تکنیک های تیترنویسی در سئو و تولید محتوا
خلاقیت در تیترنویسی، کلید موفقیت در بازاریابی محتوایی
خلاقیت در تیترنویسی، کلید موفقیت در بازاریابی محتوایی
توانایی تیترنویسی حرفه ای، مهارت ارزشمندی برای تولیدکنندگان محتواست. انتخاب تیتر مناسب، اصلی ترین بخش یک محتوای حرفه ای محسوب می شود و اگر چنانچه هنگام نوشتن تیتر، از اصول و بایدها و نبایدهای تیتر نویسی آگاه نباشیم و ویژگی های اصلی تیترنویسی استاندارد را در آن رعایت نکنیم، سایر تلاش های ما برای تولید یک محتوای فراگیر و ثمر بخش، پیشاپیش بر باد رفته خواهد بود.
در این مقاله قصد داریم علاوه بر یادآوری جایگاه مهم تیتر در تولید محتوا، ویژگی های یک تیتر خوب و استاندارد را نیز باهم بررسی نماییم.
تحقیقات نشان می دهد حدود 80 درصد مخاطبان فقط تیتر محتوا را می خوانند و فقط 20 درصد آن ها کل محتوا را مطالعه می کنند. بی تردید همان 20 درصد هم از طریق تیتر، برای مطالعه متن محتوا ترغیب شده اند. تیتر یا عنوان محتوا، اولین راه ارتباطی محتوا با مخاطب است و از این رو شاید بتوان تیتر را مهمترین بخش یک محتوا دانست. نویسندگان محتوا باید اصول و تکنیک های تیترنویسی را یاد گرفته و در پروژه های خود به صورت حرفه ای به کار بگیرند تا اثر بخشی محتوای آن ها افزایش یابد.
همه می دانیم که هدف یک محتوا از خلقت، جذب مخاطب است! تلاش های عالی، کشف بهترین منابع، استفاده از بهترین استراتژی ها، بهترین جلوه های بصری، خلاقیت در نگارش، رعایت اصول بهینه سازی سئو و در کل هرگامی که برای جذاب تر شدن محتوای خود بر می دارید، شاید منجر به خلق بهترین و باکیفیت ترین محتواها شود، اما بهترین محتواها نیز چنانچه توانایی جذب مخاطب را نداشته باشند، هرگز خریداری نخواهند داشت! داشتن تیتر مناسب، اصلی ترین دلیل جذب مخاطب محتوای شما است. چرا که تجربه ثابت کرده مخاطبان شما پس از جستجو در اینترنت، نتایج به دست آمده را تنها با چشم اسکن می کنند و آن ها را نمی خوانند. بنابراین محتوای شما کمتر از 6 ثانیه زمان خواهد داشت تا نظر مخاطب را به خود جلب کند! در طول این زمان کم، باید بتوانید محتوای قابل اسکن تولید کنید. یکی از چیزهایی که می تواند نظر مخاطب را به خود جلب کند، یک تیتر جذاب است!
روزنامه های بزرگ و حرفه ای دارای تیم های خلاق و حرفهای تیترنویسی هستند که گاهی برای نوشتن یک تیتر ساده بر روی صفحه اول روزنامه خود، ساعت ها تلاش می کنند. آن ها با استفاده از تکنیک بارش فکری و سایر تکنیک های خلاقیت به خلق تیتر می پردازند. چرا که می دانند، یک تیتر خوب، به تنهایی توانایی جذب مخاطب، ماندگاری در ذهن و حتی جریان سازی دارد. بی آن که آن سوی این تیتر، متنی که درباره آن نوشته می شود در این زمینه ها کاری انجام داده باشد!
معمولاً اولین ایده برای نوشتن تیتر و تولید محتوا درباره یک موضوع، پرداختن به «چیستی» و «چگونگی» موضوع است.
مثلاً برای تیترنویسی و تولید محتوا درباره کلیدواژه «عسل طبیعی»، ساده ترین تیترها اینگونه ساخته می شوند:
تیترنویسی با این گونه سوالات، اشکالاتی دارد که با هم مرور می کنیم:
1) شدت بالای رقابت: این نوع تیتر نویسی، به فکر هر کسی می رسد! پس تولید محتوا با چنین تیترهایی کار سختی نیست و همه همین کار را می کنند! پس همان لحظه ای که در حال نوشتن چنین تیترهایی هستید، صدها سایت و رقیب دیگر شبیه همین تیترها را نوشته اند و برای آن محتوا تولید کرده اند. شما تازه می خواهید با این همه رقیب شروع به رقابت کنید!
2) محدودیت مخاطب: این تیترها خوب و جذاب هستند، اما نه به اندازه کافی! درست است که بسیاری از مردم همین سوالات را جستجو می کنند و ما باید محتواهایی در پاسخ به این سوالات داشته باشیم، اما این «بسیاری از مردم» که گفتم، «همه مخاطبان شما» نیستند! بسیاری از مخاطبان شما، سوالات متنوع دیگری دارند که با این پاسخ های عمومی، به جواب خود نمی رسند.
3) محدودیت سوژه: در این روش تیترنویسی، تنها سوژه شما، خود موضوع اصلی است! در حالی که سوژه های متعدد دیگری می توانند برای تولید محتوا درباره موضوع مورد نظر شما، جذاب باشند.
4) محدودیت تعداد محتوا: اگر به این روش برای تولید محتوا اکتفا کنید، تعداد محتواهای سایت شما بسیار محدود خواهد بود. چون تعداد این گونه سوالات بسیار محدود است. طبیعی است که هرچه تعداد محتوای کمتری در سایت خود داشته باشید، بازدید کمتری از گوگل جذب خواهید کرد.
در ادامه با هم یاد می گیریم که چطور از این سطح تیترنویسی فراتر برویم و تیترهای بسیار خلاقانه و جذاب بنویسیم.
استفاده صحیح از این روش، می تواند، یک راهکار راهبردی عالی برای نوشتن یک تیتر ایده آل باشد، فقط کافی است که این روش را به درستی فرا بگیرید. در شکل زیر نقشه ذهنی برای انتخاب تیتر مناسب در حوزه محصولات کشاورزی را مشاهده می کنید.
شیوه کار به این صورت است که: در گام نخست، کلیدی ترین کلمه موضوع خود را بر صفحه ای می نویسیم و از آن، شاخه هایی به بیرون مشتق می کنیم که در هر کدام از آن ها واژه هایی نوشته می شود. این شاخه ها (واژه ها) می تواند شامل ویژگی های کلی موضوع، مخاطبان و یا هر چیز وابسته به آن موضوع باشد. در گام دوم، یکی از شاخه های اصلی مان را که نزدیک ترین ارتباط را با موضوع کار ما دارد انتخاب کرده و برای آن زیر شاخه هایی ترسیم می کنیم که واژه هایی مرتبط با آن واژه از شاخه اصلی است. این گام ها را برای هر زیرشاخه انتخابی ادامه می دهیم و در هر مرحله، جزئیات بیشتری از موضوع، وارد دایره واژگان می شود. درنهایت، تیتر انتخابی ما از ترکیب مفهومی واژه هایی که در شاخه های متوالی انتخاب شده اند، تولید خواهد شد.
اگر همه رقیب ها تیترهای «چیست» و «چگونه است» و «کجاست» و... می نویسند، شما متفاوت باشید!
برای مثال، فرض کنید می خواهیم برای همان کلیدواژه «عسل طبیعی» تیترهای 2 یا چند متغیره بنویسیم.
من چند متغیر برای تیترنویسی درباره عسل طبیعی پیشنهاد می کنم:
تعداد بی نهایت متغیرهای مشابه این موارد می توان در کنار عسل طبیعی قرار داد و بی نهایت تیترهای جدید نوشت که رقابت کمتر و جذابیت بیشتری نسبت به تیترهای اولیه داشته باشند:
می بینید که در هر کدام از این تیترها، فقط 1 متغیر بیشتر در کنار کلیدواژه اولیه قرار گرفته است. همین تکنیک ساده می تواند تعداد تیترهای شما را به مرز بی نهایت برساند.
اگر تیترنویسی (انتخاب عنوان محتوا) پیش از تولید محتوا انجام شود، می توان به یک روش بسیار ساده، تیترهای بسیار زیاد و متنوع و جذابی تولید کرد.
معمولاً پیش از انتخاب عنوان، شما یک «موضوع» یا «کلیدواژه» برای تیترنویسی در اختیار دارید.
این تکنیک ساده اما قدرتمند این است که:
برای نوشتن تیتر درباره یک موضوع، یک متغیر دیگر به موضوع اولیه اضافه کنید.
اجازه دهید با همان مثال عسل طبیعی، مسئله را شفاف تر کنیم. برای تیترنویسی درباره عسل طبیعی، می توانیم به جای این که فقط به خود عسل طبیعی بپردازیم، یک متغیر دیگر به عسل اضافه کنیم و تیترهای بیشتری تولید کنیم.
اینجا یک متغیر «آمار» به «عسل» اضافه می کنیم و چندین تیتر مختلف با آن می سازیم. دقت کنید که آماری که در این تیترها گفته می شود صرفاً جنبه مثال دارند و ممکن است با واقعیت تطبیق نداشته باشد.
در این تیترها، فقط «آمار» را به عنوان یک متغیر به موضوع اولیه «عسل طبیعی» اضافه کرده ایم. مشاهده می فرمایید که تنوع تیترها چقدر بیشتر از تیترهای توصیفی «چیستی و چگونگی موضوع» شد.
حالا به سراغ متغیر دیگری می رویم:
اینجا «بیماری» را به عنوان یک متغیر به «عسل» اضافه می کنیم و سعی می کنیم تیترهای جدیدی تولید کنیم:
تا دلتان بخواهد با افزودن متغیر بیماری، برای موضوع عسل طبیعی تیترنویسی کرد.
حالا بیایید متغیر «گل و گیاه» را به موضوع عسل طبیعی اضافه کنیم و تیتر بنویسیم:
کافی است بدانید که گیاهی که زنبور شهد آن را می خورد، باعث تفاوت کیفیت عسل خواهد شد.
تیترنویسی خلاقانه، به شما کمک می کند با شناسایی نیازهای محتوایی کاربران خود و ترسیم نقشه ذهنی از تمام این نیازها، تیترهای متنوعی تولید کنید که به تمام این نیازها پاسخ داده و همه شکاف های محتوایی را پوشش دهد.
ناگفته پیداست که تیتر جذاب، احتمال کلیک کاربر بر روی لینک شما در نتایج جستجو و لیست مطالب سایت را افزایش می دهد.
ورود مخاطب به صفحه، پایان ماجرا نیست. ما می خواهیم که محتوای ما مورد مطالعه مخاطب قرار بگیرد و خوب است بدانید که تیتر مناسب در این مرحله نیز نقش مهمی ایفا می کند.
در نهایت همه این ها باید اتفاق می افتاد تا به مرحله چهارم برسیم. جایی که مخاطب باید به فراخوان اقدام یا Call to Action ما پاسخ مثبتی نشان دهد و تبدیل به مشتری یا عضو در بازار هدف ما شود.
یک تیتر مناسب، در تمام این مراحل که قرار است محتوای تولید شده شما رسالت خود را انجام دهد از ابتدا تا انتها نقش آفرین است. به همین جهت است که انتخاب تیتر مناسب می تواند ناجی محتوای شما باشد. اما حال سوال اصلی این است که چگونه یک تیتر خوب بنویسیم؟! و یک تیتر خوب چه ویژگی هایی دارد؟ که در ادامه به این موضوع خواهیم پرداخت.
نوشتن یک تیتر خوب برای شروع محتوا نویسی، دارای اصول و قواعد استاندارد بسیاری است. به عبارتی، عوامل بسیاری، در انتخاب ویژگی های یک تیتر مناسب، تاثیرگذار هستند. با این حال ویژگی هایی وجود دارند که در هرحالی باید برای رعایت آن ها برنامه ریزی داشت. که این ویژگی ها را می توان از دو دیدگاه فنی و مفهومی مورد بررسی قرار داد. ما در این مقاله، برخی ویژگی های مهم فنی و مفهومی تیتر نویسی را مورد بررسی قرار می دهیم. پیش از هرچیز باید بدانید که رعایت تمام این ویژگی ها در تمام تیترنویسی ها غیر ممکن است! و هدف ما هم این نیست که با برشمردن این ویژگی ها، شما را ملزم به رعایت همه آن ها کنیم. آنچه مهم است، آگاهی از این ویژگی ها هنگام ساختن یک تیتر مناسب است. حتی گاهی ممکن است بسته به استراتژی محتوا، عمداً یکی از ای ویژگی ها را زیر پا بگذاریم، اما بسیار مهم است که این کار، آگاهانه صورت بپذیرد.
نکته دیگری که باید بدانید، این است که تیترنویسی نیز یک مهارت است و مانند هر مهارت دیگری نیاز به تمرین، تکرار و تجربه خواهد داشت. هرچه بیشتر در این زمینه تلاش کنید، به مراتب بهبود بیشتری نیز حاصل خواهد شد. بنابراین انتظار نداشته باشید که از نخستین تلاش ها، بهترین تیترها را خلق کنید. یقیناً با دانستن نکات این مقاله، از سطح خوبی آغاز خواهید کرد اما باید بدانید که این سطح، روز به روز پیشرفت خواهد کرد.
بنابراین ویژگی های اصلی یک تیتر خوب را با دقت بخوانید:
کلی گویی در تیتر نویسی در اکثر اوقات بد است! تیترهای کلی، پر رقیب هستند و همچنین نمی توانند جهتی به محتوا و محتوا نویس بدهند. زمانی که با یک موضوع کلی روبرو هستیم، نیاز داریم یک یا چند متغیر را در تیتر اضافه کنیم تا به محتوای ما جهت بدهند. برای درک بهتر این موضوع مثال زیر را باهم بررسی می کنیم.
تیتر A ) اثرات رفتار(1) پدر، بر تربیت (2) فرزندان
در این تیتر، مولفه های 1 و 2، مولفه های بسیار کلی ای محسوب می شوند که باعث می شوند نویسنده در تعیین دقیق موضوع محتوا، و به تبع آن، مخاطب از درک دقیق مطلب، غافل بماند. این تیتر شاید بیشتر برای عنوان کتابی موثر باشد که به تفصیل بخواهد به همه جوانب این مولفه ها بپردازد. اما قطعا برای یک محتوای کوتاه مناسب نخواهد بود. حالا بیایید به همین تیتر، دو متغیر محدود کننده ( که البته باید در راستای استراتژی محتوا باشند) بیافزاییم تا تاثیر آن را متوجه شویم:
تیتر B) اثرات خشونت کلامی (1) پدر، بر روی حفره های عاطفی(2) فرزندان
همانطور که مشاهده می کنید، در اینجا با افزودن متغیرهای محدود کننده 1 و 2، توانستیم به مسیر محتوا نویسی و آنچه مخاطب از عنوان ما باید درک کند تاثیر بگذاریم. (البته این متغیرها برای مثال بود و باید فرض کنید که در راستای استراتژی تعیین شده انتخاب شده است.)
عنوانی که برای محتوای خود انتخاب می کنید، باید با حجم محتوایی که قرار است تولید شود، تناسب داشته باشد. نویسنده محتوا، حجم مقدمه، بدنه اصلی، تیترهای داخلی و در کل همه استراتژی های درونی محتوای خود را بر اساس تعداد کلماتی که قرار است بنویسد تعیین می کند. بنابراین در انتخاب تیتر نیز باید به این تناسب دقت داشت. به عنوان مثال، در مثال بالا، تیتر A برای نوشتن یک محتوای هزار کلمه ای نه تنها مناسب نیست، بلکه تقریبا پرداختن به این موضوع گسترده در هزار کلمه تقریباً غیرممکن می نماید. یا در حالت عکس آن اگر قرار باشد.
به عنوان مثال، اگر قرار است محتوایی 5000 کلمه ای درباره خاستگاه رایش سوم بنویسیم، تیتر «رایش سوم از کدام کشور برخاست؟» کاملاً نامناسب است. چرا که پاسخ به این تیتر را در یک کلمه هم می توان داد: «آلمان!» و نوشتن 5000 کلمه با این تیتر، هم دشوار است و هم از حوصله مخاطبی که در جستجوی پاسخی یک کلمه ای صفحه شما را گشوده، خارج است. بنابراین باید بین حجم محتوا و تیتر خود، تناسبی ایجاد کنید.
تیتر صحیح، تیتری است که تا سرحد امکان، هیچ گونه نقطه ابهامی در آن وجود نداشته باشد. باید دقت کنید که تیتر شما، یک کلمه و یا حتی یک علامت ابهام آور در خود نداشته باشد. در واقع تیتر باید به گونه ای باشد که نویسنده هنگام تولید محتوا به خاطر یک کلمه ابهام آور از مسیر اصلی خارج نشود و مخاطب نیز با یک نگاه، به روشنی به آنچه قرار است بخواند پی ببرد.
یک اصل بسیار معروف در عنوان نویسی وجود دارد که می گوید «تیتر هر چه کوتاه تر باشد، بهتر است.» البته که هیچ کس منکر این اصل نخواهد بود. اما تفسیر آن چنین است که تیتر ما نباید بیش از حد کوتاه یا بیش از حد بلند باشد. عوامل زیادی در تعداد کلمات تیتر موثر است. عواملی مثل رسانه مورد نظر، هدف محتوا، حوصله مخاطب و... بسیاری عوامل دیگر همگی در تعداد کلمات تیتر نویسی موثر هستند. به عنوان مثال تیترهای جذاب دو کلمه ای شاید برای روزنامه مناسب باشند اما برای وب سایت هرگز مناسب نخواهند بود. و برعکس، تیتر 19 کلمه ای شما نیز، از حوصله چند ثانیه ای مخاطب تان خارج است. بنابراین با توجه به عوامل نامبرده، تعداد کلمات تیترهای خود را مشخص کنید.
اگر در حال کار بر روی یک پروژه هستید، سعی کنید تیترهای متنوع در اختیار مشتری خود قرار دهید. به عبارتی، هر تیتر، باید سازنده یک محتوای جذاب باشد. (در این زمینه، بست و اشاعه درخت تیتر نویسی در شاخه های موازی بسیار به شما کمک میکند) به علاوه، وجود یک مولفه منحصر به فرد در هر تیتر، شما را بدون شک از سایر رقبا متمایز خواهد کرد. و این وجه تمایز، هم در سئو و هم در کارهای پروژه ای برای مشتریان، خود را نشان خواهد داد. همانطور که گفتیم، بیشترین تاثیر ناخواسته محتوای شما بر روی مخاطب تان، توسط تیتر محتوا و در 6 ثانیه اول رخ خواهد داد. بنابراین تلاش خود را بکنید تا تیتر های انتخابی تان، تا حد امکان منحصر به فرد باشند.
همواره سعی کنید در نوشتن تیتر، بیش از هرچیز به هدف نهایی محتوا فکر کنید. از خود بپرسید مخاطب، از خواندن این تیتر قرار است چه اهداف احتمالی را دنبال کند؟ و سپس ببینید آیا عنوان هایی که برگزیدید، برای خود شما گویای اهداف محتوا هستند؟
این بسیار مهم است که تیتر نوشته شده، محتوای خلق شده و هدف نهایی هر سه در یک راستا باشند. بهترین محتوا، محتوایی است که پیش از آغاز خواندن و در لحظه رویارویی با تیتر، به مخاطب خود برساند که قرار است با بررسی این محتوا به چه هدف یا اهدافی دست یابد. و در طول محتوا و انتهای محتوا نیز، فراخوان های ما کاملاً در جهت همان اهداف اصلی محتوا باشند و مخاطب در انتهای محتوا به همان اهدافی دست یابد که از ابتدا برای او روشن بوده است.
هرچه کلماتی که در تیتر خود استفاده کرده اید، ساده تر باشند، امکان تحقق اهداف محتوا بیشتر خواهد بود. دقیقاً منظور ما از سادگی این است که نیاز نباشد مخاطب برای درک مفهوم تیتر، آن را دوبار بخواند! همانطور که پیش از این نیز اشاره کردیم، اغلب مخاطبان به اسکن کردن کلی صفحه نتایج جستجو می پردازند و اگر تیتر انتخابی شما، چه از نظر دایره لغات و چه از نقطه نظر نگارشی، فاقد سادگی باشد (طوری نباشد که در نگاه اول درک شود) احتمال کلیک بر روی محتوا کاهش خواهد یافت. گاهی اوقات با تیترهایی روبرو هستیم که اگر یک ویرگول در آن ها دیده نشود، مفهوم تیتر تغییر خواهد کرد. یا برخی تیتر ها فقط با یک لحن بخصوص قابل درک هستند و اگر چنانچه مخاطب در نگاه اول آن لحن را حدس نزد، مقصود نویسنده را اشتباه درک خواهد کرد. پس تا آنجا که می توانید باید هنگام انتخاب تیتر، ساده نویسی پیشه کنید و در تیترهایتان، از به کاربردن لغات ثقیل و نامأنوس (مانند همین دو لغت اخیر!) خودداری کنید!
این مورد، از جمله مواردی است که رعایت آن همواره امکان پذیر نیست، اما اگر قادر باشید در تیتر های خود، گاهی مخاطب خاصی را مورد هدف قرار دهید، بدون شک تاثیر بسیاری بر روی آنان خواهید گذاشت. (فرض ما بر این است که قطعاً از پیش، می دانید مخاطبان نوشته شما چه کسانی هستند.) درباره رعایت این نکته باید در نظر داشته باشید که هنگام انتخاب مخاطب، نباید خاص ترین مخاطب ها را برگزینید و نیاز نیست لزوماً آن ها را مورد خطاب قرار دهید. سعی کنید از واژگانی استفاده کنید که شامل گستره خاص اما وسیعی از افراد شود.
به عنوان مثال، اگر موضوع محتوای شما درباره مطلبی است که دانستن آن برای مردان ضرورت بیشتری دارد، استفاده از لغت "آقایان" در تیتر شما، توجه آن ها را بیشتر جلب خواهد کرد و احتمال کلیک را افزایش خواهد داد. یا اگر مثلاً موضوع محتوای شما پیرامون کلاس های آموزش آنلاین کنکور است، استفاده از واژه "کنکوری ها" و یا "دانش آموزان" در تیتر شما، نظر این طیف گسترده را به سوی محتوای شما جلب خواهد کرد.
ضروری است بدانید که گاهی لازم است عکس این موضوع نیز اتفاق بیفتد! به عنوان مثال، در سال 1386 یکی از پرفروش ترین کتاب های کارآفرین برتر آمریکا «مارک یارنل (Mark Yarnell)» تحت عنوان «نخستین سال شما در دنیای بازاریابی» در ایران با عنوان «تنها راز موفقیت، دوام آوردن» ترجمه و منتشر شد. در این مثال شاهد این هستیم که مترجم و ناشر با حذف یک مولفه یا مخاطب (بازاریابان) از عنوان کتاب، تلاش کردند تا گستره مخاطبان احتمالی کتاب را افزایش دهند. بنابراین، از این نکته باید به درستی و در جای خود استفاده کرد.
نویسنده محتوا باید بداند که محتوای خود را از چه روشی تولید می کند چرا که تیتر مورد نظر، با روش تولید محتوا نیز ارتباط دارد. به عنوان مثال اگر روش تولید محتوای شما (یا نویسندگان شما) این گونه است که ابتدا در منابع متنی فارسی یا انگلیسی جستجو کرده و سپس از آن ها، خلاصه برداری نموده و پس از تعیین استراتژی، آن را تبدیل به محتوا می کنید، بنابراین باید تیترهایی را برگزینید که برای آن، منابع متنی موجود باشد. برخی تیترها به دلیل آن که مولفه های قابل اندازه گیری یا قابل جستجو ندارند، برای تبدیل شدن به محتوا نیاز به مشاهده، تحقیق میدانی، خلق جامعه آماری، جستجو در منابع ویدیویی خارجی، شرکت در وبینارهای بین المللی و... خواهند داشت. بنابراین تیتر خود را با روش تولید محتوای خود متناسب قرار دهید.
گاهی ممکن است برای تولید محتوا به سراغ موضوعات و یا تیترهایی بروید که از توان نویسندگی شما و یا تیم نویسندگی خارج باشد. دقت داشته باشید که این نکته لزوماً به منزله ضعف در نویسندگی نیست. شاید قدری تخصص بیشتر درباره موضوع، یا حضور یک فرد متخصص تر می توانست این مشکل را مرتفع کند. در این شرایط، این عدم تخصص و توانایی، از کیفیت محتوای تولید شده خواهد کاست. بنابراین تیترهایی را برگزینید که در گستره توانایی نویسندگی شما یا تیم نویسندگی تان باشد. برای روشن تر شدن این موضوع لازم است به این مثال توجه کنید: فرض کنید قرار است درباره "تازه های علم پزشکی" برای یک سایت فعال در حوزه سلامتی، محتوایی 2000 کلمه ای نوشته شود. به عنوان مثال، نوشتن محتوا با تیتر "تاثیرات ضمنی آدنوزین مونوفوسفات بر روی مولفه های آلفا و بتای سیستم ایمنی بدن" بدون شک اگر توسط یک فرد متخصص در زمینه پزشکی و یا علم بیولوژی اتفاق نیفتاد، فاقد کیفیت و یا حتی فاقد اعتبار خواهد بود. بنابراین توانایی نویسنده باید با تیتر انتخابی، تناسب داشته باشد.
آنچه در نهایت مهم است، رضایت مشتری محتوای شما است. بنابراین به خواسته ها و نیاز های مشتریان خود توجه ویژه داشته باشید و در هنگام طرح پروژه، تمامی تمایلات و اهداف شان را از آن ها بپرسید و تا حد امکان تلاش کنید تیترهای پیشنهادی خود را در راستای نیاز و رضایت مشتریان خود بنویسید. دلیل این کنه از عبارت تا حد امکان استفاده کردیم، این است که این موضوع همواره نیز صادق نیست. گاهی، نگاه حرفه ای به خلق تیترهای صحیح که در راستای اصول سئو نیز باشد، از توان مشتری خارج است. در اینجا است که باید سعی کنید با شمّ حرفه ای خود، پا را فراتر از نیاز مشتریان بگذارید.
این مشکل همیشه بوده و همیشه خواهد بود! بارها و بارها این سوال را شنیده ایم و خواهیم شنید! از یک طرف می خواهیم کاربر را جذب کنیم و از طرف دیگر برای جذب کاربر به گوگل نیاز داریم.
این موضوع بسیار حائز اهمیت است. باید در انتخاب واژگان، نقطه شیرین و جذابی جای دهید. ضروری است که یک نکته منحصر به فرد جذاب در تیتر جا داشته باشد. این جذابیت ممکن است گاهی یک عدد، یک واژه، یک علامت تعجب و یا هرچیز دیگری باشد. در این زمینه قدری بی پروایی لازم است. از اندکی خلاق تر بودن نترسید و به تیتر خود چاشنی اضافه کنید. البته باید حواستان باشد که هنگام افزودن چاشنی، تیتر خود را از درجه با نمک به درجه شور نکشانید! کافی است یک مولفه چشمی برای جلب توجه به تیتر خود بیافزایید تا هدف مطلوب رقم بخورد.
تیتر نویسی برای محتواهای دیجیتال در فضای مجازی یا وب سایت، کاملاً با تیتر نویسی در دنیای روزنامه و مجلات متفاوت است. اگر یک محتوا نویس، به طور ناخواسته از تیترهای جراید الهام گرفته باشد، به احتمال زیاد در نوشتن تیترهای خود به مشکل برخواهد خورد! تیترهای یک محتوا که قرار است در وب سایت ها قرار گیرد، لزوماً باید شامل کلمات کلیدی محتوا باشد. فراموش نکنید که این یک الزام است. چرا که در فضای اینترنت مخاطب فقط کلید واژه های مورد نظر خود را جستجو می کند و بطبع بر روی نخستین محتوایی که شامل کلید واژه های مورد نظرش باشد نیز، تمرکز خواهد کرد. بنابراین ر انتخاب تیتر، هرگز از این اصل غافل نشوید. این اصل، برای دیده شدن محتوای شما، حیاتی خواهد بود چون استفاده از کلید واژه، بر روی هر چهار مولفه : پوشش محتوا، نرخ کلیک، نرخ مطالعه و نرخ تبدیل... تاثیر خواهد داشت.
در هنگام برگزیدن تیتر مناسب، تا جایی که می توانید، از این اصول و ویژگی ها غافل نمانید. مجدداً یادآوری می کنیم که رعایت تمام این اصول در تمامی تیترها، هدف مورد نظر ما نیست و البته امکان پذیر هم نیست. قصد ما از آن است که در حین نوشتن تیترهای عالی و منحصر به فرد خود، به این اصول فکر کنید و از آن ها آگاه باشید. گاهی به ضرورت استراتژی ای که در خلق محتوا به خرج داده اید، لازم میبینید که تعمداً یک یا چند اصل را زیر پا بگذارید. اطمینان داشته باشید که این موضوع هیچ اشکالی ندارد. اگر آگاهانه و با دلیلی مشخص این کار را کرده باشید هیچ نقصانی به ارزش محتوای خود وارد نکرده اید. مشروط بر اینکه این احتمال وجود داشته باشد که در پایان محتوا، مخاطب دلیل کار شما را حدس بزند. به عنوان مثال، یکی از شرکت های تولید چسب، در تابلوهای شهری خود، یک خطای خلاقانه انجام داده که البته مخاطب بلافاصله پس از دقت کردن به آن، چرایی این خطای تعمدی را درک می کند. این شرکت بر روی تابلوهای تبلیغاتی خود جمله ای به این شکل نوشته است: همهچیزوبههممیچسبونه!
بدون شک، شما نیز می توانید حدس بزنید که این اشتباه در ظاهر بزرگ و استفاده نکردن از space در میان کلمات، به این خاطر است که ما در حال تماشای تبلیغ یک چسب خوب و قدرتمند هستیم!
بنابراین، عدم رعایت اصول نامبرده، چنانچه به صورت آگاهانه صورت بپذیرد، مشروط بر اینکه مخاطب دلیل آن را متوجه گردد، می تواند حتی خود عامل خاص بودن و جذاب تر شدن محتوای شما نیز باشد.
موضوع دیگری که باید به آن توجه کنید این است که تیترهای داخلی یک محتوا نیز مانند تیتر اصلی، اهمیت دارند. بدون شک این تیترها هم مانند تیتر اصلی هم در موتورهای جستجوگر باعث پوشش بیشتر شده و هم مخاطب پس از کلیک بر روی لینک شما، پیش از آغاز مطالعه محتوا، نگاهی اجمالی به عنوان های داخلی آن خواهد انداخت. بنابراین اگر توانستید با یک تیتر اصلی مخاطب را به درون صفحه خود بکشانید، حال باید با تیترهای داخلی خود، مخاطب را ترغیب به مطالعه محتوا نمایید.
در کنار آن ها باید این موضوع را در نظر داشته باشید که برای خلق تیترهای داخلی محتوای خود، ضروری است بر اساس استراتژی مکتوب خود عمل کنید. (فرض ما بر این است که مانند ما باور دارید هیچ محتوای عالی ای بدون داشتن یک استراتژی مکتوب، خلق نمی شود.) استراتژی شما، منابع و اطلاعاتی که در اختیار دارید، به بخش های مختلف تقسیم می کند و دلایلی برای ترتیب این بخش ها با خود به همراه دارد. پس از آن که استراتژی زحمت ترتیب و دسته بندی اطلاعات را کشید، حال نوبت انتخاب واژگانی برای هر بخش خواهد بود تا تیترهای داخلی خلق شوند. نمودار زیر، تیترهای داخلی حول موضوع "عمکلرد پروژه " را مشخص می کند.
فراموش نکنید که در نوشتن تیترهای داخلی، سیر روایی یا داشتن یک داستانواره که در یک نگاه اجمالی نیز جذاب باشد، بسیار مهم است. سعی کنید داستان تان از کل به جز و بر اساس حوصله و نیازهای پیش بینی شده مخاطب در استراتژی محتوا باشد. مخاطب باید در یک نگاه بتواند با به هم چسباندن تیترهای شما، سیر رسیدن به هدف خود را در محتوای شما ببیند. بنابراین، در این زمینه به استراتژی خود اقتدا ببخشید.
هرچند در نوشتن تیتر اصلی، استفاده از مولفه های جذابیت بصری و ساختار شکنی های تعمدی محدود است، در تیترهای داخلی امکان این کار بیشتر وجود خواهد داشت. پس در نوشتن تیترهای داخلی می توانید از خلاقیت های بیشتری استفاده کنید. و به تیتر های خود، جنجال های کلامی، اعداد، شوک های ناگهان و هر آنچه سبب تحریک مخاطب خواهد بود، اضافه نمایید.
بعد از نوشتن تیتر، بررسی کنید که آیا تیتر شما ویژگی های زیر را دارد یا خیر؟
در این یادداشت یکی از روش های تیترنویسی خلاقانه را با هم مرور کردیم. ممکن است این روش برای برخی موضوعات، کاربردی نداشته باشد و حتماً روش های متعدد دیگری برای خلاقیت در تیترنویسی وجود دارند.
برای تیترنویسی خلاقانه، نیاز نیست از کودکی نقاش خوبی بوده باشید! خلاقیت قابل یادگیری و پرورش است. تکنیک های خلاقیت را یاد بگیرید و در تیترنویسی به کار بگیرید.
مطمئن باشید که با رعایت نکات و اصولی که نام بردیم، تیترهای خلاقانه شما سبب افزایش چشم گیر جذب مخاطب خواهد گردید. بخاطر داشته باشید، اولین مولفه ای که به وسیله آن می توانید حرفه ای بودن و منحصر به فرد بودن خود را نسبت به رقبا اثبات کنید، مولفه تیتر نویسی است. پس برای کسب این مهارت تلاش خود را بیشتر کنید و پس از مدتی، با تمرین و تلاش مکرر، به زودی در تولید محتوا بی رقیب خواهید شد.
در نهایت پیشنهاد می کنیم دو محتوای «چک لیست تیترنویسی» و «نکته ها و ابزارهای تیترنویسی» را هم در سایت موسسه بازاریابی محتوایی، مطالعه کنید.
سلام اسم من میلاد و نام خانوادگیم فرقان خواه (Forghan Khah) هستش؛ متولد 25 اردیبهشت ماه سال 1365. خودم نه تنها با نام خانودگیم هیچ مشکلی ندارم؛ کلی هم باهاش حال می کنم! اما نمی دونم...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو