بررسی ویژگی های کارشناس بازاریابی محتوا

چه کسانی می توانند کارشناس بازاریابی محتوای خوبی باشند؟

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
بررسی ویژگی های کارشناس بازاریابی محتوا
سمانه رحیمی|آخرین آپدیت: چهارشنبه، ۸ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه

کارشناسی بازاریابی محتوایی از مشاغلی است که این روزها به دلایلی همچون افزایش درخواست در بازار و همچنین جذابیت­ های فراوانی که دارد، بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به اینکه روش ­های سنتی بازاریابی تاثیر خود را بر روی مخاطب از دست داده است، بازاریابی محتوایی به روشی محبوب برای دسترسی به مخاطبان هدف و جذب آنها تبدیل شده است. با استفاده از استراتژی ­های این نوع بازاریابی می توانید راه­ های متفاوتی برای ارتباط با مخاطبان خود ایجاد کنید، محصولات و خدمات خود را به آنها ارائه دهید و با افزایش آگاهی مخاطبان در رابطه با برندتان، درآمد کسب و کار خود را افزایش دهید.

کارشناس بازاریابی محتوایی، لذت تجربه یک شغل جذاب

 آیا این شغل برای شما مناسب است؟ اگر شما هم نویسنده خوبی هستید و به این حوزه علاقه دارید توجه داشته باشید که به عنوان یک کارشناس بازاریابی محتوایی، باید علاوه بر نوشتن، خلاقیت و تخصص در رسانه های اجتماعی، موارد مهم دیگری را هم در نظر بگیرید. در حال حاضر تولیدکنندگان محتوا و وبلاگ ­نویسان عنوان شغلی ویژه خود را دارند و از دسته نویسندگان و روزنامه ­نگاران جدا شده­ اند و همینطور متخصصان بازاریابی محتوایی نیز به نوعی از این گروه هستند. به عنوان مثال کسانی که به عنوان کارشناس بازاریابی محتوایی استخدام می­ شوند می توانند از نویسندگان نشریات سنتی باشند یا تجربه کار در شرکت های زیر مجموعه سئو یا بازاریابی دیجیتال را داشته باشند، حتی می­ توانند کارمندان سابق آژانس ­های تبلیغاتی و یا توسعه برند باشند. اگر علاقه دارید بدانید که آیا این شغل برای شما هم مناسب است یا خیر، کافی است در این مقاله همراه من باشید تا علاوه بر تعریف بازاریابی محتوایی، وضعیت فعلی بازار بازاریابی محتوایی و اهمیت و نقش آن در کسب و کارها را بررسی کنیم.

بازاریابی محتوا چیست؟

با یک جستجوی ساده در گوگل به تعاریف متفاوتی از بازاریابی محتوایی می رسید. در یک تعریف ساده می توان گفت:

تعریف بازاریابی محتوایی بازاریابی محتوایی عبارت است از فرآیند برنامه ریزی، تولید، اشتراک و انتشار محتوا برای رساندن آن به مخاطبان هدف. این بازاریابی می تواند به شما در افزایش آگاهی از برند، افزایش فروش، ارتباط با مخاطبان هدف و رسیدن به مشتری های سودآور و اهداف و چشم اندازهای تعریف شده در یک کسب و کار کمک کند.

بازاریابی محتوا چیست؟

جو ژولیززی (Joe Pulizzi) از موسسه بازاریابی محتوایی در اکانت لینکدین خود بازاریابی محتوایی را به این شکل تعریف کرده است:

«بازاریابی محتوا یک رویکرد استراتژیک بازاریابی است که بر ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و به شکل مداوم تمرکز دارد و هدف آن جذب مخاطبان مشخص، حفظ آنها و در نهایت سودآوری در کسب و کار است.»

چرا بازاریابی محتوایی مهم است؟

روش های سنتی بازاریابی مانند استراتژی های بازاریابی برونگرا همچون گذشته برای جذب مخاطبان و تبدیل آنها به مشتری مناسب نیستند، به همین دلیل است که نقش بازاریابی محتوایی در بازار آنلاین امروز اهمیت زیادی پیدا کرده است. یکی از دلایل مهم این تغییر این است که استراتژی فشار یا Push در تبلیغات سنتی قدرت لازم برای درگیر کردن کاربران را ندارد و علاوه بر این، این نوع بازاریابی قابلیت پیگیری و اندازه گیری را هم ندارد. در استراتژی فشار محصول موردنظر بطور مستقیم با استفاده از ابزارهای متفاوت (مانند تماس تلفنی تصادفی) به سمت مشتری ارسال می شود و مشتری تصمیم به خرید یا رد کردن آن می گیرد. نقطه مقابل استراتژی فشار، استراتژی کشش یا Pull است که مفهوم جذب مشتری به سمت برند را دارد. این استراتژی شامل فرآیندهایی (مانند تولید محتوا برای جذب مخاطب) است که باعث ایجاد انگیزه خرید یک محصول در مشتریان می شود.

ویژگی­ های یک کارشناس بازاریابی محتوا

یک کارشناس بازاریابی محتوایی علاوه بر مهارت در نوشتن باید تخصص ­های دیگری هم داشته باشد. اگر شما هم نویسنده خوبی هستید و علاقه دارید که یک کارشناس بازاریابی محتوایی باشید، باید اطلاعات کافی نسبت به مواردی که در ادامه معرفی می شوند داشته باشید:

1) توانایی داستان ­پردازی

هر شرکت موفقی داستان خودش را دارد و برای بقاء در بازار به داستان پردازی (Storytelling) نیاز دارد. یک کارشناس حرفه ­ای باید بداند که پیام کسب و کار چیست، هدف و رسالت شرکت چیست و با چه محتوایی می توان به این هداف رسید. یک کارشناس حرفه­ ای باید بتواندداستان­های یک کسب و کار را کشف کند و در تولید محتوا از آنها استفاده کند.

داستان ­پردازی

2) ایجاد یک چهارچوب برای تولید محتوا

تولید محتوا نیاز به چهارچوب و ساختار (Content Structure) دارد. به عنوان مثال باید با برنامه زمان­ بندی مشخصی کار کرد. یک کارشناس حرفه­ ای می­داند که مخاطبان یک کسب و کار در چه بازه­ های زمانی منتظر محتوای جدید هستند. شناسایی کمپین­ ها، بازبینی محتواها و اندازه­ گیری میزان موفقیت آنها از دیگر مواردی هستند که باید در این چهارچوب­ ها بررسی شوند.

3) برنامه بلندمدت برای تولید محتوا

یک برنامه طولانی ­مدت محتوایی (Content Plan) می تواند مشخص کند که برای موفقیت در یک بازه زمانی به چه نوع محتواها و کمپین­ هایی نیاز دارید. باید بتوانید هماهنگ با اهداف شرکت محتوا تولید کنید و مشخص کنید که میخواهید در چه زمانی به چه اهدافی از کسب و کار برسید.

4) ایده پردازی برای تولید محتوا

یکی از تفاوت­ های بین کارشناسان معمولی و حرفه ­ای تولید محتوا این است که کارشناسان حرفه­ ای توانایی تولید محتوا بر اساس ایده ­های با کیفیت را دارند و می­توانند به صورت مداوم محتواهای ارزشمند تولید کنند. تکنیک ­های زیادی وجود دارد که می توان از آنها برای ایده پردازی محتوا استفاده کرد. به عنوان مثال، یکی از این تکنیک­ ها، طوفان فکری است که هم به صورت فردی و هم به صورت گروهی برای کشف ایده ­های تازه به کار می­رود.

5) تولید محتواهای جذاب، خلاقانه و باکیفیت

هدف از تولید محتوای جذاب و باکیفیت این است که توجه مخاطبان را جلب کرده و آنها را تشویق کند که محتوای موردنظر را با دوستان و مخاطبان خود به اشتراک بگذارند. برای رسیدن به این هدف، علاوه بر ایده، باید بتوانید ساختار مناسبی برای محتوای خود تعریف کنید و حتما از یک عنوان جذاب برای محتوا استفاده کنید تا به راحتی موردتوجه مخاطبان قرار بگیرد.

6) استراتژی مناسب برای بازاریابی محتوای ویدئویی

ویدئوها از محبوب­ ترین محتواهایی هستند که در چند سال اخیر موردتوجه کاربران به ویژه در شبکه های اجتماعی قرار گرفته ­اند. به عنوان مثال مردم در یوتیوب روزانه میلیون­ها ساعت ویدئو تماشا می­کنند. بنابراین یک کارشناس بازاریابی محتوایی علاوه بر اینکه باید درک درستی از قدرت ویدئو ها به عنوان یکی از ابزارهای بازاریابی داشته باشد، باید بتواند استراتژی مناسبی هم در بازاریابی آنها طراحی و اجرا کند.

7) آشنایی با تبلیغات مناسب محتوا

ارتقاء محتوا (Content Promotion) یکی از بخش­ های اساسی هر استراتژی محتوایی است. ارتقاء محتوا یا به اصطلاح پروموت کردن آن یکی از راه های جذب مخاطب است و در کنار بهینه سازی برای موتورهای جستجو برای هر وبلاگ و یا وب سایتی لازم است. در واقع هرچقدر در تولید محتوا مهارت داشته باشید اما نتوانید آن محتوا را به مخاطبان خود نمایش دهید کار شما نتیجه چندانی نخواهد داشت. راه های زیادی برای پروموت کردن محتوا وجود دارد که می توان از بین آنها به کمپین­ های ایمیلی و استفاده از شبکه های اجتماعی اشاره کرد.

ارتقاء محتوا

8) اندازه ­گیری و تحلیل محتوا

با تعیین اهداف و سپس اندازه­ گیری عملکرد محتوا می توانید میزان بازدهی استراتژی محتوای خود را بررسی کنید و نقاط قوت و ضعف استراتژی تولید محتوای خود را شناسایی کنید. شاخص های زیادی برای اندازه گیری موفقیت وجود دارد که از میان آنها می توان به تعداد بازدید صفحات، میزان اشتراک گذاری محتواها، تعداد نظرات کاربران، زمانی که مخاطب برای محتوای شما صرف می کند، تعداد لینک ها به محتواهای شما، تعداد دانلودها و شاخص های دیگر اشاره کرد.

مهارت های لازم برای یک کارشناس بازاریابی محتوا

کسب و کارهای جدید، به عنوان مثال شرکت­ های نوپا، به کارشناسانی نیاز دارند که بتوانند محتواهای ارزشمند و مرتبط تولید کنند و از این طریق، بدون نیاز به فروش محصول یه آنها، میزان اعتماد آنها به برند خود را افزایش داده و در تصمیم خرید آنها موثر باشند. به نظر می­ آید که همه کسب و کارها برای توسعه بازاریابی محتوا در حال تولید وبلاگ، ویدئو و پادکست هستند اما تفاوت آنها در میزان خلاقیت آنها در تولید، انتخاب کانال های انتشار و همچنین نوع ساختارها و قالب­ هایی است که به کار می­برند. به عنوان مثال، برخی شرکت ها ممکن است از محتواهای طولانی با بیش از 5 هزار کلمه و بعضی ممکن است از یک فیلم 10 ثانیه­ ای استفاده کنند. بنابراین، یک کارشناس بازاریابی محتوایی به انعطاف پذیری زیاد، مهارت گوش دادن و همچنین توانایی ترکیب سبک شخصی با نیازهای مشتریان نیاز دارد.

تحقیقات نیز فاکتور مهمی است که نباید آن را فراموش کرد. یک کارشناس بازاریابی محتوا باید بتواند تحقیقات لازم برای کسب اطلاعات لازم، یافتن کلمات کلیدی مناسب و بررسی وضعیت رقبا را انجام دهد. مهارت دیگری که به عنوان یک کارشناس بازاریابی حرفه ای به آن نیاز خواهید داشت، مهارت ارتباط با مردم است و این همان ویژگی است که نویسندگان سنتی معمولاً فاقد آن هستند. علاوه بر مواردی که ذکر شد، مهارت­ های تولید چند رسانه­ ای امروزه اهمیت بسیار زیادی نسبت به گذشته دارد و به همین دلیل آشنایی با نحوه تولید فیلم یا پادکست و کار با ابزارهای CMS می تواند به یک کارشناس بازاریابی محتوایی کمک زیادی کند.

اکنون با توجه به تعاریف و توضیحاتی که در این مقاله ارائه داده شد، می توانید تصمیم بگیرید که آیا کارشناسی بازاریابی محتوایی برای شما مناسب است یا خیر.

samanehrahimi
نوشته شده توسط

سمانه رحیمی

سلام من سمانه هستم؛ سمانه رحیمی. عاشق کار کردنم و هیچ وقت از انجام کارهایی که دوستشون دارم، خسته نمیشم. من 22 اردیبهشت سال 1366 تو بیمارستان آراد تهران به دنیا اومدم... تک دختر خانواده...

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو