محتوای 10 برابری چیست؟ تولید محتوای ده برابر بهتر
آموزش تولید محتوایی که 10 برابر بهتر از محتوای رقبا باشد
آموزش تولید محتوایی که 10 برابر بهتر از محتوای رقبا باشد
با توجه به افزایش رقابت و افزایش تقاضا برای نویسندگان محتوا، تهیه و تالیف یک محتوای خوب دیگر کار دشواری نیست. تقریباً همه تولیدکنندگان محتوا به تولید محتوای خوب اهتمام می ورزند. اما "خوب" دیگر به اندازه کافی خوب نیست. امروزه متمایز بودن و بهتر بودن محتوا نسبت به رقبا در اولویت است و در این خصوص تولید محتوای 10 برابری اهمیت خود را نشان می دهد. در این جا همه ی آنچه که در مورد محتوای 10 برابری باید بدانید را مورد بررسی قرار می دهیم.
این واژه ابتدا توسط رند فیشکین بنیانگذار MOZ در قسمتی از سری ویدیوهای Whiteboard Friday مورد استفاده گردید. اما منظور از محتوایی ده برابری یا محتوای 10x، محتوایی است که ده برابر بهتر از بهترین نتایج جستجو در رده بندی نتایج موتورهای جستجو باشد. محتوای ده برابری کمک میکند همواره در رقابت با دیگر تولیدکنندگان محتوا، جلوتر باشید و محتوای شما دیده شده و تاثیرگذار باشد و به کمک آن بتوانید ارتباط با مخاطب خود را بسازید.
اهمیت محتوای ده برابری تا جایی است که برخی معتقدند در زمانی که امکان تولید محتوای ده برابری وجود ندارد و ناگزیر به تولید محتوای حداکثر در سطح بهترین نتایج جستجوی کنونی هستیم، شاید بهتر باشد محتوایی تولید نشود.
لری کیم بنیانگذار WorldStream میگوید: بیشترین ترافیک ورود به سایت متعلق به پنجاه مقاله برتر تولید شده در سایت میباشد.
شاید فکر کنید تا زمانی که محتوای شما تنها کمی بهتر از حد متوسط باشد، شما می توانید در صفحه اول گوگل حضور داشته باشید. متأسفانه باید بگوییم که این طور نیست. عموما همه بازارایابان محتوا می دانند که رتبه بالاتر در درجه اول به وسیله دو عامل مهم حاصل می شود:
1- کیفیت مطالب
2- لینک دهی مناسب به آنها
جالب است بدانید علاوه بر این معیارها، تولید محتوای 10 برابری در درجه اهمیت بالایی قرار دارد.
دنیای بازاریابی محتوا دنیای شلوغ و پر رقابتی است. گاهی اوقات اتفاق می افتد که رقبای شما محتوای آموزنده ای را ایجاد کرده اند که کلیه اطلاعات مفید و مورد نیاز کاربران را در خود دارد. بنابراین تکرار آن اطلاعات با عنوان یک محتوای جدید نمی تواند به شما کمک کند. ایده ی اصلی محتوای 10 برابری در یافتن فرصت هایی است که تولید محتوای با کیفیت در آن خصوص صورت نگرفته باشد. به عنوان مثال ممکن است محتوای رقیب به طور کامل به سوالات کاربر پاسخ ندهد، یا ممکن است پاسخ مناسب را بدهد اما ضعف محتوا داشته باشد، حتی ممکن است پاسخ کامل و خوبی بدهد اما به روز نباشد و چندین سال قبل تولید شده باشد. بنابراین تولید محتوای 10 برابری در حیطه آن موضوع خاص می تواند به راحتی رقبا را در کسب رتبه بندی برتر شکست دهد.
با اهمیت یافتن تجربه کاربری در برخورد با محتوا در رده بندی الگوریتم ظاهر شدن در صفحات جستجو، تولید محتوایی جذاب و منحصربفرد که با سرعت بارگذاری بالا در دستگاههای مختلف در اختیار مخاطب قرار گیرد و با موبایل سازگار باشد، ضرورت یافته است.
در گذشته لینک دادن و گرفتن به هر طریقی صاحب ارزش بود. امروزه گوگل سختگیری فراوانی برای تشخیص میزان لینک دادن واقعی و بطور طبیعی دارد. اگر بخواهید مکانیزم طبیعی لینک دادن را میانبر بزنید نه تنها توسط گوگل نادیده گرفته میشوید بلکه حتی ممکن است در الگوریتم جریمه شوید. در نتیجه با تولید صرف محتوای خوب و منحصربفرد نمیتوانید آنچنان باشید که دیگران به محتوای شما، لینک دهند.
ظهور بازاریابی محتوایی به معنای افزایش افراد تولید کننده محتوا و رقابت در تولید محتوا، سخت شدن و اهمیت یافتن چگونگی تولید محتوا است.
با افزایش رقابت در تولید محتوا، صرف تولید محتوای قابل قبول، مخاطبان را قانع نمیکند. آنها انتظار دارند که تقریباً بلافاصله پاسخی برای موضوع مورد نظر ارائه شود. کیفیت نتایج جستجوی گوگل و یا تجربیات سایتهای نظیر فیسبوک، در کنار رقابت در تولید محتوا این انتظار را برای کاربران بوجود آورده است.
Larry Kim بنیانگذار و مدیر ارشد فناوری WordStream، در وبیناری که با Buzzsumo برگزار نمودند بیان کرد، حدود نیمی از کل ترافیک سایت از 50 مقاله برتر موجود در سایت به دست می آید، این در حالی است که سایر محتوای موجود در سایت هر یک فقط به کسب یک ترافیک ماهانه برای سایت کمک می کند! WordStream هر ماه تقریبا 1 میلیون بازدیدکننده دریافت می کند و نیمی از این بازدیدها تنها توسط 50 مقاله ی برتر سایت صورت می گیرد، در واقع بدین معنی است که هر کدام از مقالات برتر شرکت هر ماه به طور میانگین 10000 بازدید را روانه سایت می کند، این حقیقت به همان اندازه که باور نکردنی است، کاملا واقعی است. این آمار تنها یکی از موارد قانع کننده برای بیان تاثیر شگفت انگیز استفاده از محتوای 10 برابری برای بالا بردن نرخ تبدیل است. محتوای 10 برابری علاوه بر کسب لینک های با کیفیت، به میزان زیادی تجربه کلی کاربر را نسبت به مطالب شما بهبود می دهد. هنگامی که شما حرکت خود را به سمت بهینه سازی تجربه کاربران خود هدایت می کنید، شانس بیشتری برای کسب رتبه بالاتر در گوگل خواهید داشت.
به گفته رند فیشکین، مواردی وجود دارد که اگرهر محتوا برخی از آنها را هم داشته باشد به عنوان یک محتوای 10 برابری معرفی می شود. برخی از این معیارها به شرح زیر است:
به عبارت دیگر محتوای 10 برابری باید بتواند تجربه کاربری منحصر به فرد مثبتی را از طریق رابط کاربری، تصاویر ارائه شده در محتوا، طرح بندی و پس زمینه محتوا، فونت محتوا و الگوهای نوشتاری و غیره ارائه دهد.
محتوای ده برابری باید با کیفیت بالا تولید شود، مطالب قابل اعتمادی ارائه دهد، مفید باشد و برای کاربر جالب و یا قابل توجه باشد.
از نظر حوزه محتوایی و یا جزئیات در مقابل محتوای موجود تفاوت چشم گیر و قابل توجهی داشته باشد.
در حقیقت باید بتواند واکنشی عاطفی از جمله ترس، تعجب، احساس شعف و شادی، دور از انتظار و یا تحسین در کاربر خود ایجاد کند.
یک محتوای 10 برابری باید اطلاعات مفیدی از منابع جامع، دقیق و استثنائی جمع آوری کند که قادر باشد یک مشکل را برای کاربران خود حل کند و یا به یک سوال رایج در جامع پاسخ دهد.
محتوای 10 برابری باید کیفیت منحصر به فرد و برانگیزاننده ای داشته باشد.
اگر شما در حیطه بازاریابی محتوا تازه کار هستید، توصیه می شود این معیارها را به صورت مکتوب نزد خود داشته باشید و تولید محتوای خود را با این معیارها چک کنید.
فرض کنید که می خواهید برای عبارت کلیدی "بهترین ابزار برای بازاریابی محتوا" رتبه بندی مناسبی پیدا کنید. اولین کاری که شما باید انجام دهید این است: با جستجو در گوگل حداقل سه صفحه ابتدایی موجود در نتایج گوگل که این عبارت کلیدی را پوشش می دهند و دارای رتبه برتر در گوگل هستند را بررسی کرده و اطلاعات موجود در آنها را مطالعه نمایید. پس از بررسی نتایج جستجو سوالاتی از این دست در ذهن شما شکل می گیرد؛ چه نوع تجربه کاربری ارائه شده است؟ محتوای موجود از لحاظ کیفیت طراحی و نوشتار، ارائه اطلاعات مد نظر کاربر، چیدمان، نمایش سریع در گوشی تلفن همراه و ارائه اطلاعات بدون نیاز به مراجعه به لینک های متعدد در چه رده ای قرار دارد؟ اطلاعات جزئی در حیطه مورد بررسی کامل و جامع است یا کمبودهایی دارد؟ آیا از تصاویر مناسبی برای توضیح محتوا استفاده شده است؟ برای نوشتن محتوا از چه منابعی استفاده شده است و چه اطلاعاتی را به طور کامل پوشش نداده است.
سوالات بسیاری در ذهن شما به وجود خواهد آمد تا محتوای موجود را از دیدگاه خود محک بزنید، سپس کمبودها را مشخص کنید. از خود بپرسید، آیا برای عبارت کلیدی مورد نظر اطلاعاتی وجود دارد که به فراموشی سپرده شده و در نتایج گوگل نشان داده نمی شود؟ اگر جواب شما مثبت است، سپس باید از خود بپرسید که آیا می توانم محتوایی را تولید کنم که 10 برابر بهتر از آنچه که قبلا نوشته شده باشد؟ این بدان معنی است که مطالبی به روزتر، با بررسی و تحقیق بیشتر، با توضیحات کامل تر، طولانی تر و با تصاویر یا ویدئوهای بیشتر را تولید و منتشر کنید. اگر جواب شما به این سوال مثبت است، پس می توانید آن عبارت کلیدی را هدف تولید محتوای 10 برابری خود قرار دهید، اما اگر جواب شما مثبت نیست، بهتر است یک عبارت کلیدی دیگر را هدف خود قرار دهید. بنابراین تولید محتوای متوسط را باید فراموش کنید، برای متمایز بودن باید محتوای 10 برابری ایجاد کنید که حاوی اطلاعاتی باشد که هیچ صفحه وب دیگری آن را ارائه نمی دهد.
با وجود آنکه حدود 86 درصد بازاریابان از بازاریابی محتوا به عنوان یک فعالیت منظم و روتین در استراتژی بازاریابی خود استفاده می کنند، اما به دلیل آنکه از دیدگاه آنها کیفیت مطالب در درجه اولویت پایینی قرار دارد، در واقع تعداد کمی از آنها به موفقیت دست می یابند. با توجهی خاص به معیارهایی که برای محتوای 10 برابری ارائه شد، اکنون می توان به این سوال پاسخ داد، چگونه می توانیم مطالبی را تهیه کنیم که 10 برابر بهتر از آنچه در وب موجود است باشد؟ فاکتورهای زیر را دنبال کنید:
وب سایت هایی که سریعتر بارگیری می شوند، تبلیغات آزاردهنده ندارند و کاربر را به اطلاعات واضحی هدایت می کنند در ایجاد تجربه کاربری موفق تر عمل می کنند. برای بهینه سازی تجربه کاربری می بایست زمان بارگیری سایت بین 2 تا 3 ثانیه باشد؛ از عناصر بصری روشن و واضح برای توضیح قسمت هایی که متن ندارد استفاده شود؛ اصول نوشتاری محتوا به درستی رعایت شود؛ از تصاویر و فیلم های استفاده شود که به راحتی بارگیری شوند و توضیح مناسبی داشته باشند؛ کادر جستجو در قسمت مناسب قرار بگیرد تا کاربر محتوای خود را در آن قسمت جستجو کند و از لینک های داخلی صحیحی استفاده شود. در نهایت می توانید در انتهای محتوا، کاربر را به محتوای مرتبط، ابتدای صفحه و پست های پیشین هدایت کنید.
کیفیت واقعی نوشتار و محتوای شما باید درجه یک باشد، چرا که محتوای کم کیفیت رتبه بندی پایینی خواهد داشت. غلط املایی نداشته باشید، با اشاره به منابع در زمان ارائه آمار و ارقام، محتوای خود را قابل اعتماد سازید، نیازهای اساسی کاربر را مرتفع کند، وقت زیادی برای تالیف مطالب غیر معمول و منتشر نشده صرف کنید، تبلیغات متعدد مانع از انتقال محتوای اصلی به کاربر نشود و لینک های ضعیف به سایت های بی کیفیت در محتوا موجود نباشد. محتوای با کیفیت نرخ تبدیل بالاتر و تعامل بیشتر با کاربر را در پی خواهد داشت. بنابراین کیفیت محتوا را فدای کمیت آن نکنید چرا که چیزی جز رتبه های پایین تر گوگل در انتظار شما نخواهد بود.
تولید محتوای با کیفیت و 10 برابری به طور خودکار بک لینک های کاربر را ایجاد می کند. زمانی که مخاطبان به شما به عنوان یک سایت آگاه اعتماد کنند، شکست رقبا خودبخود ایجاد می شود.
امروزه کاربران موبایل بسیار بیشتر از کاربران دسکتاپ ها هستند و این امر بیانگر بیشتر بودن کاربران موبایل برای محتوای شما می باشد. بنابراین تولید محتوای 10 برابر بهتر از رقبا، راه شناخته شدن برند شما برای کاربران موبایل می باشد. به گونه ای که علاوه بر ایجاد تعامل دو طرفه بتواند کاربر را به اشتراک محتوا در شبکه های اجتماعی ترغیب کند.
هیچ گاه برای جذب کاربر، محتوا را خلاصه نکنید. اگر کیفیت محتوا موجب ایجاد تجربه کاربری بالایی شود، مخاطب مطالب شما را با دقت بیشتری دنبال خواهد کرد. در واقع برای اینکه بتوانید اطلاعات مورد نیاز کاربر را در اختیار او قرار دهید خود را به کلی گویی و ایجاد محتوای خلاصه محدود نکنید.
برای اینکه بتوانید از دلایل جستجوی یک عبارت کلیدی مطلع شوید بهتر است خود را به جای کاربر بگذارید تا با بینش گسترده تری نسبت به اطلاعات مورد نیاز او به تولید محتوای 10 برابر بهتر از محتوای موجود رقبا بپردازید.
چگاهی با جستجوی فراوان در میان سایت هایی که عبارت کلیدی مد نظر شما را مورد بررسی قرار داده اند به این نتیجه می رسید که هیچ جای خالی برای تولید محتوا باقی نمانده است. اما کمی که بیشتر بیندیشید خواهید دید هنوز راهی هست که دیگران آن را نرفته اند. به عنوان مثال اگر چندین سایت به ارائه آمار و ارقامی از یک موضوع مشخص پرداخته اند، شما می توانید با یک جمع بندی و تحلیل آماری نتیجه گیری کنید که کدام سایت آمار دقیق تری ارائه داده و کدام یک قابل اعتماد تر است و این همان محتوای 10 برابر بهتر خواهد بود.
کسب مهارت های لازم در تولید محتوای 10 برابری تنها به واسطه آزمون و خطا و تکرار بیشمار برای حرفه ای شدن در این زمینه صورت می گیرد. پس از اینکه بارها و بارها به کشف موضوعات منحصر به فرد و تک پرداختید، متوجه خواهید شد که حس ششم شما در خصوص توسعه این موضوعات و تولید محتوای 10 برابری به میزان بالایی پیشرفت کرده است.
مقیاس کیفیت محتوا به منظور کمک به تصویر کشیدن آنچه از انواع تولید کیفیت محتوا و میزان بکارگیری تلاش در تولید آن استفاده میشود. در نمودار زیر محور عمودی کیفیت محتوای تولیدی و محور افقی میزان وقت صرف شده مورد انتظار برای آن در نظر گرفته شده است. بکارگیری کمترین میزان مهارت و صرف زمان و برونسپاری تولید محتوا به وبسایتی نظیر fiverr، کیفیت پایینی را به ارمغان میآورد تا جایی که مطلب از طریق الگوریتم تشخیص گوگل یا همان گوگل پاندا کم اهمیت تشخیص داده شده و محتوای وبسایت شما را از رده بندی صفحات خارج میکند.
محول کردن تولید محتوا به کارآموز نیز، هرچند ممکن است کیفیت بهتری نسبت به برونسپاری به فریلنسرهای بازاریابی به ارمغان بیاورد، اما باعث تولید حتی محتوای خوب و منحصربفرد نمیشود. در نتیجه 4 از 5 جستجو کننده، محتوا را نامطلوب شناخته و بر روی بازگشت از صفحه محتوا کلیک میکنند.
تولید محتوای خوب و منحصربفرد حداقلهای بهینهسازی امروزی سئو را تامین نمیکند و از طرف دیگر رسیدن به کف نیازمندیها برای بهینه سازی سئو نیز هدف نهایی تولید محتوا نیست. از سوی دیگر رسیدن به محتوای خوب و منحصربفرد توسط هر کسی با صرف زمان مطلوب امکانپذیر است. در واقع در سراسر اینترنت در هر موضوع میزان فراوانی محتوای خوب و منحصربفرد میتوان یافت که مزیت رقابتی برای محتوا ایجاد نمیکند.
اما تولید چنین محتوایی نیز آن اثربخشی و اهمیت را ندارد. اگر میخواهید در تمامی موضوعات حوزه تخصصی خود و در تمامی جستجوهای کلیدواژگان موضوع خود سرآمد بوده و چند قدم از دیگران جلوتر باشید، نیاز به تولید محتوایی ویژه و خاص درباره آن موضوعات دارید که به آن محتوایی ده برابری میگوییم. میزان بکارگیری مهارت و خلاقیت، صرف زمان در تولید محتوای ده برابری در مقیاسی که معرفی گردید قابل مقایسه با سایرین نیست.
زمان ایده آل بارگذاری سایت 2 الی 3 ثانیه است و اگر بیشتر شود بازدیدکننده سایت را ترک خواهد کرد.
فواصل بین تیتر و زیر تیتر و نوشته را رعایت کنید و کل فضا را با نوشتههای سایت اشغال نکنید تا محتوا براحتی دیده شود. از بولت لیست و لیست شماره دار استفاده کنید و پاراگرافها را حتی الامکان طولانی نکنید.
از ویدیوها و تصاویری استفاده کنید که براحتی در هر دستگاهی بارگذاری شود. تصاویر نباید نیز به توضیح داشته باشد و متن جایگزین عکسها (Image Alt Text) در منبع محتوا در زمان بهینهسازی قرار نوشته شده باشد. به همین ترتیب ویدیوها نیز یک رونوشت (transcript) داشته باشد.
یک نوار ابزار جستجو مناسب برای جستجوی آسان در سایت داشته باشید و در پستهای وبسایت لینک پست بعدی و همچنین مطالب مشابه در زیر آن میتواند به بهبود تجربه کاربری کمک کند.
وجود لینک خراب یا غیرقابل دسترسی به تجربه کاربری خدشه وارد میکند و باعث میشود وبسایت شما بی مراقبت و رسیدگی به نظر برسد.
فونت مناسب باعث میتواند باعث ترغیب خواننده به ادامه خواندن شود و از و در کنار استفاده مناسب از ابزارهای دیگر مطرح شده میتواند خستگی خواننده از مطالعه را حداقل کاهش دهد.
محتوای تولید شده نیز باید دارای ویژگیهایی باشد تا بتواند محتوای ده برابری نامیده شود. محتوا باید کیفیت بالایی داشته و قابل اطمینان و کاربردی و جذاب و چشمگیر باشد.
نیل پتل: کیفیت محتوا میتواند بین 35 تا 60 درصد بر روی نرخ پرش (Bounce Rate)، تفاوت ایجاد کند. نرخ پرش به درصد بازدیدهای تک صفحهای سایت گفته میشود که معیاری برای کیفیت محتوا است. گوگل از نرخ پرش به عنوان یکی از معیارهای رتبه بندی سایت شما استفاده میکند.
به عنوان مثال، متوسط نرخ پرش یک سرویس کسب و کار بین 30 تا 50 درصد است و بین 50 الی 60 درصد بالاتر از میانگین است اما مشکل خاصی ایجاد نمیکند. بالای هفتاد درصد نشان میدهد مشکل جدی وجود دارد.
چند نکته برای حفظ کیفیت محتوا در سطح مطلوب، که میتواند کمک کننده باشد:
1) بدون غلط املایی یا دستور زبانی باشد.
2) قابل اعتماد باشد.
3) محتوا باید مستدل و قابل اطمینان باشد، یعنی هر زمان به آمار یا واقعیت یا عددی اشاره میشود به منبع معتبر ارجاع داده شود. لینک دادن به منابع معتبر ضمن ارائه مشاوره میتواند محتوای شما را قابل اعتماد کند.
4) جذاب و کاربردی باشد.
5) محتوا باید برای مخاطبی که وارد صفحه محتوا شده دارای جذابیت برای خواندن و دنبال کردن باشد و باید نیازهای کاربر که وارد صفحه محتوا شده است تامین کند.
6) اصل باشد
7) محتوا باید اصل بوده و سرقت ادبی نباشد. مگر آنکه در جایی با ذکر منبع اشاره به نقل قول شود و یا به قسمتی از مقاله دیگر ارجاع داده شود.
8) حقایق رایج نباشد.
9) به منظور تولید محتوای ده برابری، باید محتوا حاوی اطلاعات تازه و دست اول و یا اطلاعاتی باشد که در جای دیگری به آن تاکنون اشاره نشده باشد. بدین منظور نویسنده یا باید از اطلاعات خاص یا محرمانه استفاده کرده باشد و یا تحقیقات و مطالعات نویسنده با دادههای تازه بکارگرفته شود.
10) تبلیغات زیاد نداشته باشد.
11) مقاله یا پست سایت تبلیغات زیاد و آزاردهنده نداشته باشد. بخصوص وقتی محتوای واقعی شما را پوشش میدهند.
12) لینک نامعتبر نداشته باشد.
13) محتوا نباید به صفحات محتوای کم کیفیت یا اسپم لینک داده باشد.
14) نیت مخاطب هدف را مد نظر قرار دهد.
15) با تعیین هدف و چشم انداز و متعاقب آن تعیین مخاطب هدف، باید قصد مخاطب هدف به منظور تهیه برنامه تولید محتوا نیز مشخص گردد.
1) اطلاعاتی: مخاطبان صرفا دنبال کسب اطلاعات برای پاسخ به سوالات خویش است.
2) تجاری: مخاطب قصد خرید دارد اما لزوما در اسرع وقت نمیخواهد اقدام کند.
3) معاملاتی: مخاطب در اسرع وقت قصد خرید دارد.
اما به منظور تشخیص قصد مخاطب هدف، باید بدانیم مخاطب هدف، در چه مرحلهای از چرخه حیات مشتری قرار دارد.
در این مرحله مخاطب از مشکلی که با آن مواجه است و یا پیشنهاد شما برای حل مشکل، هیچ اطلاعی ندارد. در این مرحله قصد مخاطب اطلاعاتی است و جستجوی مخاطب برای کسب اطلاعات کلی است.
در این مرحله مخاطب هدف درباره موضوع و راه حل احتمالی آن اطلاع دارد. در این مرحله قصد مخاطب اطلاعاتی است و به دنبال اطلاعات تکمیلی است و در این مرحله مخاطب از کلیدواژگان در جستجو استفاده میکند.
در این مرحله، در این مرحله مخاطب که تبدیل به مشتری بالقوه شده است درباره گزینههای متفاوت در دسترس اطلاع دارد، اما برای خرید فوری آمادگی ندارد و به دنبال دستیابی به راه حل مناسب در دسترس است. قصد مشتری بالقوه در این مرحله تجاری است.
در این مرحله مشتری بالقوه خدمت یا محصولی که نیازهای او را پاسخ دهد، انتخاب میکند. قصد مشتری در این مرحله، معاملاتی است.
در این مرحله مشتری محصول یا خدمت خود را دریافت کرده و قصد او اطلاعاتی و به منظور کسب اطلاعات بیشتر به منظور درک بهتر محصول است.
محتوا در بیان جزئیات و پرداختن به جنبههای مختلف موضوع مورد نظر و محدوده پرداختن با آنها با محتوای تولید شده مشابه درباره موضوع متفاوت باشد.
محتوا باید بتواند واکنش احساسی نظیر اشتیاق، تحسین، ترس، تعجب ، بهت و غافلگیری در مخاطب ایجاد کند.
محتوا پاسخگو به سوالات و حلال مشکلات باشد و بتواند پاسخی جامع، دقیق یا همراه با اطلاعات یا منابع استثنایی فراهم آورد.
محتوا در اشکالی ارائه شود تا برای مخاطب، منحصربفرد و لذت بخش و حتی الامکان، غیرمنتظره باشد.
آنا گاتر: بازاریابی محتوایی کوششی برای فراهم کردن محتوای رایگان برای کاربران به منظور کشاندن آنها به وبسایت است و برخلاف بلاگ نویسی، صاحب هدف و استراتژی مشخص است.
برای آنکه محتوایی که ساعتها برای آن وقت گذاشتید، دیده شود. باید موج اول انتشار به راه بیفتند. زمانی که محتوای با کیفیت و جذاب شما به دست مردم میرسد، آنها بوسیله به اشتراک گذاشتن محتوا، به فراگیری آن کمک میکنند. برخی استراتژیهای محتوایی برای کمک به انتشار موج عبارتند از:
1) اشتراک گذاری بهترین مطالب در شبکههای اجتماعی و حتی ارتقا دادن پستهای مربوطه به کمک گزینههای تبلیغاتی شبکههای اجتماعی. از سفارش تبلیغات در شبکههای اجتماعی برای کسب موج انتشار، دریغ نکنید.
2) قرار دادن ابزارهای به اشتراک گذاری آسان محتوا در شبکههای اجتماعی، که باعث تسهیل در استفاه و به اشتراک گذاری محتوا شود.
3) استفاده از کمک بازاریابی نفوذگرا ، برای گسترش کلمات محتوای شما و رسیدن به مخاطب
4) بک لینک گرفتن محتوا از امضای ایمیل که این خود میتواند موج جدیدی برای کوششهای بازاریابی محتوایی ایجاد کند.
پس از آشنایی با معیارهای محتوای ده برابری، میخواهیم با چگونگی تولید آن آشنا شویم. شاید بتوان بطور کلی مراحل رسیدن به این نوع محتوا را بصورت زیر تشریح نمود:
در ابتدا باید فهمید چرا موضوع محتوای مورد نظر، برای مخاطبان جذاب است. باید بتوانیم خود را بجای مخاطب قرار داده و بدانیم اون دقیقا میخواهد به چه سوالی دست یابد و در نهایت به روشن شدن موضوع برای او، کمک کنیم.
به عنوان مثال اگر قرار باشد برای مخاطب درباره رتبه بندی و امتیاز فیلمهای روز محتوایی تولید کنیم، باید ابتدا متوجه شویم، هسته اصلی تشکیل دهنده سوالات مخاطب چیست. فرضا شاید پرسش اصلی او درباره چرایی تعدد فیلمهای امتیاز بالای موجود است. بنابراین با تشخیص هسته اصلی سوالات، ریشه سوالات و دغدغههای بوجود آمده برای او که در این مثال سردرگمی است را تشخیص و در ادامه برای رسیدن به پاسخ یاری رسانیم که در این مثال یعنی کمک کنیم کدام فیلم را برای تماشا انتخاب کند. اما چگونه میتوانیم در این شرایط به مخاطب کمک کنیم؟ پاسخ به دغدغه اصلی او میتواند جنبههای مختلفی داشته باشد. ترجیح دادن فیلمی بر دیگری میتواند براساس معیارهای متفاوتی باشد، مثلا شاید برای مخاطب محبوبیت فیلم و بازخورد کاربران در شبکههای اجتماعی اهمیت داشته باشد و یا برای دیگری امتیاز سایتهای ارزیابی و یا جوایزی که فیلم نامزده یا برنده شده است یا نقد منتقدان اهمیت بیشتری داشته باشد و یا شاید مجموعهای از معیارهای بالا مد نظر باشد.
بنابراین پس از شناسایی سوالات و دغدغههای اصلی مخاطبان، برای پاسخگویی به آنها با وجود جنبههای مختلفی که آن موضوع میتواند داشته باشد. به قدم دوم میرویم. در این مرحله باید بصورتی به سوالات مخاطب پاسخ داده شود که علاوه بر رضایت بخش بودن آن برای مخاطب، منحصربفرد نیز باشد. برای این منظور باید دید، پرداختن به هر کدام از جنبههای موضوع برای مخاطب، جالب و کم نظیر یا حتی بی نظیر است یا خیر و دیگران پیشتر و بهتر به این موضوع پرداختهاند.
مثلا درباره مثال فیلم، جمعبندی امتیازات مختلف برای فیلم، مقایسه جوایز و محبوبیت و نظر منتقد و مخاطب یا مقایسه آماری فیلمها میتواند امری بدیع نباشد و محتوای بسیاری درباره این موضوع بصورت تخصصی و تفضیلی ارائه شده باشد. اما شاید در میان سرگردانی مخاطب، پرداختن به این جنبه از موضوع که به کدام مرجع امتیازدهی فیلم میتوان اعتماد کرد، جالب باشد. بنابراین در مرحله به تعیین محدوده و جزئیات منحصربفرد برای محتوا دست میباییم.
در قدم سوم به دنبال کشف روشی برای دستیابی به رسیدن محدوده محتوای مشخص شده در مرحله پیشین خواهیم بود.
در مثال فیلم، شاید بتوانیم با روشی آماری به مقایسه ارزیابی مراجع امتیازدهی فیلم بپردازیم. بصورت تفضیلی تر نمونه برداری کرده و براساس آن به تحلیل نتایج آماری بپردازیم. در تحلیل این نتایج میتوانیم به سرنخهای کلیدی برسیم. اینکه کدام مرجع نسبت به سایرین و بطور میانگین، امتیازات بیشتر یا کمتری به فیلمها میدهد. هرکدام از مراجع سینمایی، آیا ترجیحاتی براساس ژانر فیلم دارند و در صورت پاسخ مثبت درباره چه ژانری ارجحیت قائل هستند. با دنبال کردن الگو امتیازدهی آیا نظرات آنها به تماشاچیان یا منتقدان نزدیکتر است و در نهایت به کدامیک از مراجع میتوان اعتماد کرد، از جمله خروجی تحلیل نتایج آماری است.
پس از رسیدن به نتایج باید تحلیل نتایج بصورت قدرتمند و جذاب به مخاطب ارائه شود. مصور سازی خروجیهای نهایی از اهمیت بالایی برخوردار است. اینکه با چه ابزار و معیارهایی را چه صورت مقایسه کنیم.
در مثال فیلم، این همان کاری بود که سایت fivethirtyeight.com انجام داد. با مقایسه مراجع امتیازدهی فیلم و سینما، نتیجه اینطور حاصل شد که مرجع fandango امتیازات بیشتری به فیلمها میدهد. بنابراین شاید قابلیت اعتماد کمتری داشته باشد و مرجع Metacritic عملکرد بسیار خوبی دارد.
تکرار چند باره مراحل چهارگانه، تنها راهی است که مطمئن شوید توانایی تولید محتوای ده برابری پیدا کردهاید. با تکرار ضمن کسب تجربه در شرایط مختلف میتوانید علاوه بر تسلط بر ریزه کاری های پیاده سازی، در انتخاب موضوع و جنبه مناسب موضوع برای تولید محتوای مطلوب ده برابری پیشرفت کنید و در واقع نسبت به انتخاب موضوع مناسب حس ششم پیدا میکنید.
حتما درباره روشهای کارآمد و بروز بهینه سازی سئو و ایندکس شدن بهینه در گوگل با توجه به بهینه سازی مستمر الگوریتم رتبه بندی موتورهای جستجو، تحقیق کنید. 89.71 درصد ترافیک عبارت جستجو به صفحه اول اختصاص دارد و این در حالی است که 42.5 درصد به لینک اول صفحه اول و لینک دوم تا لینک چهارم به ترتیب 11.94، 8.47، 6.05 درصد و مابقی لینکهای صفحه اول کمتر از 5 درصد از ترافیک جستجو را در اختیار دارند.
برای رسیدن به این شرایط، استفاده از محتوای تعاملی یا محتوای تصویری جذاب میتواند، در فراهم کردن تاثیر گذارد.
پیش از این درباره نرخ پرش صحبت کردیم. نرخ پرش و مدت زمان باقی ماندن کاربر در سایت تو فاکتور مهم هستند که باید به آن توجه کنید. محتوای تولید شده نه تنها باید مخاطبان را با تولید محتوای خوب درگیر کنید بلکه باید محتوا را بصورتی نشان دهید که متصل به سایر بخشهای سایت به نظر برسد.
تولید محتوای کم کیفیت و طولانی بصورت روزانه پاسخگوی نیازهای تولید محتوا در دنیای امروز نیست. ممکن است همواره دغدغه تولید محتوا در اندازه خاص و کیفیت خاص و ادامه روند تولید آن را داشته باشید. این نگرانی بیشتر به این موضوع مربوط است که از تولید محتوای ده برابری با ویژگیهایی که در این مطلب به آن اشاره شد، اطمینان ندارید. بنابراین سعی نکنید بجای انتخاب و تولید محتوای با کیفیت، خط تولید محتوای بی کیفیت راه اندازی کنید. چنانچه موفق به تولید محتوای با کیفیت و البته ده برابری شوید مخاطب خاص خود را پیدا خواهید کرد و مطالب و محتوای شما مورد بازنشر و بازخورد بیشتر و با کیفتتری قرار میگیرد.
جمع بندی
با توجه به رقابت روزافزون در تولید محتوا، ایجاد محتوایی که با کیفیت و منحصربفرد نسبت به بهترین جستجوهای موجود در گوگل باشد، سخت شده است. اما همچنان بازاریابی محتوایی به عنوان یکی از پر بازده ترین روشهای تولید سرنخ و تولید محتوای ده برابری در درجه اهمیت بیشتر، جایگاه محفوظی دارند. در این شرایط رقابتی، باید توجه داشت حرکت بر روی مرز دانش برای تولید محتوای بروز و منحصربفرد، استفاده بهینه از ابزارهای مورد اشاره در این مطلب و مشابه آن و ارائه خلاق محتوا، میتواند برای تولیدکنندگان محتوا مزیت رقابتی ایجاد نماید.
سلام؛ من مرضیه هاشمی هستم نویسنده شهر محتوا؛ اگر می خوای بیشتر از من بدونی باید خدمتت بگم که ... من سال 84 دانشجوی مدیریت بازرگانی شدم، همیشه بچه درسخون بودم ولی الان که فکرشو میکنم با خودم...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو