بررسی بک لینک های سایت رقبا برای لینک بیلدینگ
آنالیز بک لینک های رقبا، اولین قدم لینک سازی
آنالیز بک لینک های رقبا، اولین قدم لینک سازی
یکی از اصلیترین و مهمترین بخشهای مربوط به سئو، بک لینک است؛ یا همان لینکهایی که سایر سایتها به وبسایت شما میدهند. موتورهای جستجو مانند گوگل به این لینکها به چشم نشانههایی جهت مشخص کردن اعتبار و کیفیت وبسایت شما استفاده میکنند. به همین ترتیب، هر چه لینک بیشتری از سایتهای معتبر دریافت کرده باشید، رتبه بهتری نیز بدست خواهید آورد.
بدست آوردن لینک و فعالیت موثر در این زمینه، نیازمند شناخت درست از لینکهای وبسایت شما و اطلاعات مربوط به لینکهای سایت رقبا است. برای دستیابی به اطلاعات لینکهای سایت خود و رقبا، باید بک لینکهای رقبا را تحلیل و بررسی کنید. انجام این کار با کمک ابزارهای مختلف و گاهی بصورت دستی امکان پذیر است. شهر محتوا هم با ارائه خدمات «مشاوره لینک سازی» می تواند در این زمینه به کسب و کار شما کمک کند.
وقتی حرف از رقابت در سئو میشود، باید در نظر داشته باشید که هر وقت سایتی رتبه بالاتری کسب میکند، در مقابل، رتبه سایتی دیگر کاهش مییابد. به همین خاطر، برای پیروز شدن در این رقابت باید از سایر رقبا جلو بزنید. همین جا است که اهمیت رقابت در سئو پررنگ میشود و شما باید بر روی تحقیق و تحلیل رقبا، زمان و هزینه صرف کنید تا به شناخت بهتری از عوامل تاثیر گذار در رتبه وبسایتتان برسید.
همانطور که در بالا به آن اشاره شد، موتورهای جستجو لینکها را تاییدیه ای بر اعتبار سایت میدانند. آنالیز بکلینک رقبا به شما تمام لینکهایی که آنها در نظر دارند برای رتبه بهتر استفاده کنند را نشان میدهد و قابلیتهای سایت شما را برای نتایج موتورهای جستجو نمایان میسازد. تحلیل بک لینک همچنین به شما کمک میکند تا لینکهای مخرب را شناسایی کنید. لینکهای مخرب لینکهای غیر طبیعی یا لینکهایی از وبسایتهای اسپم هستند که میتوانند به جریمه گوگل برای شما منجر شوند. اما با پیدا کردن و جلوگیری از آنها، اعتبار سایت شما همچنان باقی میماند.
با همه اینها، سایت شما تنها منبعی نیست که باید آن را تحلیل و بررسی کنید. بلکه باید به سراغ سایت رقبا بروید و بک لینکهای آنها را نیز آنالیز کنید. آنالیز رقبا در سئو به شما کمک میکند تا بفهمید که جلو زدن از آنها در کسب رتبه بهتر چقدر کار سختی است. همچنین باعث میشود تا لینکهای موثر و مفید که نادیده گرفتهاید را پیدا کنید و انجام این کار، نسبت به استراتژی لینک سازی خودتان هم ایدههای را پیش رویتان میگذارد.
با آنالیز بک لینکهای رقبا، در واقع وبسایتهایی را مورد بررسی قرار میدهید که در صنعت شما فعالیت میکنند و یا مخاطبانی دارند که مشابه مخاطبان شما هستند یا شما دنبال آنها هستید. در طی این فرآیند، شما عملکرد وبسایت رقیب، تعداد بکلینکها و اعتبار کلی وبسایت را ارزیابی میکنید. این اقدام کمک میکند تا برای وبسایت خود یک استراتژی دیجیتال طرح ریزی کنید و در موارد زیادی برای شما موثر خواهد بود که در زیر به برخی از آنها اشاره شده است.
با تحلیل وبسایت رقبا میتوانید میزان عملکرد آنها را بسنجید و به همین ترتیب، راهبردهای مناسبی برای رقابت با آنها ایجاد و یا مطرح کنید. به عنوان مثال، اگر به طور متوسط، وبسایت رقبا دارای 100 بکلینک باشند، شما باید بکلینکهایی بیشتر از این مقدار تولید کنید تا از متوسط فعالان صنعت مورد نظر جلو بزنید.
با انجام آنالیز بکلینکهای رقبا، میتوانید تعداد و کیفیت سایتهایی که به وبسایت رقیب لینک دادهاند را مشاهده کنید. با انجام این کار میتوانید بفهمید که چرا سایت آنها رتبه خوبی بدست آورده است. اگر سایت یک رقیب، نتیجه اول جستجوی کاربران را به خود اختصاص داده باشد، شما میتوانید با مشاهده بکلینکهایی که آن صفحه دریافت کرده و همچنین بررسی آنها، جایگاهی که آنها کسب کردهاند را بدست بیاورید.
اگر بفهمید رقیب شما با کمک چه بک لینکهایی توانسته رتبه بالایی بدست بیاورد، آن وقت میتوانید از این اطلاعات برای استراتژی بک لینک سایت خودتان نیز استفاده کنید و از این طریق رتبه سایت خود را افزایش دهید.
در زیر نیز از منظری دیگر، دلایلی را مطرح میکنیم که نشان میدهند چرا آنالیز بک لینک رقبا ضروری است و چگونه به شما کمک میکند و نتایج حاصل از انجام این کار را مرور میکنیم.
وقتی بخواهید رتبه خوبی در گوگل کسب کنید، باید بک لینکهایتان نیز در وضعیت خوبی قرار داشته باشند. اگر تعداد لینکهای اسپم ارجاع داده شده به سایت شما زیاد باشد، گوگل شما را جریمه میکند. این لینکهای اسپم ممکن است از سوی یکی از رقبا به شما داده شده یا اینکه حاصل لینک سازی اشتباه در گذشته باشد. البته ممکن است یک سایت اسپم نیز به شما لینک داده باشد که همچنان مخرب است. با استفاده از ابزارهای سئو میتوانید بفهمید که کدام یک از لینکها ضعیف هستند و میتوانید برای حذف آنها اقدام کنید.
با استفاده از ابزارهای مربوطه که هر کدام قابلیت متفاوتی دارند، میتوانید بفهمید که کدام یک از سایتهایی که به شما لینک دادهاند، دارای رنک بالاتری هستند و بیشتر مورد توجه گوگل قرار دارند. وبسایتهایی با پیج رنک بالا همان چیزی است که گوگل به دنبال آن است و دریافت لینک از این وبسایتها مزیت خوبی برای شما به حساب میآید.
پس از اینکه لینک داده شده از این سایتها را شناسایی کردید، سعی کنید با نوشتن محتوا، ایده دادن به آنها یا حتی درخواست مستقیم، توجهشان را جلب کنید و از آنها لینکهای بیشتری دریافت کنید.
همانطور که قبلتر نیز اشاره کردیم، تحقیق و آنالیز بکلینک تنها بر روی وبسایت خود شما نیست و تحلیل رقبا هم اهمیت بالایی دارد. پس از بررسی لینکهای آنها، ببینید کدام وبسایتها بیشتر برایشان سودآور هستند و به آنها لینک میدهند؛ مخصوصا اگر که این رقیب از شما بزرگتر است و پول بیشتری بدست میآورد.
ببینید که لینکهای داده شده به سایت رقیب شما در کجا قرار دارد؛ مثلا پستهای مهمان سایتهای دیگر. همچنین سعی کنید این سایتها را هدف قرار دهید تا شما هم از آنها لینک دریافت کنید. جریمه شدن توسط گوگل بخاطر اینکه در کنار رقیبتان در یک سایت لینک دریافت کردهاید، بعید است و از این جهت مشکلی برایتان پیش نمیآید.
با تحلیل بکلینکها میتوانید ایدههای جدیدی برای لینک سازی و تولید محتوا بدست بیاورید. وقتی ایده برای تولید محتوا یا دریافت لینک ندارید، ببینید خودتان یا رقیبانتان از کجا لینکهای قدرتمند دریافت کردهاید و با کمک آنها محتواهای بعدیتان را مشخص کنید و یا استراتژی لینک سازی خود را توسعه دهید.
اگر دیدید که رتبه شما در گوگل به خاطر تغییر الگوریتم کاهش پیدا کرده، یا اینکه از طریق Webmaster Tools به شما پیغام داده که در حال بررسی سایت شماست، بهتر است به وضعیت بلک لینکهای خود نگاهی بیندازید. بهترین سئوها نیز دچار خطا میشوند و ممکن است لینکهای مخرب دریافت کنند و از طرفی، حذف اثر وب سایتهای اسپم، کاری دشوار است. از دادههای بکلینک خود برای از بین بردن این لینکها استفاده کنید و از وبمسترهایی که صاحب آن لینکها هستند بخواهید تا لینک را حذف کنند. اگر هم موفق نشدید، میتوانید آنها را از طریق گوگل حذف کنید. به این ترتیب که مشخص کنید این لینکها را نمیخواهید و گوگل نیز هنگام اسکن وبسایت شما، آنها را نادیده میگیرد.
اولین گام در بدست آوردن بک لینک رقبا، گرفتن یک کپی از اطلاعات لینک است. از آنجایی که اکثر سایتها، هر کدام دارای صدها بکلینک هستند، پیشنهاد میشود که در ابتدا از دو رقیب اصلی خود شروع کنید. اگر بخواهید مثلا با 10 رقیب، کارتان را شروع کنید، آن وقت میبینید حجم خیلی زیادی از لینکها جلوی شما قرار گرفته و دچار سردرگمی میشوید. در حالی که تعداد کمتر در ابتدای کار، شما را راحتتر به نتیجه مورد نظر میرساند.
اگر یک کسب و کار کوچک و محلی هستید، در این صورت رقبای شما، سایر کسب و کارهای محیط شما هستند که محصول یا خدمات مشابهی را ارائه میدهند. اگر یک فروشگاه آنلاین هستید، رقبای شما دیگر سایتهایی هستند که محصول مشابه میفروشند. این سایتها همچنین باید در اولویت لیست شما قرار داشته باشند.
راحت ترین راه برای یافتن رقبایی با رتبه بالا نیز استفاده از گوگل است. برای این کار، کلمه کلیدی مورد نظر که همان زمینه فعالیت شما، محصول و... است را جستجو کنید و نتایج اول را بررسی کنید. در واقع این سایتها همانهایی هستند که میخواهید از آنها رتبه بهتری بگیرید و آنالیز بک لینکهای آنها نیز راه حل انجام این کار را نشان خواهد داد.
سپس باید ابزار مورد نظر خود را انتخاب کنید. در مرحله بعد، هر کدام از دامنهها را در ابزارها وارد کنید و اطلاعات مورد نظر را پیدا و جمع آوری کنید. توجه داشته باشید که باید اطلاعاتی که میبینید را ذخیره کنید چون در غیر این صورت نمیتوانید تصمیم گیری درستی انجام دهید.
در تحلیل بک لینک، با اطلاعات زیادی مواجه میشوید. هر چند که این اطلاعات میتوانند به شکلی مفید واقع شوند، اما همه آنها در اینجا ممکن است به کار نیایند و در مجموع باعث سردرگمی شوند. به همین دلیل باید چند نوع اطلاعات خاص را برای بررسی هر وبسایت در نظر بگیرید و به همانها بپردازید. اینکه کدام را بیشتر مورد توجه قرار دهید به شما بستگی دارد اما سه مورد پیشنهادی در زیر ذکر شده است:
یکی از اصلیترین و پایهایترین معیارها، مجموع بکلینکهای داده شده به یک سایت است. مقایسه این آمار در رابطه با سایت خودتان و آمار سایت رقیب، دیدی کلی نسبت به وضعیت اعتبار سایت شما با رقبا در اختیارتان قرار میدهد.
همچنین باید به دامنههای ارجاعی و تفاوتشان به لینک ها توجه داشته باشید. این آمار به شما نشان میدهد که چه تعداد سایت به سایت رقیب مورد نظر لینک داده است. به عنوان مثال، اگر سایتی 1000 بکلینک داشته باشد و دامنههای ارجاعیاش 600 باشد، یعنی 400 مورد از این لینکها از سایتهایی است که قبلا نیز لینک داده بودند. به عبارت دیگر، یعنی 600 سایت، در مجموع، 1000 لینک به این سایت دادهاند که لینک دهی برخی از سایتها بیشتر از یک بار بوده است. داشتن تعداد دامنههای کمتر نسبت به تعداد لینکها طبیعی است و نشانه بدی نیست. اما در نظر داشته باشید که باید لینکهای متفاوتی از دامنههای زیاد دریافت کنید؛ چرا که دریافت لینک از سایتهایی که قبلا به شما لینک دادهاند، به اندازه لینک از سایت جدید ارزشمند نیست.
در کنار مشاهده تعداد دامنههای ارجاعی، باید نگاه دقیقتری به هر کدام از آنها داشته باشید. یعنی در مورد سایت شما، میتوانید ببینید که ارزشمندترین لینکها کدامند و هر کدام از این لینکها به کدام یک از محتواها یا صفحههایتان ارجاع داده شده است.
وقتی میخواهید رقبا را بررسی کنید، این اطلاعات ارزش بیشتری پیدا میکند. با بررسی این دامنهها میتوانید فرصتهای موجود برای سایت خودتان را هم شناسایی کنید. جدا از این موارد، لینک دادن یک سایت به رقیب شما میتواند به این معنی باشد که این سایت به شما هم ممکن است لینک دهد و شما این فرصت را در اختیار دارید.
در آخر، ببینید کدام یک از صفحات سایت شما بیشترین لینک را دریافت کردهاند. این کار را برای صفحات سایت رقبا نیز انجام دهید. در اکثر مواقع، صفحه برتر سایت شما صفحه اصلی است. سایتهای دیگر، مخصوصا سایتهای خبری، یا هرمنبع دیگر، هنگام ارجاع دهی لینک، معمولا صفحه اصلی سایت را ذکر میکنند. همچنین میتوانید ببینید که کدام صفحات بیشترین لینک را دریافت کردهاند. اگر صفحه خاصی را تبلیغ کرده باشید، ممکن است در جایگاههای اول باشد. جدا از این موارد، با بررسی صفحات محبوب میتوانید بفهمید چه نوع محتواهایی برای لینک سازی داخلی سایت عملکرد بهتری دارند. مثلا اگر یک مقاله تحقیقی اورجینال منتشر کرده باشید و لینکهای زیادی به این مقاله ارجاع داده شده باشد، میتوانید نتیجه بگیرید که این سبک از مقالات گزینه خوبی برای استراتژی لینک سازی شما محسوب میشوند.
اگر هم میبینید که محتواهای مربوط به یک دسته بندی خاص، بیشترین لینک را دریافت کردهاند، بهتر است تمرکزتان را روی این دسته قرار دهید و محتواهایی مربوط به این حوزه را بیشتر تولید و منتشر کنید.
جمع بندی
لینک سازی و دریافت بک لینک، اصلیترین بخش مربوط به سئو برون صفحه (Off page SEO) است. از این رو، اگر بخواهید استراتژی کامل و موثری برای سئو وبسایت خود داشته باشید، باید برای لینکها اهمیت زیادی قائل شوید. برای دریافت اطلاعات کامل از لینکها، عملکرد و شناخت آنها، نیازمند آنالیز بک لینک سایت خود و سایت رقبا هستید که هر کدام اطلاعات گستردهای را در اختیارتان قرار میدهد. تحلیل بک لینک رقبا باعث میشود تا بتوانید روشهایی را در استراتژی خود پیش بگیرید که در نتیجه آن جایگاه اول گوگل را کسب کنید و از رقبا جلو بزنید. فراموش نکنید که در سئو، رقابت به میزان زیادی پررنگ است و گرفتن رتبه بهتر از رقیب به معنای گرفتن جایگاه سایت بالادستی در گوگل است.
بررسی تمام نکات فنی سایت از نظر اصول سئو و ارائه پیشنهادات اصلاحی
گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما
تولید محتوای متنی با کیفیت متناسب با نیازهای کاربران شما
تجزیه و تحلیل لینک های رقبا و برنامه ریزی لینک سازی برای سایت شما
samiha_FS:
merci
پاسخ دهید