آموزش لینک سازی داخلی در سئو سایت

بهبود سئو سایت با لینک دهی داخلی

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
آموزش لینک سازی داخلی در سئو سایت
علی بیجندگودرز|آخرین آپدیت: سه شنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 31 دقیقه

اگر با تکنیک های بهینه سازی وب سایت آشنایی داشته باشید، حتماً تا به حال اصطلاحاتی مانند «لینک داخلی» و «لینک خارجی» را شنیده اید. لینک داخلی به لینکی گفته می شود که یک صفحه از وبسایت شما را به صفحه دیگری از صفحات سایت خودتان ارجاع می دهد. با این کار بخشی از اعتبار صفحه اول به صفحه دوم منتقل شده و بازدید کنندگان را برای ورود به صفحه دوم تشویق می کند. در این یادداشت به تعریف و کاربردهای لینک دهی داخلی (Internal Linking) می پردازیم.

لینک سازی داخلی چیست ؟

بیایید ابتدا به تعریف لینک سازی بپردازیم. چیزی که شاید بسیاری از شما پیشاپیش آن را می‌دانید؛ اما بهتر است با یک تعریف ساده، جامع و یکپارچه به اصل مسئله بپردازیم. در واقع لینک سازی داخلی اتصال هر صفحه از سایت شما به صفحه دیگری از همان سایت است که با هدف انتقال کاربران از صفحه‌ای به صفحه دیگر سایت انجام می‌گیرد و سبب افزایش بازدید صفحه و در نتیجه افزایش بازدید سایت شما خواهد شد.

زمانی که ما برای اولین بار وارد یک شهر جدید می‌شویم، بدون تابلوهای راهنمای موجود در شهر، قادر به یافتن مقصد خود نخواهیم بود و این سردرگمی شاید باعث شود دیگر پا در آن شهر نگذاریم! بنابراین وجود تابلوهای راهنما می‌تواند باعث هدایت صحیح مردم یک شهر و افرادی که تازه به آنجا وارد شده‌اند باشد. بحث لینک سازی داخلی سایت نیز دقیقاً مشابه همین موضوع است و در کنار نقشه سایت (Site map) می‌تواند هدایت‌گر کاربران برای مطالعه و بررسی سایت شما باشد.

لینک سازی داخلی چیست ؟

در نظر داشته باشید که نقشه سایت با لینک سازی داخلی تفاوت دارد. در مثال نامبرده اگر تصور کنیم که یک مسافر تازه وارد تنها با در دست داشتن یک نقشه می‌تواند به هر آنچه در شهر نیاز دارد دست یابد، چندان در هدایت مسافر موفق نخواهیم بود. اما اگر با تابلوهای راهنما تمام آنچه ممکن است نیاز داشته باشد را سر راهش قرار دهیم و او را به سوی نیازهای احتمالی‌اش سوق دهیم، احتمالاً منفعت بیشتری از حضور آن مسافر خواهیم برد. وب سایت شما نیز دقیقاً همینطور عمل می‌کند. هر کاربری که پا به صفحه‌ای از سایت شما می‌گذارد، درست مانند یک مسافر است. شما باید با استفاده از تکنیک‌هایی که در این مقاله به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، نیازهای احتمالی وی را در اختیارش قرار دهید و با یک استراتژی صحیح در لینک سازی داخلی و سئو محتوا، او را به سوی نیازهایش سوق دهید.

انواع لینک سازی داخلی

لینک سازی داخلی سایت می‌تواند به شکل‌های مختلفی انجام شود. پیش از آن‌که به اهمیت لینک سازی داخلی و چگونگی انجام آن بپردازیم بهتر است درباره انواع لینک سازی‌هایی که می‌توان در سایت انجام داد صحبت کنیم:

لینک سازی در متن

یکی از رایج‌ترین انواع لینک سازی در هر صفحه لینک سازی در دل متن است. این کار با قرار دادن یک لینک بر روی یک عبارت در میان متن انجام می‌گیرد و برای هدایت کاربر به مطالبی که پیش نیاز محتوای کنونی است، بسیار کاربردی خواهد بود.

لینک سازی عکس‌ها

تصاویر موجود در محتوای هر صفحه می‌تواند وسیله‌ای برای لینک سازی باشد. با وجود آن که برخی از متخصصان این حوزه معتقدند این کار ممکن است تاثیر چندانی بر روی سئوی شما نخواهد داشت، اما واقعیت آن است که در این موارد لینک سازی عکس‌ها می‌تواند بسیار موثر باشد:

  • زمانی که تصویر شما به عنوان مرجعی برای توضیحات موجود در محتوا باشد.
  • زمانی که تصویر شما حاوی نمودارهای علمی و یا جداول آماری باشد.
  • از همه مهم‌تر زمانی که تصویر شما هدایت‌گر کاربر به صفحه دیگری از سایت شما باشد.

لینک سازی صفحه اول سایت

یکی از پربازدیدترین صفحات هر سایتی، صفحه اول سایت یا همان خانه است. بنابراین چگونگی لینک سازی دیگر صفحات سایت در صفحه اول از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. شما می‌توانید بهترین، محبوب‌ترین و یا کارآمدترین صفحات خود را به شکل‌های مختلف در صفحه اول لینک کنید تا بازدیدشان بیشتر شود.

لینک سازی صفحه اول سایت

لینک سازی در منو

لینک سازی منوی سایت یکی از رایج‌ترین روش‌های لینک سازی است که به ناوبری سایت نیز معروف است و امکان چیدمانی مرتب و دسته بندی شده را برای دسترسی به صفحات مهم سایت به شما خواهد داد. البته در اغلب موارد تمام صفحات سایت را نمی‌توان در منو قرار داد؛ اما امکان لینک سازی به بخش‌های اصلی قطعاً ضروری است. به عنوان مثال در منو لینک مقالات آموزشی سایت را قرار می‌دهید و سپس در آن صفحه لینک مطالب خود را به ترتیب تاریخ قرار خواهید داد.

لینک سازی با استفاده از افزونه‌ها

وردپرس و دیگر پلتفرم‌های پیش ساخته افزونه‌هایی برای لینک سازی و قرار دادن آن در محتوا دارند که با استفاده از آن‌ها می‌توانید در دل محتوای خود، لینک دیگر مطالب سایت خود را نیز قرار دهید.

تفاوت لینک داخلی و خارجی

لینک خارجی سایت را می‌توان به دو دسته ارجاعات و بک لینک‌ها تقسیم کرد. زمانی که شما در بخشی از محتوای صفحه خود لینکی برای ارجاع به سایتی به‌جز سایت خودتان قرار دهید، از لینک سازی خارجی استفاده کرده‌اید و زمانی که دیگر سایت‌ها لینک خاصی از صفحات شما را در محتوای خود بگذارند، باز هم لینک سازی خارجی انجام گردیده است که به آن بک لینک نیز می‌گویند.

بنابراین تفاوت اصلی میان لینک داخلی و خارجی در این است که لینک سازی داخلی ارجاع از صفحه‌ای به صفحه دیگر در خود سایت شما است و اصطلاحاً مبدا و مقصد هر دو یکی است. اما در لینک سازی خارجی ممکن است سایتی دیگر شما را لینک کرده باشد و یا شما یک سایت معتبر را به عنوان منبع خود لینک کنید. لینک کردن دیگر سایت‌های معتبر در محتوای شما نیز مزایایی برای شما خواهد داشت؛ چرا که هم به محتوای شما اعتبار خواهد بخشید و هم به ربات‌های خزنده گوگل خواهد گفت که آنچه شما ایجاد کرده‌اید با کدام صفحات در ارتباط است. اما بیشتر از همه این‌ها لینک سازی داخلی اهمیت دارد و مزایای به مراتب بیشتری را برای سایت شما ایجاد خواهد کرد؛ البته به شرط آن‌که نکات گفته شده در ادامه این مقاله را در انجام این کار رعایت نمایید.

تفاوت لینک داخلی و خارجی

چرا لینک سازی داخلی مهم است؟

در ادامه قصد داریم درباره نکات مهمی که حین انجام لینک سازی داخلی باید انجام دهید صحبت کنیم. پیش از هر چیز بیایید مروری بر دلایل اهمیت لینک سازی داخلی داشته باشیم:

بهبود فرآیند ایندکس شدن سایت

وقتی صفحه جدیدی ایجاد و محتوای جدیدی آپلود می‌کنید، برای دیده شدن آن باید منتظر ورود این صفحه به ایندکس گوگل باشید تا سپس در نتایج جستجو نیز نمایش داده شود. ربات‌های خزنده گوگل به طور پیوسته در جستجوی صفحات جدید می‌گردند و یکی از ساده‌ترین روش‌های نشان دادن صفحه جدیدتان به گوگل، این است که آن را در صفحه دیگری که قبلاً وارد ایندکس شده لینک کنید. در واقع وقتی لینک صفحه جدیدی در صفحه‌ای پردازش و ایندکس شده قرار می‌گیرد، گوگل به سادگی آن صفحه را پیدا کرده و در ایندکس خود قرار خواهد داد.

قدرتمند کردن لندینگ پیج‌ها

لندینگ پیج‌ها یا همان صفحات فرود از جمله صفحات مهم سایت‌ها به‌خصوص در فروشگاه‌های آنلاین هستند. لینک سازی داخلی بیش از هر چیز در قدرت دادن به لندینگ پیج‌ها اهمیت دارد و هدایت کاربران به سوی هدف نهایی (فروش یا...) را تسهیل می‌کند. البته استراتژی صحیح و بررسی دقیق رفتارهای یک کاربر می‌تواند در قدرتمندتر کردن این صفحات فرود کمک کند.

بالا بردن ارزش صفحات داخلی

شما با ارجاع دادن به مطالب دیگر خود در یک صفحه ارزش صفحات داخلی سایت خود را افزایش می‌دهید و به قول بازاریان از این جیب به آن جیب انجام می‌دهید. با این کار اعتبار هر یک از صفحات خود را بالا برده و تا آنجا که می‌توانید به کاربران خود اطلاعات لازم خواهید داد. به عنوان مثال وقتی در دل مقاله‌ای درباره یک محصول لینکی درباره مزایا و معایب استفاده از آن محصول را به طور جداگانه قرار می‌دهید، کاربر خود را ترغیب می‌کنید که به صفحه دیگر رفته و مطلب بعدی شما را بخواند.

ارجاع دادن به مطالب دیگر خود در یک صفحه

کمک به ساختار سایت

لینک سازی درست در قالب انواع لینک داخلی که در ادامه به آن‌ها اشاره خواهیم کرد، درست مانند همان تابلوهای راهنمایی است که در ابتدای این مقاله برای یک شهر فرضی مثال زدیم. داشتن یک استراتژی دقیق و هوشمندانه برای استفاده از لینک‌ها در صفحات، سبب ایجاد ساختاری منسجم و کاربرپسند خواهد شد.

افزایش شانس لینک گرفتن محتوای قدیمی سایت

به‌جز محتواهای همیشه سبز، دیگر محتواها پس از مدتی لینک کمتری می‌گیرند و بازدهی خود را پس از مدتی از دست خواهند داد. با لینک سازی داخلی سایت می‌توانید مخطبان خود را به سوی محتواهای قدیمی خود سوق داده و شانس لینک گرفتن و ارتقای دوباره آن‌ها را افزایش دهید.

افزایش زمان ماندگاری کاربر در داخل سایت

هر چه کاربران در میان صفحات شما بیشتر آمد و شد داشته باشند، امتیاز سایت شما افزایش خواهد یافت و نرخ جهش سایت نیز پایین خواهد آمد. به این صورت می‌توانید به تک تک صفحات خود به نوعی اعتبار بیشتر ببخشید. ماندگاری کاربر در سایت شما برای گوگل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و میزان توقف کاربران و حتی اسکرول کردن آنان (بالا و پایین کردن صفحه شما) همگی تحت نظارت چشمان تیزبین ربات‌های تحلیلگر گوگل قرار می‌گیرد. بر اساس همین ماندگاری است که میزان ارزشمدن بودن و مفید بودن سایت شما به گوگل اثبات می‌شود و امتیاز بالاتری به سئوی سایت شما خواهد داد.

انواع لینک‌های داخلی

حال که درباره اهمیت آموزش لینک سازی داخلی صحبت کردیم، بهتر است دیگر وارد ورطه عمل شویم و لینک سازی را بیاموزیم. برای لینک سازی داخلی روش‌های مختلفی وجود دارد که در ابتدای مقاله به آن‌ها اشاره کردیم. اما انواع لینک‌های داخلی که می‌تواند اتفاق بیفتد کدام است؟ در اینجا ما 4 نوع لینک داخلی را به شما معرفی خواهیم کرد:

لینک فالو یا دوفالو (Dofollow)

لینک‌های فالو همان لینک‌هایی هستند که از صفحه‌ای دیگر به سوی صفحه مقصد انجام گرفته‌اند. زمانی که موتور جستجوگر گوگل متوجه هدایت کاربران از صفحات دیگر به صفحه شما می‌شود، این را به عنوان امتیازی برای صفحه شما در نظر گرفته و با دنبال کردن آدرس صفحه شما در صفحات دیگر به شما امتیاز می‌دهد؛ به این شیوه لینک فالو گفته می‌شود.

لینک فالو ونوفالو

لینک نوفالو‌ (Nofollow)

لینک‌های نوفالو مانند همان لینک‌های فالو هستند که با پیش‌وند rel="nofollow” در کد نویسی نشانی لینک مشخص می‌شوند. در این صورت این پیغام به موتور جستجو داده می‌شود که مبدا و مقصد از نظر موضوعی به یکدیگر مرتبط نبوده و دو موضوع مختلف را دنبال می‌کنند. همچنین با این نوع لینک سایت‌های معتبر صفحات مقصدی که در مطالب خود (در قالب رپورتاژ، تبلیغ و...) جای داده‌اند را بدون دادن اعتبار مبدا به گوگل معرفی می‌کنند. از این لینک‌ها هنگام لینک سازی داخلی سایت در مواقع خاصی مانند لینک کردن مطالب نامرتبط، لینک‌های وابسته به وب سایت، لینک‌های اسپانسر، لینک‌های تبلیغاتی،‌ لینک‌های فوتر سایت و لینک‌های کامنت می‌توان استفاده کرد.

لینک تولیدشده توسط کاربر‌ (User Generated Content)

محتوای تولید شده توسط کاربر یا UGC اصطلاحی است که به مشارکت کاربران در تولید محتوا با عنوان، اعتبار یا کامنت زیر پست شما تولید می‌کنند. این اتفاق زمانی می‌افتد که کامنت یک کاربر زیر پست شما خود می‌تواند به جذب کاربر در صفحه شما کمک کند یا زمانی که در شبکه‌های اجتماعی با هشتگ مربوط به محتوای شما پستی منتشر می‌شود. این نوع لینک سازی داخلی اخیراً بیش از هر زمانی مورد توجه قرار گرفته و حتی در کمپین‌های بزرگ و جهانی بازاریابی نیز از آن استفاده می‌شود.

لینک اسپانسری‌ (Sponsored)

لینک‌های اسپانسری همانطور که از نام‌شان پیدا است، لینک سازی‌هایی است که با هدف تبلیغ، حمایت و یا مواردی از این دست و در ازای دریافت پول انجام می‌شود. این نوع لینک و UGC در سال 2018 توسط گوگل معرفی شدند تا در کنار فالو و نوفالو به عنوان روش‌هایی برای شناسایی دقیق‌تر نوع لینک استفاده شوند.

 تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو سایت

برای آنکه بهتر متوجه تاثیر لینک داخلی بر سئو یک سایت شوید قصد داریم در ابتدا کمی به نحوه عملکرد ربات گوگل بپردازیم. گوگل برای آنکه بفهمد محتوای سایت شما چیست و ارزش آن چقدر است از لینک ها استفاده می کند. وظیفه دنبال کردن لینک های داخلی و خارجی سایت ها بر عهده ی رباتی به نام Google bot می باشد. زمانی که این ربات به صفحه اصلی یک سایت می رسد لینک ها را دنبال کرده و صفحات مختلف را بررسی می کند. با این کار در خصوص موضوعات آن سایت و مقالات مشابه موجود در آن اطلاعات مفیدی جمع آوری می کند. معمولا آدرس صفحه اصلی هر سایت از بالاترین ارزش برخوردار است، چرا که معمولاً بیشترین بک لینک ها (Backlinks) را دریافت می کند.

تاثیر لینک سازی داخلی بر سئو سایت

همانطور که می‌دانیم، با لینک دهی داخلی بخشی از اعتبار صفحه اول به صفحه دوم منتقل می شود، پس اعتبار صفحه اصلی هر سایت نیز بین تمامی لینک های موجود در آن به اشترک گذاشته می شود. پس از آنکه این اعتبار به صفحه زیرین منتقل شد مجددا بین تمامی لینک های داخل آن صفحه تقسیم می شود و این روند به همین ترتیب ادامه پیدا می کند. به این مفهوم، «عصاره لینک» یا «لینک جویس» یا Link Juice یا Link Equity گفته می شود. بنابراین می توان نتیجه گرفت که اگر پست های جدید خود را در صفحه اصلی قرار دهید اعتبار بیشتری دریافت می کنند. همچنین هر چه تعداد لینک های مرتبط و با کیفیت ارجاع داده شده به یک صفحه بیشتر باشد، اعتبار آن صفحه هم بالاتر رفته و گوگل متوجه می شود که آن مطلب از ارزش بالاتری برخوردار است.

آموزش اصول و قواعد لینک سازی داخلی

حال بیایید گام به گام تمام آنچه باید انجام دهیم را با هم مرور کنیم. برای یک لینک سازی داخلی اصولی و پر بازده باید تمام 12 نکته زیر را به خوبی درک و اجرا کنید:

1) استراتژی لینک سازی داشته باشید

بهتر است فرایند لینک سازی داخلی را به مانند یک جریان جاری در تمام طول فعالیت خود ببینید و برای انجام همیشگی آن یک استراتژی مدون کنید. این استراتژی می‌تواند با در نظر گرفتن تمام نکاتی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم و همچنین باید شامل جدولی برای برنامه ریزی زمانی برای ثبت و بهینه سازی مجدد لینک‌ها باشد.

لینک های داخلی، ساختار محتوای سایت شما را می سازند. پس باید اصول لینک دهی داخلی را یاد بگیرید و با دقت در سایت خود اجرا کنید.

2) محتوای مرتبط برای لینک دهی داخلی انتخاب کنید

اگر لینک دهی داخلی را به درستی انجام دهید می توانید بازدید صفحاتی که برایتان اهمیت ویژه ای دارند را به میزان قابل توجهی بالا ببرید. برای این کار باید مطالب مناسبی برای لینک دهی انتخاب کنید و بازدید کنندگان را به صفحات ارزشمند سایت تان هدایت کنید. لینک دهی به سایر صفحات به مخاطب نشان می دهد که شما علاوه بر این مقاله، مطالب دیگری نیز برای عرضه دارید. با خواندن یک مطلب ممکن است سوالاتی در ذهن مخاطب به وجود بیاید. شما می توانید از این فرصت استفاده کرده و صفحاتی را به آن ها معرفی کنید تا با خواندن آن ها پاسخ سوالاتشان را پیدا کنند. با این کار بازدیدکنندگان شما به شکلی عمیق تر با موضوع آشنا شده و برای کسب اطلاعات بیشتر به گشت و گذار در سایت شما مشغول می شوند. لازم به ذکر است که برای تعداد لینک داخلی در یک صفحه وجود ندارد اما دقت کنید که تمامی صفحاتی که به آنها لینک دهی می کنید باید برای مخاطب مفید باشند. هرگز از موارد نامرتب استفاده نکنید چون اگر بازدیدکنندگان روی لینک شما کلیک نکنند گوگل متوجه می شود که موضوع آن مقاله با محتوای این صفحه نا مرتبط است.

3) در صفحات اصلی با کلمات کلیدی اصلی سایت لینک دهید

از مهم‌ترین و اساسی‌ترین کارهایی که در ابتدا می‌توانید انجام دهید، لینک دهی با استفاده کلمات کلیدی آن هم در صفحات اصلی سایت است. صفحاتی که مهم‌ترین و پربازدیدترین صفحات سایت شما به شمار می‌روند، باید در دل خود با استفاده از کلمات کلیدی سایت شما، لینک‌ صفحات دیگر را جای داده باشند.

4) انکر تکست (متن لینک) مناسب انتخاب کنید

همانطور که گفتیم پس از نوشتن یک مطلب باید مقالات مرتبط با آن موضوع را بررسی کرده و تصمیم بگیرید که می خواهید در پست جدیدتان به چه صفحاتی لینک دهی کنید. در مرحله بعد برای لینک سازی داخلی باید انکر تکست مناسب انتخاب کنید.

تعریف Anchor Text انکر تکست به کلمه یا عبارتی گفته می شود که خواننده با کلیک بر روی آن به صفحه مقصد هدایت می شود.

دقت داشته باشید لغت یا عبارتی که انتخاب می کنید باید با مقاله ای که به آن ارجاع داده می شود مرتبط باشد چرا که این کار به گوگل کمک میکند تا از محتوای مطلب شما مطلع شود. از طرفی دیگر با خواند این لغت مخاطب تصمیم می گیرد که روی لینک کلیک کند و مطلب را بخواند یا خیر. شما می توانید از کلمات کلیدی آن مقاله به عنوان انکر تکست استفاده کنید اما پیشنهاد می کنیم در موارد مختلف کمی خلاقیت به خرج دهید و همیشه همان عبارت همیشگی را به کار نبرید.

5) کلمات را بعد از لینک دهی رنگی و بولد کنید

موضوع نمایش کلمات لینک شده موضوع مهمی است که گاهاً ممکن است پشت گوش انداخته شده و یا کم اهمیت جلوه کند. حتماً بعد از لینک دهی رنگ کلمات لینک شده را تغییر داده و آن‌ها را بولد کنید. اگر چه در انتخاب رنگ آزاد هستید و برخی با توجه به رنگ سازمانی و یا دیزاین قالب سایت خود این رنگ را انتخاب می‌کنند، اما طیف رنگی آبی برای این کار در بسیاری از کشورهای جهان مرسوم‌تر است.

6) تعداد لینک‌های خروجی هر صفحه را مدیریت کنید

یکی از نکات مهم آموزش لینک سازی داخلی، مدیریت تعداد لینک‌های خروجی هر صفحه است. باید مراقب باشید که تعداد هر لینک خروجی بیش از حد نشود، کلمات تکراری لینک نشوند، لینک‌های تکراری در یک صفحه قرار نگیرند و از همه مهم‌تر اینکه تمام صفحه شما را لینک‌های ارجاع به صفحات دیگر پر نکنند.

7) صفحات خوشه ای بسازید و به دسته اصلی لینک دهی کنید

ایجاد صفحات خوشه‌ای درست مانند زمانی است که قصد دارید خیابان‌های شهر را نامگذاری کنید و در خیابانی به نام فرضی «هلال احمر» کوچه‌ها را به صورت هلال یک، هلال دو و... نامگذاری می‌کنید. حال وقتی در سایت خود قصد ساخت صفحات خوشه‌ای را دارید، کافی است مطالب خود را با توجه به موضوعات مختلف سایت دسته بندی کرده و سپس در آن‌ها به شاخه اصلی (صفحه حاوی موضوع کلی) لینک دهید.

 صفحات خوشه‌ای

به عنوان مثال یک سایت تخصصی فروش دمنوش‌های گیاهی را تصور کنید که درباره تمام گیاهان دارویی موجود تولید محتوا کرده و حال آن‌ها را بر اساس اقلیم آب و هوایی دسته بندی می‌کند. سپس در صفحه فرضی «خواص دمنوش گزنه» به صفحه اصلی خود یعنی «انواع دمنوش سردسیری» لینک دهی می‌کند.

8) در پست‌های جدید وبلاگ به چندین پست قدیمی لینک دهید

همانطور که گفته شد، پست‌های قدیمی شما پس از مدتی ممکن است نرخ بازدید کمتری را جذب کرده و به دست فراموشی سپرده شوند. یکی از روش‌های زنده نگه داشتن یک پست قدیمی این است که در پست‌های تازه‌تر به طور مرتب به آن لینک داده شود و مخاطبان را به سوی بازدید مرتب از آن صفحه دعوت کنیم.

9) تناسب معنی کلمه کلیدی و صفحه لینک شده را در نظر داشته باشید

این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. فراموش نکنید که گوگل تمام تمرکز خود را بر روی رضایتمندی کاربران قرار داده و از روی رفتار آن‌ها می‌تواند به سادگی تقلب‌های شما را تشخیص داده و برای هر اشتباه شما تنبیهی قائل شود. عدم تناسب معنایی بین کلمات کلیدی لینک شده و محتوای صفحه مقصد باعث افزایش نرخ جهش شده و این نارضایتی به امتیاز سایت شما آسیب خواهد زد.

10) از خوانندگان بخواهید که وارد عمل شوند

یکی از روش های افزایش بهره وری یک سایت از طریق لینک دهی داخلی این است که از مخاطب بخواهید کاری انجام دهد. به این کار «دعوت به اقدام» یا Call to Action گفته می شود که باعث افزایش «نرخ تبدیل» یا Conversion rate می شود.

این کار می تواند موارد مختلفی را در بر بگیرد برای مثال می توان به مواردی مانند خواندن سایر مطالب، خرید یک محصول، ثبت نام در وبسایت، دانلود کردن یک فایل یا سند، دنبال کردن شما در شبکه های اجتماعی و... اشاره کرد. شما هم می توانید به اقداماتی که می خواهید از طرف مخاطبان انجام شود فکر کنید و آنها را به صفحات سایت تان اضافه کنید.

اگر چنین گزینه هایی به آسانی در دسترس مخاطبان قرار بگیرند خواهید دید که آن ها هم وارد عمل شده و برای خرید از شما، ثبت نام و یا سایر موارد ذکر شده اقدام می کنند.

11) از لینک‌های nofollow نیز استفاده کنید

احتمالا صفحات زیادی در سایت شما وجود دارد که از نظر سئو برایتان اهمیت زیادی ندارند و نمی خواهید در سرچ گوگل رنک بالایی کسب کنند. شما می توانید با استفاده از قابلیت Nofollow کاری کنید که گوگل آن ها را دنبال نکند. با این کار اعتباری که توسط لینک دهی داخلی در سایت شما در جریان است برای چنین صفحاتی به هدر نمی رود. با اضافه کردن برچسب nofollow به صفحات کم اهمیت می توانید کاری کنید تا این اعتبار به سایر صفحات مهم تر سایت انتقال پیدا کند. در این 5 مورد بهتر است از لینک‌های Nofollow استفاده کنید:

  • زمانی که به سایتی خارجی لینک می‌کنید (لینکی را فروخته‌اید)
  • اگر شخصی برای قرار دادن لینک محتوای خود به شما پول می‌دهد.
  • زمانی که نگران هستید لینک دهی شما با جریمه گوگل مواجه شود.
  • زمانی که لینک طراحان سایت خود را در سایت خود قرار می‌دهید.
  • هنگام استفاده از ابزارک‌ها و افزونه‌ها

به طور کلی لینک نوفالو برای جلوگیری از جریمه شدن در گوگل و همچنین رفع مسئولیت درباره لینک مقصد پرکاربرد و مهم است.

12) لینک‌ها را در محتوا پراکنده کنید

همانطور که چگالی و پراکندگی کلمات کلیدی در محتوا اهمیت دارد، میزان پراکندگی لینک‌ها نیز حائز اهمیت است. سعی کنید چند لینک مختلف را زیر هم قرار ندهید آن‌ها را به صورت پراکنده در تمام محتوا جاری کنید. سعی کنید هر چند سطر یکبار یک لینک قرار دهید. از گذاشتن لینک‌های تکراری اجتناب نمایید و اگر موضوع صحبت شما می‌تواند هم زمان به دو محتوای دیگر ارجاع شود، بین آن دو یکی را (ترجیحاً محتوای پر بازدیدتر را) لینک کنید و محتوای دیگر را در ادامه صفحه (آن هم به اقتضای ضرورت) قرار دهید.

لینک‌ها را در محتوا پراکنده کنید

معمولا افرادی که در اینترنت به دنبال مطلبی می گردند می خواهند بدانند مقاله ای که آن را مطالعه می کنند معتبر هست یا خیر. اگر می خواهید از طریق وبسایت، خدمات خود را معرفی کنید و یا محصولتان را به فروش برسانید باید حس اطمینان و اعتماد را در بازدیدکنندگان به وجود آورید. آن ها باید بدانند که کار شما چه مزیت هایی نسبت به رقیبانتان دارد و به چه دلایلی باید شما را انتخاب کنند.

برای این کار پیشنهاد می کنیم در صفحه ای با عنوان "درباره ما" کسب و کار خود را به مخاطبان معرفی کنید و داستان شکل گیری برندتان را برای آن ها توضیح دهید. سپس خدماتی که ارائه می دهید و مزایای انها را یک به یک معرفی نمایید. از آنجایی که چنین صفحه ای برای سایت شما از اهمیت بالایی برخودار است باید آن را در معرض دید مخاطب قرار دهید تا هر کس که می خواهد درباره شما اطلاعات بیشتری کسب کند به این صفحه هدایت شود. پس با لینک دهی داخلی کاری کنید که بازدید کنندگان با یک کلیک بتواند به این مطلب دسترسی پیدا کنند.

برخی از مشکلات لینک های داخلی

حال که به انواع لینک سازی داخلی و چگونگی انجام اصولی آن پرداختیم، بهتر است درباره برخی مشکلات آن نیز صحبت کنیم. این مشکلات هر چند ساده به نظر می‌آیند، اما نتیجه آن‌ها می‌تواند تاثیر ناخوشایندی بر امتیاز سایت شما بگذارد و چیزی که قرار بود در خدمت سئوی سایت شما قرار بگیرد، حال بلای جان آن شده است. اگر به 6 نکته‌ای که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم دقت کنید و مراقب آن‌ها باشید، دیگر چیزی نمی‌تواند مانع بهره مندی از مزایای متعدد لینک سازی داخی سایت شما شود:

لینک داخلی شکسته (internal broken links)

لینک های شکسته یا (Broken Links) لینک هایی هستند که قبلاً ثبت شده اند و در حال حاضر به هر دلیلی در دسترس نیستند. یعنی وقتی کاربر یا گوگل آن لینک ها را دنبال می کنند، با خطا مواجه می شوند. وجود لینک های شکسته در محتوا هم باعث تضعیف تجربه کاربر و ایجاد احساس منفی در مخاطب می شود و هم اثر منفی روی سئو سایت شما خواهد داشت. هر چند وقت یک بار، با استفاده از ابزارهای بررسی لینک های شکسته، سعی کنید این لینک ها را از سایت خود حذف کنید.

لینک داخلی به صفحات ریدایرکت شده

یکی از مشکلات عمده ارجاعات داخلی، عدم توجه به صفحات ریدایرکت شده است. وقتی شما یکی از صفحات خود را به URL جدیدی منتقل می‌کنید، 2 وظیفه عمده بر عهده خواهید داشت. نخست آن‌که لینک‌سازی‌های دیگری که در این صفحه انجام داده‌اید را ویرایش کنید و سپس نشانی این صفحه را در دیگر صفحاتی که از آن‌ها به صفحه ریدایرکت شده ارجاع داده‌اید عوض کنید. اگر این کارها را انجام ندهید، کاربر شما با کلیک بر روی لینک، با خطای 404 مواجه می‌شود و بستن سریع این صفحه توسط کاربر، افزایش نرخ پرش را به همراه خواهد داشت. از آنجایی که اغلب اوقات ریدایرکت 301 (دائمی با تمام امتیازات سئو) انجام می‌گیرد، بنابراین این کار می‌تواند سابقه یک صفحه معتبر را نیز خراب کند. بنابراین نشانی صفحات ریدایرکت شده خود را در صفحاتی که از آن‌ها به این صفحه لینک سازی انجام شده تغییر دهید تا به این مسئله بر نخورید.

لینک داخلی به صفحات ریدایرکت شده

لینک دهی زیاد به صفحات کم اهمیت

بیایید با یک حقیقت کنار بیاییم. اینکه قرار نیست تمام صفحات ما به هر قیمتی بازدید بالایی به دست بیاورند. برخی صفحات هستند که باشند؛ اما همواره اهمیت کمی دارند و لینک دادن زیاد به آن‌ها تنها با هدف کسب بازدید دردی را دوا نخواهد کرد؛ بنابراین اگر موضوعی قابلیت ارجاع دارد و قصد دارید به دلیل ارتباط محتوایی صفحات، آن‌ها را به هم لینک کنید، این کار را انجام دهید و در غیر این صورت از لینک دهی زیاد به صفحات کم اهمیت صرف نظر کنید.

‌لینک سازی داخلی زیاد برای صفحات مهم

ارجاع بیش از اندازه و اغراق شده به یک صفحه تمایل کاربر را برای کلیک کاهش می‌دهد. این موضوع می‌تواند به ضرر صفحات مهم شما باشد؛ چرا که ممکن است شما به دلیل اهمیت بالای آن صفحه (برای خود یا برای کاربر) به دفعات متعدد در میان مطلب خود مخاطب را به صفحه هدف ارجاع دهید و این موضوع باعث کاهش تمایل کاربر برای مطالعه آن صفحه شود. بخاطر داشته باشید که گوگل تمامی رفتارهای درون صفحه‌ای را نیز مورد بررسی قرار می‌دهد و ارجاع زیاد به یک صفحه با استقبال پایین می‌تواند حتی به نوعی یک امتیاز منفی نیز محسوب شود.

صفحات بدون لینک (Orphan page)

صفحات بدون لینک که به آن‌ها صفحات Orphan یا یتیم نیز نیز گفته می‌شود، صفحاتی هستند که از زمان ایجاد تا به حال از هیچ صفحه دیگری به آن‌ها لینک نشده است. همانطور که در بخش اهمیت لینک سازی داخلی صحبت کردیم، یکی از راه‌های ورود صفحه جدید شما به ایندکس گوگل این است که از صفحه‌ای که قبلاً در ایندکس وجود داشته به این صفحه جدید لینک دهید. اگر این کار را نکنید، صفحه شما بدون لینک یا یتیم است! بنابراین سعی کنید هیچ صفحه‌ای را بعد از ایجاد بدون لینک باقی نگذارید و اگر هم اکنون چنین صفحاتی دارید، حتماً آن‌ها را شناسایی کرده و با استراتژی‌ای درست برای همه آن‌ها لینک سازی داخلی انجام دهید.

طولانی شدن عبارات انکرتکست

تا پیش از رونمایی گوگل از الگوریتم پنگوئن در سال 2012 کافی بود انکرتکست شما برای لینک سازی داخلی همان کلمه کلیدی صفحه مقصد باشد تا رتبه و امتیاز مطلوب کسب شود. اما هم اکنون برای طراحی انکر تکست باید کمی هوشمندتر باشید. گاهی طولانی شدن یک انکر تکست باعث عدم توجه کاربر می‌شود؛ حتی اگر آن را بولد، رنگی و چشم نواز کرده باشید. اگر شما یک جمله طولانی یا یک خط از متن خود را به عنوان انکر تکست انتخاب کنید، احتمال آن‌که کاربر شما از کلیک بر روی آن صرف نظر کند، افزایش خواهد یافت؛ اما اگر آن را بهینه شده و هوشمندانه برگزینید، احتمال جلب توجه بیشتر خواهد بود. بنابراین درباره روش‌های بهینه سازی انکرتکست در فرایند آموزش لینک سازی داخلی تحقیق کرده و از آن به صورت هوشمندانه استفاده نمایید.

جمع بندی و نتیجه گیری

آموزش لینک سازی داخلی سایت برای بهبود امتیاز سایت شما یکی از موارد ضروری در مباحث سئو است؛ کاری که اگر هوشمندانه انجام شود می‌تواند منجر به افزایش بازدید صفحات سایت و کاهش نرخ پرش شود. همچنین این کار می‌تواند به بهبود قرار گیری محتواهای جدید شما در ایندکس گوگل منجر شود و محتواهای جدید شما را در صفحه نتایج جستجو به نمایش در آورد. برای انجام این کار بهتر است یک استراتژی مدون داشته باشید و به صورت پیوسته این لینک سازی‌ها را انجام داده و در صورت لزوم بهینه سازی کنید. همچنین تمامی نکات گفته شده در این مقاله را نیز به عنوان قوانین اصلی لینک سازی داخلی سایت به عنوان راهنمایی برای انجام هر چه بهتر این کار در نظر داشته باشید. فراموش نکنید که سایت شما مانند یک شهر در حال توسعه به طور مداوم گسترش می‌یابد و هر چه این شهر گسترده‌تر و پیچیده‌تر شود، نیاز به تابلوهای راهنمای بیشتری پیدا خواهد کرد و این تابلوهای راهنما در سایت شما همان لینک سازی داخلی خواهد بود.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی بیجندگودرز

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو