بازآفرینی محتوا (Repurposing Content) چیست؟
14 روش برای استفاده بهینه از محتوای قدیمی
14 روش برای استفاده بهینه از محتوای قدیمی
در استراتژی تولید محتوا، دو نکته ضروری وجود دارد که باید آنها را در نظر بگیرید؛ یکی توجه به کیفیت به جای کمیت و دیگری رعایت استمرار در تولید محتوا است. شاید بپرسید چطور میشود کمیت را نادیده بگیریم در حالیکه باید به طور مرتب، محتوا تولید کنیم؟ در واقع، توجه به کیفیت به معنای نوشتن محتوای مفید و کاربردی است که بتواند هم جذاب و هم اورجینال و متعلق به خودتان باشد. استمرار به این معنی نیست که حتما هر روز محتوای جدید منتشر کنید بلکه فاصله زمانی بین انتشار هر پست باید بر اساس نظم مشخصی باشد. شما میتوانید با انتشار یک محتوا در ماه هم استمرار را رعایت کنید. در واقع، این امر به استراتژی شما مربوط است که میبایست آن را قبل از تولید محتوا مشخص کنید.
با همه این موارد، تولید محتوای جدید به صورت مستمر ممکن است هزینه بر باشد و نکته مهمتر اینکه ممکن است منابع کافی برای تولید محتوای جدید نداشته باشید و ندانید درباره چه چیزی بنویسید؛ از این رو شاید به سراغ منابع بی کیفیت و در نتیجه تولید آثار بی کیفیت بروید که به ضرر کسب و کارتان منتهی میشود. اما اصلا جای نگرانی نیست؛ چرا که روشهایی وجود دارد تا در زمانی که نمیدانید چه محتوایی تولید کنید، به کمکتان میآید. روشهایی که به آنها استفاده مجدد از محتوا یا بازآفرینی محتوا میگویند.
تولید محتوای ارزشمند و مفید نیازمند صرف زمان و هزینه است؛ در عین حال شاید موضوعات زیادی وجود نداشته نباشد که بخواهید به آنها بپردازید. «سلما جفری» که یک استراتژیست تولید محتوا است، جمله جالبی دارد که میگوید: «کمتر تولید کن، بیشتر تبلیغ کن.» این نقل قول نشان میدهد که بهتر است به جای تولید محتوای زیاد، تعداد مشخصی محتوای با کیفیت تولید نمایید و در آن پیام خود را مطرح کنید و سپس آن محتواها را با روشهای گوناگونی به گوش مخاطب برسانید. استفاده مجدد از محتوا دقیقا همان کاری را میکند که این جمله میگوید. در واقع شما یک محتوا را به روشهای گوناگون به گوش مخاطب میرسانید و اینگونه پیامتان بهتر و بیشتر دیده میشود.
از مزایای دیگر بازآفرینی محتوا، تاثیر مثبت بر روی سئو و موتورهای جستجو و همچنین جذب مخاطبان جدید است. شاید بپرسید چطور با محتوای تکراری میتوان مخاطب جدید جذب کرد؟ فرض کنید شما محتوایتان را در قالب یک پست وبلاگ تهیه کردید. حالا هم میخواهید با یکی از روشهای استفاده مجدد از محتوا که در زیر بیشتر درباره آن توضیح میدهیم، آن را در قالب یک پادکست منتشر کنید. در ابتدا تنها کسانی حرف شما را شنیدند که به وبلاگ شما سر میزنند و با محتوای متنی میانه خوبی دارند. در حالت دوم اما افراد از کانالهای مختلفی که پادکستتان را در آنجا به اشتراک گذاشتید و بیشتر از خواندن به شنیدن علاقه دارند، حرف شما را میشنوند؛ اینگونه است که مخاطبان جدیدی به سراغتان میآیند.
در اینجا سه راه برای یافتن محتوای قدیمی جهت استفاده مجدد و یا بازآفرینی را مشاهده میکنید:
محتواهای همیشه سبز، مطالبی هستند که همیشه یا مدت زمانی طولانی برای مخاطب تازگی دارند. مقالاتی که بر خلاف اخبار، برای یک زمان خیلی محدود به نگارش در نیامدهاند. این مقالات همچنین کیفیت بالاتری از سایر محتواها دارند که در نتیجه، در صورت استفاده مجدد نیز کاربران زیادی را به سمت خود جذب خواهند کرد.
مقالاتی که محبوبیت زیادی دارند، تضمین میکنند که در صورت بازآفرینی به شکلی جدید نیز مخاطبان زیادی خواهند داشت. برای یافتن پستهای محبوب میتوانید به سراغ ابزارهای تحلیلگر مانند گوگل آنالیتیکس بروید.
ممکن است محتوایی را قبلا منتشر کرده باشید و با بازنگری مجدد میبینید که میتواند گستردهتر شود، بخشهایی از آن تغییر کند یا قابلیت این را دارد که چیزهای جدیدی به آن اضافه شود؛ اگر چنین بود، میتوانید روی آنها حساب باز کنید!
در زیر 15 روش استفاده مجدد از محتوا را مشاهده میکنید که میتوانید با بررسی آنها، یک یا چند مورد بهینه برای کسب و کارتان را انتخاب کنید و در قالب آن به بازآفرینی محتوا بپردازید.
اگر در زمینه مشخصی در یک مدت زمان قابل توجه به تولید محتوا مشغول بوده باشید، به احتمال زیاد در آن زمینه حرفی برای گفتن دارید. میتوانید با گشت و گذار بین پستهای قدیمی منتشر شده و اطلاعات و دانشی که دارید (میتواند در هر زمینهای باشد، مثل آشپزی، برنامه نویسی و...) یک مقاله آموزشی بنویسید. از آنجایی که چندین مطلب را که حاصل تلاش طولانی مدت است یکجا جمع آوری کردهاید، کیفیت آن میتواند به میزان زیادی بالا باشد و کاربران بسیاری را به سمت خود جذب کند.
همانطور که برخی افراد به مطالعه کتاب متنی و برخی دیگر به شنیدن کتابهای صوتی علاقه مند هستند، افراد زیادی نیز وجود دارند که شنیدن پادکست را به خواندن مقالات وبلاگ ترجیح میدهند. پادکستها مشابه برنامههای رادیویی هستند که میتوانید آنها را در کانالهای مختلف، از شبکههای اجتماعی گرفته تا اپلیکیشنهای پادکست یا وبلاگ خودتان، منتشر کنید. پادکستها را میتوانید حتی با یک موبایل نیز ضبط کنید اما توجه داشته باشید که کیفیت آن مطلوب باشد.
میکروبلاگینگ به انتشار محتوای کوتاه گفته میشود که امروزه در توییتر شاهد آن هستیم. میتوانید دادههایی را که مربوط شرکتتان است یا اینکه از جای دیگری در اینترنت پیدا کردهاید، در قالب پست منتشر کنید. مثلا "در سال 2019 بیش از 25 میلیون کسب و کار در اینستاگرام حضور داشتهاند." یک نمونه از این آمار و ارقام است. توجه داشته باشید که هر چه این اطلاعات جالبتر و مفیدتر باشد، بیشتر دیده میشود و به اشتراک گذاشته میشود. راه دیگری که به کمک آن میتوانید دیده شوید، استفاده از اینفوگرافیکها است که از لحاظ بصری جذاب و برای اینستاگرام نیز مناسب هستند.
اطلاعاتی که در یک پست مینویسید، مربوط به زمان مشخصی است و خوب است به سراغ پستهای قدیمی بروید و اطلاعات جدیدی که دستخوش تغییرات شدهاند را بهروزرسانی کنید. بهروزرسانی همچنین تاثیر مثبتی بر روی سئو محتوای شما دارد.
دانش شما در آینده، بیشتر از زمان حاضر خواهد بود و همینطور تغییرات جدیدی در حوزه کاری شما اتفاق میافتد. فرض کنید محتوایی را سال گذشته منتشر کردهاید که یک لیست 10 موردی است. حالا با گذر زمان 10 مورد دیگر نیز به ذهنتان رسیده یا آموختهاید. این اطلاعات جدید را به عنوان دنباله پست قدیمی در قالب یک پست جدید منتشر کنید؛ در این صورت با ارجاع به محتوای قدیمی، آن را تبلیغ میکنید.
یکی از بهترین راههای استفاده مجدد از محتوا، تبدیل پستهای قدیمی به اینفوگرافیک است. برای تهیه اینفوگرافیک میتوانید از ابزارهایی که حتی بهصورت رایگان نیز در اینترنت موجود هستند استفاده کنید؛ اما باید در نظر داشته باشید که از لحاظ بصری جذاب باشد و نکته مهمتر این است که اطلاعاتتان باید بهروز و همینطور معتبر باشد. یک اینفوگرافیک جذاب و مفید علاوه بر اینکه مورد توجه کاربران قرار میگیرد، میتواند بازخورد خوبی در اشتراک گذاری برای شما بهوجود بیاورد.
اگر مدت زمانی طولانی به تولید محتوا مشغول بوده باشید، حالا تعداد پستهایتان به اندازهای کافی است که بتواند تبدیل به یک کتاب الکترونیک (E-book) شود. کتابهای الکترونیک علاوه بر اینکه میتوانند به هر شکلی که میخواهید طراحی شوند، در هر جایی و برای هر کسی در دسترس هستند. مخاطبان میتوانند به آنها از طریق موبایل، کامپیوترهای شخصی یا کتابخوانها دسترسی داشته باشند و هزینه زیادی (یا شاید هیچ هزینهای) بابت انتشار برای شما ندارد.
استقبال کاربران از ویدیو به میزان چشمگیری زیاد است و روز به روز نیز بیشتر میشود. از آنجایی که ویدیو یک فرم بصری از محتواست، مخاطبان تمایل بیشتری به آن دارند. یکی دیگر از مزایای ویدیو این است که میتواند در هر جایی منتشر شود. از شبکههای اجتماعی مانند اینستاگرام و یوتیوب گرفته تا بهصورت مستقیم در وبلاگ شما. با وجود این مزایا، محتوای ویدیویی با کیفیت ممکن است برایتان هزینهبر باشد اما اگر به درستی ساخته شده باشد، برایتان سودآور خواهد بود.
چه به عنوان یک کسب و کار و چه به عنوان یک وبلاگ، برای پاسخ به سوالات مشتریان و خوانندگان خود، زمان مشخصی را صرف میکنید که توام با دانش و بررسیهای شما در این زمینه و یا مربوط به امور کسب و کار شما است. نکته مهم این است که پاسخ شما به این سوالات متمایز از سایر تولیدکنندگان است و از طرفی نیاز بسیاری دیگر از خوانندگان را برطرف میکند.
یک راه عالی در بازآفرینی محتوا این است که تصاویر و ویدیوهایی که کاربران از محصولاتتان میگیرند و در صفحاتشان در شبکههای اجتماعی منتشر میکنند یا برایتان ارسال میکنند را به عنوان یک پست منتشر کنید. این پست میتواند هم در وبسایت شما باشد و هم در صفحات اجتماعی. در ایران این کار توسط بسیاری از کسب و کارها صورت میگیرد و اغلب نیز در اینستاگرام است. اینگونه علاوه بر محتوایی که در اختیارتان قرار میگیرد، تایید اجتماعی دریافت میکنید و از همه مهمتر، دیگران نیز تشویق میشوند تا با محصولات شما عکس بگیرند یا از آنها ویدیو تهیه کنند و این به تنهایی یک تبلیغ محسوب میشود.
ایمیل مارکتینگ همچنان موضوع مهمی در بازاریابی دیجیتال است و بوسیله آن میتوانید محتواهایتان را از طریق ایمیل برای کاربران بفرستید یا با یک دکمه فراخوان (Call to action) آنها را به خواندن مقالات یا تماشای ویدیو دعوت کنید. بازاریابی ایمیلی به تنهایی موضوعی گسترده است که برای نتیجه گرفتن از آن باید به اندازه کافی در این زمینه اطلاعات کسب کنید، چون در غیر اینصورت ممکن است تلاشتان نتیجه عکس داشته باشد. حواستان باشد با فرستادن ایمیلهای زیاد، کابر را مجبور به لغو اشتراک نکنید و در عین حال دکمه لغو اشتراک را بهصورتی قرار دهید که قابل رویت باشد؛ چون راحتی مخاطب مهمتر از تعداد مشترکان است.
نقل قولها حتی بیشتر از آمار و ارقام، ویدیوها و پستهای کاربرپسند، به اشتراک گذاشته میشوند و از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند. احتمالا هر روز تعداد زیادی نقل قول در اینستاگرام مشاهده میکنید؛ به این دلیل که این پستها، کاربرپسند هستند. در پستهای وبلاگ نیز میتوانید نقل قولی را بنویسید و حتما کنارش دکمه اشتراک گذاری در توییتر یا سایر شبکه های اجتماعی را در نظر بگیرید.
در صورتی که مقاله بلند شما این امکان را دارد که با تبدیل شدن به مقالات کوچکتر، مخاطب بیشتری به سمت خود جذب کند، میتوانید آن را به پستهای کوچکتر تقسیم کنید و منتشر نمایید. در این صورت کار شما در لینک سازی و بهینه سازی برای موتورهای جستجو سختتر میشود؛ ولی اگر به خوبی از پس آن بر بیایید، میتواند نتیجه بخش باشد.
در ایران، چند سالی است که وبینارها مورد توجه قرار گرفتهاند. میتوانید اطلاعاتی را که در محتواهای قدیمیتان منتشر کردید و دانش آن را دارید، در قالب یک وبینار ارائه دهید. یکی از بزرگترین مزایای وبینارها این است که میتوانید بازخورد دریافت کنید و ببینید مخاطبان هدف شما واقعا به چه چیزی اهمیت میدهند و علاقه دارند. برای این کار، فراموش نکنید که سوالات زیادی از مخاطب بپرسید!
بازآفرینی و استفاده مجدد و بهینه از محتوایی که قبلا منتشر کردهاید، گاهی میتواند از تولید محتوای جدید نیز موثرتر باشد. در عین حال، به میزان قابل توجهی در هزینه و زمان صرفه جویی میکند و کیفیت محتوا نیز حفظ میشود. روشهای گفته شده در بالا تنها بخشی از راه حلهای قابل استفاده در این زمینه است و میتوانید با ترکیب هر کدام از آنها به راه حلهای جدیدی نیز دست پیدا کنید. اینکه بخواهید در چه رسانههایی فعال باشید نیز در این امر اهمیت دارد. اما مهمتر از همه، این است که استفاده مجدد محتوا را جدی بگیرید!
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو