شاخص های ارزیابی نرخ مشارکت (Engagement) کاربران

چگونه نرخ تعامل یا نرخ مشارکت کاربران (User Engagement) را محاسبه کنیم؟

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
شاخص های ارزیابی نرخ مشارکت (Engagement) کاربران
علی لواسانی|آخرین آپدیت: یکشنبه، ۵ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه

صفحات رسانه‌ های اجتماعی شما هزاران لایک و دنبال‌ کننده دارند و این بسیار عالی است که این صفحات کارآمد هم باشند. ممکن است با خودتان فکر کنید که چرا ثبت نام در وب ‌سایتم کم است  یا چرا فروش بیشتری ندارم؟ می‌توانید با تجزیه و تحلیل رسانه‌های اجتماعی خود، متفکرانه عمل کنید به آنچه که طرفداران و مشتریان از شما انتظار دارند دست پیدا کنید.

شاخص های اندازه گیری میزان تعامل کاربران

1) دسترسی اجتماعی (Social Reach)

یکی از معیارهای مهم در رسانه‌های اجتماعی، میزان دستیابی است. اندازه‌ گیری تعداد کاربرانی که به پست‌های شما، دست پیدا می‌کنند، اهمیت بالایی دارد. هرچه این تعداد بیشتر باشد، محتوای شما نیز بیشتر در معرض دید قرار می‌گیرد. شبکه‎‌های اجتماعی مختلف مانند فیس بوک، توییتر، یوتیوب و اینستاگرام و سایر شبکه‌های اجتماعی، روش‌های خاص خود را برای تجزیه و تحلیل و ردیابی ترافیک خود دارند. به عنوان مثال، به دسترسی اجتماعی نیل پاتل، متخصص سئو در توییتر نگاه کنید: در 24 ساعت گذشته، نیل به بیش از 600،000 حساب کاربری رسیده است. این نتیجه تا حد زیادی ناشی از تعداد زیاد دنبال‌ کنندگان رسانه‌های اجتماعی است.

قطعا دسترسی اجتماعی نمی‌تواند تنها راه موفقیت شما باشد در این بین، معیارهای مهم دیگری نیز وجود دارد. اما بررسی دسترسی اجتماعی نشان دهنده این است که حساب و محتوای شما به خوبی می‌تواند باعث جذب مخاطب شود یا خیر؟ چگونه آن را ارزیابی می‌کنید؟ چند نفر محتوای شما را مشاهده کرده‌اند؟ برای پاسخ به این سوالات، دسترسی به کمپین خود را بررسی کنید. هر چه تعداد افراد بیشتری از فعالیت‌های شما دیدن کنند، شانس جذب بازدید کننده بیشتر، به سایت شما بالاتر می‌شود.

میزان دسترسی به پست‌های فردی را ارزیابی کنید. چند نفر این پست را دیدند؟ می‌توانید بررسی کنید که کدام پست برای اطلاع رسانی در مورد پست‌های آینده بهتر است. این معیارهای دسترسی معمولا در  صفحه یا سربرگ insight در پروفایل رسانه‌ اجتماعی شما به راحتی قابل دستیابی است. در اینجا مثالی از سربرگ insight در اینستاگرام آورده شده است و نرخ دسترسی اجتماعی در کادر قرمز رنگ مشخص شده است:

سربرگ insight در اینستاگرام

2) میزان ارجاع به سایت (Referrals)

با ارزیابی میزان مراجعه به سایت، تعیین کنید که چگونه محتوای رسانه‌های اجتماعی، افراد را به سمت وب‌ سایتتان هدایت می‌کنند.Google analytics یک منبع عالی برای پیگیری و ردیابی ارجاع است. به  Acquisition بروید سپس به Social.

می‌توانید ببینید که کدامیک از شبکه‌های رسانه‌های اجتماعی به سایت شما مراجعه می‌کنند. برای بهبود ترافیک ارجاع، تماس‌های جذاب بیشتری در پست‌های رسانه اجتماعی خود ایجاد کنید. 

3) نرخ پرش (Bounce Rate)

نرخ پرش

نرخ پرش در واقع درصد بازدیدکنندگانی است که غالبا از صفحه اصلی شما بازدید می‌کنند ولی هرگز به وب سایت شما نمی‌روند. برای بررسی اینکه این اتفاق چقدر رخ می‌دهد، معیار نرخ پرش را بررسی کنید. نرخ پرش به شما اجازه می‎‌دهد که تا میزان ترافیک رسانه‌های اجتماعی خود را اندازه‌گیری کنید.

اگر نرخ پرش در رسانه‌های اجتماعی شما زیاد است به این معناست که بازدیدکنندگان شما به پست‌ شما علاقمند بوده‌اند. آن‌ها روی لینک کلیک کردند اما سایت محتوایی نشان نداده و آن‌ها به سرعت خارج شدند. اگر نرخ پرش در رسانه‌های اجتماعی پایین‌ تر از منابع دیگر است به این معناست که رسانه‌های اجتماعی، مخاطبان مناسبی را هدف قرار دادند و ترافیک با ارزشی را دنبال می‌کنند. برای آگاهی از نرخ پرش، وارد Google analytics شوید. وارد قسمت Acquisition شوید و در زیرشاخه All Traffic  قسمت channels جستجو کنید. برای هر کانال اجتماعی به قسمت Bounce rate بروید. نرخ پرش از پایین‌ترین نرخ پرش تا بالاترین نرخ پرش مرتب ‌سازی شده است. می‌توانید بفهمید کدام کانال‌ها به توجه بیشتری نیاز دارند. 

چگونه می‌توانید نرخ پرش را پایین بیاورید؟

اطمینان حاصل کنید که پست‌های رسانه‌های اجتماعی شما به لینک‌ های وب ‌سایتتان وصل هستند. اگر یک محتوا را در صفحه اجتماعی خود قرار دادید؛ به وبلاگ خود لینک دهید، همچنین می‌توانید برای ترغیب بازدیدکننده برای حرکت به صفحات دیگر در سایت خود، محتوای مرتبط ‌تری را در صفحه خود ارائه دهید. با این کار نرخ پرش شما کمتر می‌شود و مخاطب بیشتر در سایت شما می‌ماند و محتوای شما را دنبال می‌کند. علاوه بر این تمام مطالب مرتبط با نیاز خودش را در محتوای شما پیدا می‌کند.

4) نرخ رشد دنبال‌کنندگان (Follower Growth Rate)

نرخ رشد دنبال‌ کننده ها

از معیارهای مهم دیگر، نرخ رشد دنبال‌ کننده می‌باشد. این معیار برای نشان دادن این است که آیا محتوای شما برای مردم جذاب است یا خیر.

نرخ رشد دنبال‌کنندگان را چگونه بررسی ‌کنیم؟

هر بستر رسانه اجتماعی، تعداد دنبال کنندگان و رشد آنها را به شما نشان می‌دهد. مخاطبان خود را محک بزنید و در فواصل زمانی منظم به بررسی آنها بپردازید.به عنوان مثال: اگر به تاثیر پست‌های فردی علاقمند هستید، می‌توانید در کوتاه مدت به تعداد دنبال‌کنندگان، قبل و بعد از آن انتشار آن پست دقت کنید. اما اگر میخواهید تاثیر یک کمپین را بفهمید بهتر است تفاوت دنبال‌کنندگان را در طولانی مدت بررسی کنید. اگر سرعت رشد دنبال ‌کنندگان شما کم است؛ بهتر است برخی تغییرات را در مضامین محتوا، قالب و غیره ایجاد کنید. با فرمول زیر می‌توان نرخ رشد دنبال‌کنندگان را بدست آورد:

نرخ رشد دنبال‌کنندگان 100× (تعدادکل مخاطبان  ÷ مجموع دنبال‌کنندگان جدید)  

5) نرخ تشویق (Applause Rate)

نرخ تشویق در واقع تعداد اقدامات تائیدکننده‌ مانند لایک‌ها است که یک پست دریافت می‌کند. وقتی یک دنبال کننده پست شما را دوست دارد و آن را تایید می‌کند درواقع ارزش آن پست را بیان می‌کند. دانستن اینکه مخاطبان شما چه نوع پست و محتوایی را می‌پسندند، مشخص می‌کند که شما باید به سمت چه محتوایی حرکت کنید. با فرمول زیر می‌توانید نرخ تشویق را به دست آورید:

نرخ تشویق₌ 100 × ( مجموع دنبال کنندگان÷ مجموع اقدامات تایید کننده )

6) میانگین نرخ تعامل (Average Engagement Rate)

میانگین نرخ تعامل، اقداماتی مانند تعداد لایک، اشتراک و کامنت‌ها در طول زمان مشخص به عنوان مثال در یک هفته یا یک ماه است که یک پست از سوی دنبال کنندگان دریافت می‌کند. این معیار بسیار مهم است چون به معنای تعامل بیشتر با مخاطبان است و نشان می‌دهد که محتوای شما مورد پسند مخاطب بوده است. پس بررسی این معیار نیز اهمیت بالایی دارد. با فرمول زیر می‌توانید میانگین نرخ تعامل را به دست آورید:

میانگین نرخ تعامل ₌ 100× (مجموع دنبال کنندگان ÷ مجموع لایک‌ها، اشتراک‌گذاری‌ها و کامنت‌ها )

به عنوان مثال فیس بوک و توییتر، نرخ تعامل کمتری در حدود 0.5 تا 1 درصد دارند. اما اینستاگرام به دلیل نرخ تعامل بالاتر در حدود 3 تا 6 درصد، شهرت بیشتری دارد.

7) نرخ تقویت (Amplification rate)

نرخ تقویت در واقع میزانی است که دنبال کنندگان شما، مطالب و محتوای شما را می‌گیرند و آن را از طریق شبکه‌های اجتماعی خود به اشتراک می‌گذارند. نرخ تقویت را از طریق فرمول زیر می‌توانید به دست آورید:

  نرخ تقویت ₌ 100×  ( مجموع دنبال کنندگان  ÷مجموع پست‌های به اشتراک گذاشته شده )

8) نرخ واقعیت (Virality Rate)

نرخ واقعیت در واقع نسبت تعداد افرادی که پست شما را به اشتراک گذاشتند به تعداد منحصر به فرد نمایش آن پست است که از فرمول زیر می‌توان آن را به دست آورد.

نرخ واقعیت₌ 100× ( مجموع برداشت‌ها  ÷ مجموع اشتراک‌ها )

برای مثال اگر 20 نفر یک پست را به اشتراک گذاشتند که 1000 نفر آن را دریافت کرده‌اند. نرخ واقعیت 2% خواهد بود. هر چه نرخ واقعیت بزرگتر باشد بهتر است.

9) جمعیت مخاطبان رسانه‌های اجتماعی

از جمعیت دنبال کنندگان خود غافل نشوید. جمعیت رسانه‌های اجتماعی، مخاطبانی هستند که به طور منظم، رسانه‌های اجتماعی مختلف را استفاده می‌کنند. بازاریابان دیجیتالی که درک درستی از این آمار جمعیتی دارند می‌توانند استراتژی‌هایی را تهیه کنند که مطابق با نیازها و عادات جمعیتی هر شبکه اجتماعی باشد. با توجه به اینکه افرادی که از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند در کجای دنیا هستند و به چه محتوایی علاقمند هستند می‌توان نتایج بهتری به دست آورد. استفاده از اطلاعات جمعیتی رسانه‌های اجتماعی، می‌تواند در هدف گذاری بازاریابی کمک کند. با استفاده از این اطلاعات، می‌توان شبکه اجتماعی را انتخاب کرد که تلاش‌های تبلیغاتی شما بیشترین بازده را داشته باشد.با رعایت و به کارگیری موارد یاد شده می‌توانید با استفاده از رسانه‌های اجتماعی، برند خود را بهتر به دیگران معرفی کنید و افراد بیشتری را به برند خود جذب نمایید همچنین در شبکه‌های اجتماعی فعالیت هدفمندتری را داشته باشید و سودآوری بیشتری برای برند خود به ارمغان بیاورید. با این هفت معیار، محتوای خود را شناسایی کنید و در بازاریابی محتوایی موفق‌تر شوید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی لواسانی

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

محتوایی فراتر از انتظار مخاطب شما که از هوش مصنوعی قدرت می‌گیرد

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط میلاد صفائی

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما

مشاوره لینک سازی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو