چگونه سایت یا وبلاگ خود را در گوگل ثبت کنیم؟

آموزش ثبت سایت در گوگل سرچ کنسول (وبمستر تولز سابق)

شهر محتوا>مجله محتوا>سئو و بهینه سازی وب
چگونه سایت یا وبلاگ خود را در گوگل ثبت کنیم؟
علی بیجندگودرز|آخرین آپدیت: سه شنبه، ۲۷ مهر ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه

افرادی که وب سایت جدیدی برای توسعه کسب و کار خود تاسیس می‌کنند و قصد دارند از این طریق، وارد دنیای بزرگ دیجیتال مارکتینگ شوند، برای ورود به ایندکس گوگل و حضور در نتایج جستجو و همچنین برای مدیریت بهتر وب سایت خود باید از ابزارهای سرچ کنسول گوگل استفاده کنند. بسیاری از افراد به محض راه اندازی وب سایت می‌پرسند چگونه وب سایت خود را در گوگل ثبت کنیم؟ افراد حرفه‌ای در زمینه مدیریت سایت به خوبی می‌دانند که ابزارهای سرچ کنسول گوگل که پیش از این با نام گوگل وب مستر نیز شناخته می‌شد، تا چه حدی می‌تواند برای مانیتورینگ وضعیت سایت و مدیریت بهتر محتواها و همچنین استراتژی محتوایی و انتخاب کلمات کلیدی موثر باشد. اگر شما نیز مشتاق هستید بدانید که چگونه سایت خود را در گوگل ثبت کنیم، این مقاله برای پاسخ به همین پرسش تهیه شده و گام به گام به شما آموزش می‌دهد که ثبت سایت یا وبلاگ خود در گوگل را انجام دهید.

مزایای ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

پیش از آنکه بدانیم چگونه سایت خود را در گوگل ثبت کنیم، باید به این موضوع بپردازیم که انجام این کار چه ضرورتی دارد؟ ربات‌های گوگل در بازه‌های زمانی خاص، برای به‌روز رسانی به کندوکاو صفحات اینترنت می‌پردازند و وب‌سایت‌ها و صفحات جدید را به ایندکس خود اضافه می‌کنند و همچنین وب‌سایت‌ها و صفحات مرده و قدیمی را از ایندکس خود حذف می‌کنند. با این حساب اگر وب سایت خود را در گوگل ثبت نکنید، باز هم پس از مدتی احتمالاً به ایندکس گوگل وارد خواهید شد؛ اما در اینجا مزایایی وجود دارند که با ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل به آن‌ها دست خواهید یافت. به عبارت بهتر، ثبت سایت شما در سرچ کنسول گوگل تنها برای وارد شدن به ایندکس گوگل نیست؛ چراکه این اتفاق دیر یا زود خواهد افتاد. بلکه هدف اصلی استفاده از ابزارهای بسیار کاربردی موجود در این سرویس است که مزایای زیر را برای شما به ارمغان خواهد آورد:

  • زودتر از موعد در فهرست نتایج جستجوی گوگل قرار خواهید گرفت.
  • امکان مشاهده ترافیک سایت و کنترل آن در ابزارهای سرچ کنسول گوگل را خواهید داشت. (پس از راه اندازی سیستم مدیریت محتوا و بارگذاری محتواها این موضوع بسیار برای شما مهم است.)
  • اجازه فراخوانی Google Crawler به یک مطلب خاص از سایت خود را خواهید داد.
  • می‌توانید نحوه دیدن سایت شما از سوی گوگل را مورد بررسی قرار دهید.
  • در می‌یابید که چه سایت‌هایی به سوی سایت شما لینک داده‌اند. (زمانی که شروع به انتشار رپورتاژ آگهی می‌کنید، این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود.)
  • می‌توانید دریابید که کاربران با سرچ چه کلماتی به صفحه شما ارجاع شده‌اند.
  • وضعیت کارایی و واکنش‌گرایی سایت خود در موبایل و تبلت را بررسی خواهید کرد.
  • و...

همانطور که می‌بینید، ثبت سایت در گوگل مزایای مختلف بسیاری دارد که برای حرفه‌ای‌ها از نان شب نیز واجب‌تر هستند! همچنین اگر بدانیم چگونه نام خود را در گوگل ثبت کنیم، تاثیر به سزایی در بهبود سئو سایت خواهد داشت.

علاوه بر مطالب بالا، ابزارهای کاربردی دیگری نیز برای بررسی کیفیت سایت شما در سرچ کنسول گوگل وجود خواهد داشت. بنابراین آنچه در ادامه مقاله خواهید آموخت، تنها مقدمه‌ای برای عضویت سایت شما در سرویس سرچ کنسول گوگل است تا بتوانید در سیستم مدیریت محتوایی و همینطور مدیریت وب سایت از ابزارهای موجود در این سرویس استفاده کنید. حال بیایید به اصل موضوع بپردازیم و ببینیم چگونه وب سایت خود را در گوگل ثبت کنیم؟

مراحل ثبت سایت در سرچ کنسول گوگل

هر چند در این مقاله چندین روش مختلف به شما معرفی شده و در ظاهر موضوع کمی پیچیده به نظر می رسد، اما آنچه قرار است انجام دهید بسیار ساده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. در واقع تمام کاری که باید انجام دهید در دو مرحله ساده خلاصه می‌شود که مرحله دوم آن می‌تواند به شکل‌های مختلفی انجام گیرد. توصیه می‌کنیم، در مرحله دوم، به ترتیب آنچه گفته شده از اولین روش برای انجام کار استفاده کنید و اگر چنانچه نتیجه نگرفتید، سپس روش‌های دیگر آن را امتحان کنید. به این ترتیب، نیازی به مطالعه تمامی‌روش‌ها نخواهید داشت.

حال بیایید ببینیم چگونه وب سایت خود را در گوگل ثبت می‌کنیم؟

مرحله اول: ورود به گوگل سرچ کنسول

پیش از هر چیز باید وارد Google Search Console شوید و پس از وارد کردن آدرس جیمیل خود و وارد شدن به حساب کاربری، مطابق صفحه زیر، یکی از این دو روش را برای معرفی سایت خود انتخاب کنید. یعنی یا با وارد کردن Domain صفحه اصلی سایت و یا با وارد کردن URL صفحه اصلی سایت، مرحله اول را پشت سر خواهید گذاشت.

در مرحله اول یکی از دو روش فوق را برای ثبت سایت خود استفاده کنید.

مرحله دوم: اثبات مالکیت سایت

مرحله دوم، احراز هویت شما است. یعنی شما باید با یکی از روش‌های زیر اثبات کنید که مدیر سایت خود هستید و فرد دیگری به‌جای شما قصد دسترسی به اطلاعات شما را نخواهد داشت. اما روش کار برای این احراز هویت چگونه است؟

روش اول: آپلود فایل HTML

پیش از هر چیز توجه داشته باشید که 5 روش معرفی شده اول، برای زمانی است که با استفاده از گزینه سمت راست تصویر بالا یعنی URL سایت، اقدام به ثبت سایت کرده باشید. حال بیایید به روش اول بپردازیم. در این روش لازم است ابتدا مطابق تصویر زیر فایل متنی ارائه شده را دانلود کنید و سپس آن فایل را در Public_html سایت خود آپلود نمایید. این پوشه در قسمت File manager پنل هاست سایت شما قرار دارد. در صورت انجام درست این کار، کافی است به صفحه گوگل سرچ کنسول برگردید و گزینه Verify را بزنید. پس از چند لحظه، احراز هویت شما مورد تایید گوگل قرار خواهد گرفت و کار شما برای ثبت نام سایت‌تان انجام تمام خواهد شد.

فایل متنی ارائه شده را دانلود کنید

روش دوم: استفاده از HTML tag

در این روش مطابق تصویر زیر، متا تگ اختصاصی که گوگل برای احراز هویت شما ایجاد کرده را کپی کنید و سپس آن را در کد صفحه اصلی سایت خود در بخش Head سایت پیش از بخش بدنه، قرار دهید (paste کنید) .

متا تگ اختصاصی که گوگل برای احراز هویت شما ایجاد کرده را کپی کنید

سپس به صفحه گوگل سرچ کنسول برگشته و گزینه Verify را بزنید. گوگل در آن قسمت از سایت شما متا تگ خویش را یافته و احراز هویت شما به درستی انجام می‌گیرد و کار ثبت شما به پایان می‌رسد. برای کسانی که نمی‌دانند متا تگ کپی شده را در کجا باید قرار دهند، تصویر زیر را قرار داده‌ایم که به صورت مثالی، محل قرار گیری آن را در کدنویسی سایت شما نشان خواهد داد.

محل قرار گیری متا تگ در کدنویسی سایت شما

روش سوم: استفاده از اکانت گوگل آنالیتیکس (Google Analytics Account)

روش سوم، استفاده از گوگل آنالیتیکس است. این روش، روشی ساده‌تر است، البته شرط استفاده از آن این است که پیش از این در این بخش گوگل دارای اکانت بوده باشید. اگر در گوگل آنالیتیکس ثبت نام کرده باشید، با کلیک بر روی یکی از دو لینک مشخص شده، می‌توانید کد احراز هویت خود را در صفحه اصلی اکانت خود در گوگل آنالیتیکس دریافت کنید. اگر در این سایت ثبت نام نکرده‌اید، از روش‌های معرفی شده دیگر استفاده کنید.

بر روی یکی از دو لینک مشخص شده، کلیک کنید

روش چهارم: استفاده از اکانت گوگل تگ منیجر (Google Tag Manager Account)

روش چهارمی که می‌توانید از آن استفاده کنید، روش اکانت گوگل تگ منیجر شما است. اگر در این بخش دارای اکانت باشید، می‌توانید مطابق تصویر زیر با زدن بر روی لینک آبی کد احراز هویت خود را در اکانت گوگل تگ منیجر خود دریافت کنید.

بر روی لینک آبی کلیک کنید

سپس آن کد را مطابق تصویر دوم، در قسمت <noscript> اکانت خود بلافاصله بعد از قسمت شروع <body> قرار دهید و تغییرات را اعمال نمایید. سپس به صفحه گوگل سرچ کنسول برگشته و گزینه Verify را بزنید تا کار تمام شود.

کد را، در قسمت <noscript> اکانت خود بلافاصله بعد از قسمت شروع <body> قرار دهید

روش پنجم: ویرایش تنظیمات Domain name provider

در این روش ابتدا مطابق تصویر زیر، متنی که در کنسول برای شما نمایش داده می‌شود را کپی کنید. سپس به کنترل پنل هاست بروید و یک رکورد TXT تعریف کنید. متنی را که پیش از این کپی کرده بودید، در کادر DNS configuration پیست کنید. حالا به صفحه ثبت سایت در کنسول گوگل برگردید و Verify را کلیک کنید و باز هم کار در همینجا به پایان خواهد رسید.

متنی که در کنسول برای شما نمایش داده می‌شود را کپی کنید

روش ششم: تغییر در تنظیمات DNS

این روش مخصوص زمانی است که طبق تصویر زیر، با استفاده از Domain بجای URL اقدام به ثبت نام سایت خود کرده باشید. برای انجام این روش ابتدا به پنل هاست خودتان وارد شوید. متن کپی شده موجود در تصویر زیر را در قسمت DNS Configuration پیست کنید. سپس به صفحی فعلی کنسول گوگل بازگردید و بر روی گزینه Verify کلیک کنید. گوگل این رکورد را به طور خودکار تشخیص خواهد داد و متوجه می‌شود که record شخصی شما وجود داشته و به دامنه شما اختصاص پیدا کرده است و به این صورت، کار ثبت به پایان خواهد رسید.

متن کپی شده را در قسمت DNS Configuration پیست کنید

با هر یک از روش‌های فوق می‌توانید طی دو مرحله ساده، با وارد کردن نشانی صفحه اصلی سایت و احراز هویت، ثبت نام خود را در گوگل به اتمام برسانید و به این ترتیب، مدیریت بهتری بر روی ترافیک و نرخ بازدید سایت خود داشته باشید. حال که دانستید چگونه وبلاگ خود را به گوگل معرفی کنیم، بهتر است این را نیز بدانید که انجام این کار برای سیستم مدیریت محتوای شما و مشاهده کلمات کلیدی و همچنین تدوین استراتژی محتوایی شما مورد نیاز خواهد بود. پس از این کافی است از ابزارهای سرچ کنسول گوگل به طور مرتب استفاده کنید و وضعیت سایت خود را مرتباً رصد نمایید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی بیجندگودرز

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو