چگونه یک محتوا نویس موفق شویم؟

18 مهارت ارزشمند برای موفقیت در محتوا نویسی

شهر محتوا>مجله محتوا>تولید محتوا
چگونه یک محتوا نویس موفق شویم؟
مهسا بابالوئی|آخرین آپدیت: چهارشنبه، ۸ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 12 دقیقه

نویسندگی یک شغل رویایی است چون انعطاف ­پذیری بالایی در تعیین محل کار و ساعت کار دارد. همچنین نویسنده میتواند تصمیم بگیرد که در مورد چه موضوعاتی بنویسد و آنها را منتشر کند. به همین علت معمولا افراد زیادی به زندگی نویسندگان موفق غبطه میخورند. اما باید این را در نظر داشت که نویسندگی، شغل چندان ساده ­ای نیست و تنها مهارت و استعداد نویسنده در نوشتن کافی نیست و باید یک نویسنده خوب مهارت های بسیاری در تولید محتوا برای رسیدن به هدف نهایی تعیین شده، داشته باشد.

کارهایی که یک محتوا نویس موفق انجام می‌دهد

اگر اجازه دهید در ادامه بر روی این موضوع بحث می­کنیم که یک نویسنده خوب چه ویژگی ها و مهارت هایی دارد؟ یک نویسنده محتوا کسی است که می­تواند هر نوع محتوای خواسته شده را به بهترین نحو تولید کند به گونه ای که ماهیت نوشته، منحصر به فرد و جذاب برای پیگیری مخاطبانش باشد. نوشتن، به خودی خود، موضوعی گسترده است. در اینجا به مهارت های نویسندگی محتوا می پردازیم.

1) شناخت دقیق مخاطب محتوا

شناخت مخاطب محتوا

قبل از تولید محتوا شما باید بدانید که قرار است چه کسانی محتوا شما را مشاهده کنند؟ شما باید برای شناسایی مخاطبان خود، مطالعه و تحقیقات لازم را انجام دهید. درک نیازهای خوانندگان شما و تولید محتوا براساس نظر و نیاز مخاطبان یکی از مهمترین عوامل و مهارت های شگفت ­انگیز در نویسندگی محتوا است. به عنوان مثال، شما نباید یک نامه عاشقانه برای رئیس خود و یک یادداشت رسمی برای همسر خود بنویسید. به این نکته توجه کنید که محتوای موثر هیچگاه کلی نوشته نمی­شود و شما باید بدانید خواننده شما چه کسی است تا بتوانید محتوایی ایجاد کنید که فقط پذیرفته نشود، بلکه به اشتراک گذاشته شود.

2) تسلط بر موضوع محتوا

اگر گیج شده ­اید و قادر به بیان جمله­ ای برای خواننده نیستید، مطمئن باشید که به احتمال زیاد هنوز نمی­دانید در مورد چه چیزی می­خواهید بنویسید. برای غلبه بر این، شما باید در مهارتهای تحلیلی و ارتباطی عالی باشید. شما باید بدانید که چگونه ایده ­هایتان را منتقل کنید.

3) داشتن صراحت بیان

محتوای شما برای خواننده باید به راحتی قابل درک باشد. این کار ساده ای برای نویسنده موفق نیست.

 

پنج اصلی که شما را در داشتن بیان واضح در نویسندگی کمک می کند

  • با خوانندگان خود در ارتباط باشید

با خوانندگان خود صحبت کنید. از جملات دوم شخص استفاده کنید چون زمانیکه مستقیماً با خوانندگان خود صحبت می­کنید این امکان را فراهم می­کنید که خواننده به طور مداوم مطالب شما را بخواند.

  • محتوا را بهینه سازی کنید

خوانندگان از نوشته ­های طولانی لذت می­برند، اما اگر تشخیص دهند که شما در حال کش دادن موضوع هستید، به سرعت از محتوای شما به محتوای دیگران هدایت می­شوند. در نظر داشته باشید که محتوا را باید به گونه ای بهینه کنید که اصول سئو در محتوا رعایت شود و کاربران به راحتی با سرچ کلمات کلیدی به محتوای شما دسترسی پیدا کنند.

  • به یک ایده واحد بپردازید و سازگار با ایده، محتوا تولید کنید

ایده، کلمه کلیدی در روند یافتن یک موضوع یا عنوانی برای نوشتن است. شما باید یک ایده را به شکلی تنظیم کنید که خواننده کاملا متوجه آن شود و با ایده ­های دیگر اشتباه نگیرد. لحن و سبک باید با هدف تعیین شده سازگار باشد. گاهی لازم است محتوا کوتاه باشد و گاهی لازم است برای درک مسائل پیچیده، توضیحات مفصلی ارائه شود. به این موضوع توجه کنید که پافشاری بر یک نوع سبک نوشتن، مهارتهای خلاقانه شما را از بین می­برد. بنابراین ایده ­هایتان را طبقه­ بندی کنید و بر اساس سبک مورد نیاز آن تولید محتوا کنید، اینکار به با ارزش­ شدن و پر مخاطب شدن محتوا کمک خواهد کرد. برای بدست آوردن این مهارت باید نوشتن بر روی موضوعات مختلف را تمرین کنید.

  • به پیوسته بودن مطالب دقت کنید

یکی دیگر از اصول برای داشتن صراحت بیان پیوسته بودن مطالب است. اگر به این موضوع توجه نکنید خواننده سریعا صفحه شما را ترک می­کند. شما باید بدانید که چگونه مباحث مطرح شده در پاراگراف هایتان را با یکدیگر متصل کنید تا ذهن مخاطبتان بر روی محتوا متمرکز شود. دقت داشته باشید که ساختار محتوا در نگهداشتن مخاطب بسیار مهم است و گسستگی مطالب، باعث آشفتگی مخاطب می­شود.

  • محتوا را ویرایش کنید

محتوا را ویرایش کنید

بعد از اتمام نوشتن، آن را به عنوان یک خواننده بی­طرف ویرایش کنید. ویرایش نیاز به صبر، نظم و دقت دارد. باید محتوا را از لحاظ نگارشی، دستور زبانی مورد بررسی قرار دهید. ممکن است اینکار وقت زیادی از شما بگیرد. اگر خود را به عنوان یک خواننده در نظر بگیرید و اشکالات محتوا را رفع کنید نه تنها به محتوای عاری از خطا دست پیدا می کنید بلکه ممکن است ایده ­های جدیدی نیز به ذهنتان برسد.

4) تولید محتوای اصیل و منحصر به فرد

منحصر به فرد بودن، نشانۀ اصیل بودن محتواست. منحصر به فرد بودن نوشته یک اجبار است، نه فقط به دلیل جذب مخاطب، بلکه به دلیل اهداف SEO ضروری است. ارسال مطالب تکراری در وب احتمال شناسایی مطالب غیر اصل را توسط گوگل افزایش می­دهد و در نتیجه ممکن است مجازات شوید.

5) توانایی تولید محتوا از موضوعات قدیمی

این یکی از مهمترین مهارتهای نویسنده محتوای موفق است. شما باید اطمینان حاصل کنید که توانایی ایجاد محتوای جدید و منحصر به فرد از قدیمی­ ترین و پرکاربردترین موضوعات را دارید. برخی از موضوعات این قابلیت را دارند که سالها راجع به آنها نوشته شود و مخاطبان زیادی را به خود جلب کند.

6) پاسخ دهی به سؤالات مخاطبان

پرسیدن سؤال در طول مطالب خود و ارائه پاسخ های فوری و مناسب به خوانندگان خود، یک روش عالی برای نگهداشتن مخاطبتان است. هدف نهایی از تولید محتوا، افزایش دانش کسانی است که آن را میخوانند و شما به عنوان نویسنده باید در مقدمه، خواننده را با هدف محتوا آشنا کنید.

7) نوشتن موضوعات مرتبط و پربازدید

به عنوان یک نویسنده محتوا، باید بتوانید در مورد موضوعات روز در وب و یا در رسانه ­های اجتماعی تولید محتوا کنید. خوانندگان همیشه در وب، داستانهای مرتبط و بهم پیوسته را می­خوانند. به همین دلیل است که یک نویسنده محتوا باید بتواند از این مهارت استفاده کند، تا خوانندگان را درگیر مطالب خود کند.

8) افزایش مهارت در جمع ­آوری اطلاعات

برای تولید محتوای خوب و باکیفیت نیاز به سرچ خوب و دقیق دارید تا بتوانید اعتبار و ارزش به محتوایتان ببخشید. بنابراین برای یافتن اطلاعات قابل اعتماد و جذاب از منابع معتبر، مهارت داشتن در سرچ و جستجو امری حیاتی است. گاهی اوقات با داشتن مهارت مصاحبه کردن، می­توان از دانش و آگاهی متخصصان کسب و کار به اطلاعات ارزشمندی دست یافت. اگر برای بدست آوردن این مهارت صبر و حوصله به خرج دهید شانس شما برای تبدیل شدن به یک نویسندۀ موفق بیشتر می­شود زیرا انجام تحقیقات در وب و اعتبار سنجی اطلاعات بدست آمده کار ساده­ ای نیست. همچنین خوانندگان تا زمانیکه اطلاعات درست به آنها ارائه دهید، مطالب شما را دنبال می­کنند. پس شما باید به اندازه کافی شجاع باشید و زمانیکه لازم است محتوای خود را با منابع اصلی آن پیوند دهید تا به مسئله کپی رایت هم توجه کرده باشید.

9) آشنایی با بهینه سازی محتوا و الگوریتم های موتورهای جستجو (SEO)

نترسید، فقط باید اصول سئو محتوا را بدانید. موتورهای جستجو مثل گوگل، با الگوریتم های خاصی، محتوا را پردازش کرده و هنگامی که کاربر، کلیدواژه ای را جستجو می کند، بر اساس آن الگوریتم ها، صفحات سایت ها را در نتایج جستجو رتبه بندی می کنند. این الگوریتم ها که دائماً به روزرسانی می شوند را باید یاد بگیرید تا بتوانید از آنها برای موفقیت خود در نویسندگی محتوا استفاده کنید.

10) استفاده از رسانه های اجتماعی

شبکه­ های اجتماعی امکان دیدار با افراد مختلف از موقعیتهای مختلف را فراهم می­کنند. بسیاری از صاحبان مشاغل، رسانه­ های اجتماعی را به عنوان یک بازار کل می­دانند. بسیاری از آژانس­های بازاریابی مبلغ زیادی را برای تبلیغ محصولات و مارک های تجاری در رسانه ­های اجتماعی سرمایه ­گذاری می­کنند. رسانه­ های اجتماعی ابزاری ارزشمند برای انجام بازاریابی پربازدید است. شناخت نام و کار شما به مشتریانتان کاری مهم است و استفاده از رسانه­ های اجتماعی به روش­های مناسب این امکان را فراهم می­ آورد. شما باید در ایجاد روابط با افراد تلاش کنید تا بدین طریق ایده­ های خود را به افراد منتقل کنید. اگر در رسانه­ های اجتماعی عملکرد خوبی داشته باشید، محتوای شما در موتورهای جستجو نیز ظاهر می­شود. این نکته را به یاد داشته باشید که نویسندگان خوب متخصصان رسانه ­های اجتماعی هستند. بنابراین برای داشتن این مهارت وقت زیادی خرج کنید.

11) تسلط بر زبان انگلیسی برای مطالعه منابع محتوایی

اگر می­خواهید یک نویسنده محتوای خوب باشید، باید مهارتهای زبان خوبی داشته باشید. این مهارت­ها شامل املا، گرامر، استفاده از کلمات مناسب می­باشد. اگر مهارتهای زبانی شما ضعیف است، فقط بنویسید و اینکار را ادامه دهید زیرا در بهبود مهارتهای زبانی شما کمک بسیاری خواهد کرد. هنر شما در نوشتن زمانی مشخص می­شود که از کلمات مناسب در متن استفاده کنید تا منظور خود را به خواننده به وضوح ­برسانید.

12) ایده پردازی محتوا و جلب توجه کاربران

تولید ایده یکی از بزرگترین چالشهای دوره فعلی است. خلق ایده کاری دشوار است و همه افراد نمی­توانند با ایده ­های جدیدی ذهن خوانندگان را تحریک ­کنند و توجه آنها را جلب کنند. اما لازم بذکر است که، هرگز نباید از خلق ایده بترسید. ایده ­پردازی کنید و سپس تجزیه و تحلیل کنید که کدام یک از آنها توسط خوانندگان مورد استقبال خوبی قرار می­گیرند و کدام یک از طریق رسانه­ های اجتماعی وایرال می­شوند. شما باید بدانید که چگونه از تکنیک های جلب توجه استفاده کنید.

13) پایدار بودن در نویسندگی

ممکن است وسط یک پروژه با چالشهای غیرمنتظره روبرو شوید و سرخورده و ناامید شوید و تصمیم بگیرید که دیگر ادامه ندهید. اما برای کسانی که می­خواهند یک نویسنده محتوای حرفه ­ای شوند، باید برای غلبه با مشکلات تلاش کنند و باید مهارتهایی را فراگیرند تا با چالشهای جدیدی و با مشکلات غیر منتظره مقابله کنند.

14) به روزرسانی­ مداوم محتوا

موتورهای جستجو معمولاً از سایت هایی که به طور مرتب محتوای خود را به روز نمی­کنند، حمایت نمی­کنند. اگر صاحب یک وب­سایت یا وبلاگ هستید، باید مرتباً محتوای خود را به روز کنید تا خزنده­ ها سیگنال زنده بودن ارسال کنند. در انجام این کار تنبلی نکنید، زیرا بروزرسانی مداوم به شما کمک می­کند تا رتبه ­های بالاتری در موتورهای جستجو بدست آورید.

15) تبدیل مخاطب به مشتری

دکمه فراخوان (CTA) یکی از ابتدایی ­ترین روش­ها برای جلب توجه کاربران است. یک نویسنده محتوا خوب باید بداند چگونه می­تواند CTA های جذاب را ایجاد کند تا مخاطب را به مشتری تبدیل کند. CTA قوی و ساده باعث می­شود که مخاطب را به مراحل بعدی راهنمایی کند و ماندگاری مخاطب را در صفحه بالا ببرد. سبک نوشته، لحن بیان و اصطلاحات بکار رفته در نوشته می­تواند بر روی ماندگاری خواننده تاثیرگذارد.

16) برقراری ارتباط با خوانندگان محتوا

شما به عنوان نویسنده محتوا باید بهترین راه­های برقراری ارتباط با خوانندگان خود را بدانید. گاهی ممکن است برای برقراری ارتباط از تصاویر، اینفوگرافیک ها، فیلمها یا نمودار آماری استفاده کنید. شما باید سخت تلاش کنید تا به بهترین شکل ممکن با مخاطبتان ارتباط برقرار کنید.

17) تحویل به موقع محتوا

ممکن است شما برای وب­سایت دیگران تولید محتوا می­کنید، بنابراین باید به مهلت مشخص شده برای تحویل محتوا دقت کنید. تحویل به موقع محتوای باکیفیت، نه تنها نشان دهندۀ حرفه­ای بودن شماست بلکه قابلیت اعتماد به شما را اثبات می­کند. مدیریت زمان به شما کمک می­کند که کارهای خود را ب گونه­ ای برنامه­ ریزی کنید تا بموقع محتوا را تولید کنید و تحویل دهید.

18) توانایی در داشتن تمرکز

نوشتن نیاز به تمرکز دارد و گاهی داشتن تمرکز کاری دشوار است. زمانیکه وقت کار رسیده باید از حواس پرتی خلاص شوید و تمام ذهنتان را روی کار متمرکز کنید. گاهی اوقات لازم است برای متمرکز کردن حواس کار خودتان را با کارهای کوچک و آسان شروع کنید و زمانیکه تمام حواستان متمرکز شد به کارهای مهم و اصلی بپردازید.

اگر فکر میکنید تمام مهارتهای ذکر شده را دارید شما می­توانید به عنوان یک نویسنده محتوا در بازارکار شروع به فعالیت کنید و در این زمینه پیشرفت کنید. اما اگر فکر می­کنید برخی از مهارتهای گفته شده را ندارید بدین معنی نیست که شما هرگز نمیتوانید یک نویسنده موفق و خوبی شوید. بلکه شما می­توانید برای کسب و پیشرفت این مهارتها، سخت تلاش کنید و با سرمایه ­گذاری بر روی هر یک از مهارتها به موفقیت و پیشرفتتان کمک شایانی نمایید. اگر احساس می­کنید این متن ارزش خواندن دارد، لطفاً آن را به اشتراک بگذارید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

مهسا بابالوئی

سلام یه روز زیبای بهاری وقتی داشتم به حیاط کوچیک خونمون نگاه میکردم با خودم گفتم که چی می شد می تونستم این لحظه رو جوری ثبت کنم که همیشه توی یاد و خاطرم بمونه و...

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو