تأثیر لینک خروجی در سئو سایت

نقش لینک های خارجی (External Links) بر اعتبار محتوا و سئو

شهر محتوا>مجله محتوا>سئو و بهینه سازی وب
تأثیر لینک خروجی در سئو سایت
مصطفی عرب|آخرین آپدیت: سه شنبه، ۷ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 16 دقیقه

یک باور غلط و قدیمی در سئو وجود دارد که می گوید: «به سایت های دیگر لینک ندهید!». در این محتوا می خواهیم درباره این باور غلط صحبت کنیم. لینک‌های External یکی از عوامل تاثیرگذار در سئو هستند که علی‌رغم آپدیت‌های جدید گوگل، ارزش خود را حفظ کرده اند. هرچند که استفاده از آن‌ها تغییر کرده و شیوه‌های قدیمی، علاوه بر اینکه اثری نمی‌گذارند، تاثیرات منفی نیز بر اعتبار و رتبه بندی سایت شما دارند. در ادامه به معرفی کامل این لینک‌ها و تاثیرشان بر SEO می‌پردازیم و راه‌های اثبات شده برای استفاده از آن جهت گرفتن بهترین نتیجه را همگام با الگوریتم‌های جدید گوگل بررسی می‌کنیم.

لینک خارجی یا اکسترنال (External Link) چیست؟

پیوندهای External یا Outbound که به آن‌ها لینک‌های خروجی یا خارجی هم گفته می‌شود، لینک ‌هایی متعلق وب‌ سایت‌های دیگر هستند که در وب ‌سایت خود قرار می‌دهید و مخاطبان شما از طریق آن‌ها به آدرس ‌های اینترنتی مختلف در سراسر اینترنت وارد می‌شوند. این پیوندها معمولا برای ارجاع دادن به یک منبع استفاده می‌شوند.

لینک ورودی یا اینترنال (Internal Link) چیست؟

در مقابل لینک های External یا Outbound، لینک‌های Internal یا Inbound یا ورودی قرار دارند. لینک‌های داخلی یا لینک های ورودی، لینک‌هایی هستند که وب‌سایت‌های دیگر به وب‌سایت شما می‌دهند. همه می دانند اگر سایت هایی که به شما لینک داده اند، سایت های معتبر و با ارزشی باشند که به محتوای سایت شما مرتبط باشند، اعتبار شما از نظر موتورهای جستجو افزایش خواهد یافت و رتبه سایت در کلمات کلیدی بالاتر خواهد رفت. درباره ارزش لینک های ورودی، اختلاف نظری بین علما نیست! در این محتوا قصد داریم بیشتر درباره لینک های خارجی و اثر آن ها بر سئو و اعتبار محتوا صحبت کنیم.

نگران اثر منفی دریافت بک لینک بر سئو نباشید!

بگذارید همین ابتدا، خیال شما را از شر این افسانه دروغین و باور غلط درباره سئو راحت کنم:

باور کنید: لینک دهی خارجی، لزوماً اثر منفی بر سئو ندارد! اگر لینک های شما به منابع خارجی، لینک های با کیفیت، معتبر، مرتبط و ارزشمند باشند، اثر مثبت بسیار زیادی بر سئو خواهند داشت.

لینک دهی خارجی به عنوان استناد محتوا به منابع معتبر

وقتی شما در محتوای خود به منابع معتبر خارجی لینک می دهید، در واقع از این طریق به گوگل و مخاطبان خود اعلام می کنید که برای تولید این محتوا، این منابع معتبر را مطالعه کرده اید و محتوای شما مستند به این منابع است. استناد محتوای شما به منابع معتبر به معنای افزایش اعتبار محتوای شما است. هرچه اعتبار محتوای شما بیشتر باشد، رتبه بهتری هم در نتایج جستجوی گوگل خواهد داشت.

انواع لینک های خارجی (Nofolow و Dofollow)

دو نوع لینک خروجی وجود دارد: لینک‌های نوفالو و لینک های دوفالو

لینک‌های نوفالو به موتورهای جستجو اجازه رهگیری لینک را نمی‌دهند. به این معنی که اگر در یک وب‌سایت، پیوندی به عنوان نوفالو در نظر گرفته شود (این کار با قرار دادن rel=”nofollow” در HTML امکان پذیر است)، ربات های Crawler موتورهای جستجو آن لینک را دنبال نمی کنند و وارد آن لینک نمی شوند و تنها انسان‌ها می‌توانند آن را دنبال کنند و روی آن کلیک کنند.

انواع لینک های خارجی (Nofolow و Dofollow)

در مقابل، لینک‌های دوفالو، این اجازه را به گوگل و سایر موتورهای جستجو می‌دهند که از طریق وب ‌سایت شما، آن‌ها را رهگیری کنند و در واقع با این کار، شما به آن وب ‌سایت بک لینک می‌دهید. بهترین راه برای استفاده از این نوع پیوندها، درج کلمه کلیدی به عنوان انکر تکست (anchor text) است. اما باید دقت کنید که در تعیین انکر تکست ها، بیش از حد روی کلمات کلیدی تمرکز نکنید چون باعث Over Optimized شدن لینک ها و اثر منفی آن ها بر سئو خواهد شد. متن لینک ها باید تنوع یا Diversity داشته باشد. تنوع متن لینک ها باعث می شود که لینک های شما طبیعی یا Natural Link به نظر برسد.

چه زمانی از لینک‌های نوفالو استفاده کنیم؟

استفاده از پیوندهای نوفالو در بعضی موارد می‌تواند برای رتبه بندی وب‌ سایت شما در نتایج جستجو موثر باشد.

لینک‌های تبلیغاتی = نوفالو

اگر کسی از وب ‌سایت شما لینک بخرد، گوگل شما را به خاطر این کار جریمه می‌کند و در صورت جریمه شدن، رتبه شما در نتایج جستجو پایین می‌آید.

لینک‌های بخش کامنت (نظرات کاربران) = نوفالو

گاهی سایت‌های دیگر، لینک‌هایی را در بخش کامنت‌ها قرار می‌دهند تا هم برای خودشان تبلیغ کنند و هم از سایت شما اعتبار دریافت کنند. این لینک‌ها ممکن است جعلی باشند و همینطور باعث جریمه شدن شما توسط گوگل شوند. از این رو باید آن‌ها را به صورت Nofollow در نظر گرفت.

محتوای تولید شده توسط کاربران = نوفالو

اگر وب‌ سایت شما امکان تولید محتوا و نوشتن مطالب توسط کاربران (به این نوع محتوا، محتوای تولید شده توسط کاربران یا User Generated Content یا UGC گفته می شود.) را می‌دهد، استفاده از لینک‌های Nofollow باعث جلوگیری از اعتبار بخشیدن به محتواهایی می‌شود که شما تایید نمی‌کنید. همچنین گاهی افراد از این نوع فضاها سوء استفاده می‌کنند و محتوایی را تبلیغ می‌کنند که از اعتبار و یا درستی آن خبری ندارید.

محتوای Embed = نوفالو

محتوای Embed، محتوایی است که که متعلق به دیگران است و شما از آن در سایت خود استفاده می‌کنید (مثل Widget نمایش قیمت ارز و طلا). پیشنهاد می شود که لینک های این نوع صفحات را نوفالو کنید.

محتوای Embed

هر لینک مشکوک دیگر = نوفالو

در نظر داشته باشید، هر زمان که فکر می‌کنید ممکن است مشکلی با لینک یا منبع وجود داشته باشد، چه برای کاربران و چه در رتبه بندی نتایج موتورهای جستجو، از لینک نوفالو استفاده کنید.

در اکثر موارد، لینک‌های خروجی می‌توانند فاقد اعتبار و ارزش باشند، ولی گاهی ممکن است استفاده از لینک‌های Nofollow شمشیر دو لبه باشد و از یک طرف آسیب‌های لینک‌های خروجی را کاهش دهند، از طرفی هم تمام سود و مزیت‌های آن را از بین ببرند!

چه زمانی از لینک‌های دوفالو (Dofollow) استفاده کنیم؟

هر زمان که قصد دارید به یک منبع معتبر و ارزشمند لینک دهید که اعتبار محتوای شما را افزایش می دهد، اجازه دهید گوگل هم این کار ارزشمند شما را ببیند و جایزه آن را به شما بدهد! شما برای مطالعه منابع معتبر و تولید یک محتوای با کیفیت زحمت کشیده اید. این زحمات شما با لینک های معتبری که داخل محتوای خود درج می کنید، مشخص می شود.

چرا لینک‌های خروجی اهمیت دارند؟

لینک‌های External از جهات مختلفی دارای اهمیت هستند که موارد زیر را شامل می‌شود:

یک پل ارتباطی می‌سازید

الگوریتم‌های گوگل و سایر موتورهای جستجو با بررسی لینک سازی داخلی و لینک‌هایی که شما به وب‌ سایت‌های دیگر می‌دهید، اطلاعاتی را درباره ‌سایت شما جهت استفاده در رتبه بندی بدست می‌آورند. از این رو می‌توانید به آن‌ها به چشم ابزاری برای سرنخ دادن به بات‌های گوگل در مورد صنعت و حوزه‌ای که در آن فعالیت می‌کنید، رقیبان و موارد دیگر نگاه کنید. به طور خلاصه، با این لینک‌ها می‌توانید ساختار وب را بهبود ببخشید!

 سرنخ دادن به بات‌های گوگل

اگر به وب ‌سایت‌هایی با رنک بالا بک لینک دهید، موتورهای جستجو به شما اعتماد می‌کنند و اینطور فکر می‌کنند که در حوزه کاریتان حرفی برای گفتن دارید و در نتیجه، شانستان را برای نمایش در نتایج اول، بالا می‌برید.

با External شناخته می‌شوید

با ارجاع لینک‌های خروجی به وب ‌سایت‌های مرتبط و با اعتبار، بیشتر توسط موتورهای جستجو شناخته می‌شوید. در واقع، با این کار می‌گویید که شما هم در همان دایره‌ای هستید که بزرگان حوزه شما قرار دارند.

موضوع دیگر این است که بسیاری از افراد، وقت کافی برای بازدید مثلا پنج منبع معتبر مختلف را برای کسب اطلاعاتی که می‌خواهند، ندارند. بنابراین، ارجاع به منبع اطلاعات، این فرصت را به شما می‌دهد که به همان اندازه معتبر باشید.

با تولید محتوای جدید، ارزش آفرینی می کنید 

تولید محتوای جدید و ارزشمند، همان چیزی است که شما را از رقیبانتان متفاوت می‌کند و لینک دهی به محتوای باکیفیت دیگران، نوعی ارزش آفرینی سریع برای خوانندگان شماست.

با ارزش آفرینی، احتمال خیلی زیادی وجود دارد که خوانندگان شما به وبلاگتان برگردند. هر چه تعداد این افراد بیشتر باشند، اعتبار شما توسط الگوریتم‌ها بالاتر می‌رود و به دنبال آن اعتماد مخاطبان و همینطور رتبه شما نیز افزایش می‌یابد.

بک لینک‌های بیشتری دریافت می‌کنید

با استفاده از پیوندهای External، در واقع شبکه‌ای ارتباطی با بلاگرها، خبرنگاران، وبسایت‌ها و شرکت‌ها می‌سازید. با ارجاع دهی به دیگران، آن‌ها را تشویق می‌کنید تا عمل متقابل انجام دهند و هر چه با سایت‌های بیشتری در تعامل باشید و آن‌ها هم به محتوای شما لینک دهند، رتبه سئو شما نیز افزایش پیدا می‌کند.

در نظر داشته باشید، بک لینک‌ها به تنهایی باعث نمی‌شوند تا کاربران مستقیم به سایت شما بیایند؛ در حقیقت تنها عده کمی هستند که روی یک لینک درون محتوا کلیک می‌کنند. بیشترین اثر این لینک‌ها بر روی سئو ارگانیک است.

آیا لینک‌های اکسترنال بر روی سئو اثر مثبت می‌گذارند؟

پاسخ این است: بله! تحقیقات نشان می دهد که:

لینک‌های خارجی یکی از عوامل مفید و موثر بر سئو به شمار می‌روند. چرا که موتورهای جستجو آن را منبع برای محتوا در نظر می گیرند. هر چه محتوای شما به منابع بیشتر و معتبرتر و مرتبط تری لینک بدهد، اعتبار محتوای شما نیز بیشتر خواهد بود.

البته تاثیر مثبت این لینک‌ها زمانی است که از آن‌ها به درستی استفاده شود. همچنین نیازی نیست تا لزوماً این لینک‌ها را همراه با کلمات کلیدی درج کنید.

بهترین راه برای استفاده از پیوندهای External

در اینجا یک دستورالعمل 6 مرحله‌ای را مشاهده می‌کنید که کمک می‌کند هر چه بهتر از پیوندهای External استفاده کنید.

1) به دنبال لینک‌های ارگانیک بگردید

اول از همه، لینک‌ها را به اجبار و صرفا برای اینکه از لینک‌های خروجی استفاده کرده باشید، درمتن تان جا ندهید! لینک دهی به بهتر شدن نوشته شما کمک می‌کند، که در مجموع بر روی وب‌ سایت شما و کیفیت مقالات اثر می‌گذارد. اگر موضوعی هست که مستقیما به مقاله شما ربطی ندارد و متن را از مسیر اصلی‌ اش خارج می‌کند، اما اشاره به آن کیفیت را بالا می‌برد و برای مخاطب نیز جذاب است، آن وقت می‌توانید مقاله‌ای را ارجاع دهید که با جزئیات، آن موضوع را شرح داده است. در همین حال، اگر حرفی دارید که نیاز به اثبات دارد، می‌توانید مقاله‌ای را ارجاع دهید که به آن موضوع مرتبط است.

این‌ها لینک‌های طبیعی و ارگانیک به حساب می‌آیند که به هم مرتبط هستند و تاثیر منفی ندارند. از همه مهم‌تر، شما را در رسیدن به خواسته‌ تان که بهبود سئو است، می‌رساند. از طرفی، مخاطبان نیز می‌بینند که چقدر برای پژوهش در کارتان ارزش قائل هستید. به همین دلایل است که لینک سازی باید ارگانیک باشد، نه مصنوعی.

پیوندهای ارگانیک

2) از ابزارهای لازم برای یافتن لینک‌های مرتبط استفاده کنید

اگر نمی‌دانید چه لینک‌هایی را انتخاب کنید و یافتن پیوندهای ارگانیک برایتان مشکل است، از ابزار گوگل استفاده کنید که کمک می‌کند تا لینک‌های مرتبط را پیدا کنید. در بخش جستجوی گوگل، عبارت "related: نام وب‌سایت شما’" را جستجو کنید تا نتایجی را که گوگل فکر می‌کند با وب ‌سایت شما مرتبط است، نشان دهد. اگر نتایج بدست آمده با موضوع سایت شما مطابقت نداشت، می‌توان نتیجه گرفت که شما به خوبی در سئو عمل نمی‌کنید و در زمینه‌ای که باید دیده شوید، رتبه بالایی ندارید.

البته در نظر داشته باشید که این ترفند در برخی موارد برای وب ‌سایت‌های فارسی زبان کاربردی نیست. از این رو می‌توانید با جستجو، ابزارهای دیگری را برای یافتن وب‌ سایت‌های مشابه پیدا کنید.

3) از شبکه‌های بک‌لینک استفاده نکنید

الگوریتم پاندا گوگل، شبکه‌های بک لینک متقابل سایت‌ها و وبلاگ‌ها را که یک شبه و به صورت جعلی رتبه‌ شان بالا می‌رفت، از بین برد. با اینکه هنوز هم برخی از افراد از این روش‌ها استفاده می‌کنند، اگر گوگل از این نوع لینک دهی ‌های متقابل، مخصوصا اگر تعدادشان زیاد باشد، آگاه شود، رتبه و اعتبار این سایت‌ها پایین می‌آورد و حتی منفی ‌میکند. توجه داشته باشید که برای نتیجه موثر در گوگل، آهسته و پیوسته قدم برداشتن بهترین راه است.

4) مطمئن شوید که لینک‌ها در پنجره جدید باز می‌شوند

از آنجایی که لینک‌های خروجی، افراد را به سایتی غیر از سایت شما می‌فرستد، حتما اطمینان حاصل کنید که لینک‌های سایت شما در پنجره جدید یا همان New Tab باز می‌شوند. برای بسیاری از کاربران آزاردهنده است که پس از کلیک بر روی یک لینک، دوباره بخواهند به سایت قبلی بازگردند و یا کلیک راست کنند و سپس بر روی open links in new tab کلیک کنند. تنها کافی است عبارت target=”_blank” را در HTML قرار دهید. با انجام این کار ساده، کاربران بسیاری راضی خواهند بود و از رفتن تعداد زیادی مخاطب جلوگیری می‌کنید.

5) در لینک دهی خروجی، زیاده روی نکنید!

برای اینکه بخواهید درباره موضوعی خاص صحبت کنید، از ارجاعات زیاد به لینک‌های دیگر بپرهیزید. چون در این صورت هم حواس خوانندگان را پرت می‌کنید و هم اینکه آن‌ها را مرتبا به سایت‌های دیگر فرا می‌خوانید و از سایت خود دور می‌کنید. همچنین در نظر بگیرید که اگر لینک‌ها را اسپم کنید، تمام مزایایی که پیوندهای External می‌تواند بر روی سئو شما داشته باشد، از دستتان می‌رود.

تنها از لینک‌هایی استفاده کنید که اول از همه مرتبط باشند و سپس، برای خوانندگان مفید باشند. برای انجام بهتر این کار، لینک‌ها را با فاصله و نسبتا پراکنده در متن قرار دهید و بر روی محتوای لینک در جمله، تاکید کنید. با این کار، مخاطب متوجه می‌شود که با کلیک بر روی لینک قرار است با چه محتوایی مواجه شود.

اگر لینک دهی شما به یک منبع به خاطر تایید حرفی است که در متن نوشته ‌اید (یعنی می‌خواهید با ارجاع به یک لینک، سند و مدرک بیاورید)، در نظر بگیرید که افراد در اغلب موارد فکر می‌کنند که پژوهش‌ها توسط خود شما صورت گرفته و بر روی لینک کلیک نمی‌کنند. از این رو، بهتر است از عباراتی مانند "این منبع توضیحات بیشتری ارائه داده" یا "این لینک به شما کمک می‌کند" استفاده کنید؛ این کار احتمال کلیک و رجوع به منبع اصلی را بالا می‌برد.

6) نسبت به لینک‌هایی که کاربران می‌سازند سخت‌گیر باشید!

پیش‌تر گفتیم که لینک دهی به سایت‌ها و محتواهای معتبر و با اهمیت، اعتبار شما را هم افزایش می‌دهد؛ به همین ترتیب، لینک دهی به صفحات، وبلاگ‌ها، کامنت‌ها، پست‌های انجمن‌های اینترنتی و شبکه‌های اجتماعی که توسط کاربران عادی ایجاد شده است و کیفیت پایینی دارد، اثر نامطلوبی بر کار شما می‌گذارد و اعتبارتان را خدشه دار می‌کند.

علاوه بر این، استفاده از لینک در بخش کامنت‌ها را غیر فعال کنید. (پیش‌تر گفتیم که لینک‌های بخش نظرات را روی حالت نوفالو قرار دهید. با غیر فعال کردن لینک در این بخش، دیگر نیازی به این کار نیست). همچنین می‌توانید بصورت دستی نظرات را تایید یا رد کنید تا تمرکز بیشتری بر روی آن‌ها داشته باشید. حواستان باشد که کاربران سایت شما نمی‌خواهند در فضایی باشند که پر از اسپمر، ترول و تبلیغ کننده است.

بررسی کننده پیوندها

برای اطمینان از صحیح و به‌روز بودن لینک‌های خروجی سایتتان از ابزارهای بررسی پیوندها (External link checker) استفاده کنید؛ چرا که لینک‌های خراب و منقضی شده توسط الگوریتم‌ها شناخته می‌شوند تاثیر منفی بر رتبه شما در نتایج جستجو می‌گذارد.

با لینک‌های خروجی، اعتبار و رتبه گوگل سایت تان را بالا ببرید

همانطور که در همین یادداشت هم مشاهده می کنید، ما هم در مجله شهر محتوا به منابع معتبری که به محتوای صفحه مرتبط هستند و به کاربر کمک می کنند تا درباره موضوعات مطرح شده در صفحه مطالعه بیشتری داشته باشد، لینک داده ایم. لینک‌های External تاثیر بسیار زیادی در بهبود سئو و رتبه سایت شما در گوگل دارند و همچنین بر روی حفظ کیفیت محتوا و بالا رفتن اعتبار و راضی نگه داشتن مخاطب نیز اثر می‌گذارند. پس آن‌ها را دست کم نگیرید و مهم‌تر از همه، از آن‌ها به خوبی استفاده کنید تا تاثیر منفی نداشته باشد.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

مصطفی عرب

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو