جریمه گوگل چیست؟ چگونه از پنالتی گوگل در امان باشیم؟
چگونه از سایت خود در مقابل جریمه الگوریتم های گوگل، محافظت کنیم؟
چگونه از سایت خود در مقابل جریمه الگوریتم های گوگل، محافظت کنیم؟
اگر یک روز داشبورد گوگل آنالیتیکس (Google Analytics) خود را باز کنید و متوجه شوید که میزان ترافیک شما صاف شده است ، چقدر نگران می شوید؟ شاید این موضوع متداول نباشد اما ممکن است اتفاق بیفتد و موتور جستجوی گوگل شما را جریمه کند. همه افراد از مجازات های گوگل می ترسند. من مطمئن هستم که شما نیز این چنین هستید.
اگر فکر می کنید جریمه های گوگل تنها زمانی اتفاق می افتد که الگوریتم خود را تغییر می دهد (مانند زمانی که الگوریتم پنگوئن را به روزرسانی کرد)، باید بگوییم در اشتباه هستید.
اکنون که دارید این مطلب را می خوانید، ممکن است سایت های زیادی وجود داشته باشند که با برخی از مجازات های گوگل روبرو شده اند، حتی اگر هیچ به روزرسانی روی الگوریتم انجام نشده باشد. می دانید دلیل آن چیست؟
این موضوع بیشتر به دلیل استفاده از روش های اسپم مانند خرید لینک به منظور بهبود وضعیت سایت، وب اسکرپینگ (Web Scraping) یا استفاده از ربات ها برای استخراج محتوا، ارائه محتوای بی کیفیت، تکرار بیش از حد کلمات کلیدی (Keyword stuffing) و غیره است.
به عنوان مثال، ممکن است شما مجازات معروف JC Penney Google شنیده باشید؟ هنگامی که گوگل متوجه شد که شرکت خرده فروشی آمریکایی جی سی پنی (J. C. Penney) از شیوه های سئو کلاه مانند خرید لینک استفاده می کند، علیه سایت اقدام کرد و در نتیجه ، جی سی پنی موقعیت خود را در صفحات اول نتایج جستجوی گوگل از دست داد. چرا که مشخص شد، صدها سایت بی ربط با هزاران کلمه کلیدی به صورت هدفمند به سایت جی سی پنی لینک زده بودند. این یک مورد واضح از فریب الگوریتم گوگل برای بهبود پروفایل لینک و رشد سریع در نتایج جستجو بود.
یک نمونه دیگر از اعمال جریمه توسط گوگل مربوط به شبکه لینک محبوب MyBlogGuest.com است. گوگل این سایت را جریمه کرد و آن را از نتایج ارگانیک خود حذف کرد. علاوه بر این سایت هایی که با آن به تبادل لینک پرداخته بودند نیز جریمه شدند.
توجه داشته باشید که همه جریمه ها به دلیل اقدامات اسپم گونه نیست و برخی اوقات ممکن است ناشی از سهل انگاری باشد. این موضوع می تواند به این دلیل باشد که شما پیوندهای سایت خود را پایش نکرده اید و به همین دلیل، ممکن است گوگل به دلیل برخی از پیوندهای اسپم گونه، سایت شما را جریمه کند. شما باید همواره پروفایل لینک خود را مورد بررسی قرار دهید و در صورت مشاهده مورد مشکوک آن را برطرف نمایید. همچنین ممکن است، رقبای شما سایت شما را مورد هدف قرار دهند و جریمه به دلیل سئو منفی اتفاق بیفتد.
هیچکس جز خود گوگل نمیداند که دقیقاً چند دلیل میتواند برای جریمه شدن سایتها وجود داشته باشد. سایتها ممکن است به دلایل گوناگونی از سوی گوگل جریمه شوند و آنچه در اینجا نیز میتواند معیار اصلی باشد، همچنان نظر کاربران است. در ادامه این مطلب، درباره 6 دلیل اصلی و اثبات شدهای که باعث دریافت امتیاز منفی از سوی گوگل میشود و همچنین راههای دقیق اجتناب از آنان صحبت خواهیم نمود.
یکی از موضوعاتی که میدانیم برای گوگل بسیار اهمیت دارد، اصالت محتوا است. محتوای تکراری از حیطه اهمیت گوگل خارج است و اگر این تکرار مداوم باشد، قطعاً مشمول جریمه خواهد بود. یکی از مشکلات رایج سایتهای فروش کالا، همین است که چگونه از این تله فرار کنند؛ چرا که صرف تغییر فونت، رنگ و قالب باعث فریب گوگل نخواهد شد. همچنین وقتی از تکرار صحبت میکنیم، منظورمان تمامی متون، جداول، تصاویر (و بخصوص توضیحات تصاویر)، تگ آلت و حتی URL مربوط به محتواها است.
خطر این موضوع زمانی برای سایت شما بیشتر خواهد شد که محتوای شما کپی شده از یک سایت معتبر و پربازدید باشد. آن زمان است که خواب صدرنشینی در نتایج جستجو را هم نخواهید دید؛ چرا که گوگل به راحتی تشخیص میدهد شما از آن سایت با امتیاز بالا کپی کردهاید، نه آن سایت از شما. بنابراین به هیچ عنوان محتوای تکراری در سایت خود بارگذاری نکنید و حتی اگر درباره کالایی تکراری محتوا تولید کردهاید، حداقل یک نکته منحصر به فرد در محتوای خود قرار دهید. توضیح تصاویر را تغییر دهید. لوگوی سایت خود را بر روی عکسها قرار دهید. نام فایل تصاویر را عوض کنید. از URL تکراری بپرهیزید و در تمامی جزئیات، تفاوتی –هرچند اندک- ایجاد کنید.
تابهحال چند بار پیش آمده که پس از کلیک بر روی یک لینک، بخاطر سرعت کم سایت هنگام بالا آمدن صفحه از آن خارج شدهاید؟ یکی از مواردی که گوگل شدیداً به آن توجه دارد، موضوع سرعت سایت است و شناسایی این خطا از روی نرخ پرش بسیار آسان است. محتوایی که سرعت بارگیری آن در صفحه کاربر بالا باشد، محتوایی در دسترس و آماده استفاده است که کاربر پیش از خروج از صفحه، حداقل زمانی را در آن صرف میکند. برای بهبود سرعت سایت خود این نکات را در نظر داشته باشید:
ترفندهای بسیاری برای افزایش سرعت سایت وجود دارد و همچنین ابزارهای مختلفی نیز برای ارزیابی سرعت محتوا که میتوانید از آنها نیز استفاده کنید و با مانیتور کردن تمامی محتواها، سرعت سایت خود را بهبود ببخشید.
تراکم، چگالی و پراکندگی صحیح در کلمات کلیدی از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و گوگل با محتواهایی که از کلمات کلیدی مازاد برای جذب مخاطب استفاده میکنند، به شدت مخالف است. سعی کنید که برای استفاده از کلمات کلیدی، اصول و قواعد آن را رعایت کنید و اگر در این زمینه مشکلی دارید، میتوانید از افزونههایی که برای این کار طراحی شدهاند مانند Google Keyword Planner یا Yoast SEO استفاده نمایید. (برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید مقاله کلیدواژه کانونی در سئو چیست را مطالعه کنید.)
اگر یک سایت ارزشمند با امتیاز بالا بتواند به یکی از صفحات شما پیوند ایجاد کند، این موضوع میتواند بسیار برای سایت شما ارزشمند باشد؛ اما دست زدن به روشهای غیر قانونی برای جذب لینک بیشتر مثل خرید لینک از سایتهایی که با روشهای غیر مرسوم این کار را انجام میدهند و یا ایجاد یک صفحه برای لینک کردن به صفحه اصلی مطالب شما همه و همه از نگاه گوگل، اقداماتی هستند که شما برای دور زدن قوانین گوگل انجام میدهید.
همانقدر که گوگل برای لینکهای ارگانیک ارزش قائل است و به آن پاداش میدهد، با متخلفان این حوزه نیز به زبان جریمه سخن می گوید. پس سعی کنید گول سایتهایی که بازدید و نرخ کلیک را با قیمتهایی کاملاً اقتصادی به شما پیشنهاد میکنند، نخورید و در عوض سعی کنید به تولید محتواهای ارزشمند بپردازید که به طور طبیعی شما را در مسیر پیشرفت قرار دهد.
گرفتن تبلیغات و درج بنرهای تبلیغاتی یکی از مهمترین روشهای کسب درآمد از طریق وب سایت است؛ اما باید در این زمینه نیز بسیار کنترل شده و اصولی رفتار کنید. تبلیغات بیش از حد و تبلیغاتی که مانع از استفاده آسان کاربر از صفحه شما شود، از سوی گوگل با جریمه مواجه خواهد شد؛ بنابراین سعی کنید در درج تبلیغات اعتدال را رعایت کنید و آنها را در جایی قرار دهید که برای کاربران مزاحمتی ایجاد ننماید.
منظور ما از کوچههای بن بست، همان صفحات خطایی است که Error 404 معروف را تحویل کاربر میدهد! شما وقتی با این خطا روبرو میشوید چه حسی خواهید داشت؟ طبیعتاً کاربران شما نیز مایل نیستند که به چنین بنبستهایی بربخورند و گوگل نیز مایل نیست که کاربران ناراحت شوند! بنابراین مراقب باشید که با چیدمان ناصحیح صفحات و یا بهینه سازی لینکها و یا جابجایی صفحات در نقشه سایت خود، باعث بروز چنین خطاهایی نشوید. اگر از لینک سازی داخلی استفاده میکنید، سعی کنید بعد از هر تغییری، تمامی صفحات مرتبط را نیز بهروزرسانی کنید.
همانطور که میدانید، گوگل هیچ تبعیضی برای صفحات دارای خطا قائل نمیشود و بسیار هم خوشحال خواهد شد که شما را بهخاطر وجود چنین خطاهایی جریمه کند تا دیگر از ترفندهای مختلف برای دور زدن گوگل و لینک گرفتن استفاده نکنید. بنابراین به صفحات سایت خود اهمیت دهید و این خطا را به تمامی از سایت خود حذف نمایید.
قبل از اینکه روش های محافظت از سایت در برابر جریمه های گوگل را شرح دهیم، اجازه دهید شما را با انواع جریمه ها آشنا کنیم.
با این که بسیاری از جریمه های گوگل به صورت خودکار اعمال می شوند، مجازات هایی نیز وجود دارد که توسط ناظران گوگل انجام می شود. در صورتی که سایت شما به صورت دستی جریمه شده باشد، یک هشدار در کنسول جستجوی گوگل خود دریافت خواهید کرد. همچنین یک پیغام هشدار به ایمیل شما ارسال خواهد شد.
جریمه های الگوریتمی معمولا زمانی اتفاق می افتند که گوگل الگوریتم خود را به روزرسانی کند (مانند به روزرسانی الگوریتم پنگوئن). اعمال جرائم در این زمان به این دلیل است که الگوریتم های گوگل همیشه در حال اجرا هستند و سایت هایی که متناقض با دستورالعمل های جدید گوگل باشند، مجازات می شوند.
جریمه های الگوریتمی برای شناسایی تقلب هستند زیرا بر خلاف جریمه های دستی، شما ایمیل هشدار دریافت نمی کنید. تنها راه آگاهی از این نوع جریمه ها، بررسی ترافیک سایت است. اگر میزان ترافیک سایت شما پایین نیامده باشد، می تواند نشانه اعمال جریمه الگوریتمی باشد.
در ادامه قصد داریم روش های محافظت از سایت در برابر جریمه های گوگل را شرح دهیم.
گوگل هر گونه لینک سازی، خرید لینک و تبادل لینک را به عنوان اسپم در نظر می گیرد.
موارد زیر از نظر گوگل غیرطبیعی هستند:
این نوع کمپین های لینک سازی، پیوندهای غیر واقعی ایجاد می کنند و به راحتی توسط ربات های گوگل قابل تشخیص هستند. اگر گوگل تشخیص دهد از روش های لینک سازی کلاه سیاه استفاده می کنید، مطمئنا شما را جریمه می کند. گوگل می خواهد مطمئن شود شما به صورت طبیعی لینک دریافت می کنید.
به غیر از موارد بالا، مهم است سایت هایی با محتوای مرتبط به سایت شما پیوند داشته باشند. به عنوان مثال، اگر شما یک فروشگاه اینترنتی جواهرات دارید، منطقی نیست که سایت های فروش سگ به سایت شما پیوند داشته باشند. مواردی شبیه به این، ممکن است برای گوگل نشانه ای از لینک سازی غیر معمول باشد.
مورد تنبیه شرکت جی سی پنی که در بالا به آن اشاره شد، نمونه ای کلاسیک از پیوندهای غیرطبیعی است که در آن سایت هایی که هیچ تشابهی به هم ندارند به یکدیگر پیوند دارند. اکسپدیا که یک آژانس مسافرتی آنلاین است، هنگام مواجه شدن با جریمه گوگل در مورد پیوندهای خریداری شده، 25 درصد از امتیاز قابلیت جستجو (Search Visibility) خود را از دست داد. بنا بر گزارش ها، جریمه این شرکت در ارتباط با خرید لینک هایی است که ارتباطی با محصول و خدمات آن نداشته است.
رقبای شما می توانند به تلاش شما جهت بهینه سازی موتور جستجو آسیب وارد کنند و حتی در مواردی می توانند با انجام سئو منفی باعث جریمه شدن شما توسط گوگل شوند. رایج ترین روش سئو منفی، ایجاد پیوندهای فراوان به سایت شما در سایت های اسپم است. در چنین مواردی ممکن است سایت شما را در دسته سایت های بی کیفیت قرار دهد و رتبه شما در نتایج جستجوی گوگل پایین بیاید، حتی ممکن است با خطر جریمه شدن همراه باشد. بنابراین، اگر متوجه شدید که سایت های اسپم به شما پیوند داده اند، آن پیوندها را غیرفعال کنید. برای انجام این کار می توانید یک فایل متنی ساده حاوی کلیه پیوندهای ورودی اسپم ایجاد کنید و سپس آن را با استفاده از ابزارDisavow گوگل بارگذاری کنید.
مبارزه با سئو منفی یکی از اقدامات لازم برای محافظت از سایت در برابر جریمه های گوگل است.
گوگل انواع محتوای زیر را نامناسب و فقیر میداند.
1) محتوای تولید شده توسط ابزارهای خودکار
2) صفحات افیلیت (Affiliate) با محتوای ضعیف
3) استفاده از محتوای دیگران مانند مطالب سایت های دیگر و یا پست های وبلاگی بی کیفیت
4) صفحات ورود (Doorway page)
اگر از موارد بالا برای تهیه محتوای سایت خود استفاده کنید، ممکن است با جریمه های گوگل مواجه شوید.
همچنین، با اینکه گوگل جریمه ای برای محتوای تکراری در نظر نمی گیرد، انتظار میرود که سایت ها استراتژی تولید محتوا داشته باشند تا بتوانند محتواهای منحصر به فرد تولید کنند.
برای مقابله با انکر تکست های اسپم، گوگل موارد مشکوک را شناسایی و جریمه می کند. از آنجا که سئو یکی از عناصر اصلی برند است، استفاده مناسب از نام برند در انکر تکست جهت بهبود سئوی سایت منطقی است.
در برخی موارد استفاده از پست مهمان هنوز هم مرسوم است و می تواند یک استراتژی عالی برای ایجاد لینک به منظور بهبود وضعیت سئوی سایت و افزایش ترافیک آن باشد. با این حال، شما باید با احتیاط از پست های مهمان استفاده کنید. به این معنی که از پست های مرتبط با مطالب سایت خود استفاده کنید و انکر تکست طبیعی و با معنی انتخاب کنید. هنگام استفاده از پست مهمان، از عبارات صحیح و طبیعی برای پیوند به سایت خود استفاده کنید. اگر متن انکر تکست شما خیلی مبهم باشد یا با موضوع سایت شما ارتباط نداشته باشد، ممکن است گوگل شما را مجازات کند.
همچنین، در صورتی که قصد ایجاد پروفایل لینک دارید، در مدت زمان کوتاهی اقدام به ایجاد بک لینک های زیادی نکنید. چرا که ممکن است گوگل به شما مشکوک شود و جریمه شوید.
گوگل در الگوریتم Page Layout خود به صورت واضح بیان کرده است که انتظار دارد سایت ها مطالب مورد نظر کاربران را بلافاصله به آنها ارائه دهند.
گفته گوگل: کاربران زیادی ابراز ناخرسندی کرده اند که پس از کلیک روی موضوع مورد نظر خود و ورود به سایت حاوی آن، پیدا کردن محتوای مرتبط با موضوع بسیار مشکل بوده است.
کاربران به جای پیمایش صفحه و عبور از تبلیغات مختلف، تمایل دارند بلافاصله محتوای مورد نظر خود را مشاهده کنند. اگر در صفحات سایت خود قبل از محتوای اصلی، تبلیغات زیادی داشته باشید، گوگل شما را جریمه خواهد کرد.
به شما توصیه می کنیم، در صورتی که تبلیغات زیادی در سایت خود دارید، مجددا آن را طراحی کنید تا کاربر مجبور نباشد برای دستیابی به محتوا، اسکرول زیادی انجام دهد.
هک شدن سایت شما می تواند با جریمه گوگل همراه شود. سایت های زیادی پس از هک شدن با مجازات گوگل مواجه شده اند. به عنوان مثال، یک سایت دانشگاهی که در آن هکرها بک لینک های اسپم زیادی قرار داده بودند، گوگل به صورت دستی جریمه کرد و در نتیجه ترافیک سایت به شدت کاهش یافت.
در یک مورد دیگر که باعث حذف کامل سایت از ایندکس گوگل شد، هکرها از تکنیک Cloaking استفاده کرده بودند. در این روش بدون آنکه کاربر به آدرس دیگری منتقل شود محتوایی متفاوت با آنچه ربات گوگل ایندکس کرده است، مشاهد می کند. با اینکه این موضوع فقط چند ساعت طول کشید و صاحبان سایت کد مخرب را شناسایی و حذف کردند اما مانع از جریمه گوگل نشد.
نکته مهم اینجاست که حتی اگرفقط چند ساعت کد مخرب در سایت شما باقی بماند، گوگل میتواند آن را شناسایی کرده و شما را جریمه کند. با اینکه پس از رفع شما محدودیت های گوگل حذف می شود اما تاثیر آن مدت زمان زیادی باقی می ماند. هک شدن بدترین دلیل برای مجازات های گوگل است زیرا واقعا شما مقصر نیستید. بهترین راه حل برای جلوگیری از آن، محافظت بهتر از سایت خود در مقابل هک و هر نوع سو استفاده است.
با وجود اینکه در برخی موارد، محتوای تولید شده توسط کاربر می تواند ارزشمندترین محتوای شما باشد. اما در صورتی که برخی از کاربران اقدام به ایجاد محتوای اسپم کنند، می تواند باعث مجازات گوگل شود. به عنوان مثال سایت موزیلا به خاطر محتوای اسپم یکی از کاربرانش با جریمه گوگل مواجه شد. گوگل در پیام هشدار خود پس از جریمه شما چنین می نویسد.
گوگل اسپم تولید شده توسط کاربر را در سایت شما شناسایی کرده است. به طور معمول، این نوع اسپم در قسمت انجمن، پست مهمان و یا در پروفایل کاربر یافت می شود. در نتیجه، گوگل شما به صورت دستی جریمه کرده است. برای محافظت از سایت خود در برابر جریمه های ناشی از محتوای ایجاد شده توسط کاربر، از برچسب "nofollow" استفاده کنید. برچسب nofollow به موتورهای جستجو می گوید که شما هیچ یک از پیوندهای موجود در بخش تولید شده توسط کاربر را تایید نمی کنید.
در صورتی که با جریمه دستی گوگل مواجه شده اید، می توانید برای گوگل درخواست تجدید نظر ارسال کنید. اما اگر سایت شما با یک جریمه الگوریتمی روبرو بوده است، باید مواردی که منجر به جریمه شده است را حذف کنید و صبور باشید. به محض اینکه الگوریتم ها به روز شوند، سایت شما مجددا ارزیابی می شود و پس از رفع محدودیت ها، می توانید موقعیت و ترافیک خود را بازیابی کنید.
با اینکه جریمه شدن توسط گوگل می تواند ترسناک باشد و عواقب بدی داشته باشد، اما لازم نیست از همیشه با این ترس زندگی کنید. گوگل تنها به دنبال سایت هایی است که سعی در تغییر غیرقانونی رتبه بندی موتورهای جستجو را دارند. کاری که شما باید انجام دهید این است که پروفایل لینک خود را صادقانه بسازید و آسیب پذیری هایی که می تواند منجر به جریمه شود را برطرف کنید. اگر به سئو کلاه سیاه سایت خود بپردازید یا پیشنهادهای ساده ای که در این مقاله ارائه شد را نادیده بگیرید، بعید نیست که با جریمه گوگل روبرو شوید. حتی اگر همه نکات گفته شده را رعایت کردید ولی باز هم با جریمه گوگل مواجه شدید، هنوز هم می توانید برای گوگل درخواست کنید تا سایت شما را مجددا ارزیابی کند.
امین خیبر هستم. فوق لیسانس مهندسی فناوری اطلاعات گرایش تجارت الکترونیک دارم و در زمینه تولید محتوا، ترجمه و نویسندگی هم فعالیت می کنم. از بچگی نویسندگی رو دوست داشتم و الان چند ساله که...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو