زنجیره تأمین محتوا (Content Supply Chain) چیست؟
چگونه عرضه و تقاضای محتوا را مدیریت کنیم؟
چگونه عرضه و تقاضای محتوا را مدیریت کنیم؟
تولید محتوا بخش مهمی از هر کسب و کاری است. صاحبان کسب و کارها با تولید محتوا می توانند در راستای اهداف خود پیشرفت های زیادی را مشاهده کنند. اما تولید محتوا موضوعی ساده نیست. در تولید محتوا ما زیرمجموعه های بسیاری داریم که باید در نظر گرفته بشوند و همچنین استراتژی های مناسب برای تولید و انتشار محتواها باید ایجاد و رعایت شود. یکی از موضوعاتی که باید در هنگام ایجاد استراتژی تولید محتوا در نظر داشته باشید، زنجیره تامین محتوا است.
زنجیره تامین معمولا برای کالاها و اجناس فیزیکی استفاده می شود و ممکن است کلمه «محتوا» که در ادامه آن آمده است شما را گیج کرده باشد؛ به همین دلیل است که در همین ابتدای مقاله نیاز است بگوییم که برخلاف تصور شما، ارتباطی بین این دو وجود دارد و مدیریت و روش های انجام شده در زنجیره تامین شرکت های فیزیکی می تواند راهنمای مناسبی برای مدیریت محتوا و بازاریابی محتوایی شما باشد.
پس اگر شما هم مانند بسیاری دیگر اولین بار است که کلمه «زنجیره تامین محتوا» را مشاهده می کنید، با ما همراه باشید؛ در این مقاله درباره زنجیره تامین محتوا و اهمیت آن توضیحات کاملی خواهیم داد.
در ابتدا نیاز است با ابتدایی ترین توضیحات شروع کنیم؛ هدف اصلی از مدیریت یک زنجیره تامین، تهیه موجودی مناسب برای تحقق تقاضای مشتری است. این واضح است که شما نمی توانید یک واگن خالی را بفروشید. زنجیره تامین، تولید، نگهداری و عرضه مناسب برای پاسخگویی به نیاز مشتریان را هدف خود قرار داده است. این موضوع اهمیت زنجیره تامین را به خوبی نمایان می کند.
سازمانها و کسب و کارها باید با استفاده از برنامه ریزی درست به یک زنجیره تامین مناسب دست پیدا کنند تا به موقع به تقاضا پاسخگو باشند. بخش های زنجیره تامین باید برای به حداکثر رساندن بهره وری منابع، توسعه استانداردهای فرآیند، حذف مراحل تکراری و بهبود مدیریت موجودی کمک کنند. چنین اقداماتی و دستیابی به بهره وری مناسب از زنجیره تامین، به سازمان کمک می کند تا از هدر رفت منابع و هزینه ها جلوگیری کند. در مواجهه با افزایش حجم، تنوع و پیچیدگی داده ها و افزایش هزینه های اجرایی، سازمانها مدت هاست که به دنبال دستیابی به سیستم زنجیره تامین محتوای خود هستند. تولید کنندگان محتوا نیز می توانند با مشاهده مراحل انجام شده در زنجیره تامین صنعت ها، نکات مهم و مفیدی را برای استراتژی های خود فرا گیرند. شاید اینگونه برداشت شود که این زنجیره صرفا دریافت اطلاعات اولیه، پردازش و تولید است، اما در واقعیت به این سادگی نیست.
با ایجاد یک سری فرآیند های استاندارد، قابل تکرار و قابل اندازه گیری مشابه و با الگو گرفتن روشی که یک تولید کننده کالاهای فیزیکی استفاده می کند، تولید کنندگان محتوا می توانند روش مدیریتی خود را بهینه سازی کنند و ارتقا دهند. مهم ترین اقدام در ایجاد زنجیره تامین محتوا شناسایی بهترین روش های استفاده شده در تولید کالاهای فیزیکی و تبدیل و استفاده از این روش ها برای مدیریت بهتر در محتوای دیجیتالی است. در ادامه این مقاله درباره این روش ها صحبت خواهد شد و همچنین به چالش های پیش روی هر دو زنجیره تامین دیجیتالی خواهیم پرداخت.
یک کارخانه محتوا برای به حداقل رساندن تغییر در مواد ورودی (به دلیل کاهش هزینه و زمان)، به یک کارکرد متمرکز و با فرآیند ها و روش هایی استاندارد متکی است. به عبارتی، باید یک کارخانه محتوا، زنجیره ای ایجاد کند که در آن ذخیره سازی و آماده بودن منابع اولویت باشد تا در سرعت و هزینه تولید کاهش ایجاد شود. مراحل مختلف دیگری مانند:
وجود دارند که در یک زنجیره مناسب باید به این 3 مرحله توجه شود و عامل های تاثیر گذار بررسی شود. این زنجیره صرفا یک چالش فناوری نیست، بلکه مدیریت، استراتژی های شرکت، رویکردهای مناسب برای مدیریت داده ها و دارایی ها، شناسایی مراکز مناسب انتشار و نظارت در کیفیت نیز در نتیجه نهایی تاثیر دارند که بسیار، جدا از فناوری و ابزارهای روز انجام می شوند. داده ها، شناسایی مراکز مناسب انتشار و نظارت در کیفیت نیز در نتیجه نهایی تاثیر دارند که بسیاری جدا از فناوری و ابزارهای روز انجام می شوند.
علاوه بر توجه به سرعت، توجه به کیفیت در زنجیره تامین محتوا نیز بسیار مهم است. سریال های محبوب و قدرتمند معمولا هزینه های سنگینی فقط برای تست صدا، فیلم و وسایل استفاده شده در هر قسمت انجام می دهند. مبلغی که ممکن است به 6 میلیون دلار برای هر قسمت نیز برسد.
اما تنوع بسیاری در منابع و موضوعات وجود دارد. این مسئله می تواند بسیار مشکل ساز باشد و بر روی کیفیت تمام روند تاثیر بگذارد. به همین دلیل است که باید منابع مختلف و موضوعات مختلف را بررسی کنید، این بررسی می تواند شامل موارد زیر باشد:
کمپانی تویوتا در دهه 80 میلادی، با ایجاد یک زنجیره تامین کارآمد و مبتنی بر اصول تازه و کاربردی، توانست به برگ برنده بزرگی نسبت به رقبای خود دست پیدا کند. زنجیره تامین تویوتا که در شکل زیر قابل مشاهده است، بعدها تبدیل به یک فلسفه شد که این فلسفه به فرآیندهای پیوسته ای اشاره می کند و سازمان را به عنوان یک سیستم در نظر می گیرد. سیستم و فرآیندهایی که هدف آن بالا رفتن سرعت، انگیزه کارمندان و کاهش هزینه است. به دنبال تویوتا، سایر شرکت های تولید کننده کالاهای فیزیکی نیز زنجیره های خود را چابک تر، مقیاس پذیرتر، پاسخگو به تقاضا و همگام با تغییرات جهانی کردند. با اینکه این زنجیره به دهه 80 میلادی بر می گردد، اما تولید کنندگان محتوای امروزه همچنان می توانند از آن ایده بگیرند و به دنبال ساخت زنجیره تامین محتوایی باشند که از طریق راحت ترین، سریع ترین و کم هزینه ترین روش های ممکن محتواهای مناسب را در سطح جهان منتشر کند.
چه زنجیره تامین دیجیتالی باشد چه فیزیکی، افرادی که در این زنجیره فعالیت دارند نقش کلیدی در تاثیر و نتیجه نهایی این زنجیره در دید خریداران و مشتریان می گذارند. یک زنجیره تامین نیاز به برنامه ریزی، نظارت و بهبود کیفیت در صورت ایجاد مشکل و یا نارضایتی مصرف کننده دارد و باید این قابلیت را داشته باشد که با توجه به شرایط قابل تغییر باشد.
حال ممکن است برای شما سوال ایجاد شده باشد که یک زنجیره تامین محتوا، باید شامل چه ویژگی هایی باشد تا بهترین عملکرد را داشته باشد؟ یک زنجیره تامین محتوا شامل بخش های زیر است:
در ادامه برای هر مرحله نکات مفیدی که باید حتما رعایت کنید را آورده ایم.
علاوه بر هزینه ها و پیش نیازهایی که یک زنجیره تامین محتوا می خواهد، شما باید چالش هایی که ممکن است با آنها برخورد کنید را نیز بدانید و برای آنها راه حل پیدا کنید. برخی از این مشکلات عبارتند از:
یک زنجیره تامین محتوا برای اینکه به بلوغ برسد، 3 سطح ورود، سطح پایین، تعامل را باید رد کند و در نهایت به سطح 4 و بهترین عملکرد برسد.
داده ها و منابع به شکل گسترده جمع آوری و در اختیار زنجیره تامین محتوا گذاشته می شود. با استفاده از این داده ها و پیدا شدن نقاط ضعف و قدرت، دسته بندی انجام می شود و کیفیت محتوا ها بالاتر می رود.
در این مرحله داده ها موجود هستند و با یک استراتژی اولیه و ابتدایی تولید محتوا در حال انجام است. داده ها پراکنده هستند و قابلیت تجزیه و تحلیل محدودی وجود دارد.
با دریافت بازخورد های کاربران و پیدا شدن ضعف های زنجیره، بهبود ها اعمال می شوند و طبقه بندی داده ها و منابع و همچنین تغییر مورد نیاز در بخش های مختلف زنجیره انجام می شود.
در نهایت زنجیره به سطحی می رسد که منابع و داده ها با استفاده از ابزارهای دیجیتالی و با کمترین تعامل و نظارت انسانی رد و بدل و استفاده می شود، مجموعه ای قدرتمند از داده ها و محتواهای مفید و مناسب شرایط مختلف در انبار وجود خواهد داشت که می تواند در سریع ترین زمان در شبکه های مختلف به اشتراک گذاشته شوند و سازمان به انعطافی مناسب برای تغییرات و وقایع مختلفی که ایجاد می شوند می رسد.
همانطور که تا به الان متوجه شده اید، زنجیره تامین محتوا یک روش جدید تولید محتوا یا یک استراتژی مشخص نیست. این زنجیره تقریبا تمامی کارهایی که شما باید برای بخش تولید محتوای خود انجام دهید را زیرمجموعه خود می گیرد و خاطر نشان می شود که اگر می خواهید به نتیجه مناسب (ارائه محتوا در زمان مناسب و کیفیت مناسب) برسید، باید به تمام مراحل توجه داشته باشید و با ایجاد استراتژی های اصولی، استخدام افراد حرفه ای و مدیریتی سالم و درست، فرآیند های مداومی که پیش نیاز هدف هستند را اجرایی کنید.
سلام یه روز زیبای بهاری وقتی داشتم به حیاط کوچیک خونمون نگاه میکردم با خودم گفتم که چی می شد می تونستم این لحظه رو جوری ثبت کنم که همیشه توی یاد و خاطرم بمونه و...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو