بیان ساده‌تر، تولید محتوا یعنی اینکه موضوعی را در نظر بگیرید و برای آن یک متن یا محتوای بصری مانند یک ویدیو آموزشی تولید کنید. بخشی از انواع فرم های محتوایی، شامل موارد زیر است:

  • محتوای متنی سایت ها
  • محتوای متنی وبلاگ ها
  • محتوای متنی مجله های اینترنتی
  • خبرنامه های ایمیلی
  • تصاویر و محتواهای متنی شبکه های اجتماعی
  • ویدیوها
  • کتاب های الکترونیک
  • طراحی های گرافیکی
  • و...

اما چرا تولید محتوا تا این اندازه مورد توجه قرار گرفته است؟ به این دلیل که عملکرد بازاریابی محتوا سه برابر بهتر از بازاریابی سنتی است و از طرفی، هزینه آن کمتر است. در واقع می‌توان گفت که یکاستراتژی بازاریابی محتوا، در صورتی که به خوبی تدوین شده باشد، می‌تواند نتیجه چشمگیری برای کسب و کارها به وجود بیاورد.

تفاوت ترجمه و تولید محتوا

با اینکه ترجمه و تولید محتوا به هم مرتبط هستند، اما نباید آن‌ها را یکسان در نظر گرفت. ترجمه محتوا به معنی تبدیل یک محتوای موجود به زبانی دیگر است، در حالی که تولید محتوا به معنی ایجاد یک محتوای جدید است. در تولید محتوا، نویسنده محتوا خود شما هستید اما در ترجمه، نویسنده محتوا شخص دیگری است و شما فقط محتوای نوشته شده را به زبان مقصد ترجمه می کنید و باید به محتوای مبداً کاملاً وفادار باشید. تولید محتوا را شاید بتوان چیزی بین نویسندگی، ترجمه و تألیف دانست. با این حال، ترجمه محتوا اگر با بومی سازی همراه شود، همان تولید محتوا به حساب می‌آید. در واقع، یک تولید کننده محتوا می‌تواند از محتواهای گوناگون به زبان خود یا زبان‌های دیگر استفاد کند و یک محتوای کاملا جدید خلق نماید. همچنین آشنایی به زبان انگلیسی، یکی از لازمه‌های تبدیل شدن به تولیدکننده محتوا یا کارشناس تولید محتوا است.

کارشناس تولید محتوا کیست؟

کارشناس تولید محتوا کسی است که متناسب با اهداف شرکت و هدف گیری مخاطبان، محتوایی متناسب با آن‌ها تولید می‌کند. کارشناس تولید محتوا همچنین باید دارای مهارت‌های مشخصی باشد تا بتواند محتوایی تولید کند که درتمام جوانب، موثر عمل کند.

چگونه کارشناس تولید محتوا شویم؟

تولید محتوا تنها نوشتن یک متن نیست! چرا که همه افراد می‌توانند این کار را انجام دهند. کارشناس تولید محتوا باید با اصول نویسندگی، کپی رایتینگ (تولید محتوای تبلیغاتی) و تولید محتوای عمومی آشنایی کامل داشته باشد و سپس اقدام به تولید محتوا کند. مهارت‌هایی وجود دارند که هر کارشناس محتوا برای تولید یک محتوای موثر به آن‌ها نیاز دارد:

جستجوی اینترنتی: با اینکه همه افراد از عهده این کار بر می‌آیند، همه افراد آن را به خوبی انجام نمی‌دهند. یافتن بهترین پاسخ برای پرسشی که در نظر دارید و یافتن بهترین منابع، از ابتدایی‌ترین مواردی هستند که یک متخصص تولید محتوا باید در آن‌ها مهارت داشته باشد.

مطالعه از منابع فارسی و انگلیسی: تولیدکنندگان محتوا باید هم منابع فارسی و هم منابع انگلیسی را در نظر بگیرند. در واقع اینکه منبع را از چه زبانی انتخاب نمایید، بستگی به موضوعی دارد که قرار است روی آن کار کنید. اگر محتوای شما مربوط به موضوعی در ایران است، می‌توانید از منابع فارسی کمک بگیرید. اما اگر محتوای شما موضوعی جهانی دارد، بهترین کار، استفاده از منابع انگلیسی زبان است؛ یا اینکه می‌توانید از منابع هر دو زبان استفاده کنید.

نکته مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که هرگز متنی را کپی نکنید.

تسلط به قواعد نگارشی: یک محتوای خوب، علاوه بر مضمون مناسب، باید هم لحن قابل فهم و متناسب با مخاطب را دارا باشد و هم از لحاظ نگارشی کامل باشد. شرکت‌ها از محتوا برای انتقال پیام برندشان استفاده می‌کنند و استفاده نادرست از علائم نگارشی می‌تواند به آن لطمه بزند.

آشنایی به اصول ویراستاری: ویراستاری به معنی ویرایش متن برای انتقال بهتر به مخاطب است. یک محتوا باید به خوبی به نگارش درآمده باشد و از اشتباهات جلوگیری شود. از آنجایی که تولیدکنندگان محتوا از منابع گوناگون استفاده می‌کنند، آشنایی به اصول ویراستاری می‌تواند به آن‌ها در انجام هر چه بهتر کار کمک کند.

سئو: سئو (SEO) مخفف بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. مهارت سئو به این معنی است که بتوانید با بکارگیری الگوها و شناخت الگوریتم‌های گوگل، محتوایی بنویسید که در صدر نتایج موتورهای جستجو به نمایش در آید. دانش سئو در همه انواع تولید محتوا ضروری نیست، بلکه بستگی به اهداف شرکت و پلتفرم‌هایی دارد که قرار است محتوا در آن منتشر شود.

محتوا برای شبکه‌های اجتماعی: شبکه‌های اجتماعی مانند اینستاگرام به قدری گسترش یافته‌اند که در هر کدام، برخی از محتواها نتایج بهتری می‌گیرند و یادگیری آن خیلی پیچیده نیست. داشتن مهارت تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی زمانی که بخواهید برای این پلتفرم‌ها تولید محتوا کنید، اهمیت دارند.

چگونه کسب درآمد از تولید محتوا را شروع کنیم؟

حالا که با تولید محتوا آشنا شدید، شاید بخواهید بدانید که چطور می‌توانید به تولید محتوا مشغول شوید و از آن کسب درآمدکنید. برای کسب درآمد از محتوا، ابتدا باید مشخص کنید که می‌خواهید چطور کار کنید. می‌خواهید در شرکتی استخدام شوید یا به صورت فریلنس کار کنید؟ اگر می‌خواهید استخدام شوید، انتخابتان به عنوان شغل تمام وقت است یا پاره وقت؟ یا اینکه می‌خواهید حضوری فعالیت کنید یا به صورت دورکاری؟ در ادامه به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

کسب درآمد از تولید محتوا به صورت دورکاری در منزل

برای کار به صورت فریلنس و آزادکاری، باید به صورت پروژه ای فعالیت داشته باشید. به این ترتیب که یا باید در وب‌سایت‌های آزادکاری ثبت نام کنید و با پیدا کردن پروژه، آن را انجام دهید، یا اینکه برای خودتان یک نمونه کار قوی بسازید تا شرکت‌ها و کارفرماها به سراغ شما بیایند. اگر سراغ سایت‌های برون سپاری مانند پونیشا بروید، رقابت کمی سخت است و از همین رو، افراد زیادی برای یک پروژه درخواست می‌دهند و گاهی مجبور هستید با قیمت‌های پایین کار کنید. برای همین بهتر است نمونه کاری قوی بسازید تا به جای اینکه شما درخواست بدهید، کارفرماها برای شما درخواست بفرستند و با قیمت‌های متناسبی کار کنید.

با همه این‌ها، کار به صورت فریلنسیگ در ایران در حوزه تولید محتوا، به اندازه‌ای که باید مورد توجه قرار نگرفته و در فضاهای زیادی گسترش نیافته است. هرچند که موفقیت شما در این زمینه، اول از همه به خودتان بستگی دارد.

موضوع قابل توجه دیگری که خوب است در نظر بگیرید، دریافت پروژه‌های بین المللی از کارفرمایان خارجی است. می‌توانید در وب‌سایت‌هایی همچون Freelancer.com یا Upwork ثبت نام کنید و پروژه‌هایی با درآمد دلاری دریافت کنید. در این صورت، اصلی‌ترین مهارتی که باید به آن توجه داشته باشید، تسلط کامل به زبان انگلیسی و تولید محتوا به این زبان است. نوعی از تولید محتوا به روش فریلنسینگ وجود دارد که پایین‌تر درباره آن توضیح داده شده است.

کسب درآمد از تولید محتوا به صورت تمام وقت یا حضوری

زمانی باید به انتخاب تولید محتوا به صورت تمام وقت فکر کنید که قصد داشته باشید، تولید محتوا شغل اصلی‌ شما باشد. بهتر است قبل از شروع با دریافت پروژه یا کار پاره وقت، به تجربه کافی دست یافته باشید. همانطور که پیش‌تر گفتیم، استخدام رسمی به عنوان تولیدکننده محتوا معمولا به معنای حضور در محل کار است، اما امکان استخدام رسمی و فعالیت به صورت دورکاری در برخی شرکت‌ها وجود دارد. برای استخدام نیز می‌توانید به سراغ وب‌سایت‌های کاریابی بروید.

کسب درآمد از تولید محتوا به صورت پاره وقت یا دورکاری

اگر می‌خواهید به تولید محتوا به عنوان یک شغل جانبی فکر کنید، یا اینکه تصمیم دارید با کار در این حوزه به کسب تجربه بپردازید، یکی از بهترین گزینه‌ها، کار به صورت پاره وقت و دورکاری تولید محتوا است. در این صورت دو گزینه پیش روی شما قرار دارد. اول اینکه می‌توانید در شرکت‌ها استخدام شوید؛ مانند وب‌سایت‌ها یا وبلاگ‌ها و سپس به عنوان یک نویسنده دورکار فعالیت کنید. در این کارها معمولا باید متعهد شوید که در مدت زمانی معین، مقدار مشخصی محتوا تولید می‌کنید. مثلا هفته‌ای 10 پست یا روزانه 1000 کلمه. در این نوع مشاغل، حقوق یا بر اساس تعداد کلمه پرداخت می‌شود، به این صورت که به ازای هر کلمه مقداری حقوق تعیین می‌شود، یا اینکه حقوق ثابتی دارید.

روش دوم، استخدام در شرکت‌هایی است که در آن باید به صورت پروژه‌ای فعالیت کنید. این مورد نوعی کار فریلنس به حساب می‌آید اما دیگر نیازی نیست به دنبال پروژه باشید، بلکه کارفرما برای شما پروژه می‌فرستد و می‌توانید از بین آن‌ها انتخاب کنید. در این نوع فعالیت نیز حقوق می‌تواند به دو صورت پرداخت ‌شود. یا به ازای هر پروژه مقدار مشخصی حقوق می‌گیرید، یا اینکه به ازای هر کلمه، مبلغی دریافت می‌کنید.

در شهر محتوا می‌توانید به صورت پروژه‌ای نسبت به کسب درآمد از طریق تولید محتوا اقدام کنید.

برای دورکاری تولید محتوا، باید چقدر در روز زمان صرف کرد؟

اگر فعالیت شما در تولید محتوا به صورت پروژه‌ای و دورکاری باشد، زمانی که صرف می‌کنید کاملا نسبی است و به موارد زیر بستگی دارد:

تعداد پروژه: شما تصمیم می‌گیرید که هر روز یا هر هفته و ماه می‌خواهید چند پروژه دریافت کنید یا به اندازه چه تعداد کلمه به تولید محتوا بپردازید. اگر هر روز بخواهید پروژه دریافت کنید و البته پروژه‌ای برای ارجاع به شما باشد، در این صورت هر روز مشغول کار هستید. به همین ترتیب اگر به صورت هفتگی یا ماهانه پروژه دریافت کنید، به همان میزان فعالیت می‌کنید. به طور خلاصه، مدت زمان کاری شما اول از همه بستگی به تعداد پروژه دریافتی شما دارد.

تعداد کلمه: تعداد کلمه‌ای که می‌خواهید بر اساس آن به تولید محتوا بپردازید، در میزان زمان کاری شما بسیار اساسی است. برای مثال، نگارش محتوای هزار کلمه‌ای به زمان کمتری نسبت به محتوای سه هزار کلمه‌ای نیاز دارد. همینطور مدت زمان تحویل نقش مهمی در تعیین مدت زمان کار در روز دارد. اینکه برای تولید یک محتوا با تعداد کلماتی مشخص، یک هفته زمان نیاز باشد، مقدار کار شما در روز کمتر از وقتی است که زمان تحویل برای محتوایی با همان تعداد کلمه، دو روز باشد.

موضوع: موضوعی که برای نگارش مقاله انتخاب می‌کنید، در تعیین مدت زمان کار اثر دارد. نگارش محتوا در برخی موضوعات نیازمند مطالعه و تحقیق بیشتر است و در برخی موضوعات نیازمند صرف زمان کمتر. پیشنهاد می‌کنیم اولویت کار در تولید محتوا را در زمینه‌هایی بگذارید که به آن‌ها علاقه یا در آن دانش و تخصص دارید.

مهارت نویسنده: مهارت نویسندگان عاملی تعیین کننده در مدت زمان کار است. مهارت جستجو و مطالعه سریع، مهارت تایپ، دانش زبان انگلیسی و... کمک می‌کنند آسان‌تر و در نتیجه در مدت زمان کوتاه‌تری پروژه محتوای خود را به پایان برسانید.

در مجموع می‌توان گفت که مدت زمان کار روزانه، کاملا به شما بستگی دارد. موضوعاتی را انتخاب کنید که بتوانید در آن به تولید محتوا بپردازید و تعداد پروژه دریافتی و تعداد کلمات، هر کدام را با توجه به وقت خود تنظیم کنید.

تفاوت قانونی استخدام رسمی با دورکاری پروژه‌ای

همانطور که در بالا به آن اشاره شد، در استخدام رسمی، که می‌تواند به صورت حضوری یا غیر حضوری و تمام وقت باشد، باید طبق ساعات مشخصی مشغول کار باشید. ساعات رسمی اداری، طبق قانون کار در ایران، برابر با 44 ساعت در هفته است. البته استخدام رسمی پاره وقت نیز وجود دارد که مدت زمان کمتری را شامل می‌شود، اما در هر صورت، باید طبق زمان مشخص شده فعالیت کنید. معمول‌ترین شیوه در استخدام رسمی نیز حضوری تمام وقت است که ممکن است زمانش از مقدار قانون کارنیز بیشتر باشد.

در فعالیت به صورت پروژه‌ای، شما با توجه به پروژه‌های دریافتی کار می‌کنید. ممکن است روزی بخواهید پروژه بگیرید، یا روزی نخواهید پروژه دریافت کنید. یا اینکه بخواهید روزی 2 ساعت کار کنید یا اینکه روزی 12 ساعت. در کار بصورت فری لنسر یا دورکاری پروژه‌ای، آزادی عمل و کنترل کار دست خودتان است، در صورتی که در استخدام رسمی این طور نیست.

یکی از اصلی‌ترین تفاوت‌های استخدام رسمی با فریلنسینگ یا کار پروژه‌ای، نداشتن بیمه است. این را هم در نظر بگیرید که در کار پروژه‌ای، ممکن است زمانی هیچ پروژه‌ای وجود نداشته باشید که بخواهید دریافت کنید، در صورتی که در استخدام رسمی، حقوق شما در صورت کم یا زیاد بودن کار، ثابت و مشخص شده است.

تعهدات اخلاقی دورکاری

در کار به صورت دورکاری پروژه‌ای یا فریلنسینگ، شما در خانه خودتان هستید و کنترل کامل کار در دستان خودتان است. از این رو، بر خلاف کار حضوری یا رسمی، مدیر یا ضوابطی وجود ندارد که بخواهد بر شما کنترل داشته باشد. بنابراین، تعهداتی که هنگام شروع فعالیت بین شما و کارفرما ثبت می‌شود، بیشتر در  قالب تعهداتی است که از لحاظ شخصی مورد توجه است تا قانونی. هرچند که باید این نکته را در نظر بگیرید که اگر بر تعهدات پایبند نباشید و خدمات شما نیاز کارفرما را برطرف نکند، ممکن است در دوره‌های بعدی پروژه جدیدی دریافت نکنید. این تعهدات شامل کیفیت کاری است که از قبل متعهد شده‌اید آن را به میزان مشخصی برآورده می‌کنید، مدت زمانی است که باید پروژه را تحویل دهید و موارد دیگری که هنگام شروع فعالیت مشخص خواهد شد.

سبک زندگی فری لنسرها چه تفاوتی با کارمندان دارد؟

کارمندان و افرادی که به صورت رسمی استخدام شده‌اند، باید هر روز زمان مشخصی به محل کار بروند و ساعت مشخصی نیز از محل کار به خانه بازگردند. این موضوعممکن استبرای برخی افراد ناخوشایند باشد. در مقابل، فریلنسرها مدت زمان مشخصی برای کار در هر روز ندارند و ممکن است روزی زمان زیادی برای کار صرف کنند و روزی به انتخاب خودشان یا نبود پروژه بیکار باشند. از طرفی نیازی به ترک خانه ندارند و می‌توانند در هر جایی کار کنند. به همین خاطر تعادل بین کار و زندگی موضوعی است که فریلنسرها باید به آن توجه داشته باشند.

تعادل بین کار و زندگی موضوعی است که فریلنسرها باید به آن توجه داشته باشند.

کدام را ترجیح می‌دهید؛ امنیت شغلی یا آزادی و اختیار تصمیم گیری؟

هر کدام از مشاغل، کارمندی یا فری لنسری، دارای مزایا و معایبی هستند. نوع شغل باید متناسب با ویژگی‌های شما باشد. برای برخی افراد، کار بصورت کارمندی مناسب است و برای بعضی افراد آزادکاری. برخی افراد نیز هر دو را انتخاب می‌کنند. اگر اولویت اصلی‌تان پول است، کارمندی صرف به سادگی نمی‌تواند شما را پولدار کند، در عین حال، هر چند فریلنسینگ می‌تواند مشتریان متعددی را به سمت شما بیاورد، اما این ریسک را هم دارد که امنیت شغلی در آن وجود ندارد و  موفقیت در آن نیز بستگی به خودتان دارد. در زیر مزایا و معایب آزادکاری و شغل استخدامی تمام وقت را مشاهده می‌کنید:

آزادی عمل در آزادکاری: در فریلنسری برای خودتان کار می‌کنید و خودتان مشخص می‌کنید که کجا، در چه زمانی و برای چه کسانی کار کنید. در حالی که در شغل تمام وقت، باید طبق تقویم و برنامه شرکت پیش بروید.

امنیت شغلی در فری لنسری: در شغل تمام وقت به صورت ماهانه، حقوق مشخص و ثابتی دریافت می‌کنید، در حالی که در فریلنسینگ به ازای هر پروژه، پول دریافت می‌کنید؛ که ممکن است برخی اوقات هیچ پروژه‌ای نداشته باشید. در شغل کارمندی مشمول بیمه نیز می‌شوید، در حالی که در آزادکاری باید خودتان را بیمه کنید.

استرس در دورکاری: در فریلنسینگ تنها کاری را انجام می‌دهید که به شما محول شده است و شما نیز آن را پذیرفتید، از این رو ممکن است استرس کمتری نسبت شغل تمام وقت داشته باشید.

جایگاه اجتماعی فریلنسرها: در فریلنسینگ به طور معمول به تنهایی کار می‌کنید و با دیگر افراد در ارتباط نیستید. این موضوع از یک سو می‌تواند بد باشد و از سوی دیگر، سر و کله زدن با همکاران وجود ندارد! اما در شغل تمام وقت از لحاظ اجتماعی با افراد در ارتباط هستید.

برون سپاری چیست؟

تعریف برون سپاری در برون‌سپاری (Outsourcing)، شرکت‌ها برخی از فعالیت‌های خود را به دیگر کسب و کارها یا افرادی خارج از سازمان خود واگذار می‌کنند.

برون‌سپاری مزایای زیادی دارد، اما در عین حال دارای ریسک‌هایی نیز هست. این فعالیت‌ها می‌تواند در ابعاد بسیار بزرگ و گسترده باشد یا در ابعاد بسیار کوچک انجام شود. به عنوان مثال، یک کسب و کار به جای اینکه نیرو جذب کند و برای خود یک عکاس اختصاصی استخدام کند، کار عکاسی از محصولاتش را به یک شرکت عکاسی یا تبلیغاتی، یا یک عکاس فری لنسر واگذار می‌کند. اما این کار چه مزایایی نسبت به استخدام دارد؟ در ادامه به این سوال پاسخ می‌دهیم.

چرا برخی شرکت ها، بعضی از کارهای خود را برون سپاری می‌کنند؟

دلیل اصلی شرکت‌ها برای برون سپاری کارهایشان، کاهش هزینه های مالی و غیر است. چرا که در این صورت نیازی به استخدام تمام وقت کارکنان و جذب کارمند نیست. این یعنی یک دفتر کار و مکان اختصاصی از شرکت به فرد تعلق نمی‌گیرد، شرکت زمانی که کاری برای سپردن به کارمند ندارد، پولی پرداخت نمی‌کند و همین طور شرکت نیازی به پرداخت حق بیمه ندارد. علاوه بر آن، از آنجایی که با برون سپاری، انجام یک کار به یک نیروی خارج از شرکت واگذار می‌شود، شرکت می‌تواند بیشتر روی فعالیت‌های اصلی‌اش تمرکز کند و وقت بیشتری نیز در دسترس است. مشکلات مدیریت کارمندان در این صورت کمتر است و این شرایط، نتایج بهتری را برای شرکت در پی خواهد داشت. در عین حال، گاهی ممکن است نتیجه دلخواه برای شرکت حاصل نشود، چرا که واگذاری وظایف به شرکت‌ها و افراد خارج از سازمان، دارای ریسک است. نبود کنترل کافی یکی از این موارد است و از این جهت، توصیه می‌شود که کارهای خود را به شرکت‌ها و افراد معتبر و دارای نمونه کار قوی بسپارید. به عنوان مثال، وقتی وظیفه تولید محتوا را به یک شرکت یا فریلنسر واگذار می‌کنید، ممکن است کاری که تحویل می‌گیرید، دارای کیفیت مطلوب و مورد نظر نباشد و یا مدت زمان تحویل آن بیشتر از موعد تعیین شده طول بکشد. به همین خاطر، پیش از برون سپاری، از کیفیت کار شرکت یا فریلنسر اطمینان حاصل کنید.

تفاوت استخدام تمام وقت و کار پاره وقت

همانطور که گفتیم، با برون سپاری فعالیت‌ها و خدمات، دیگر نیازی به استخدام تمام وقت افراد و جذب کارشناس حضوری در حوزه مورد نظر نیست. کار تمام وقت به کارهایی می‌گویند که در آن، افراد به طور رسمی استخدام شده‌اند و موظف‌ هستند در ساعات مشخصی، که در ایران معمولا 44 ساعت در هفته است، مشغول کار باشند. البته ساعات کار در شرکت‌ها و ادارات مختلف، متفاوت است. در مقابل، در کار پاره وقت، افراد نیازی به کار در یک زمان مشخص ندارند و ساعات کاری نیز کمتر از ساعت قانون کار است. کار تمام وقت می‌تواند به صورت حضوری یا دورکاری انجام شود که به طور معمول، حضوری است.

کار پاره وقت، خود به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شود. کار پاره وقت می‌تواند همراه با استخدام رسمی در یک شرکت باشد، اما لزومی برای آن وجود ندارد. همچنین کار پاره وقت می‌تواند به صورت آزادکاری توسط فری لنسرها انجام شود که در این صورت، درآمد به ازای انجام هر پروژه پرداخت می‌شود و انجام فعالیت نیز معمولا به صورت دورکاری است. در عین حال، کار پاره وقت گاهی می‌تواند ملزم به حضور در شرکت نیز باشد.

دورکاری یا فری لنسری چیست؟

تعریف دورکاری به تمام فعالیت‌های شغلی که در آن نیازی به حضور در محل کار ثابت نباشد، دورکاری گفته می‌شود.

کلمه فریلنس را سر والتر اسکات (Sir Walter Scott)، نویسنده و شاعر اسکاتلندی ترویج داد. امروزه اکثر آزادکارها یا فریلنسرها فعالیت‌هایشان را به صورت دورکاری انجام می‌دهند.

تعریف آزادکاری یا فریلنسینگ (Freelancing) به انجام شغل به صورت پروژه‌ای که تعهد بلندمدت ایجاد نکند، فریلنسری یا فریلنسینگ یا آزادکاری گفته می‌شود و فری لنسرها نیز در جایی استخدام نمی‌شوند.

مزایای کار به صورت فریلنسری یا آزادکاری

فریلنسینگ مزایای زیادی دارد اما در عین حال ممکن است برای هر کسی مناسب نباشد. فری لنسرها زمان کاری انعطاف پذیری دارند و از یک سو ممکن است درآمدی بسیار بیشتر از کارمندان داشته باشند و در عین حال هم ممکن است در یک بازه زمانی، هیچ پروژه‌ای دریافت نکنند. باید در نظر داشته باشید که به عنوان یک فریلنسر، محل کار شما خانه‌تان است و همینطور آزادی‌های بیشتری نسبت به کارمندان دارید.زمان انعطاف پذیر به این معنی است که مشابه کارمند در یک زمان مشخص مشغول کار نیستید، بلکه می‌توانید در هر زمان از روز، حتی نیمه شب، کار خود را انجام دهید و این روند یکسان نیست. یعنی هر روز می‌توانید یک بازه ساعتی متفاوت را در نظر داشته باشید. برخی از مزایای فری لنسری یا دورکاری را می توان اینگونه خلاصه کرد:

  • شما رئیس خودتان هستید
  • شما کارفرمای خودتان را انتخاب می کنید
  • زمان بندی کاری را، خودتان تعیین می کنید
  • پروژه های مورد علاقه تان را انتخاب می کنید
  • درباره حجم کار و میزان درآمد، خودتان تصمیم می گیرید
  • برای استراحت و مسافرت، نیازی به مرخصی گرفتن از کسی ندارید
  • و...

به طور خلاصه می توان گفت مهمترین مزیت دورکاری و آزادکاری این است که «خودتان برای خودتان تصمیم می گیرید».

معایب دورکاری یا فری لنسری

شاید عدم ثبات کاری را بتوان مهمترین عیب آزادکاری دانست. موارد زیر هم اکثراً به همین عدم ثبات کاری مرتبط هستند:

  • حقوق ثابت ندارید
  • احتمالاً بیش از دیگران کار خواهید کرد
  • از بیمه و مزایای کارمندی خبری نیست
  • نمی توانید روی میزان درآمد آینده خود حساب کنید
  • به تعداد مهارت های نرم (Soft Skills) زیادی نیاز دارید
  • امنیت شغلی ندارید
  • رقیبان زیادی دارید

انواع کار از نظر زمان بندی و لزوم حضور در محل کار

در مجموع، انواع کار از لحاظ زمانی و حضور یا عدم حضور، به دسته‌های زیر تقسیم می‌شود:

  • کار تمام وقت حضوری
  • کار تمام وقت غیر حضوری
  • کار پاره وقت حضوری
  • کار به صورت پروژه‌ای (فریلنسینگ)

چه کارهایی را می‌توان به صورت دورکاری یا فری لنسری انجام داد؟

امروزه به لطف پیشرفت تکنولوژی و راه‌های ارتباطی، مشاغل زیادی را می‌توان به صورت دورکاری و فریلنسینگ انجام داد. دیگر فرقی نمی‌کند کجای زمین زندگی می‌کنید. کارفرمایان می‌توانند از هر کجا با شما در ارتباط باشند و شما را پیدا کنند.

فعالیت‌های زیادی را می‌توان به صورت دورکاری انجام داد که در زیر برخی از آن‌ها را مشاهده می‌کنید (البته امروزه اکثر مشاغل به صورت غیر حضوری عملی است و شما هم می‌توانید هر شغلی که دارید، راهی برای انجام آن به صورت دورکاری پیدا کنید.)

  • بازاریابی دیجیتال
  • تولید محتوا و نویسندگی
  • ترجمه
  • تولید ویدیو و تیزر تبلیغاتی
  • طراحی وب و گرافیک
  • پشتیبانی مشتری
  • برنامه نویسی
  • توسعه اپلیکیشن موبایل
  • آموزش
  • عکاسی
  • و...

امروزه برون سپاری و بهره گیری از تخصص نیروهای دورکار، کمک زیادی به کسب و کارها می کند.

افزایش درآمد با دورکاری به عنوان شغل دوم

همانطور که گفته شد، کارهای پاره وقت و دورکاری از نظر زمانی انعطاف پذیر هستند و برای انجام آن‌ها نیازی به حضور در محل کار وجود ندارد. از این رو می‌تواند گزینه خوبی به عنوان شغل دوم به حساب بیاید. بسیاری از افراد پس از کار در یک شرکت یا اداره، در خارج از ساعات کاری، به صورت دورکاری فعالیت و کسب در آمد می‌کنند. برای انجام دورکاری، چه فریلنسینگ و چه استخدام، باید بر یکی از مهارت‌های گفته شده در بالا (یا هر مهارتی که بتوان به صورت دورکاری انجام داد) مسلط باشید.

انجام کار نیز یا به این صورت است که باید در وب‌سایت‌های فری لنسری ثیت نام و از آنجا پروژه دریافت کنید یا با ایجاد یک نمونه کار یا یک صفحه در شبکه‌های اجتماعی، شرکت‌ها و کسب و کارها را به سمت خود جذب کنید، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

فری لنسری حرفه ای: کسب درآمد با دورکاری تمام وقت به عنوان شغل اصلی

مشاغل دورکاری لزوماً فریلنسینگ یا بصورت پاره وقت نیستند. بسیاری از افراد بصورت تمام وقت مشغول دورکاری هستند. مزیت اصلی دورکاری تمام وقت نسبت به کارهای حضوری تمام وقت، آزادی در انتخاب محل کار است. در این صورت نیازی نیست وقتی از صبح بیدار می‌شوید، خانه خود را ترک کنید. یا اینکه می‌توانید در سفر و هر جایی از جهان که هستید، کار خود را انجام دهید.

برای دورکاری به عنوان شغل اصلی، باید در نظر بگیرید که روابط کاری تنها از طریق تماس، ایمیل یا پیام رسانی اینترنتی صورت می‌گیرد و از این رو بسیاری از افراد ممکن است کار حضوری را ترجیح بدهند. چرا که روابط اجتماعی و نزدیک ممکن است برای برخی افراد، ضروری باشد. در حقیقت، اینکه شما با دورکاری سازگاری بیشتری دارید یا کار حضوری، بستگی به خودتان دارد. بهتر است معیارهایی که در کار از نظرتان مهم هستند را در کنار یکدیگر بگذارید و ببینید کدام نوع شغل برای شما بهتر است. حتی می‌توانید تست‌های مربوط به انتخاب شغل را انجام دهید و ببینید که آیا ترجیح می‌دهید در تنهایی کار کنید، یا اینکه می‌خواهید در جمع باشید.

موضوع دیگری که در مورد کسب درآمد از طریق فریلنسری یا دورکاری وجود دارد، این است که پیشرفت شما فقط به خودتان بستگی دارد. یعنی همکارانی نیستند که به رشد و پیشرفت شما کمک کنند، از طرفی کسی هم نیست که اصطلاحا زیرآب شما را بزند! هر چند که دنیای فریلنسینگ هم می‌تواند پر از رقابت‌های مثبت و منفی باشد.

نویسندگی و تولید محتوا به صورت دورکاری

نکاتی برای فری لنسرها

پرسونال برندینگ به عنوان یک فریلنسر

به عنوان یک فریلنسر، باید نمونه کاری قوی برای خودتان ایجاد کنید و برند خوبی برای خود بسازید. در این صورت، ارزش کار شما بالا می‌رود و مشتریان حاضر هستند مبالغ بیشتری برای کار شما بپردازند. اگر در حوزه کاری خود شناخته شوید، میزان پروژه‌های دریافتی‌ نیز بیشتر خواهد شد و شرکت‌های معتبر به سراغ شما می‌آیند و با وجود نام شرکت‌های معتبر در لیست نمونه کارهایتان، ارزش کار شما افزایش پیدا می‌کند و این چرخه باعث می‌شود کار شما هر روز با ارزش‌تر از قبل شود.

برای دیده شدن آثار خود می‌توانید از وب‎سایت‌هایی که برای هر صنف کاری طراحی شده است، استفاده کنید. مانند Behance برای طراحان. شبکه‌های اجتماعی نیز ابزارهای عالی برای دیده شدن هستند. در شبکه‌های اجتماعی علاوه بر اینکه کارهایتان را در معرض دید میلیون‌ها نفر قرار می‌دهید، یک برند شخصی از خودتان ایجاد می‌کنید و به ازای هر اشتراک گذاری، هر روز افراد بیشتر با شما آشنا می‌شوند و در نتیجه برای خودتان تبلیغات و بازاریابی می‌کنید.

هم برای خودتان کار کنید، هم برای دیگران

پیدا کردن کار برای یک فریلنسر، همانطور که در بالا توضیح دادیم، یا به این صورت است که دیگران به شما پیشنهاد کار می‌دهند، یا اینکه شما از طریق پلتفرم‌های فریلنسری یا فعالیت در وب‌سایت‌های پروژه محور، کار دریافت می‌کنید. از طرفی بعضی افراد کارهایشان را برای فروش می‌گذارند. به این صورت که مثلا طراحان، پرینت تابلوهایشان را یا به طور مستقیم یا بواسطه سایت‌های فروش مانند وب‌سایت‌های print on demand می‌فروشند. تولیدکنندگان محتوا نیز می‌توانند با تولید ویدیو، پادکست، محتوای شبکه‌های اجتماعی مانند فعالیت در اینستاگرام، یا کتاب‌های الکترونیک اقدام به کسب درآمد کنند.

تعادل بین کار و زندگی در فریلنسینگ

با اینکه فریلنسینگ آزادی عمل بیشتری نسبت به کارمندی دارد، در صورتی که در چهارچوب مشخص نباشد، ممکن است مشکلاتی را برای فریلنسرها بوجود بیاورد. مشکلاتی مثل مشخص نبودن مرز بین کار و زندگی شخصی؛ از این رو روش‌هایی را به شما پیشنهاد می‌کنیم که کمک می‌کنند از آزادکاری، استفاده بهتری ببرید:

یک برنامه زمانی داشته باشید

یکی از اصلی‌ترین مزایای فریلنسینگ، داشتن زمان انعطاف پذیر است. اما همین زمان کار که شروع و پایانش دست خودتان است، ممکن است باعث شود حتی بیشتر از یک کارمند رسمی کار کنید.

پیشنهاد می‌کنیم یک برنامه دارای چهارچوب اما انعطاف پذیر برای خودتان داشته باشید. نیازی نیست مانند کارمندان حتما ساعت هفت صبح بیدار شوید و تا بعد از ظهر کار کنید. بر اساس نیازهای خودتان برنامه بچینید. مثلا شروع کار را یک ساعت بعد از بیدار شدن در نظر بگیرید و مشخص کنید که تا یک زمان خاص،پروژه را تمام کنید. یا هر زمان از روز که بهره وری بیشتری دارید را مشخص کنید. به طور کلی، داشتن مرز مشخص در کار، نتیجه بهتری در دراز مدت دارد تا اینکه هر وقت که شد کار را انجام دهید.

بیش از حد کار نکنید

پروژه‌های بیشتر یعنی درآمد بیشتر؛ اما اگر تعداد پروژه‌هایی بیش از ظرفیت‌تان بردارید، علاوه بر کاهش کیفیت و عدم تحویل به موقع، دچار اضطراب می‌شوید. اگرنمی‌توانید کاری را قبول کنید یا وقتش را ندارید، به سادگی بگویید نه! مشتری و کارفرما شما را درک خواهد کرد.

مکان مشخصی را به عنوان فضای کاری در نظر بگیرید

اینکه می‌توانید در هر مکانی کار کنید، صندلی آشپزخانه باشد یا روی مبلمان پذیرایی، به این معنی نیست که حتما این کار را انجام دهید. جداسازی کار از زندگی به لحاظ روانی باید همراه با جداسازی به لحاظ فیزیکی باشد. اگر در خانه هستید، میزکار و فضای کار خانگی داشته باشد؛ اما حتما لازم نیست در خانه کار کنید. می‌توانید به کافه مورد علاقه‌تان یا حتی فضاهای کار اشتراکی بروید.

زمانی را به انجام کارهای مورد علاقه‌تان اختصاص دهید

با انجام کارهایی که به آن علاقه دارید، یا صرف زمان برای زندگی، ورزش، آشپزی یا خانواده، کمتر اجازه می‌دهید که مشکلات کاری وارد زندگی‌تان شود.

فریلنسری یکی از راه‌های شناخته شده امروزی در حوزه اشتغال است.

توصیه‌های پزشکی برای حفظ سلامتی فریلنسرها

فریلنسینگ می‌تواند بر روی سلامتی شما، هم سلامت جسمی و هم ذهنی، اثرگذار باشد. اصلی‌ترین عامل نیز نشستن طولانی مدت است. هر چند این مورد در بین کارمندان تمام وقت نیز وجود دارد، اما برای فریلنسرها جدی‌تر است. با در نظر گرفتن نکات زیر، از بروز مشکلات مربوط به سلامتی‌ جلوگیری کنید و توجه داشته باشید که سلامتی‌ خود را در اولویت هر کاری قرار دهید.

مدت زمان نشستن را به حداقل برسانید

آزادکاری معمولا به معنای نشستن پشت یک میز و خیره شدن به صفحه کامپیوتر برای مدت زمانی طولانی است. از آنجایی که نشستن طولانی مدت بر روی سیستم‌های بدن تاثیر منفی می‌گذارد، بهتر است مدت زمان نشستن را به حداقل برسانید و هر 30 دقیقه از جای خود بلند شوید و کمی راه بروید. همینطور می‌توانید از میزهای ایستاده استفاده کنید که استفاده از آن‌ها در چند سال اخیر مرسوم شده است. کارهایی مانند پاسخ به تماس‌های تلفنی را نیز ایستاده انجام دهید.

حالت بدن خود را در هنگام نشستن اصلاح کنید

هنگام نشستن به حالتی که در آن قرار دارید، توجه کنید و در صورتی که در فرم اشتباهی هستید، آن را اصلاح کنید. پزشکان توصیه می‌کنند صاف بنشینید و به سمت کامپیوتر خود قوز نکنید. همینطور گردن خود را در زاویه درست خم کنید و پاهایتان نیز مستقیما بر روی زمین باشند.

مدت زمان خیره شدن به صفحه نمایش را کاهش دهید

خیره شدن به صفحه نمایش برای مدت زمان طولانی می‌تواند منجر به خستگی یا حتی خشکی چشم شود. متخصصان پیشنهاد می‌دهند، کسانی که تمام روز با کامپیوتر کار می‌کنند، بهتر است از روش 20-20-20 استفاده کنند. به این صورت که پس از هر 20 دقیقه خیره شدن به صفحه نمایش، به مدت بیست دقیقه به جسمی نگاه کنید که حداقل 20 فوت از جایی که نشسته‌اید فاصله داشته باشد.

به میزان کافی آب بنوشید و غذای سالم بخورید

قهوه به عنوان سوخت فریلنسرها شناخته می‌شود، اما نوشیدن آب بسیار مهم‌تراز آن است. کم آبی بدن منجر به خستگی غیر جسمی، سر درد و کاهش تمرکز می‌شود. اگر آب برایتان جذابیت زیادی به عنوان یک نوشیدنی ندارد، می‌توانید به آن مقداری لیمو، نعناع یا خیار اضافه کنید.

میان وعده بخورید

خوردن میان وعده‌های سالم نیز کمک می‌کند علاوه بر احساس سیری، انرژی زیادی کسب کنید و از ضررهای خوراکی‌های چرب یا شیرین جلوگیری کنید. برخی از میان وعده‌های سالم شامل گرانولا، میوه، سبزیجات و... می‌شود.

جمع بندی و نتیجه گیری

فریلنسری یکی از راه‌های شناخته شده امروزی در حوزه اشتغال است. با فریلنسینگ نیازی به استخدام در یک شرکت ندارید و به نوعی خود اشتغالی انجام می‌دهید؛ اما معایبی نیز دارد که از این رو ممکن است استخدام تمام وقت گزینه بهتری برای شما باشد. پیشنهاد می‌کنیم تمام موارد ذکر شده در بالا را در نظر بگیرید تا بتوانید بهترین تصمیم گیری را برای انتخاب شغل خود انجام دهید.