کلمات کلیدی سایت های رقیب را پیدا کنید

تحلیل و مقایسه کلمات کلیدی رقبا برای تدوین استراتژی سئو

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
کلمات کلیدی سایت های رقیب را پیدا کنید
مصطفی عرب|آخرین آپدیت: دوشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 22 دقیقه

شاید بتوانیم بگوئیم صفحه اول گوگل بزرگترین میدان رقابت بین کسب و کارهای جهان است. همه سایت ها تلاش می کنند تا رتبه خود را در نتایج جستجوی گوگل افزایش بدهند و بازدید بیشتری از جستجوهای کاربران در موتورهای جستجو به سایت های خود جذب کنند.

اما موفقیت در این رقابت طاقت فرسا، بدون داشتن اطلاعات دقیق از وضعیت رقبای قدرتمند، چگونه امکان پذیر خواهد بود؟! برای این که بتوانیم از رقبای خود سبقت بگیریم، لازم است با دقت سایت های آن ها را آنالیز کنیم و اطلاعات کامل و دقیقی درباره نحوه جذب بازدیدکنندگان به آن سایت ها به دست آوریم تا بتوانیم برای پیروزی دراین رقابت، برنامه ریزی کنیم.

هسته اصلی این فرآیند تحقیق کلمات کلیدی یا Keyword Research است. متأسفانه اکثر افراد از چگونگی تحقیق و پیدا کردن بهترین کلمات کلیدی خبر ندارند. در واقع آن‌ها چند کلمه را برای هدف گذاری انتخاب می‌کنند که معمولا بر اساس بررسی کوتاهی از وب‌سایت چند رقیب بدست آمده. اما واقعیت این است که این کار جواب نمی‌دهد.

اگر کمی بیشتر وارد این موضوع شویم، می‌بینیم که اکثر افراد اقدامات زیر را انجام نمی‌دهند:

  • آن‌ها میزان رقابتی بودن کلمات کلیدی را بررسی نمی‌کنند.
  • آن‌ها نوع نرخ بازگشت سرمایه  ROI که می‌توانند از طریق کلمات کلیدی بدست بیاورند را مشخص نمی‌کنند.
  • آن‌ها به طور دقیق منابع مورد نیاز برای رقابت و برنده شدن را مورد بررسی قرار نمی‌دهند.

با همه این‌ها، اگر می‌خواهید بازدید ارگانیک سایت خود را بهتر کنید، در اینجا فرایندی را آموزش خواهیم داد تا با کمک آن بتوانید کلیدواژه هایی با نرخ بازگشت سرمایه بالا را تحلیل و هدف گذاری کنید. با ما همراه باشید.

تحلیل رقابت کلمات کلیدی (Keyword Competition Analysis) چیست؟

تحلیل رقابت کلمات کلیدی تحلیل رقابت کلمات کلیدی به معنای استخراج داده های مربوط به کلمات کلیدی سایت های رقبا و آنالیز میزان جستجو، میزان سختی رقابت و میزان ارزشمندی آن کلیدواژه ها برای کسب و کار مورد نظر است. این تحلیل به ما کمک می کند که اطلاعات جامع تری درباره وضعیت سئو رقبا داشته باشیم و بتوانیم با قدرت بیشتری با آن ها رقابت کنیم.

تحلیل رقابت کلمات کلیدی

تحلیل رقابت کلمات کلیدی چگونه انجام می شود؟

ابزارهای رایگان و غیر رایگان زیادی وجود دارد که می توانید آدرس سایت رقیب خود را در آن ها وارد کرده و اطلاعات زیادی درباره کلیدواژه های سایت های آنان به دست آورید. ابزارهای رایگان کیورد ریسرچ، اطلاعات خیلی محدودی در اختیار شما قرار می دهند و دسترسی به ابزارهای غیر رایگان هم به دلیل بالا رفتن نرخ ارز (قیمت دلار) و تحریم های مالی، کمی دشوار است. برای حل این مسئله، شهر محتوا با ارائه خدمات تحقیق کلمات کلیدی در کنار شماست و می تواند گزارش بسیار جامعی از کلیدواژه های سایت های رقیب و کلمات کلیدی مرتبط به کسب و کار شما، ارائه دهد.

چرا باید تحلیل رقابتی انجام دهید؟

تحلیل رقبا در سئو فرصت‌هایی را برای شما بوجود می‌آورد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

  • رشد و افزایش ترافیک وب‌سایت، تنها با استفاده از منابع موجود.
  • پیدا کردن کلماتی که به میزان زیادی جستجو می‌شوند اما توسط دیگران هدف گذاری نشده‌اند.
  • پیدا کردن کلماتی که برای رقبا بیشترین مقدار نرخ بازگشت سرمایه را به همراه دارد.

یافتن کلمات کلیدی رقابتی و برنده شدن در رقابت

هدف شما این است که کمتر خرج کنید و در عین حال رتبه بالاتری بدست بیاورید و نرخ بازگشت سرمایه‌تان بیشتر باشد. برای این کار باید جایگاهتان را در مقایسه با رقیبانتان پیدا کنید.

کلمات کلیدی می‌توانند به افزایش جهشی ترافیک وب‌سایت شما منجر شوند. برای این کار باید این عوامل را مورد بررسی قرار دهید:

  • چه منابعی در اختیار دارید؟
  • برای بهبود رتبه خود چه کارهایی انجام داده‌اید؟
  • برای گرفتن رتبه بهتر، بدون نیاز به خرج کردن بیشتر از رقبا، چه کارهایی می‌توانید انجام دهید؟

یافتن کلمات کلیدی رقابتی

برای درک بهتر بیاید چند مورد را بررسی کنیم.

برخی از رقبای شما، آگاهی کمی از سئو دارند

بیایید فرض کنیم، در حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید، افراد کمی هستند که به سئو اهمیت می‌دهند. حتی اگر هم اهمیت دهند، هدف گذاری آن‌ها در کلمات کلیدی از لحاظ نرخ بازگشت سرمایه مشابه شما نیست. در این صورت، در جایگاهی عالی از نظر رقابت قرار دارید. می‌توانید به سراغ کلماتی بروید که میزان رقابت در آن پایین است و علیرغم منابع محدودی که در اختیار دارید، از سایر رقیبانتان در حوزه فعالیت خود رتبه بهتری کسب کنید. چطور چنین چیزی اتفاق می‌افتد؟ جالب است بدانید که 45 درصد کسب و کارها نمی‌دانند سئو چیست و تعریف مشخصی از آن ندارند. به خاطر داشته باشید که تنها مقدار کمی از کیووردهایی با رقابت پایین در هر صنعت وجود دارد؛ یعنی مقدارشان محدود است و کلمات جدید با از بین رفتن کلمات قبلی می‌آیند.

برخی از رقبای شما، از تبلیغات گوگل استفاده می کنند

در این صورت، شاید به نظر برسد که هیچ راهی برای رقابت با این شرکت‌ها وجود ندارد. اما در واقعیت اینطور نیست. رقابت PPC (تبلیغات پرداخت به ازای کلیک در موتورهای جستجو) تنها یکی از بخش‌های مربوط به رقابت در جستجو است و اگر برندهای بزرگ بر روی یک کلمه مشخص تمرکز کنند، همچنان کلمات زیاد دیگری باقی می‌ماند. پس جای نگرانی نیست.

در حالت کلی، در نظر داشته باشید که رقابت با برندهای بزرگ اصلا ترسناک نیست. چرا که با تحلیل درست می‌توانید از فضای خالی استراتژی آن‌ها بیشترین بهره را ببرید.

شما باید بازدید رایگان و ارگانیک از گوگل دریافت کنید

در این صورت، اقدامات شما شامل یافتن کلیدواژه‌های مورد نظر رقبا، فعالیت‌های آن‌ها برای به دست آوردن رتبه و سپس فعالیت‌های شما برای جلو زدن از آن‌ها است. این اقدامات و بدست آوردن اطلاعات لازم، با انجام یک تحلیل جامع و کامل از سئو امکان پذیر است.

دریافت بازدید رایگان و ارگانیک از گوگل

چگونه انواع کلیدواژه‌های مختلف را پیدا کنیم و میزان رقابتی بودن آن را بررسی کنیم؟

مشتریان امروزی قبل از اینکه بخواهند به محصول یا آنچه که ارائه می‌دهید توجه کنند، با شما آنگونه که به نظر می‌رسید ارتباط برقرار می‌کنند. هدف آن‌ها از جستجو نیز متفاوت است؛ چون هر کدام از مشتریان در مرحله متفاوتی از چرخه خرید قرار دارند. اگر کلمات کلیدی هدف گذاری شده با هدف آن‌ها مطابقت نداشته باشد، در این صورت شما شکست می‌خورید.

به همین ترتیب، اگر بدانید که مشتری در هر مرحله از خریدش چه واژه‌هایی را جستجو می‌کند، به موفقیت ویژه‌ای می‌رسید. انجام این کار باعث قوت بخشیدن به تک تک بخش‌های قیف فروش می‌شود که منجر به عوامل زیر می‌شود:

  • پیام شما موثرتر و رساتر خواهد بود.
  • محتوای شما مطابقت بیشتری با هدف مخاطب (که همان مشتری بالقوه است) از جستجو خواهد داشت و به همین دلیل نرخ کلیک افزایش پیدا خواهد کرد.
  • نرخ تبدیل افزایش می‌یابد که در نتیجه نرخ بازگشت سرمایه و مزیت رقابتی شما بهتر خواهد شد.

همچنین برای مشخص کردن کلیدواژه‌های مرتبط با چرخه خرید مشتری به موارد زیر احتیاج دارید:

  • فرآیند خرید مشتری (سفر خریدار).
  • کلماتی که با هر مرحله از نقشه سفر خریدار مطابقت داشته باشد.
  • میزان رقابتی بودن این کلمات در هر مرحله.

دلایل ضرورت طراحی پرسونای مشتری قبل از تحقیق کلمات کلیدی

سفر خریدار، مشخص کننده تجربه‌ای است که می‌خواهید برای مشتریانتان فراهم کنید. در هر مرحله از این فرآیند، مشتری تمایلات متفاوتی دارد؛ بنابراین کلمات کلیدی که جستجو می‌کند متفاوت است. هدف ما در اینجا این است که برای هر مرحله، لیستی از کلیدواژه‌های مرتبط را پیدا کنیم.

 اگر تمایلات و ناخوشایندی‌های مشتری را نشناسید، نمی‌توانید چگونگی چرخش مشتری در چرخه خرید را متوجه شوید. برای انجام این کار، باید پرسونای مشتری تهیه کنید که در واقع مدلی از مشتری ایده آل شما است.

ضرورت طراحی پرسونای مشتری

دلایل متعددی برای ایجاد پرسونای مشتری وجود دارد که در زیر به آن‌ها اشاره شده است:

1) برای پیدا کردن راهکارهای درست

اگر از مشکلات مشتری آگاه نباشید، نمی‌توانید به خوبی راهکارهایی را ارائه دهید که بتواند مشکل مشتری را حل کند. بهترین راه برای یافتن راهکارهای درست، این است که به اندازه کافی بر روی مشتری وقت بگذارید و در این باره تحقیق کنید.

2) برای اینکه پیامتان موثر باشد

پرسوناهایی که به خوبی تهیه شده باشند، به خوبی وضعیت مشتریان را مشخص می‌کنند که شامل احساسات آن‌ها و چیزهایی است که راجع به آن‌ها فکر می‌کنند در این صورت، می‌توانید بواسطه شناخت احساسات مشتری، اقداماتی را که می‌خواهید آن‌ها انجام دهند، راحت‌تر پیاده سازی کنید.

3) برای اینکه درک کاملی از سفر خریدار داشته باشید

درک فرآیند سفر خریدار، نه تنها برای تحقیق کلمات کلیدی، بلکه برای هر بخش دیگری از کسب و کار شما دارای اهمیت است.

پس از اینکه مشتری ایده آل خود را ترسیم کردید، حالا وقت آن است که به چیزهایی فکر کنید که آن‌ها هنگام خرید محصول یا در هر مرحله دیگری از چرخه خرید، در موتورهای جستجو دنبالشان می‌گردند.

اول از همه، شما نیاز به جدول‌های اکسل دارید تا کلمات مورد نظر را به همراه مرحله‌‌ای که مشتری در آن قرار دارد و به کلمه کلیدی مورد نظر مرتبط است و سایر موارد ضروری در آن وارد کنید. حالا بیایید وارد مراحل اصلی شویم این چرخه شویم.

رابطه سفر خریدار با تحقیق کلمات کلیدی

مرحله آگاهی از برند (Brand Awareness)

مرحله آگاهی مشتری دارای چند بخش است که از ناآگاهی نسبت به مشکل شروع می‌شود، سپس به آگاهی از مشکل و در نهایت به راه حل‌های بالقوه ختم می‌شود. در تمام بخش‌های مرحله آگاهی، هدف شما استفاده از کلیدواژه‌هایی است که حاوی اطلاعات هستند. در نظر داشته باشید که در اینجا هیچ هدف تجاری مطرح نیست. از آنجایی که این کلمات کلیدی سودآور نیستند، توسط اکثر افراد نادیده گرفته می‌شوند. در حالی که در این مرحله، این فرصت را دارید تا نسبت به جمع آوری مخاطب اقدام کنید، مشکلاتش را بشناسید و آن‌ها را به سمت راه حلی که ارائه دادید، بکشانید.

توجه داشته باشید که هر چه هدف شما به آگاهی نزدیک‌تر می‌شود، رقابت پذیری کلیدواژه‌ها نیز بیشتر می‌شود. حالا این سوال مطرح است که چطور این کلمات را پیدا کنیم؟

اول از همه، درباره اینکه مردم قرار است پیش از آنکه از مشکل خودشان یا راه حل شما آگاه شوند، چه واژه‌هایی را جستجو می‌کنند، از تکنیک طوفان فکری استفاده کنید و لیستی از کلمات تهیه کنید. از خودتان بپرسید آن‌ها از چه کلمات و عباراتی برای یافتن محتوای مورد نظرشان استفاده می‌کنند؟

 آگاهی از برند

در زیر، انواعی از کلمات و عناوینی را مشاهده می‌کنید که در حالت کلی زیاد جستجو می‌شوند. شما هم کلماتی را مطرح کنید که به محتواهای زیر نزدیک باشد:

1) محتوای راهنما: محتوایی بلند که راهنمای جامعی درباره یک موضوع خاص ارائه می‌دهد.

2) محتوای تخصصی: این محتواها در یک زمینه خاص و به طور تخصصی به نگارش درآمده‌اند و کاربران به آن به چشم منبع معتبر نگاه می‌کنند و نظرات شخصی و تخصص‌های یک فرد در آن اهمیت دارد.

3) مصاحبه‌های تخصصی: مصاحبه با یکی از افراد متخصص در صنعت یا حوزه مورد نظر.

4) محتوای آموزشی و سرگرم کننده: محتوایی که با هدف اموزش به مخاطب طراحی شده اما سرگرم کننده نیز هست.

در قدم بعدی، ببینید محصول شما چه مشکلاتی را برطرف می‌کند؛ مشخص کنید چه کلماتی برای پیدا کردن یک راه حل، بیشتر توسط کاربران جستجو می‌شود؟ کلماتی هستند که مشتریان هنگام جستجو از آن‌ها استفاده می‌کنند. در زیر نمونه‌هایی از این کلمات آورده شده است:

افزایش، ساخت، چطور، چگونه، بهترین راه، سریع‌ترین راه، چرا، آموزش، ابزار و...

مرحله توجه به برند (Consideration)

در این مرحله شما نسبت به مشکلات مشتری آگاه هستید و  راه حل‌های این مشکلات را می‌دانید. در اینجا است که مشتریان به محصول شما توجه می‌کنند و آن را مورد مقایسه قرار می‌دهند. همچنین در این مرحله است که مخاطب به سراغ کلمات کلیدی هدایت کننده می‌روند و در عین حال، در موتورهای جستجو به دنبال بررسی و مقایسه محصول می‌گردند. توجه داشته باشید که هر چه مشتری در چرخه به جلو حرکت می‌کند و به خرید نزدیک‌تر می‌شود، کیووردها رقابتی‌تر می‌شوند.

اگر در این مرحله بتوانید از سایت‌های بررسی و پرسش و پاسخ جلو بزنید، یک مزیت رقابتی بدست می‌آورید. حالا از کجا این کلیدواژه‌ها را پیدا کنیم؟ از عبارات زیر برای یافتن بهترین کلمات کمک بگیرید:

تجربه کار با [نام برند] – ویژگی‌های [نام محصول] – مزایای [نام محصول] – مقایسه [نام محصول/برند]  با [نام محصول رقیب/ برند رقیب] – بررسی [نام محصول/برند] – بهترین [دسته بندی محصول] یا [یک محصول خاص]

اگر هم یک برندِ با سابقه هستید، می‌توانید در اینترنت، کلمات کلیدی خوبی پیدا کنید و بفهمید که کاربران چه چیزهایی درباره برند یا محصولات شما جستجو می‌کنند.

مرحله تصمیم خرید (Decision)

در اینجا مشتری نسبت به خرید محصول اقدام می‌کند و برای جستجو، هم از کلمات تجاری و هم از کلمات معاملاتی استفاده می‌کنند. بنابراین فرصت خرید از شما توسط مشتری در این مرحله قرار دارد. اما چطور این کلمات را پیدا کنیم؟

به سراغ کلماتی بروید که به خرید محصول مرتبط است. در زیر نمونه‌هایی آورده شده است:

خرید، تخفیف، ارزان، قیمت، ارسال و... .

مرحله تصمیم خرید

بازگشت و وفاداری مشتری (Loyalty)

در این مرحله شما حداقل یک فروش داشته‌اید. این مرحله یکی از مهم‌ترین بخش‌های سفر خریدار است که اغلب نادیده گرفته می‌شود. می‌پرسید چرا؟ چون در این مرحله می‌توان فروش را افزایش داد، نرخ بازگشت مشتری را به حداقل رساند و مشتریان را به حامیان وفادار برند تبدیل کرد. کلماتی که کاربران در این مرحله استفاده می‌کنند نیز هدایت کننده است. یعنی آن‌ها جستجو را برای اهداف زیر انجام می‌دهند:

  • می‌خواهند از محصول شما استفاده کنند.
  • مشکلاتی که ممکن است با آن مواجه شوند را شناسایی کنند.
  • از محصول شما بیشترین بهره را ببرند و با تمام کارایی‌های آن آشنا شوند.

از کجا این کلمات را پیدا کنیم؟ به سراغ پرسش‌های پرتکرار درباره برند یا محصول خود بروید و سپس از تکنیک طوفان فکری استفاده کنید تا کلمات جدیدی پیدا کنید. در زیر منابعی را برای یافتن این سوالات مشاهده می‌کنید:

  1. تیکت‌هایی که مشتریان برای پشتیبانی ارسال کرده‌اند.
  2. شبکه‌های اجتماعی
  3. بخش نظرات صفحات محصول و یا برند
  4. جستجوهایی که در رابطه با برند انجام گرفته است.

یافتن کلیدواژه‌هایی با نرخ بازگشت سرمایه بالا

تا اینجای کار داده‌های زیادی را در رابطه با کلمات کلیدی و عبارات جستجو جمع آوری کردیم که هدفمند بوده‌اند و شما می‌توانید از آن‌ها برای مقاصد سئو استفاده کنید. اما با این حال، هنوز رقبای انتخابی را بررسی نکرده‌ایم.

گام اول: کلمات کلیدی رقبا را جمع آوری کنید

با کمک ابزارهای مختلفی مثل SEM Rush، Ahref، Google Ads و...  می‌توانید کلیدواژه‌های رقبا را پیدا کنید و آن‌ها را به داده‌های خود اضافه کنید. می‌توانید آدرس سایت رقیب مورد نظر را  در این ابزارها جستجو کرده و  کلمات کلیدی ارگانیک، پولی و دارای پتانسیل را مشاهده نمایید. سپس باید این اطلاعات را در جدول وارد کنید. احتمال دارد برخی از این کلمات با آنچه شما قبلا پیدا کرده‌اید همپوشانی داشته باشد که از این بابت مشکلی نیست.

جمع آوری کلمات کلیدی رقبا

گام دوم: کلیدواژه‌های سخت و کم ارزش را حذف کنید

پس از اینکه لیست کلمات کلیدی را تهیه کردید، نوبت به ارزیابی رقابت با کمک آن‌ها می‌رسد. باید نتایجی را شناسایی کنید که رقابت کمی در آن وجود دارد. تا زمانی که تجربه کافی بدست نیاورده باشید، قادر به یافتن کلیدواژه‌هایی با رقابت پایین، بدون ارزیابی کامل آن‌ها، نخواهید بود.

اولین کاری که باید انجام دهید، این است که کلماتی که به مقدار زیاد رقابتی هستند را حذف کنید. لازم نیست آن‌ها را برای همیشه از لیست داده‌های خود پاک کنید؛ چرا که ممکن است در آینده به درد بخورد. بلکه تنها آن‌ها را از لیست فعلی کنار بگذارید و یک جدول جدید بسازید.

با اطلاعات و آمار و ارقامی که بواسطه ابزارهای مربوط به کلیدواژه‌های مختلف بدست آورده‌اید، می‌توانید کلیدواژه‌های رقابتی را شناسایی کنید و کنار بگذارید.

گام سوم: لیست کلمات باقی مانده را بررسی کنید 

پس از اتمام فرآیند بالا، حالا لیست کوتاه‌تری از کلمات در دستان شماست. ترجیحا در لیست جدید، بین 10 تا 20 درصد لیست اولیه باقی مانده باشد. این لیست را به طور مختصر بررسی کنید و کلماتی را که اهمیت ندارند کنار بگذارید. حالا لیست نهایی در دست شماست و قسمت سخت کار شروع می‌شود!

به گوگل بروید و برای هر کلمه کلیدی، سه نتیجه اول را انتخاب کنید. اگر از کم بودن میزان رقابت پذیری واژه‌ها اطمینان ندارید (چون کلماتی که انتخاب کردید باید رقابت پذیری پایینی داشته باشد)، 5 سایت بعدی را هم انتخاب کنید.

پس از باز کردن هر کدام از سایت‌ها، موارد زیر را ارزیابی کنید.

  • تعداد و کیفیت بک‌لینک‌های داده شده به این صفحه
  • تعداد و کیفیت بک‌لینک‌های داده شده به دامنه
  • ببینید به عنوان یک کاربر که جستجو کرده، از نتیجه جستجو راضی هستید؟
  • ببینید که آیا این صفحه یک سایت اختصاصی است یا یک انجمن آنلاین یا سایت پرسش و پاسخ؟
  • ببینید این سایت دارای دامنه مجزا است یا بر روی وب‌سایت‌های رایگان وبلاگ نویسی پیاده سازی شده؟
  • میزان سرعت بالا آمدن سایت را بسنجید
  • نمایش سایت در موبایل (mobile friendly بودن) را بسنجید

نمایش سایت در موبایل

می‌توانید سایر فاکتورهای رتبه بندی گوگل که مد نظرتان است را هم برای تحلیل به لیست بالا اضافه کنید.

گام چهارم: کلیدواژه‌های با ارزش را انتخاب کنید

پس از تحلیل و بررسی هر کدام از کلیدواژه‌ها، باید ببینید که آیا هر کدامشان دارای ارزش کافی هستند یا خیر. متاسفانه هیچ ابزار خاصی برای انجام این کار وجود ندارد و باید خودتان آن را انجام دهید. برای این کار باید فاکتورهای زیادی را در نظر بگیرید که در زیر برخی از آن‌ها آورده شده است:

  • قدرت دامنه شما چقدر است؟ یعنی چه تعداد بک‌لینک دارد و اعتبار آن چقدر است؟
  • گرفتن بک‌لینک برای شما چقدر آسان است؟ آیا تجربه‌ای در سئو دارید؟ آیا با افرادی در ارتباط هستید تا از آن‌ها بک‌لینک بخواهید؟
  • توانایی تولید چه سطحی از محتوا را دارید؟ آیا دارای مهارت تولید بهترین محتوا هستید یا بودجه برون سپاری آن را دارید؟

اعتبار و مرتبط بودن محتوایی که برای یک کلیدواژه خاص تولید می‌کنید باید بیشتر از سایر سایت‌هایی باشد که قبلا بررسی‌شان کرده‌اید. هر چه دامنه شما قوی‌تر باشد و هر چه بک‌لینک‌های با کیفیت‌تری دریافت کنید، گرفتن رتبه بهتر آسان‌تر می‌شود. همچنین هر چه بودجه شما برای محتوا بیشتر باشد، تولید چیزی که شرکت دیگری نتواند آن را تولید کند، آسان‌تر خواهد بود. علاوه بر رتبه کوتاه مدت در گوگل، امکان قرار گرفتن در همان جایگاه نیز آسان‌تر است.

گام پنجم: کلیدواژه‌های تبلیغاتی را تحلیل کنید

وقتی کلمات کلیدی پولی و تبلیغاتی رقبا را جمع آوری کردید، می‌توانید با ابزارهایی مانند SpyFu، از تبلیغات کلیکی و هزینه‌های ماهانه تبلیغات آن‌ها با خبر شوید. در این صورت می‌توانید بفهمید که به چه منابعی برای رقابت نیازمندید.

برای این کار سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  • آیا از لحاظ مالی شرایط اجرای کمپین‌های پولی را دارید؟
  • آیا قیف فروش شما به اندازه‌ای پایدار است که بتواند با وجود هزینه‌های اجرای کمپین‌های پولی، بازدیدکنندگان را به مشتری تبدیل کند؟
  • آیا می‌توانید طی یک روند ثابت ماهانه، ترافیک قابل توجهی به سایت خود بیاورید و مشتریان کافی از شما خرید کنند؟

هر تصمیمی که بگیرید، توجه داشته باشید که هدف شما کاهش هزینه هر کلیک برای کلیدواژه‌های پولی است.

جمع آوری کلمات کلیدی پولی و تبلیغاتی رقبا

قدم ششم: یافتن کلیدواژه‌های مشابه و مرتبط

اگر کلمه کلیدی در یک دسته بندی خاص قرار بگیرد، در این صورت یافتن تنها یک کلمه، اصلا استراتژی خوبی نیست. این کلمات مربوط به یک حوزه یا دسته بندی هستند و به طور ویژه در مرحله آگاهی از چرخه خرید مشتری قرار دارند. این سری از کلمات معمولا رقابتی هستند که این میزان در صنایع یا حوزه‌های شلوغ که کسب وکارهای زیادی در آن فعال هستند، ممکن است بیشتر نیز باشد.

همچنین رتبه گیری این کلمات بصورت ارگانیک، کاری دشوار و بصورت پولی، کاری هزینه بر است.

دسته بندی تحقیق کلمات کلیدی

حالا بیایید نگاهی کلی به اقدامات مورد نیاز در هر مرحله از سفر خریدار بیندازیم تا بتوانید عملکرد خود را در سطوح مختلفی بهبود دهید.

کلمات کلیدی مرحله آگاهی از برند

در این مرحله، محتوا و جمع آوری مخاطب اهمیت بالایی دارد و شما باید علایق افراد مورد نظر که همان پرسوناهای ایده آل هستند را بشناسید و با استفاده از محتوا، آن‌ها را به مشتری تبدیل کنید. ابزارهایی که در این مرحله نیاز دارید، کلیدواژه‌های اطلاعاتی و یک قیف بازاریابی است. همچنین می‌توانید محتواهای موجود را به‌روزرسانی کنید یا محتواهای جدیدی تولید کنید که بهتر از قبل باشد و بازدیدکنندگانی را برای محتوایتان جمع آوری کنید که بخواهند محصول شما را بخرند.

کلمات کلیدی مرحله توجه به برند

در این مرحله باید مخاطبان را به سمتی که می‌خواهید بکشانید و آن‌ها را متقاعد کنید که بهترین راه حل را ارائه می‌دهید. ابزارهایی که نیاز دارید شامل کلیدواژه‌های هدایت کننده، واسطه‌ها و وب‌سایت‌های بررسی و پرسش و پاسخ هستند.

همچنین باید این اقدامات را انجام دهید:  در سایت‌های بررسی محصول دیده شوید. باید سیستمی را در نظر بگیرید که مانند همین بررسی‌های محصول، برای خودتان تایید اجتماعی دریافت کنید. همیشه هم لازم نیست تا به سراغ سایت‌های دیگر بروید. می‌توانید خودتان مقایسه محصول بنویسید و قطعا که به ویژگی‌هایی می‌پردازید که در آن، ویژگی‌های شما برجسته‌تر از رقبا نشان داده شود.

نمودار سفر خریدار

کلمات کلیدی مرحله تبدیل بازدیدکننده به مشتری

در این مرحله، هدف شما تحلیل رقبا برای به حداکثر رساندن سود است. ابزارهایی که نیاز دارید شامل کلیدواژه‌های پولی و تبلیغاتی، صفحه محصول و تبلیغات است. اقدامات شما نیز شامل بالا بردن رتبه صفحات مربوط به محصول می‌شوند که کلیدواژه‌های مربوط به خرید دارند. در واقع صفحات محصول، اصلی‌ترین دارایی شما در این مرحله از چرخه خرید مشتری است.

نتیجه گیری

تحقیق کلمات کلیدی از جمله بخش‌های مهم در استراتژی مربوط به سئو برای کسب و کارها است. فرقی نمی‌کند که یک وب‌سایت، کوچک است یا بزرگ یا اینکه یک شرکت در کجای بازر قرار دارد. تمرکز بر سئو و به طور ویژه‌تر، تمرکز بر کلمات کلیدی و قرار دادن تحقیق کلمات کلیدی و مراحل گفته شده در بالا، شامل تحلیل کلمات و آنالیز سئو رقبا، در استراتژی سئو، می‌تواند برگ برنده شما به حساب بیاید.

 

شهر محتوا
نوشته شده توسط

مصطفی عرب

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو