آموزش پیدا کردن کلمات کلیدی برای سایت

روش‌های جستجوی کلمات کلیدی برای سایت

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
آموزش پیدا کردن کلمات کلیدی برای سایت
علی بیجندگودرز|آخرین آپدیت: دوشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 24 دقیقه

همه افرادی که در زمینه بازاریابی محتوایی و دیجیتال مارکتینگ کار می‌کنند، به خوبی می‌دانند که اولین گام در سئو، پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب سایت است. در بازاریابی محتوایی، یافتن کلمات کلیدی پیش نیاز تمام فعالیت‌های بعدی است و اساساً تمام فرایند تولید محتوا بر اساس کلمات کلیدی انتخاب شده، شکل می‌گیرد. به همین دلیل است که انتخاب صحیح کلمات کلیدی و تحلیل و اولویت بندی مناسب آنان برای مدیران سایت، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. در همین راستا، فرایندی موسوم به Keyword Research یا تحقیق کلمه کلیدی به وجود آمده است که با ابزارهایی کاربردی و روش‌هایی کارآمد، کلمات کلیدی سایت را بر مبنای استراتژی محتوایی معین و بر اساس اولویت، مرتب می‌کند. شهر محتوا با ارائه خدمات تحقیق کلمات کلیدی، می تواند به شما در این مرحله از توسعه کسب و کار اینترنتی تان، کمک کند.

در این مقاله قصد داریم درباره اهمیت کلمه کلیدی در سئو و فرایند تحقیق کلمه کلیدی با شما مطالب مهمی را به اشتراک بگذاریم و همچنین، ابزارهای لازم برای تحقیق کلمه کلیدی را نیز به شما معرفی خواهیم نمود.

کیورد ریسرچ یا همان تحقیق کلمات کلیدی چیست؟

کیورد ریسرچ در واقع یکی از موثرترین عوامل در تعیین استراتژی محتوایی است. این فرایند به شما کمک می‌کند تا با تحقیق بر روی کلیدواژه‌های متفاوت مربوط به حوزه کاری خود، دریابید که مخاطبان شما چه چیزهایی را بیشتر جستجو می‌کنند و رقبای شما، با کدام کلمات کلیدی از گوگل بازدیدکننده جذب می کنند؛ و به این ترتیب، استراتژی محتوایی خود را در رابطه با کلمات کلیدی سایت تبیین کنید. در واقع تحقیق کلمات کلیدی فرایندی برای یافتن مناسب‌ترین کلمات کلیدی مرتبط با سایت شما و همچنین فرایند تحلیل آن کلمات کلیدی و نحوه اولویت بندی آنان است.

پیش از هر چیز این موضوع را فراموش نکنید که ما قرار نیست رفتارهای خود را با یک ربات هوشمند به نام گوگل منطبق کنیم و در واقع این گوگل است که در تلاش است تا حد امکان به درک نیازهای انسانی ما نزدیک شود. بنابراین به‌جای درگیر شدن با فرمول‌های پیچیده سئو و فرو رفتن در چاه تخصص گرایی، تمرکز خود را بر روی شناخت نیازهای مخاطبان خود بگذارید. یقین داشته باشید که تمام پیچیدگی‌های سئو تنها برای این است که آنچه نیاز کاربران است را درک کند و بهترین گزینه را در اختیارشان قرار دهد. این مسئله از آنجایی اهمیت دارد که بدانید برای یادگیری روش‌های جستجوی کلمات کلیدی برای سایت، نیازی نیست مانند یک ربات عمل کنید و خود را بیش از حد درگیر ارقام و اعداد و فرمول نمایید؛ بلکه لازم است با استفاده از ابزارها و روش‌هایی که در ادامه به شما معرفی می‌کنیم، به پرسونای مخاطبان خود پی ببرید و برای محتواهای خود، بهترین کلمات کلیدی را انتخاب کنید.

 تحقیق کلمات کلیدی

چرا یافتن کلمات کلیدی سایت مهم است؟

کلمات کلیدی موجود در محتوا، از جمله مهم‌ترین و تاثیرگذارترین معیارهای پردازش سایت از نظر موتور جستجو به شمار می‌آیند. از آنجایی که کاربران برای استفاده از موتورهای جستجو از کلمات استفاده می‌کنند، بنابراین از نظر گوگل، حرف اول آنالیزهای سئو را یافتن کلمات کلیدی سایت خواهد زد. برخی تحقیقات انجام شده درباره رفتار کاربران در برابر موتورهای جستجو، نشان می‌دهد که 75% از افراد، صفحه نتایج جستجوی گوگل خود را به پایین اسکرول نمی‌کنند و در میان چند نتیجه اول، سایت یا مطلب مورد نظر خود را بر می‌گزینند. همچنین این تحقیقات نشان می‌دهد که 92% از افراد برای انتخاب سایت مورد نظر خود، به صفحه دوم نتایج جستجوی گوگل نمی‌روند و در صورتی که تیتر یا مطلب مورد نظر خود را در صفحه اول نتایج نیابند، به‌جای واکاوی صفحات بعدی، عبارات جستجوی خود را تغییر می‌دهند.

تمام این آمار و ارقام نشان می‌دهند که قرار گرفتن در صدر جستجوی گوگل از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورتی که وب سایت ما با جستجوی کلمات کلیدی مورد نظرمان در صفحه دوم نتایج قرار بگیرد، تنها 8% احتمال دارد که مخاطب حتی با محتوای ما در صفحه نتایج روبرو شود. (احتمال آن‌که بر روی آن کلیک کند یا نه، بماند!) با توجه به اینکه هر محتوا و مطلبی که در دنیای اینترنت قرار می‌گیرد، با هدف دیده شدن توسط کاربران خلق می‌شود، بنابراین می‌توان نتیجه گرفت که پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب سایت و دانستن اینکه کلمات کلیدی سئو چیست، بالاترین درجه اهمیت را برای مدیران سایت خواهد داشت. با در نظر گرفتن این موضوع، زمان آن رسیده که ببینیم چگونه کلمات کلیدی را پیدا کنیم و چگونه از آن‌ها استفاده نماییم؟

تحقیق کلمه کلیدی و اهمیت آن

معیارهای مهم در پیدا کردن کلمات کلیدی

اگر می‌خواهید به موقعیت خوبی دست یافته و صدها هزار بازدیدکننده در ماه را به وب سایت خود جذب کنید، باید توجه داشته باشید که انتخاب کلمات کلیدی مناسب در رقابت‌های بازاریابی محتوایی و اجتماعی ضروری است.

از نظر تئوری، این هدف بسیار ساده است و تنها به استفاده از بیشترین کلمات جستجو شده توسط مخاطبان هدف در مقالات و صفحات وب بستگی دارد. به این ترتیب وقتی کاربری در گوگل، یکی از کلید واژه‌های شما را جستجو می‌کند، سایت شما در نتایج جستجوی او ظاهر خواهد شد. اما دستیابی به این هدف در عمل، چندان هم ساده نیست! زیرا وبسایت‌های بسیاری از طریق همان کلمات کلیدی در حال رقابت با شما هستند. بنابراین باید بدانید که چه نوع کلمات کلیدی وجود دارند و معیارهای مهم برای یافتن کلمات کلیدی سایت چیست؟

حجم جستجو (Search Volume)

کلمات کلیدی را می‌توان بر اساس حجم سرچ‌ آن‌ها در موتورهای جستجویی مانند Google در 3 گروه، طبقه بندی کرد:

کلمات کلیدی عمومی یا General‌: این کلمات کلی بوده و جستجوی زیادی نیز دارند. مانند «وبلاگ»

کلمات کلیدی متوسط یا Medium‌: این عبارات محدود‌تر هستند اما خاص نیستند و بنابراین کاملاً گسترده و کلی باقی می‌مانند، به عنوان مثال «وبلاگ‌های محبوب»

کلمات کلیدی دم بلند یا Long-tail‌: این گروه، مجموعه اصطلاحات خاصی هستند که نماینده حدود 70% از بیشترین میزان سرچ محسوب می‌شوند. بنابراین، کلمات کلیدی دم بلند فرصت مناسبی ایجاد می‌کنند تا جایگاه ویژه خود را بیابید. مثلاً «محبوب ترین وبلاگ‌های بازاریابی کدامند؟»

پتانسیل جذب ترافیک (Traffic)

بررسی یک کلمه کلیدی، به علاوة کلمات مرتبط و مترادف آن از لحاظ حجم جستجو و تعداد دفعات کلیک آن‌ها، معیار بررسی میزان محبوبیت این کلید واژه است. به عبارت دیگر بررسی Keyword Traffic وبسایت شما، این امکان را فراهم می‌کند که منشاء بیشترین بازخورد خود را بیابید و بتوانید کلمات کلیدی منفی را نیز از سئو خود حذف کنید.

پتانسیل جذب ترافیک

سختی کلمه کلیدی (keyword difficulty)

سختی کلمات کلیدی (که به عنوان رقابت کلمات کلیدی یا سختی SEO نیز شناخته می‌شود) یک معیار سئو برای رتبه بندی میزان سختی یک کلید واژه برای رساندن آن به رتبه اول نتایج برتر گوگل است. هرچه keyword difficulty بیشتر باشد، یعنی رقابت بالاتر بوده و بنابراین ارتقاء رنکینگ سایت شما برای رسیدن به رتبه اول SERP هم دشوارتر خواهد بود.

 روش های پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب سایت

موضوع یافتن کلمات کلیدی سایت، موضوع چندان پیچیده‌ای نیست و می‌توان با روش‌های مختلف به آن دست یافت. آنچه بعد از پیدا کردن کلمات کلیدی مهم است، انتخاب و تحلیل آن‌ها است. بخش تحلیل کلمات کلیدی، مهم‌ترین بخش کیورد ریسرچ است که فرایندی مستمر محسوب می‌شود و مدیران سایت باید همواره زمانی را برای انجام این کار در نظر بگیرند. در ادامه این مطلب درباره ابزارهای تحلیل کلمات کلیدی صحبت خواهیم کرد؛ اما پیش از آن بیایید درباره برخی راه‌های به دست آوردن کلمات کلیدی و فهرست کردن آنان صحبت کنیم؛ چراکه پیش نیاز تحلیل کلمات کلیدی، در اختیار داشتن فهرستی بلندبالا از آنان است. راه‌های عمومی و ساده برای پیدا کردن کلمات کلیدی عبارتند از:

 هم اندیشی و استفاده از روش‌هایی مانند طوفان ذهنی

در ابتدا برای پیدا کردن کلمات کلیدی مناسب، بهتر است از هم اندیشی با اعضای گروه یا همان طوفان ذهنی استفاده کنید. برای شروع این روند، به صورت گروهی به موضوعاتی که می‌خواهید به طور کلی رتبه بندی شود فکر کنید.. حدود 5-10 مجموعه موضوعی را که فکر می‌کنید برای تجارت شما مهم هستند ارائه دهید. به این ترتیب که خودتان را به جای مخاطبان قرار دهید. مخاطبان برای یافتن کسب و کار شما، باید به دنبال چه نوع موضوعاتی بگردند؟ شما از این دسته‌های موضوعی برای کمک به ارائه برخی از کلمات کلیدی خاص، در مراحل بعدی استفاده خواهید کرد. بعد از اینکه لیستی از موضوعات آماده کردید، باید‌ آن‌ها را جزئی‌تر بررسی کنید؛ پس زمان آن رسیده که کلمات کلیدی مربوط به هر موضوعی را که فکر می‌کنید مخاطبان، برای یافتن آن مطلب خاص سرچ می‌کنند، مشخص نمایید.

 هم اندیشی و  طوفان ذهنی

بررسی و مطالعه کلمات کلیدی سایت های رقیب‌

اینکه رقیب شما از چه کلمات کلیدی برای رتبه بندی استفاده می‌کند، لزوماً به این معنا نیست که آن واژه‌ها باید برای شما هم حائز اهمیت باشند؛ اما تست کلمات کلیدی سایت های رقیب، به شما در ارزیابی مجدد کیوردهایتان کمک خواهد کرد. به عنوان مثال مواردی را که به نظر می‌رسد رقبای شما به‌ آن‌ها اهمیت نمی‌دهند نادیده نگیرید؛ زیرا این اصطلاحات می‌تواند فرصتی عالی برای شما باشد تا بتوانید سهم بازار خاص خود را در اختیار داشته باشید.

استفاده از ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی

پیش‌تر گفتیم که یافتن کلمات کلیدی، فرایندی مستمر است که نیاز به تحقیق پیوسته در دنیای دیجیتال دارد اما این نکته، چگونه بر تحقیقات کلمات کلیدی که انجام می‌دهید، تأثیر می‌گذارد؟ کلمات کلیدی می‌توانند علاوه بر معنای ظاهری، معانی ثانویه و مختلف دیگری نیز داشته باشند. یکی از دلایل این موضوع آن است که با توجه به متغیرهای محیطی و اجتماعی، جستجوی مردم نیز دستخوش تغییر می‌شود و این تغییرات از ابتدای پیدایش موتورهای جستجو تا به‌حال، پا بر جا بوده است. به همین دلیل شما برای یافتن اولویت‌های انتخاب خود نیاز به این دارید که بدانید هم‌اکنون بیشترین جستجوی کلمات کلیدی در گوگل درباره چه موضوعاتی است و مردم در حوزه فعالیت‌های شما چه کلماتی را بیشتر جستجو می‌کنند؟ بخش دیگر تحلیل مربوط می‌شود به رقبای شما که در رتبه‌های بالاتر از شما در نتایج جستجو قرار دارند. تحلیل کلمات کلیدی رقبا و استفاده از همان روش‌ها، قطعاً به شما نیز کمک خواهد نمود.

حال بیایید ابزارهای مناسب برای یافتن کلمات کلیدی را بشناسیم:

گوگل ترندز (Google Trends)

از سایت Google Trends می‌توانید برای پیدا کردن میزان ترافیک هر یک از کلمات یافت شده خود استفاده کنید. در این ابزار با جستجوی هر کلمه یا عبارت، نموداری از تعداد سرچ آن در طول بازه‌های زمانی مختلف به شما ارائه می‌شود. همچنین این ابزار درباره جغرافیای میزان جستجوی کلمات و مواردی از این دست نیز اطلاعاتی به شما خواهد داد. بدین ترتیب شما درمی‌یابید که هر کلمه کلیدی از فهرست شما، در بازه‌های زمانی مختلف، چند بار توسط کاربران و از کدام مناطق دنیا، جستجو شده‌اند.

ابزارهای جستجوی کلمات کلیدی

وب سایت Keywordtools.com

این وب سایت که پیش از این نیز به شما معرفی شد، به صورت مختصر درباره وضعیت هر کلمه کلیدی که در آن جستجو کنید، اطلاعاتی را به شما ارائه خواهد کرد و در کنار آن، کلمات جستجو شده مرتبط و پر بازدید را نیز به شما ارائه خواهد داد.

وب سایت‌های KWfinder و Serpstat

این دو ابزار کارآمد (KWfinder و Serpstat) ، از جمله پرکاربردترین ابزارها برای فرایند کیورد ریسرچ محسوب می‌شوند که از آن‌ها می‌توانید برای پیدا کردن میزان رقابت هر عبارت کلیدی و پیدا کردن پربازدیدترین لینک‌های مربوط به هر کلید واژه استفاده نمایید. بدین ترتیب درمی‌یابید که در هر عبارت کلیدی در فهرست، چه تعداد رقیب مهم دارید و مهم‌تر آن که رقبای شما چه کسانی هستند و چگونه با تولید محتوا، به بهترین جایگاه‌ها رسیده‌اند. همچنین در این مسیر می‌توانید با مراجعه به لینک‌های برتر، الگوهای برتر آن سایت‌ها را شناسایی کرده و از آن‌ها برای استراتژی محتوایی خود الهام بگیرید.

نتایج تحلیلی کلمات کلیدی در KWfinder

Google Keyword Planner 

گوگل کیورد پلنر، ابزاری آنلاین و رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی است. جستجوی کلمات کلیدی در گوگل، با نشان دادن میزان سرچ کلید واژه‌ها در این موتور جستجوی، تاریخچه حجم جستجو و تفکیک زمان و مکان سرچ، در یافتن کلمات کلیدی جدید، بررسی اطلاعات کلمات کلیدی و ارائه پیشنهادات روزانه، برای افزایش کلیک و بازدید سایت، کمک قابل توجهی به شما خواهد کرد.

Semrush

سایت سمراش، با تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی سایت شما، گزارش عملکرد جامعی ارائه خواهد داد. این گزارش خروجی شامل وضعیت رتبه سایت در گوگل، بهترین کلمات کلیدی، وضعیت رقبا و همچنین بررسی تبلیغات است.

Ahrefs Keyword Explorer

وبسایت Ahrefs ابزار سئو قدرتمندی است که می‌تواند برای تحقیق و جستجوی کلمات کلیدی در گوگل، آمازون و یوتیوب نیز به شما کمک کند. البته لازم است بدانید که استفاده از این ابزار رایگان نیست و حتی برای بهره مندی از نسخه آزمایشی نیز باید در حدود هفت دلار بپردازید.

Moz Keyword Explorer

ابزار Moz Keyword Explorer با ارائه حجم جستجوی کلمات کلیدی، مقایسه حجم جستجوی عبارات مشابه، رتبه بندی سایت در کلید واژه‌ها، مقایسه رقبا و کمک به تهیه لیست کلمات کلیدی، در افزایش رتبه و رساندن سایت به رقبا، شما را همراهی خواهد کرد.

استفاده از ویژگی‌های صفحه نتایج گوگل

بخش نتایج سرچِ موتور جستجوی گوگل، یکی از ابزارهای کاربردی و رایگان برای رصد کلمات کلیدی و پیدا کردن کلید واژه‌های مناسب سئو است. از جمله ویژگی‌های صفحه نتایج گوگل می‌توان موارد زیر را نام برد:

ویژگی Google autocomplete

تکمیل خودکار یکی از ویژگی‌های جستجوی Google است که برای تکمیل سریعتر جستجوهای مورد نظر شما طراحی شده است. استفاده از این ویژگی بسیار ساده است، فقط شروع به تایپ کنید و می‌بینید که پیش بینی‌ها ظاهر خواهند شد. Google autocomplete از طریق کادر جستجوی گوگل، صفحه اصلی گوگل در ios و اندروید، باکس جستجوی سریع اندروید و نوار آدرس "Omnibox" در Chrom.

ویژگی featured snippet

جواب ویژه گوگل یا featured snippet، نتایج جستجوی انتخاب شده گوگل هستند که داخل یک باکس مخصوص و در بالای نتایج ارگانیک، نمایش داده می‌شوند. این قطعات ویژه به سه صورت پاراگراف، لیست یا جدول خواهند بود. نکته حائز اهمیت درمورد این ویژگی این است که نرخ کلیک، درآمد حاصل از ترافیک ارگانیک و میزان بازدید در سایت‌هایی که در لیست Google featured snippet‌ قرار می‌گیرند، به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

ویژگی Knowledge Panel

پنل دانش گوگل در واقع بلوکی است که در سمت راست صفحه نتایج جستجو نمایش داده می‌شود. در این پنل‌ها انواع اطلاعات شامل مشاغل، افراد، حیوانات، گیاهان، کشورها و... یافت می‌شود. اگر می‌خواهید به راحتی در نتایج جستجوی عبارت‌هایی مانند نام، نام تجاری یا برند خود پیدا شوید، یک Knowledge Panel واقعاً مفید است! اگر Google تصمیم بگیرد شما یا کسب و کار شما را در این پنل نشان دهد، تقریباً در جستجوی دسکتاپ بر نتایج جستجو در سمت راست صفحه تسلط دارید. در تلفن همراه نیز، این پنل بین نتایج دیگر اما کاملاً غالب، ظاهر خواهد شد.

 ویژگی‌های صفحه نتایج گوگل

بخش Searches related to

آیا تا کنون هشت نتیجه جستجوی پیشنهادی، در پایین صفحه نتایج جستجوی گوگل را دیده اید؟ این بخش Google Related searches نام دارد. در حقیقت از این طریق و با استفاده از کلمات کلیدی مشابه، می‌توانید بینش مصرف کننده را برای ایجاد محتوای مناسب و مفید به‌دست آورید.

نتایج نمایش داده شده در بخش سرچ‌های مرتبط، براساس الگوریتم گوگل، برای تعیین اصطلاحات مربوط به جستجوی شما و به صورت خودکار تعیین می‌شوند و به شما کمک خواهند کرد، کلمات کلیدی مناسب برای محتوا و تقویت سئو سایت خود را بیابید.

بخش People also ask for

در اوایل سال 2018، گوگل ویژگی جدیدی با نام «مردم همچنین جستجو می‌کنند» را ارائه کرد، که تنها پس از کلیک روی نتیجه جستجو و بلافاصله بازگشت به Google SERP به کاربر نشان داده می‌شود. کلمات کلیدی موجود در این کادرِ "People also ask for" کلمات کلیدی هستند که توسط افرادی که درمورد پرسش اصلی جستجو کرده‌اند، سرچ شده و راهی برای گوگل است که سایر پرسش‌های مرتبط را که کاربر از‌ آن‌ها اطلاع ندارد، پیشنهاد کند.

برای SEO این بخش بسیار ارزشمند است، زیرا این اطلاعات کاملاً به موضوع مرتبط بوده و به طور مستقیم توسط خود Google ارائه می‌شود.

کلمات کلیدی پیشنهادی گوگل

ویژگی Keyword Suggestions به شما امکان پیدا کردن ایده‌های جدید، برای کلمات کلیدی مربوط به حوزه مورد نظرتان را می‌دهد. به این ترتیب می‌توانید کلمات کلیدی مرتبط را رتبه بندی و بررسی کرده، همچنین برای غنی سازی برنامه فعالیت خود، پیشنهاداتی درمورد کلمات کلیدی دریافت کنید.

تنظیمات کلید واژه برای گوگل

در نظر داشته باشید که می‌توان حتی مکان، دستگاه و موتور جستجو را برای کلمات کلیدی پیشنهادی تعریف کرد. به علاوه برای هر کلید واژه، حجم جستجو و روند تغییرات این حجم نیز به شما ارائه می‌شود. بنابراین گوگل براساس معیارهای تعریف شده خود در رابطه با مفهوم کوئری، جستجو و هدف کاربر، با پیشنهاد Keyword‌های مناسب، به ما نشان می‌دهد که چگونه برای سایت کلمات کلیدی معرفی کنیم.

با مشاهده کلمات کلیدی سایت، سه نوع مختلف تنظیمات کلید واژه برای گوگل به چشم می‌آید:

Exact match

انطباق دقیق، زمانی به کار می‌رود که قصد داشته باشید تبلیغات خود را فقط برای یک کلمه خاص یا کلمات نزدیک به آن (با غلط املایی، اشکال منفرد یا جمع، یا گرامر متفاوت) نشان دهید.

Phrase match

در تنظیم انطباق عبارت، اگر افراد کلمات کلیدی مورد نظر شما را به همراه یک یا دو کلمه قبل یا بعد از‌ آن‌ها نیز جستجو کنند، می‌توانند تبلیغ شما را مشاهده نمایند.

Broad match

مطابقت گسترده، باعث می‌شود زمانی که مخاطبان کلمه کلیدی مورد نظر، عبارات نزدیک به آن، تغییرات نزدیک و سایر موضوعات مشابه را سرچ می‌کنند، به سمت تبلیغ شما سوق داده شوند.

بررسی تعداد کلیک‌های گزارش تبلیغات (PPC)

 PPC مخفف pay-per-click و به معنی پرداخت به ازای کلیک است. مدلی از بازاریابی اینترنتی که در آن تبلیغ کنندگان هر بار که روی تبلیغات‌ آن‌ها کلیک می‌شود، هزینه ای را پرداخت می‌کنند. در حقیقت صاحبان مشاغل، به جای تلاش برای کسب ارگانیک بازدید، از این روش برای خرید بازدید از سایت خود، استفاده می‌کنند.

تعداد کلیک‌های گزارش تبلیغات

ویژگی‌های مثبت PPC

  • نتیجه گیری سریع

شاید بزرگترین فایده ای که می‌توانید از پیاده سازی PPC در استراتژی کلی بازاریابی خود کسب کنید، توانایی ایجاد نتایج فوری است.

  • نتیجه بخش بودن

یکی دیگر از مزایای PPC توانایی دستیابی به بازار وسیعی از مشتریان ایده آل است که در صورت به حداقل رساندن هدف، به دست می‌آید.

  • بازگشت سرمایه

در حالی که اجرای یک کمپین PPC می‌تواند پرهزینه باشد، شما می‌توانید با کمپین‌های خود به بازده سرمایه گذاری بالایی دست پیدا کنید.

ویژگی‌های منفی PPC

  • نیازمند مقدار زیادی سرمایه است

استراتژی PPC برخلاف سئو، به مقدار زیادی سرمایه نیاز دارد؛ به طوری که برای جبران هزینه‌های خود، باید قادر به ایجاد فروش کافی باشید.

  • نیازمند سنجش و تست زیادی است

این استراتژی نیاز به آزمایش خوب و توانایی تجزیه و تحلیل نتایج برای بهبود هر کمپین دارد؛ البته این ویژگی روش بازاریابی PPC لزوماً منفی نیست.

بررسی کلمات کلیدی معنایی (LSI)

LSI مخفف latent semantic indexing به معنی نمایه سازی معنایی پنهان است. نمایه سازی معنایی نهفته، یکی از آن دسته اصطلاحاتی است که بسته به صنعتی که در آن قرار دارید معنای متفاوتی دارد. برای فعالان SEO، بررسی کلمات کلیدی معنایی در واقع بررسی اصطلاحات مرتبط با یک مفهوم خاص هستند، که برای درک بهتر مطالب یک وبسایت، توسط الگوریتم‌های خاص موتورهای جستجویی مانند گوگل انتخاب و پس از سرچ کاربران، به عنوان گزینه‌های پیشنهادی نمایش داده می‌شود.

به عبارت دیگر، نمایه سازی معنایی نهفته روشی برای تجزیه و تحلیل کلمات کلیدی سایت است که به منظور ارائه صفحاتی که از نظر آماری برای‌ آن‌ها بیشترین اهمیت را دارد، در اختیار جستجوگران قرار می‌گیرد. با تجزیه و تحلیل این صفحات از نقطه نظر کلمات کلیدی، می‌توانید مفهوم کلی‌ آن‌ها را درک کنید. از لحاظ تئوری، این استراتژی به Google اجازه می‌دهد تا صفحه شما را بر اساس کلمات کلیدی LSI مشخص شده‌تان، راحت‌تر فهرست بندی کند. این روش تجزیه و تحلیل می‌تواند به ویژه برای عبارات مترادف و همجنس یا کلماتی که به طور یکسان نوشته می‌شوند اما معانی متفاوتی دارند، مفید باشد.

کلمات کلیدی معنایی

تحلیل و اولویت بندی کلمات کلیدی

مشابه ابزارهایی که در بالا به آن‌ها اشاره کردیم، به وفور وجود دارند و همگی می‌توانند به شما در تحقیق و مطالعه کلمات کلیدی کمک کنند. اما بعد از یادگیری روش‌های جستجوی کلمات کلیدی برای سایت، مسئله اصلی دیگر این است که چگونه با این تحلیل‌ها کلمات کلیدی خود را اولویت بندی کنیم؟ برای درک این موضوع به موارد زیر دقت کنید.

ایده آل‌ترین کلمات کلیدی کلماتی هستند که بیشترین ترافیک جستجو و کمترین رقبا را داشته باشند! در دنیای بازاریابی محتوایی به چنین نقاطی، گپ محتوایی یا شکاف محتوایی گفته می‌شود. یعنی نیازهای مهمی که کمتر وب سایتی به آن‌ها پرداخته و رقابت در آن‌ها کم است. چنین سوژه‌هایی می‌توانند بهترین ایده برای تولید محتوا و کسب امتیاز سئو از طریق افزایش نرخ بازدید باشند؛ اما دو مشکل بزرگ در این زمینه وجود دارد:

  • چنین گپ‌هایی به ندرت یافت می‌شوند.
  • پس از یافت شدن، سریعاً توسط سایر رقبا جایگزین خواهند شد!

بنابراین بیایید دست از ایده‌آل گرایی برداریم و به سوی گام بعدی تحلیل خود برویم. در گام بعدی، در جستجوی کلماتی باشیم که ترافیک جستجوی زیاد و میزان رقابت متوسطی دارند. برای درک میزان رقابت هر کلمه کلیدی دقت کنید که در سایت KWfinder پس از جستجوی هر کلمه یا عبارت، یک نمودار دایره‌ای شکل به شما نمایش داده می‌شود که در آن، درصد میزان سختی رقابت اعلام شده است. از آنجایی که کار کردن بر روی کلمات کلیدی دارای سختی رقابتی، شانس موفقیت در کسب امتیاز برتر سئو را تا حدودی کاهش می‌دهد، شما باید سعی کنید کلماتی را انتخاب کنید که درصد رقابت کمتری برای شما داشته باشند.

به این منظور، کلمات فهرست خود را به ترتیب از بیشترین ترافیک جستجو اولویت بندی کرده و به ترتیب اولویت، میزان سختی رقابت آن‌ها را بررسی نمایید. کلماتی که بیشترین ترافیک جستجو و کمترین درصد سختی رقابت را داشته باشند، در رتبه نخست اولویت سایت شما و تولید محتوا قرار می‌گیرند. بهتر است در نرم افزارهای تحلیلی مانند اکسل یا اکسس برای خود یک نمودار دو وجهی (سطر شما ترافیک جستجو و ستون شما درصد سختی رقابت کلمه کلیدی باشد) بسازید و نقاط عطف و نقاط بیشینه نمودار را راحت‌تر پیدا کنید.

توجه داشته باشید که کلمات کلیدی تک کلمه، میزان رقابت را افزایش می‌دهد و شما باید در مرحله جستجو و یافتن کلمات کلیدی، عباراتی را انتخاب کنید که با افزودن یک متغیر دوم، از حالت تک کلمه بیرون آمده و تا حدودی کلمه کلیدی اختصاصی‌تر شود. به عنوان مثال اگر موضوع سایت شما درباره لوازم یدکی خودرو است، بهتر است کلماتی را به کلمه‌ «لوازم یدکی» اضافه کنید و به عنوان مثال، عبارت‌های «لوازم یدکی خودروهای ایرانی» و «لوازم یدکی پژو پارس» و... را بسازید. به این ترتیب کلمه کلیدی برگزیده شما به اصطلاح خاص‌تر شده و می‌تواند میزان درصد سختی رقابت را در تولید محتوا کاهش دهد.

به‌جز موضوعات نام‌برده، مسائل مختلف دیگری نیز وجود دارند که در یافتن کلمات کلیدی مناسب سایت و تحلیل آن‌ها موثر خواهند بود. به عنوان مثال، یافتن کلمات پربازده از نظر معنایی یا کشف نیازهای اساسی مخاطبان هدف، بسیار اهمیت خواهد داشت. همچنین استفاده از افزونه‌هایی برای به کار بردن کلمات کلیدی مترادف و موضوع چگالی کلمات کلیدی و... همگی مسائلی هستند که در مشاهده کلمات کلیدی سایت اهمیت خواهند داشت.

مشاوره و تحقیق کلمه کلیدی در شهر محتوا

مشاوره و تحقیق کلمات کلیدی در شهر محتوا

فرایند جستجو و تحلیل کلمات کلیدی، فرایندی مستمر، زمان‌بر و بعضاً پیچیده است. بسیاری از افراد با وجود دیدن دوره‌های مختلف و خواندن مقالات بسیار، همچنان این دغدغه را دارند که چگونه برای سایت کلمات کلیدی معرفی کنیم تا بهترین نتیجه حاصل شود؟ یکی از راهکارهای ایده‌آل برای این منظور، استفاده از تجربه مشاوران متخصص در مجموعه «شهر محتوا» است. ما در مجموعه شهر محتوا با به کار گیری بهترین متدهای ممکن و با تکیه بر تجربه به دست آمده از هزاران پروژه اجرا شده و در حال اجرا، به شما در تمام فرایند تحقیق کلمات کلیدی و سئو کمک خواهیم کرد و کافی است موضوع و اطلاعات اولیه سایت خود را با ما در میان بگذارید تا مشاوران ما در سریع‌ترین حالت ممکن به شما در این زمینه یاری برسانند.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی بیجندگودرز

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو