پست مهمان چیست؟ 12 نکته برای ارسال پست مهمان

توسعه بازاریابی محتوایی از طریق ارسال پست مهمان

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
پست مهمان چیست؟ 12 نکته برای ارسال پست مهمان
ميلاد فرقان خواه|آخرین آپدیت: یکشنبه، ۵ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 16 دقیقه

همین الآن اگر یک نفر زنگ در خانه شما بزند و تقاضای کار و شراکتی مستقیم کند، چه پاسخی می‌دهید؟ در بدترین حالت به طوری که احترام شخص مقابل هم حفظ شود، او را به بیرون هدایت می‌کنید. حتی اگر واقعاً حس کنید که کار این شخص با شما در ارتباط است، باز هم قبول نخواهید کرد؛ چرا؟ برای اینکه هر چیزی اصول و قواعدی دارد. اصولی که در همه جا باید رعایت شود. یکی از اصول سئو و بازاریابی محتوا، همین پست مهمان است. بسیاری پست مهمان را شبیه به این می‌دانند که به هر سایتی سر زده و تقاضای نوشتن پست کنند.

نوشتن پست برای سایت‌های دیگر که صفت مهمان به خود می‌گیرد، همیشه یک چالش بوده است. برخی در اجرا اشتباه کرده و آن را مثل بالا پیاده‌سازی می‌کنند. برخی دیگر هم آن را با لینک بیلدینگ اشتباه می‌گیرند و فکر می‌کنند که باید رپورتاژ خبری بنویسند. برای همین ما در این مقاله قصد داریم تا راهنمای گام‌به‌گام پست مهمان را بیان کنیم. از تعریف گرفته تا چگونگی پیدا کردن سایت و تعامل با مدیر و نوشتن و انتشار آن. 

پست مهمان چیست؟

وبلاگ نویسی مهمان که به آن «پست مهمان» نیز گفته می‌شود، عمل نوشتن محتوا برای وب سایت یک شرکت دیگر است. به طور کلی، مزایای این کار را می‌توان به صورت زیر شرح داد:

  • بازگرداندن ترافیک به وب سایت خود
  • تقویت اعتبار دامنه با استفاده از پیوندهای خارجی به دامنه‌های معتبر
  • افزایش اعتبار برند
  • ایجاد روابط با همتایان در صنعت خود.

پست مهمان چیست ؟

تقریباً همیشه، پست مهمان مزایای متقابلی را هم برای وبلاگ نویس مهمان و هم برای وب سایتی که محتوای مهمان را میزبانی می‌کند، در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر، وبلاگ نویسی مهمان یک خیابان دو طرفه است؛ بنابراین زمانی که تصمیم می‌گیرید وارد این گروه شوید، باید درج پست‌های وبلاگ نویسان دیگر در وب سایت خود را نیز در نظر بگیرید.

چرا پست مهمان برای کسب و کار شما اهمیت دارد؟

پست مهمان، مزایایی را برای هر کسب و کاری ارائه می‌دهد. با به اشتراک گذاشتن تخصص خود در وب سایت شرکت‌های دیگر، می‌توانید خود را به عنوان یک شخصیت معتبر در بازار معرفی کنید، با سایر همکاران در زمینه کاری خود ارتباط برقرار نمایید و برند خود را در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهید. علاوه بر این، ارسال پست‌های مهمان در وبلاگ شما، کمک می‌کند تا دیدگاه‌های جدید و محتوایی تازه را به مخاطبان خود ارائه دهید؛ بنابراین نمایش پست‌های مهمان، راه بسیار خوبی برای درگیر نگه داشتن خوانندگان به نظر می‌رسد. البته افزایش تبلیغات هم یکی از مواردی است که در کنار مزایای ذکر شده، باید به آن اشاره کنیم.

اهمیت پست مهمان

تاثیر پست مهمان بر سئو چیست؟

پاسخ کوتاه این است: تا زمانی که در ایجاد پست‌های مهمان باارزش برای وب سایت‌های قانونی، دقت و توجه داشته باشید، وبلاگ نویسی مهمان می‌تواند ابزاری عالی برای افزایش اعتبار دامنه و ارتقاء رتبه بندی سئو باشد. اما سوال اینجاست که آیا پست مهمان می‌تواند به کسب و کار ما لطمه بزند؟ باید گفت با وجود بلاگرهای مخرب (spam bloggers) که بعضا با دادن پول، قصد دارند محتواهای با کیفیت پایین را در سایت‌های میزبان قرار دهند، برخی از بازاریابان محتوا به صورت کامل با ایجاد پست مهمان مخالف می‌کنند. می‌توان گفت توسعه استراتژی پست مهمان، زمانی منجر به تقویت سئو می‌گردد که به ارائه محتوای واقعی، مفید و مرتبط بپردازد؛ نه محتوایی با کیفیت پایین که صرفا برای پیوند به یک وب سایت استفاده می‌شود.

بنابراین تا زمانی که محتوای شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد، پست مهمان (Guest Posting) یک راه عالی برای افزایش رتبه سایت محسوب می‌شود. باید بدانید که گوگل تمام این نکات را مدنظر قرار می‌دهد؛ پس اگر افراد دیگر در وب سایت‌های خود به وبلاگ شما لینک می‌دهند، محتوای وبلاگ شما باید مرتبط و جالب باشد. وقتی افراد در مورد سایت شما نظر می‌دهند، آن را به اشتراک می‌گذارند، لایک می‌کنند یا به وبلاگ شما لینک می‌دهند، سایت شما در رتبه بندی گوگل ارتقا می‌یابد؛ یعنی زمانی که شخصی موضوع مشابهی را در گوگل جستجو می‌کند، احتمال بیشتری وجود دارد که در ابتدای لیست جستجو ظاهر شوید.

تاثیر پست مهمان بر سئو

اما پیج رتبه بندی گوگل، تنها یک الگوریتم است؛ بنابراین نمی‌تواند تفاوت بین محتوای پویا و هرزنامه را تشخیص دهد! در حالی که استفاده از پست‌های مهمان با پیوندها و کلمات کلیدی، شما را در رتبه‌بندی بالاتر می‌برد، احتمالاً ترافیک جدید و مناسبی ایجاد نخواهد کرد و قطعاً شما را به عنوان یک مرجع در حوزه کاری خود، معرفی نمی‌کند.

12 نکته برای ارسال پست مهمان

1) هدفتان را مشخص کنید

قبل از اینکه شروع به نوشتن پست مهمان کنید، ابتدا باید علت کار خود را بدانید. وقتی دلیل نوشتن خود را دانستید، متوجه خواهید شد که کدام سایت را انتخاب کنید؟ چگونه بنویسید؟ چه چیزی بنویسید و خیلی چیزهای دیگر.

اهداف زیر را می‌توان برای نوشتن پست مهمان تعریف کرد:

  1. پیدا کردن کاربران جدید
  2. افزایش اعتبار خود در موضوع
  3. افزایش ارتباط با مالک سایت
  4. دریافت لینک
  5. افزایش فعالیت حضور در شبکه‌های اجتماعی
  6. افزایش ترافیک به سایت
  7. افزایش چهره خود در شبکه‌های مجازی

در حقیقت باید گفت که هدف کلی نگارش چنین پستی دستیابی شما به بازار جدید است. بازاری که مخاطب آن سایت با حوزه شما مشترک بوده؛ اما شما را به هر دلیلی نمی‌شناسند. شما با نوشتن پست تخصصی، مهارت خود را نشان می‌دهید. مخاطبان آن سایت هم بر اساس میزان تسلط به وجود شما پی می‌برند و از این رو با لینکتان آشنا می‌شوند.

این اهداف به شما در انتخاب سایت کمک زیادی خواهد کرد؛ برای مثال، اگر هدفتان جذب لینک از آن سایت معتبر است؛ اما مالک آن اجازه نمی‌دهد، باید به سراغ سایت دیگری بروید.

2) چشم اندازها را در نظر بگیرید

بدون دورنما کار کردن صرفاً شما را به چند قدم آن‌طرف تر خواهد برد. برای انتخاب سایت در خصوص نوشتن پست مهمان باید دو چیز را در نظر بگیرید:

  1. آیا شما با آن سایت مخاطبان مشترک یا بهتر بگوییم پرسونای مشترک دارید؟
  2. آیا می‌توان موضوع مشترک پیدا کرد؟

مسئله اینجاست که به احتمال زیاد شما با تعداد سایت‌های بسیار زیادی روبرو خواهید شد. تعداد سایت‌هایی که از نظر خودتان می‌توان با آن‌ها در این خصوص تعامل داشت. بهترین راه طراحی یک جدول و پر کردن آن است. در نهایت بر اساس موارد نوشته شده، امتیاز بدهید. با هر کدام که بالاتر بود، تبادل کنید.

3) یک سایت معتبر پیدا کنید 

مهم‌ترین چالش برای بازاریابان و تولیدکنندگان محتوا پر کردن جدول بالا یا همان پیدا کردن سایت‌های منبع است. نگران نباشید. سخت نیست. در ادامه چندین راهکار ساده را به شما نشان خواهیم داد.

البته اول از همه شما باید به دنبال سایتی باشید که حداقل ویژگی‌های زیر را داشته باشد:

  •  سایتی که از نظر تمرکز محتوا مشترک با صنعت شما باشد.
  • کاربران آن سایت به مطالب شما هم علاقه‌مند باشند.
  • آن سایت فعال بوده و بر اساس برنامه زمانی در بخش بلاگ یا شبکه‌های اجتماعی خود مطالبی به اشتراک بگذارد.

جست‌وجو در گوگل (Google Searches)

گوگل بهترین منبع برای شما در خصوص پیدا کردن سایت‌هایی برای نوشتن پست مهمان است. فقط کافی است که کلمات کلیدی اصلی و مشترک بین سایت خود و دیگران را وارد کرده تا فهرستی از مناسب‌ترین سایت‌ها برای شما نمایش داده شود. البته توقع نداشته باشید که سایت رقیب برای شما پست مهمان بنویسد؛ اما باید دنبال سایتی باشید که حداقل در حوزه کاری شما مطلبی نوشته یا فعال است.

البته بهترین کلمه‌ای که می‌توان در این خصوص به شما کمک کند، همان عبارت «پست مهمان» است. اصولاً سایت‌هایی که بالا می‌آیند، چنین خدماتی را عرضه می‌کنند.

جستجو در گوگل

 شناسایی بک لینک رقبا (Competitor Backlinks)

با ابزارهای گوگل بررسی کنید که رقبای شما در کجا بک لینک داده‌اند. این بک لینک چه نوعی است؟ آیا رپرتاژ بوده یا پست مهمان است؟ به هر حال از نوع سایت می‌توان این مسئله را متوجه شد.

شبکه‌های اجتماعی (Social Searches)

کاربران فعال و بلاگرها یا رقبای شما وقتی مطلبی تحت عنوان پست مهمان می‌نویسند، آن را در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارند. فقط کافی است این افراد را در شبکه‌های مختلف دنبال کنید. کار سختی نیست. لینک آنجا را برداشته و خود شما هم با مالک آن سایت ارتباط برقرار کنید.

4) دقت کنید که مالک سایت درخواست شما را پذیرفته باشد 

در پیدا کردن پست مهمان، برای اینکه همان اول خیلی سریع ناامید نشوید، بهتر است که چند راهکار را در نظر بگیرید:

  1. ابتدا بررسی کنید که آیا بخش بلاگ دارد یا خیر. شما قرار است که پست بنویسید، پس باید مکانی باشد که آن را انتشار دهید.
  2. حالا اگر بخش بلاگ داشت، آیا پست‌های آن متناسب با هدف شما نوشته شده است یا خیر.
  3. آیا دستورالعملی برای تعامل و نوشتن پست مهمان دارد؟
  4. مدیر سایت و نویسنده‌های آنچه کسانی هستند؟ سعی کنید که صفحات اجتماعی آن را دنبال کنید.

در حالت کلی اول از همه باید بررسی کنید که آیا سایت و فرمت آن اجازه قرار پست مهمان به شما می‌دهد یا خیر. پس از آن در قالب یک نامه رسمی، نه نوشته چند خطی در بخش تماس با ما، ایمیلی به شرکت ارسال کنید. هدف و درخواست خود را به صورت شفاف مطرح کنید. اگر پاسخی ندادند یا عجله داشتید، می‌توانید از طریق ارسال پیام در شبکه‌های اجتماعی اقدام کنید.

5) اطلاعات خود را در مورد سایت مقصد کامل کنید 

کلمات کلیدی گوگل یا دیگر روش‌هایی که در بالا گفته شد، فقط می‌تواند شما را به سایت نسبتاً مرتبط برساند؛ اما شما برای اینکه بتوانید سایت بهتری و متناسب‌تری را پیدا کنید، باید اطلاعات دیگری هم را از قبل در نظر داشید:

  • کاربران مورد نظر شما چه سطح دانشی دارند؟ آیا جوانان هستند یا افراد میانسال؟
  • چه نوع گروهی را شامل می‌شود؟ آیا کسب‌وکارها هدف مورد نظر شما هستند یا عموم کاربران؟
  • چه نوع محتوا و نگارشی باید بنویسید؟ آیا بهتر است که به جزئیات بپردازید یا خیلی کلی صحبت کنید؟

تکمیل اطلاعات در مورد سایت مقصد

6) سایر پست های مهمان را بررسی کنید 

اگر یک پست مهمان به خوبی نوشته شده باشد، علاوه بر اینکه کامنت های زیادی دریافت می‌کند، نرخ اشتراک‌گذاری بالایی هم خواهد داشت. البته ممکن است که به اندازه خود بلاگ اصلی قرار گرفته در آن نباشد. برای همین در ابتدا دیگر پست‌های مهمان را بررسی کنید. پیدا کردن آن هم کار راحتی است. در همان ابتدا سایت اصلی اشاره کرده که مطلب به عنوان توسط نویسنده غیر سایت اصلی نوشته شده و به اصطلاح مهمان است. اگر چندین پست، خیلی مورد استقبال از نظر کامنت و لایک و اشتراک‌گذاری قرار نگرفته بودند، این می‌تواند به معنای استقبال نکردن کاربران آن سایت نسبت به نگارش جدید باشد (فرض کنید که پست نوشته شده کیفیت بالایی دارد). برای همین شما هم این ریسک را نکرده و چنین کاری را نکنید.

7) با نویسندگان پست های مهمان دیگر آشنا شوید 

در سایت‌هایی اقدام به نوشتن پست مهمان کنید که حداقل چندین افراد سرشناسی که می‌شناسید، مطلبی برای آن وب‌سایت نوشته باشند. در واقع با توجه به مورد 6، چنین پست‌هایی بیشتر کامنت یا به اشتراک گذاشته می‌شود. وبلاگ‌هایی که هر کسی پستی نوشته، نمی‌تواند تضمین کننده دریافت بازخورد خوب برای شما باشد.

8) در فروم ها و انجمن ها فعالیت کنید

یک راه برای اینکه بتوانید درخواست نوشتن پست مهمان از طرف مالکان سایت‌ها را افزایش دهید، نوشتن نظرات تخصصی زیر مطالب آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی یا فروم ها است؛ در حقیقت به جای اینکه خودتان درخواست دهید سعی کنید که نسبت به هر مطلب آن‌ها یک نظر تخصصی بنویسید. نظری که هم پست را به چالش بکشاند و هم چیزی جدیدی برای گفتن داشته باشید. به این صورت توانایی خود را نشان داده‌اید. البته شانس همکاری در این خصوص نسبت به نوشتن پست مهمان بیشتر است؛ اما به هرحال یک روش خواهد بود.

9) مواردی را قبل از شروع در نظر بگیرید

مواردی که باید در نظر گرفت

قبل از اینکه شروع به دادن درخواست برای نوشتن این نوع پست به مالک سایت کنید، ابتدا بهتر است که نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • دستورالعمل مالک سایت را مطالعه کنید. اینکه متن شما چه فرمتی باید داشته باشد؟ در خصوص چه موضوعاتی باشد؟ و چندین موارد دیگر. اگر چنین چیزی پیدا نکردید، براساس همان چیزی که در بالا نوشتیم، با مالک سایت ارتباطی برقرار کنید.
  • برای ارسال ایمیل، آن را به صورت شخصی‌سازی‌شده بفرستید. متن ایمیل باید به صورتی باشد که شما از قبل تمامی موارد سایت را بررسی و بااطلاع آن را ارسال کرده‌اید. همچنین سعی کنید که حتماً نام و نام خانوادگی یا حداقل نام شرکت در اول متن باشد تا احساس بهتری به طرف مقابل بدهد.
  • در مورد خودتان صحبت کنید. دقت داشته باشید که سایت مقابل شما هم دارای بخش بلاگ بوده و مالک آن به همه اصول محتوانویسی و غیره مسلط است. پس باید به صورتی خود را معرفی کنید که مالک احساس کند شما در متنتان چیزی دارید که می‌توانید ارزش بلاگ آن را بیشتر کنید. حداقل قرار گرفتن نامتان برای آن، ارزشی ایجاد کند.
  • دلیل و انگیزه خود را به صورت کامل بنویسید. اینکه هدف شما از انجام دادن این کار چیست. صداقت به خرج دهید. مسلماً شما برای جلب رضای خدا این کار را نمی‌کنید؛ پس بنویسید که چرا به دنبال نوشتن پستی در سایت آن‌ها هستید.
  • به هیچ وجه نباید در خصوص خدمات یا محصولات خود در پست بلاگ چیزی بنویسید. شما رپرتاژ نمی‌نویسید. هدفتان تبلیغاتی نیست. بلکه قصد دارید تا با نگارش مطلب آموزشی، توانایی برند خود را در خصوص آگاهی نسبت به مسائل روز نشان دهید. در واقع ارزشی ایجاد کرده باشید.
  • فرمت بلاگ دیگر پست‌های مهمان را بررسی کنید. نوع عنوان چگونه است؟ از چه فرمت‌های محتوایی استفاده شده است.
  • نوع لینکدهی را بررسی کنید. بعضی از سایت‌های مهمان اجازه دادن لینک را می‌دهند؛ اما استراتژی هر کدام متفاوت است. اینکه چه تعداد لینک مجاز است و آیا لینک روی کلمات کلیدی صفحه است یا نام دامنه مقاله در آخر پست.
  • CTA را برای کامنت گذاری فراموش نکنید. کاربران به خودی خود برای مطلبی کامنت نمی‌نویسند. بلکه باید عاملی آن‌ها را تشویق کند. شما این عامل را در آخر مقاله به وجود بیاورید.

10) کیفیت پست مهمان را افزایش دهید

یکی از چالش‌ها و سؤالات کاربران این است که آیا کیفیت پست مهمان ما باید بیشتر از مقالات سایتمان باشد یا خیر؟ جواب دادن به این سؤال به نوع و فرمت مقاله شما بستگی دارد. البته باید گفت که شما در همه حالت‌ها باید بهترین کیفیت را تحویل دهید. برای اینکه اول از همه مالک سایت، بر اساس کیفیت مقالات سایتتان اجازه نوشتن پستی در سایت خود داده است و دوم اینکه شما با محتوای بالا می‌توانید کاربران آن سایت را جذب کنید. اگر وبلاگ مورد نظر اجازه نوشتن پست طولانی حداقل 1000 کاراکتری را داد، بهتر است که هرچه در توان دارید، بنویسید؛ اما اگر اجازه نوشتن پست کمتر همراه با عکس را دارد، بهتر است که به کلیات بپردازید.

11) برای انتشار آماده‌سازی کنید

نظریه ماری کلیر: هرچه در نوشتن پست آسان‌تر بگیرید، خیلی بهتر و سریع‌تر می‌توانید آن را نشر دهید؛ اما این آسان‌سازی نباید به صورتی باشد که شما اصول و قواعدی را در نظر نگیرید. احتمالاً منظور این متخصص در خصوص ساده نوشتن متن است.

12) نتایج را بررسی کنید

با نوشتن پست مهمان همه چیز تمام می‌شود؟ خیر. باید بررسی کنید که آیا نوشتن این پست توانسته حداقل برای شما برگشتی داشته باشد یا خیر؛ به ویژه اینکه اگر لینک هم داشته باشید. با استفاده از ابزارهای گوگل به راحتی می‌توانید ورودی‌ها را در نظر بگیرید. البته باید بدانید که با یک پست مهمان نمی‌توان نظر قطعی در خصوص ادامه همکاری با آن سایت را داد. بلکه باید مدت زمانی بگذرد. میزان کامنت و لایک و به اشتراک‌گذاری را هم بررسی کنید. شاید پست شما از نظر کیفیت ضعیف بوده است؟

بررسی نتایج

خلاصه مطلب

پست مهمان پستی نیست که در آن محصول یا خدمات خود را تبلیغ کنید. بلکه هدف این است تا شما با نوشتن یک مطلب آموزشی بتوانید ارزشی را هم برای مالک سایت طرف قرارداد و هم برند خود ایجاد کنید. در حقیقت این نوع پست امکانی است که شما می‌توانید دیگر مقالات را در مکانی با کاربران جدید به نمایش بگذارید؛ کاربرانی که به هر دلیل موفق نشده‌اند سایت شما پیدا کنند.

miladforghankhah
نوشته شده توسط

ميلاد فرقان خواه

سلام اسم من میلاد و نام خانوادگیم فرقان خواه (Forghan Khah) هستش؛ متولد 25 اردیبهشت ماه سال 1365. خودم نه تنها با نام خانودگیم هیچ مشکلی ندارم؛ کلی هم باهاش حال می کنم! اما نمی دونم...

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو