پست مهمان چیست؟ 12 نکته برای ارسال پست مهمان
توسعه بازاریابی محتوایی از طریق ارسال پست مهمان
توسعه بازاریابی محتوایی از طریق ارسال پست مهمان
همین الآن اگر یک نفر زنگ در خانه شما بزند و تقاضای کار و شراکتی مستقیم کند، چه پاسخی میدهید؟ در بدترین حالت به طوری که احترام شخص مقابل هم حفظ شود، او را به بیرون هدایت میکنید. حتی اگر واقعاً حس کنید که کار این شخص با شما در ارتباط است، باز هم قبول نخواهید کرد؛ چرا؟ برای اینکه هر چیزی اصول و قواعدی دارد. اصولی که در همه جا باید رعایت شود. یکی از اصول سئو و بازاریابی محتوا، همین پست مهمان است. بسیاری پست مهمان را شبیه به این میدانند که به هر سایتی سر زده و تقاضای نوشتن پست کنند.
نوشتن پست برای سایتهای دیگر که صفت مهمان به خود میگیرد، همیشه یک چالش بوده است. برخی در اجرا اشتباه کرده و آن را مثل بالا پیادهسازی میکنند. برخی دیگر هم آن را با لینک بیلدینگ اشتباه میگیرند و فکر میکنند که باید رپورتاژ خبری بنویسند. برای همین ما در این مقاله قصد داریم تا راهنمای گامبهگام پست مهمان را بیان کنیم. از تعریف گرفته تا چگونگی پیدا کردن سایت و تعامل با مدیر و نوشتن و انتشار آن.
وبلاگ نویسی مهمان که به آن «پست مهمان» نیز گفته میشود، عمل نوشتن محتوا برای وب سایت یک شرکت دیگر است. به طور کلی، مزایای این کار را میتوان به صورت زیر شرح داد:
تقریباً همیشه، پست مهمان مزایای متقابلی را هم برای وبلاگ نویس مهمان و هم برای وب سایتی که محتوای مهمان را میزبانی میکند، در پی خواهد داشت. به عبارت دیگر، وبلاگ نویسی مهمان یک خیابان دو طرفه است؛ بنابراین زمانی که تصمیم میگیرید وارد این گروه شوید، باید درج پستهای وبلاگ نویسان دیگر در وب سایت خود را نیز در نظر بگیرید.
پست مهمان، مزایایی را برای هر کسب و کاری ارائه میدهد. با به اشتراک گذاشتن تخصص خود در وب سایت شرکتهای دیگر، میتوانید خود را به عنوان یک شخصیت معتبر در بازار معرفی کنید، با سایر همکاران در زمینه کاری خود ارتباط برقرار نمایید و برند خود را در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهید. علاوه بر این، ارسال پستهای مهمان در وبلاگ شما، کمک میکند تا دیدگاههای جدید و محتوایی تازه را به مخاطبان خود ارائه دهید؛ بنابراین نمایش پستهای مهمان، راه بسیار خوبی برای درگیر نگه داشتن خوانندگان به نظر میرسد. البته افزایش تبلیغات هم یکی از مواردی است که در کنار مزایای ذکر شده، باید به آن اشاره کنیم.
پاسخ کوتاه این است: تا زمانی که در ایجاد پستهای مهمان باارزش برای وب سایتهای قانونی، دقت و توجه داشته باشید، وبلاگ نویسی مهمان میتواند ابزاری عالی برای افزایش اعتبار دامنه و ارتقاء رتبه بندی سئو باشد. اما سوال اینجاست که آیا پست مهمان میتواند به کسب و کار ما لطمه بزند؟ باید گفت با وجود بلاگرهای مخرب (spam bloggers) که بعضا با دادن پول، قصد دارند محتواهای با کیفیت پایین را در سایتهای میزبان قرار دهند، برخی از بازاریابان محتوا به صورت کامل با ایجاد پست مهمان مخالف میکنند. میتوان گفت توسعه استراتژی پست مهمان، زمانی منجر به تقویت سئو میگردد که به ارائه محتوای واقعی، مفید و مرتبط بپردازد؛ نه محتوایی با کیفیت پایین که صرفا برای پیوند به یک وب سایت استفاده میشود.
بنابراین تا زمانی که محتوای شما از کیفیت بالایی برخوردار باشد، پست مهمان (Guest Posting) یک راه عالی برای افزایش رتبه سایت محسوب میشود. باید بدانید که گوگل تمام این نکات را مدنظر قرار میدهد؛ پس اگر افراد دیگر در وب سایتهای خود به وبلاگ شما لینک میدهند، محتوای وبلاگ شما باید مرتبط و جالب باشد. وقتی افراد در مورد سایت شما نظر میدهند، آن را به اشتراک میگذارند، لایک میکنند یا به وبلاگ شما لینک میدهند، سایت شما در رتبه بندی گوگل ارتقا مییابد؛ یعنی زمانی که شخصی موضوع مشابهی را در گوگل جستجو میکند، احتمال بیشتری وجود دارد که در ابتدای لیست جستجو ظاهر شوید.
اما پیج رتبه بندی گوگل، تنها یک الگوریتم است؛ بنابراین نمیتواند تفاوت بین محتوای پویا و هرزنامه را تشخیص دهد! در حالی که استفاده از پستهای مهمان با پیوندها و کلمات کلیدی، شما را در رتبهبندی بالاتر میبرد، احتمالاً ترافیک جدید و مناسبی ایجاد نخواهد کرد و قطعاً شما را به عنوان یک مرجع در حوزه کاری خود، معرفی نمیکند.
قبل از اینکه شروع به نوشتن پست مهمان کنید، ابتدا باید علت کار خود را بدانید. وقتی دلیل نوشتن خود را دانستید، متوجه خواهید شد که کدام سایت را انتخاب کنید؟ چگونه بنویسید؟ چه چیزی بنویسید و خیلی چیزهای دیگر.
اهداف زیر را میتوان برای نوشتن پست مهمان تعریف کرد:
در حقیقت باید گفت که هدف کلی نگارش چنین پستی دستیابی شما به بازار جدید است. بازاری که مخاطب آن سایت با حوزه شما مشترک بوده؛ اما شما را به هر دلیلی نمیشناسند. شما با نوشتن پست تخصصی، مهارت خود را نشان میدهید. مخاطبان آن سایت هم بر اساس میزان تسلط به وجود شما پی میبرند و از این رو با لینکتان آشنا میشوند.
این اهداف به شما در انتخاب سایت کمک زیادی خواهد کرد؛ برای مثال، اگر هدفتان جذب لینک از آن سایت معتبر است؛ اما مالک آن اجازه نمیدهد، باید به سراغ سایت دیگری بروید.
بدون دورنما کار کردن صرفاً شما را به چند قدم آنطرف تر خواهد برد. برای انتخاب سایت در خصوص نوشتن پست مهمان باید دو چیز را در نظر بگیرید:
مسئله اینجاست که به احتمال زیاد شما با تعداد سایتهای بسیار زیادی روبرو خواهید شد. تعداد سایتهایی که از نظر خودتان میتوان با آنها در این خصوص تعامل داشت. بهترین راه طراحی یک جدول و پر کردن آن است. در نهایت بر اساس موارد نوشته شده، امتیاز بدهید. با هر کدام که بالاتر بود، تبادل کنید.
مهمترین چالش برای بازاریابان و تولیدکنندگان محتوا پر کردن جدول بالا یا همان پیدا کردن سایتهای منبع است. نگران نباشید. سخت نیست. در ادامه چندین راهکار ساده را به شما نشان خواهیم داد.
البته اول از همه شما باید به دنبال سایتی باشید که حداقل ویژگیهای زیر را داشته باشد:
گوگل بهترین منبع برای شما در خصوص پیدا کردن سایتهایی برای نوشتن پست مهمان است. فقط کافی است که کلمات کلیدی اصلی و مشترک بین سایت خود و دیگران را وارد کرده تا فهرستی از مناسبترین سایتها برای شما نمایش داده شود. البته توقع نداشته باشید که سایت رقیب برای شما پست مهمان بنویسد؛ اما باید دنبال سایتی باشید که حداقل در حوزه کاری شما مطلبی نوشته یا فعال است.
البته بهترین کلمهای که میتوان در این خصوص به شما کمک کند، همان عبارت «پست مهمان» است. اصولاً سایتهایی که بالا میآیند، چنین خدماتی را عرضه میکنند.
با ابزارهای گوگل بررسی کنید که رقبای شما در کجا بک لینک دادهاند. این بک لینک چه نوعی است؟ آیا رپرتاژ بوده یا پست مهمان است؟ به هر حال از نوع سایت میتوان این مسئله را متوجه شد.
کاربران فعال و بلاگرها یا رقبای شما وقتی مطلبی تحت عنوان پست مهمان مینویسند، آن را در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارند. فقط کافی است این افراد را در شبکههای مختلف دنبال کنید. کار سختی نیست. لینک آنجا را برداشته و خود شما هم با مالک آن سایت ارتباط برقرار کنید.
در پیدا کردن پست مهمان، برای اینکه همان اول خیلی سریع ناامید نشوید، بهتر است که چند راهکار را در نظر بگیرید:
در حالت کلی اول از همه باید بررسی کنید که آیا سایت و فرمت آن اجازه قرار پست مهمان به شما میدهد یا خیر. پس از آن در قالب یک نامه رسمی، نه نوشته چند خطی در بخش تماس با ما، ایمیلی به شرکت ارسال کنید. هدف و درخواست خود را به صورت شفاف مطرح کنید. اگر پاسخی ندادند یا عجله داشتید، میتوانید از طریق ارسال پیام در شبکههای اجتماعی اقدام کنید.
کلمات کلیدی گوگل یا دیگر روشهایی که در بالا گفته شد، فقط میتواند شما را به سایت نسبتاً مرتبط برساند؛ اما شما برای اینکه بتوانید سایت بهتری و متناسبتری را پیدا کنید، باید اطلاعات دیگری هم را از قبل در نظر داشید:
اگر یک پست مهمان به خوبی نوشته شده باشد، علاوه بر اینکه کامنت های زیادی دریافت میکند، نرخ اشتراکگذاری بالایی هم خواهد داشت. البته ممکن است که به اندازه خود بلاگ اصلی قرار گرفته در آن نباشد. برای همین در ابتدا دیگر پستهای مهمان را بررسی کنید. پیدا کردن آن هم کار راحتی است. در همان ابتدا سایت اصلی اشاره کرده که مطلب به عنوان توسط نویسنده غیر سایت اصلی نوشته شده و به اصطلاح مهمان است. اگر چندین پست، خیلی مورد استقبال از نظر کامنت و لایک و اشتراکگذاری قرار نگرفته بودند، این میتواند به معنای استقبال نکردن کاربران آن سایت نسبت به نگارش جدید باشد (فرض کنید که پست نوشته شده کیفیت بالایی دارد). برای همین شما هم این ریسک را نکرده و چنین کاری را نکنید.
در سایتهایی اقدام به نوشتن پست مهمان کنید که حداقل چندین افراد سرشناسی که میشناسید، مطلبی برای آن وبسایت نوشته باشند. در واقع با توجه به مورد 6، چنین پستهایی بیشتر کامنت یا به اشتراک گذاشته میشود. وبلاگهایی که هر کسی پستی نوشته، نمیتواند تضمین کننده دریافت بازخورد خوب برای شما باشد.
یک راه برای اینکه بتوانید درخواست نوشتن پست مهمان از طرف مالکان سایتها را افزایش دهید، نوشتن نظرات تخصصی زیر مطالب آنها در شبکههای اجتماعی یا فروم ها است؛ در حقیقت به جای اینکه خودتان درخواست دهید سعی کنید که نسبت به هر مطلب آنها یک نظر تخصصی بنویسید. نظری که هم پست را به چالش بکشاند و هم چیزی جدیدی برای گفتن داشته باشید. به این صورت توانایی خود را نشان دادهاید. البته شانس همکاری در این خصوص نسبت به نوشتن پست مهمان بیشتر است؛ اما به هرحال یک روش خواهد بود.
قبل از اینکه شروع به دادن درخواست برای نوشتن این نوع پست به مالک سایت کنید، ابتدا بهتر است که نکات زیر را در نظر بگیرید:
یکی از چالشها و سؤالات کاربران این است که آیا کیفیت پست مهمان ما باید بیشتر از مقالات سایتمان باشد یا خیر؟ جواب دادن به این سؤال به نوع و فرمت مقاله شما بستگی دارد. البته باید گفت که شما در همه حالتها باید بهترین کیفیت را تحویل دهید. برای اینکه اول از همه مالک سایت، بر اساس کیفیت مقالات سایتتان اجازه نوشتن پستی در سایت خود داده است و دوم اینکه شما با محتوای بالا میتوانید کاربران آن سایت را جذب کنید. اگر وبلاگ مورد نظر اجازه نوشتن پست طولانی حداقل 1000 کاراکتری را داد، بهتر است که هرچه در توان دارید، بنویسید؛ اما اگر اجازه نوشتن پست کمتر همراه با عکس را دارد، بهتر است که به کلیات بپردازید.
نظریه ماری کلیر: هرچه در نوشتن پست آسانتر بگیرید، خیلی بهتر و سریعتر میتوانید آن را نشر دهید؛ اما این آسانسازی نباید به صورتی باشد که شما اصول و قواعدی را در نظر نگیرید. احتمالاً منظور این متخصص در خصوص ساده نوشتن متن است.
با نوشتن پست مهمان همه چیز تمام میشود؟ خیر. باید بررسی کنید که آیا نوشتن این پست توانسته حداقل برای شما برگشتی داشته باشد یا خیر؛ به ویژه اینکه اگر لینک هم داشته باشید. با استفاده از ابزارهای گوگل به راحتی میتوانید ورودیها را در نظر بگیرید. البته باید بدانید که با یک پست مهمان نمیتوان نظر قطعی در خصوص ادامه همکاری با آن سایت را داد. بلکه باید مدت زمانی بگذرد. میزان کامنت و لایک و به اشتراکگذاری را هم بررسی کنید. شاید پست شما از نظر کیفیت ضعیف بوده است؟
خلاصه مطلب
پست مهمان پستی نیست که در آن محصول یا خدمات خود را تبلیغ کنید. بلکه هدف این است تا شما با نوشتن یک مطلب آموزشی بتوانید ارزشی را هم برای مالک سایت طرف قرارداد و هم برند خود ایجاد کنید. در حقیقت این نوع پست امکانی است که شما میتوانید دیگر مقالات را در مکانی با کاربران جدید به نمایش بگذارید؛ کاربرانی که به هر دلیل موفق نشدهاند سایت شما پیدا کنند.
سلام اسم من میلاد و نام خانوادگیم فرقان خواه (Forghan Khah) هستش؛ متولد 25 اردیبهشت ماه سال 1365. خودم نه تنها با نام خانودگیم هیچ مشکلی ندارم؛ کلی هم باهاش حال می کنم! اما نمی دونم...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو