تعرفه تولید محتوا
چگونه هزینه تولید محتوا را مدیریت کنیم؟
چگونه هزینه تولید محتوا را مدیریت کنیم؟
بدون شک تولید محتوا برای سایت، یکی از ضروری ترین اقدامات برای جذب مشتری در بازاریابی درون گرا است و بخش قابل توجهی از بودجه بازاریابی ما را به خود اختصاص می دهد. به همین دلیل مدیریت هزینه های مربوط به تولید محتوا، یکی از دغدغه های مهم مدیران است. همین دغدغه ممکن است باعث شود به سراغ روش هایی برای کاهش هزینه تولید محتوای سایت برویم که مقرون به صرفه تر و ارزان تر باشند، اما با اتلاف وقت زیاد به نتیجه برسیم که این روش ها ما را به هدف نمی رسانند.
در این صفحه، ضمن بررسی متغیرهایی که بر نرخ تولید محتوا اثر می گذارند، پیشنهاداتی به شما ارائه می کنیم که بتوانید فارغ از تمرکز بر تعرفه تولید هر کلمه محتوا، هزینه های برنامه محتوایی خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.
محتوا یک کالای مشخص با یک کیفیت ثابت نیست که قیمت آن در بین تولید کنندگان مختلف، یکسان باشد. به دلیل عوامل متعددی که ممکن است بر کیفیت محتوا موثر باشند، قیمت تولید محتوا توسط شرکت ها و اشخاص مختلف، متفاوت است.
در اینجا به برخی از عواملی که بر تعرفه تولید محتوا موثر هستند، اشاره می کنیم:
شرکت ها و اشخاص متعددی در بازار محتوای ایران فعال هستند و قیمت ها و تعرفه های متفاوتی را برای تولید محتوای متنی ارائه می دهند. در اینجا فعالان این بازار را به چند دسته تقسیم می کنیم:
افرادی هستند که در یک زمینه مشخص، تخصص و مطالعات و تجربیات ارزشمندی دارند یا از شهرت ویژه ای در یک حوزه تخصصی برخوردار هستند. قلم این گونه افراد بسیار با ارزش است و نمی توان به صورت کلمه ای، برای محتوایی که تولید می کنند قیمت گذاری کرد.
نویسندگان آزادکاری هستند که شغل تولید محتوا را دنبال می کنند و با توسعه مهارت های شخصی خود در بازاریابی محتوایی، به سفارشات مشتریان پاسخ می دهند. معمولاً کمترین تعرفه تولید محتوا توسط این دسته از تولیدکنندگان ارائه می شود.
برخی از شرکت های ارائه دهنده خدمات تولید محتوا، استراتژی بازاریابی خود را بر اساس «قیمت کمتر» و «فروش بیشتر» تعیین کرده اند. کیفیت تولید محتوا در این گونه شرکت ها، بستگی مستقیم به «نویسنده» دارد. تعرفه تولید محتوای متنی به زبان فارسی در این شرکت ها بین کلمه ای 20 تومان تا 50 تومان متغیر است.
شرکت هایی که استراتژی بازاریابی خود را بر اساس «کیفیت بالاتر» و «برندسازی» تعیین کرده اند، بازار متفاوتی دارند. مشتریان این شرکت ها، اشخاص و سازمان هایی هستند که برنامه های بلندمدت تری برای موفقیت در بازاریابی محتوایی دارند. تعرفه تولید محتوای متنی به زبان فارسی در این گونه شرکت ها به ازای هر کلمه در بازه 80 تومان تا 500 تومان متغیر است.
ساده ترین راه برای مدیریت هزینه بازاریابی محتوایی این است که تعرفه های پیشنهادی توسط شرکت ها و فریلنسرهای تولید کننده محتوا را بررسی کنیم و ارزان ترین گزینه ها را انتخاب کنیم. در این رویکرد، به دلیل کاهش هزینه تولید، توجهی به ارزش آفرینی هر محتوا در چهارچوب برنامه ریزی های هدفمند نمی شود و تعداد زیادی محتوای بی هدف تولید و منتشر می شود.
این رویکرد نه تنها هزینه های شما را کاهش نمی دهد، بلکه اولاً با کاهش کیفیت هر محتوا، اثربخشی آن را کاهش می دهد و شما را به نتیجه مطلوب نمی رساند، ثانیاً به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح، باعث موازی کاری و بروز مسئله Keyword Cannibalization می شود که به قدرت رقابتی شما در نتایج جستجوی گوگل، آسیب جدی وارد می کند.
راهکار صحیح و حرفه ای برای کاهش هزینه تولید محتوا این است که با برنامه ریزی و تمرکز بر هدفمندی تولید محتوا، از اتلاف منابع مالی برای تولید محتواهای غیرهدفمند و کم اثر جلوگیری کنیم.
تدوین یک استراتژی محتوای حرفه ای مبتنی بر آنالیز دقیق کسب و کار شما، شناسایی نیازهای مخاطبان و تجزیه و تحلیل رقبا، باعث می شود تک تک محتواهایی که شما تولید می کنید، هدف مشخصی را دنبال کنند و جایگاه از پیش تعیین شده ای در پازل استراتژی محتوای شما داشته باشند. به این ترتیب، از تولید محتواهای بی هدف و کم اثر جلوگیری می کنید و در عین حال، با تولید هر محتوای با کیفیت و هدفمند، بازدهی خوبی را به دست می آورید.
پیشنهاد متخصصان Content Marketing این است که به جای این که به «قیمت» تولید محتوا فکر کنید، بر «نحوه مدیریت و کاهش هزینه ها» در بازاریابی محتوایی تمرکز کنید. به این فکر کنید که چگونه می توان بازدهی سرمایه گذاری در بازاریابی محتوایی را افزایش داد و از هدر رفتن منابع مالی جلوگیری کرد.
با این اقدامات می توانید بازدهی هزینه تولید محتوا را افزایش دهید: