نقشه محتوا چیست؟ چگونه نقشه محتوا طراحی کنیم؟

آموزش Content Mapping بر اساس پرسونای مخاطب

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
نقشه محتوا چیست؟ چگونه نقشه محتوا طراحی کنیم؟
علی لواسانی|سه شنبه، ۱۴ دی ۱۴۰۰|تعداد کلمات: 3971 کلمه|مدت زمان مطالعه: 26 دقیقه

می دانیم که هر محتوایی مناسب هر مخاطبی نیست و هر محتوایی نباید در هر زمانی منتشر شود. تولید محتوا باید بر اساس مخاطب «شخصی سازی» شود و انتشار محتوا باید «در زمان مناسب» انجام شود. تحویل محتوای مناسب در زمان مناسب به مخاطب مناسب را «نقشه محتوایی» یا «طراحی محتوا» یا Content Mapping می گویند. با ما همراه باشید...

گاهی در روند مکالمه با افراد این احساس را خواهیم داشت که چقدر کلمات، یکنواخت و کسل کننده می شوند. ما همیشه سعی داریم که ادب را رعایت کرده و در بیشتر موارد با تکان دادن سر مکالمه را به انتها می­ کشانیم ولی در نهایت، بیشتر جملات گفته شده را نشنیده ایم و گاهی فقط با یک لبخند سعی در حفظ ادب و احترام خواهیم داشت. این دست مکالمات عمدتا با شکست رو به رو میشوند.

اجازه ندهید محتوای کسب و کار شما برای مخاطب خسته کننده شود.

در اینترنت، ماندن و گوش دادن ضروری نیست. تا زمانی که سایت شما هنوز در حال صحبت کردن است، بازدیدکنندگان شما آنجا را ترک نخواهند کرد.

برای موفقیت در هر برنامه کاری، حتماً داشتن یک نقشه راه مفید خواهد بود.

طراحی نقشه محتوا (Content Mapping) چیست؟

پایگاه هاب اسپات (Hubspot) نقشه ‌محتوا را اینگونه تعریف می کند:

تعریف طراحی محتوا فرآیند تحویل محتوای درست، به افراد مناسب، در زمان مناسب را نقشه محتوایی یا طراحی محتوا می گویند. نقشه محتوایی، ویژگی های مخاطب و چرخه مصرف محتوا توسط مخاطبان را در طراحی محتوا در نظر می گیرد.

«ویژگی های مشتری» خود و «آنچه به دنبال آن هستند» را بشناسید. آنجاست که خواهید دانست چه چیزهایی، برای چه کسانی، در چه بازه زمانی مناسب خواهد بود. باید بدانید که بازدید کنندگان تان چگونه تصمیم‌گیری می‌کنند و شما می‌توانید با ارائه اطلاعات صحیح به آن‌ها کمک کنید. با رعایت اصول طرح ریزی نقشه محتوایی کارآمد، مکالمه شما و مخاطبان لذت بخش خواهد بود.

این نقشه محتوایی در واقع راهکاری استراتژیک و یک تکنیک بصری است که باعث می شود افراد بتوانند جریان و مسیر محتوایی را که می خواهند ارائه دهند در ذهن خود درک کرده و آن را سازمان دهی کنند. این راهکار به ظاهر ساده می تواند به طرز قابل توجهی کیفیت محتوای وب سایت شما را بهبود ببخشد.

تعریف محتوا محتوا به معنی شاخصه های اجتماعی موجود در وب سایت است که هر گونه متن و ویدئو و عکس را شامل شده و باعث جلب نظر و توجه مخاطبان و کاربران وب سایت می شود. از طرف دیگر نقشه محتوایی به برنامه ریزی محتوا اشاره داشته تا از این طریق نگارش و طراحی محتوا را برنامه ریزی کند.

نقشه محتوا در واقع برای کنترل و توسعه استراتژی های طولانی مدت محتوا ها مورد نیاز هستند. این بخش را می توان به عنوان بخش ساده و ارزش مند از استراتژی هر وب سایتی در نظر گرفت. در ادامه راهنمایی ها و توضیحاتی را ارائه می دهیم که به واسطه آن ها به درک روشنی از این ابزار کاربردی دست یابید.

هدف از طراحی نقشه محتوا

هدف طراحی نقشه محتوا

در مواردی راه های رسیدن به اهداف مشتریان بیش تر از یک نتیجه را در بر می گیرد. این امر به نفع وب سایت شما است چرا که با افزایش این نتایج شما راه های بیش تری برای رسیدن به هدف مشتریان و کاربران خود خواهید داشت. شما می توانید با کمک این نقشه محتوا دو دیدگاه را به دست بیاورید:

1) به دست آوردن ایده تولید محتوا

با استفاده از این ابزار و برنامه ریزی محتوایی که صورت می دهید شما می توانید ایده تولید محتواهای مورد نیاز خود را به دست بیاورید، به همان نسبت نیز می توانید لیستی از محتواهای موجود که در حال حاضر از آن ها استفاده می کنید را تهیه کنید.

2) دست یابی به دیگر محتواها

شما می توانید با کمک نقشه محتوا به دیگر محتواها دست یابید. این محتواها هم می توانند در سایت شما باشند و هم این که در خارج از سایت شما یافت شوند. در نقشه محتوا چیزی که باید در نظر بگیرید نحوه ارتباط تمامی موارد با یکدیگر است.

در این ارتباط برای مثال می توانید ببینید که آیا تقویت بخش هایی از محتوا می تواند در تقویت دیگر بخش ها تاثیری داشته باشد یا خیر؟ آیا شما از طریق برنامه ریزی محتوا می توانید گروه بندی محتوا ها را ببینید؟

کاربردهای نقشه محتوا (Content Map)

نقشه محتوا

همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد، نقشه محتوا در واقع روی جریان محتوای وب سایت متمرکز است. این ابزاری است برای برنامه ریزی محتوا در وب سایت تا به این طریق بتوانید به درک روشن تری از محتوای اراده شده در وب سایت خود دست یابید.

این درک بهتر به این معناست که محتوای ارائه شده توسط شما در وب سایت تان بیشترین نزدیکی و ارتباط را به اهداف مشتریان تان داشته باشد. در واقع شما از این طریق محتوایی را ارائه می دهید که بیش ترین ارتباط را به اهداف مخاطبان سایت تان داشته باشد و اهداف آن ها را دنبال کند.

استفاده از نقشه محتوا برای تجسم پروژه های سایت

با کمک نقشه محتوا و برنامه ریزی محتوایی، طراحان و توسعه دهندگان وب سایت ها می توانند از ساختار وب سایت خود چشم انداز روشن و واقع بینانه ای را به دست آورده و از این طریق موارد الزامی و مورد نیاز را برای اجرای پروژه های وب سایت خود تجسم کنند. علاوه بر این، نقشه محتوا و برنامه ریزی محتوا به شما کمک می کند تا برای کاربری و استفاده از وب سایت تان ساختار خوب و ایده آلی را انتخاب کنید، چرا که به خوبی در خصوص مسیر یابی و ارتباط بخش های مختلف با محتوای شما فکر شده است.

اهمیت نقشه محتوا در تقویت همکاری بین اعضای یک تیم

با استفاده از نقشه های محتوا شما می توانید برای تمامی اعضای حاضر در تیم نگارش محتوا این فرصت را فراهم کنید تا دیدگاه ها و ایده های خود را از این طریق با هم به اشتراک بگذارند و از این طریق با هم دیگر در خصوص روش هایی که می توانند در کنار هم به بهترین شکل ممکن کار کنند، به توافق برسند.

در واقع با کمک برنامه ریزی محتوا افراد مختلف با ایده ها و دیدگاه های مختلف می توانند برای همکاری با همدیگر تشویق شوند و همگی در کنار هم برای رسیدن به یک هدف مشترک کار کنند. اما این نکته نیز حائز اهمیت است که از نقشه محتوایی استفاده شود که برای اکثریت افراد قابل درک و ساده باشد.

نقشه محتوا همچنین به افراد یک دید مشترک داده و از طریق این زبان مشترک تمامی اعضا برای داشتن برنامه ای هدفمند به منظور چگونگی انجام کار و متناسب بودن همه بخش های وب سایت تشویق می شوند.

اهمیت نقشه محتوا در اتخاذ تصمیماتی در زمینه فناوری

نقشه محتوا در واقع با برنامه ریزی محتوا به شما کمک می کند تا قبل از اتخاذ هر گونه تصمیمی در خصوص الزامات بالقوه فناوری مورد نیاز در وب سایت به صورت دقیق و جهت دار در خصوص آن ها فکر کنید و به این ترتیب عاقلانه ترین تصمیم ممکن را در این مسیر گرفته به نحوی که مطمئن شویم سیستم مدیریت محتوای انتخابی به خوبی پاسخ گوی نیاز محتوای سایت است.

نقشه محتوا ابزاری برای بررسی شکاف ها و فرصت های موجود در سایت

یکی دیگر از مواردی که طراحان و سازمان دهندگان وب سایت ها می توانند با کاربرد یک نقشه محتوا به منظور برنامه ریزی محتوای سایت شان از آن انتظار داشته باشند این است که این ابزار این امکان را به آن ها می دهد تا به خوبی محتوای سایت را بررسی کرده و به این ترتیب شکاف های موجود را شناسایی کنند.

با شناسایی دقیق تر و سریع تر شکاف ها و اشکالات موجود، می توان سایت را به نحوی بهتر مدیریت کرد. علاوه بر این نقشه محتوا این امکان را فراهم می کند تا طراحان وب سایت ها بتوانند فرصت های بالقوه ای که می توانند از آن ها بهره ببرند را پیدا کنند. در نتیجه از این طریق فرصت های موجود برای تولید محتواهای بیش تر را به دست می آورید.

ویژگی های نقشه محتوایی

ویژگی های نقشه محتوایی

از جمله ویژگی های نقشه محتوایی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داشتن تصویر کامل و یکپارچه از فرایند تولید محتوا
  • هدفمند سازی هزینه‌های تولید محتوا
  • شناسایی نیاز مخاطب
  • بهبود سئو و جایگاه کلمات کلیدی
  • افزایش تعداد بازدیدکننده
  • افزایش میزان تبدیل مخاطب به مشتری
  • اطلاع از عملکرد محتوایی رقبا

لزوم ممیزی محتوا پیش از طراحی نقشه محتوا

یکی از مهم ترین مواردی که هر طراح و سازمان دهنده سایتی باید قبل از شروع کار با نقشه محتوا از آن مطمئن شده و به آن دقت کند این است که در وب سایت خود درک و تعریف روشنی از زمینه کسب و کاری که دارد داشته باشد. طراحان وب سایت باید به صورت کامل اهداف کسب و کار وب سایت خود را درک کرده و هر آن چه که مورد نیاز مشتریان است و مشتریان توقع دارند را به خوبی ببیند و بشناسد. در نتیجه برای این منظور باید کاملاً در جایگاه مشتریان قرار گرفته و به این ترتیب نیاز های کاربران سایت را در جایگاه آن ها ببیند. در نتیجه شما باید دقیقاً بدانید که مخاطبان و کاربران وب سایت شما به دنبال چه محتواهایی هستند و به چه منظوری وارد وب سایت شما می شوند تا بر این اساس برنامه ریزی محتوای خود را انجام دهید.

علاوه بر همه این موارد نکته مهم دیگر داشتن درکی روشن از الزامات و محدودیت های محتوای وب سایت شما است. این محدودیت ها می تواند شامل موارد سبک محتوا و الزامات قانونی باشد. در صورت طراحی وب سایت انجام فرایند ممیزی محتوا می تواند عملکردی عاقلانه به حساب بیاید.

ممیزی محتوا ممیزی محتوا فرایندی است که به واسطه آن طراحان وب در ابتدا به منظور برنامه ریزی محتوا، محتواهای موجود را ارزیابی می کنند. با این ارزیابی آن ها متوجه می شوند که چه مواردی را باید به محتوای خود اضافه کرده یا حذف کنند. این کار تاثیر بسزایی در صرفه جویی در زمان دارد.

ابزار های طراحی نقشه محتوا (Content Mapping Tools)

در واقع این که از کدام ابزار برای برنامه ریزی محتوای خود و ایجاد یک نقشه محتوا استفاده می کنید، اهمیتی ندارد. با این حال استفاده از برخی ابزار هایی که مبتنی بر وب سایت هستند می توانند این امکان را در اختیار شما قرار دهد که به سرعت نتایج خود را با مابقی تیم خود به اشتراک بگذارید.

ابزار Mindmeister برای طراحی نقشه محتوا

ابزار Mindmeister برای طراحی نقشه محتوا

Mindmeister از جمله ابزار های مورد استفاده برای نقشه محتوا است که مورد پسند اغلب کاربران است. با استفاده از این ابزار طراحان وب سایت ها قادر خواهند بود تا با ارسال ایمیل و دعوت از دیگران نتایج به دست آمده از تولید محتوای خود را با آن ها به اشتراک بگذارند. با کمک این ابزار نقشه های محتوای تولید شده به صورت آنلاین به صورت کاملاً ایمن ذخیره می شوند و کاربران نیز به راحتی می توانند هر گونه تغییر اضافه شده ای را ذخیره کنند. افراد در هر زمان و مکانی می توانند به راحتی به این نقشه محتواها دسترسی پیدا کنند.

این ابزار حتی گزینه آفلاین نیز دارد که به کاربرانی که قصد استفاده از نقشه محتوا برای برنامه ریزی محتوای وب سایت شان دارند نیز این امکان را می دهد که بدون دسترسی به اینترنت از این سرویس ها استفاده کنند.

ابزار iMindMap6 برای طراحی نقشه محتوا

یکی دیگر از ابزار های کاربردی برای برنامه ریزی محتوا، iMindMap6 است که این ابزار نیز امکان ذخیره نقشه های محتوا را فراهم می کند. علاوه بر این ویژگی این ابزار قابلیت الهام بخشی بصری بیش تری را در اختیار طراحان وب سایت قرار می دهد.

این بخش ها شامل بخش های نمایش سه بعدی، نمودار های نمایشی و قطعات مختلف در نقشه است. با استفاده از این ابزار طراحان وب سایت ها می توانند نقشه محتوا خود را به صورت سه بعدی ایجاد کرده و محتوای انعطاف پذیر تر و سریع تری را به وجود بیاورند.

برنامه ریزی محتوا بر اساس نقشه محتوا

شما در برنامه ریزی محتوایی خود دو نقشه محتوا را به صورت هم راستا با هم طراحی می کنید. یکی از این نقشه ها محتوای تولید شده در وب سایت شما را به مشتریان هدف تان وصل می کند، در حالی که نقشه دوم شما را به اهداف کاربران و مخاطبان وب سایت تان متصل می کند.

در صورتی که نقشه محتوای شما در صدد اتصال شما به اهداف مشتریان باشد، باید محتوایی را تولید کنید که اهداف شرکت را برای مشتریان تان به خوبی ترسیم کند. این نقشه محتوا باید به گونه ای باشد که ابتدا اعتماد سازی کرده و موارد مثبت مانند توییت های مثبت یا مواردی در خصوص شرکت را به مشتری معرفی کند. بعد از جذب اعتماد مشتری نکته مهم دیگر نشان دادن روند پیشرفت شرکت است. در این بخش هدف شما باید روی نشان دادن نقشه راه و تغییراتی که در این مسیر صورت گرفته است متمرکز باشد. برنامه ریزی محتوای شما در نهایت باید به سمتی پیش رود که از برقراری تماس های تلفنی پرهیز کند.

در خصوص نقشه دوم محتوایی، شما قصد دارید محتوایی را تولید کنید که دنبال کننده اهداف کاربران سایت شما باشد. از این رو باید محتوایی متناسب و مرتبط با اهداف کاربران سایت تولید کنید. شما در این مسیر می توانید مشخصات محصولات ارائه شده را به صورت لیستی از مشخصات و جزئیات محصول ارائه دهید.

مزیت های طراحی محتوا با در نظر گرفتن مخاطب

نقشه محتوایی به شما کمک می‌کند دید وسیعی نسبت به خواسته های مخاطب خود داشته باشید. با گوش دادن به آن‌ها بهترین دوست و مشاور معتمد مخاطبین تان باشید. درک کنید که چطور تصمیم‌گیری می‌کنند، چه چیزی می‌خواهند، چه چیزی برای آن‌ها مهم است تا بهترین پیشنهاد خود را به مخاطبین منتقل کنید.

مارتی وینتراب (Marty Weintraub) پیشنهاد می‌کند:

برای درک بهتر خواسته های مخاطب، از وب سایت‌هایی مانند Facebook، YouTube، LinkedIn و غیره استفاده کنید. برچسب گذاری و ردیابی کلمات کلیدی به کار گرفته شده، در این وب سایت ها راه حل های مفیدی جهت شناخت ذائقه مخاطب به شما خواهد داد.

شناخت مخاطب، درک صحیح از بازار کار و رقبا از مزیت های نقشه محتوایی است. در کنار این مهم شما باید به بررسی وضعیت وب سایت خود پرداخته و درک درستی از جایگاه خود داشته باشید. در نهایت این امر است که شناسایی و اولویت ‌بندی رقبا، بررسی میزان و حجم فعالیت رقبا در حوزه تولید محتوا و جایگاه ‌یابی برند در بازار محتوا میسر خواهد شد.

مهم ترین نکته در طراحی محتوا چیست؟

جمله ای در بازاریابی وجود دارد که می گوید: "محتوا پادشاه است". از آنجا که اینترنت همچنان در حال رشد و گسترش است و گوگل با تعیین اینکه کدام وب سایت معتبر است و باید در صدر صفحه جستجوی گوگل قرار گیرد، پیچیده تر می شود، محتوای کیفی بیش از پیش مورد توجه قرار میگیرد.

همین طور که قبلا هم اشاره شد، برای بالا بردن کیفیت کاری می توان از یک نقشه محتوا به عنوان طرح وب سایت شما استفاده کرد. این مهم به شما و تیم شما این امکان را می دهد تا سایت را سازماندهی کرده و نیازمندی های خود را به درستی تجسم کنید. این کار می تواند در هنگام کار با یک شرکت طراحی وب یا برای تولید وب سایت شما ابزاری ارزشمند باشد.

مطالبی را که سایت شما در هنگام طراحی وب سایت، بسیاری از افراد ابتدا به طراحی بصری سایت توجه می کنند، اما تهیه نقشه محتوای شما به شما کمک می کند تا چگونه معماری سرزمین خود را بفهمید و درک کنید که چه عنصر محتوایی برای طراحی بصری شما نیاز است. نقشه محتوای شما همچنین باید انواع مختلفی ازا در آن قرار دارد بیان کند. این ممکن است از صفحات، فیلم ها، گالری های عکس گرفته تا مطالعات موردی و غیره متفاوت باشد و این اطلاعات به راهنمایی الزامات توسعه وب سایت شما کمک می کند.

برای داشتن محتوای واقعی و با کیفیت، ابتدا باید بدانید که موضوع اصلی مخاطب است. ترسیم شخصیت مخاطب (Persona) بهترین راهکار در این مرحله است. از خودتان بپرسید: شخصیت مخاطب من چگونه است.

مرحله آگاهی از خواسته مخاطب محتوا 

در مرحله آگاهی، مخاطب شما به دنبال محتوای آموزشی خواهد بود که با استفاده از آنها در شناسایی خواسته خود پیشرفتی حاصل کند. آنها می خواهند اطلاعاتی را در ارتباط با سوال یا مشکلی که دارند، دریافت کنند. پیش ­بینی علل احتمالی آن مشکلات و راهنمایی در مورد راه حل های مختلف میتواند برگ برنده شما باشد.. بنابراین با درک کامل از خواسته های مخاطب میتواند مسیر پیش روی او را هموار کنید.

مرحله جلب توجه خواننده محتوا

در این مرحله توجه مخاطب به محصول یا خدمات شما جلب می شود. مخاطب کنجکاو است تا بداند آیا راه حل شما مشکل آنها را برطرف می کند؟ در اینجا بروشورهای محصول، راهنمای تخصصی، نمودار مقایسه، مطالعات موردی، فیلم های نسخه ی نمایشی و... می توانند برای شما کارگشا باشند.

مرحله تصمیم گیری مخاطب محتوا 

در نهایت، مخاطب آماده تصمیم گیری است و خریدار به سمت محتوای خاص گرایش می یابد. در این مرحله میتوانید با مقایسه خدمات خود و رقبا، ارزیابی راه حل ها، مشاوره و آزمایش های رایگان مخاطبین را به دوستان همیشگی سایت خود تبدیل کنید.

پیشنهادات تیمونی کارتر برای کسب اطلاعات درباره مخاطب محتوا

تیمونی کارتر (Timothy Carter) پیشنهاد می کند که این اقدامات را برای شناخت بهتر مخاطب، انجام دهیم:

تحقیق در مورد مخاطب محتوا

تحقیق بازار خود را انجام دهید و اطمینان حاصل کنید که جامعه هدفی که انتخاب کرده‌اید، موارد مناسب برای برند و محصول شما هستند. کسب و کار خود را به اولین جامعه هدفی که در نظر گرفته بودید، محدود نکنید. مخاطبان فعلی خود را بشناسید و از روش های مختلفی برای شناخت نیازها و ویژگی های آن ها استفاده کنید.

به برخی روش‌های رقبای محتوایی خود نگاه کنید

تجزیه و تحلیل رقابتی یکی از مهمترین مراحل طرح ریزی نقشه محتوایی است. با شناخت و بررسی رقبا، می توانید نقشه محتوای بسیار کامل تری داشته باشید.

این شکل دیگری از تحقیقات بازار است. در اینجا شما رقیب هایی که مخاطب مشترک با شما دارند را مورد بررسی قرار می دهید.

  • برند آنها را ارزیابی کنید
  • انواع استراتژی‌های بازاریابی که از آن‌ها استفاده می‌کنند و پیام هائی که آن‌ها در تبلیغات خود ایجاد می‌کنند
  • آن‌ها چه تکنیک‌هایی را استفاده می‌کنند؟
  • چرا آن‌ها از این عبارت خاص به جای برخی عبارت دیگر استفاده کردند؟
  • این تصویر به جای آن تصویر؟

ایجاد یک شخصیت (پرسونا) برای مشتری محتوا

ایجاد یک پرسونا برای مشتری محتوا

 شخصیت سازی مشتری یک تاکتیک امتحان و استفاده ‌شده توسط شرکت‌ها برای بهتر کردن آمار مورد نظر آن‌هاست. در بیشتر موارد، این شکل شخصیت خیالی را به خود می‌گیرد، که شما با تکه‌های اطلاعاتی مانند سطح آموزش، زندگی خانوادگی، شغل و درآمد و شاید حتی جزئیاتی مانند یک نام و ویژگی‌های شخصیتی شکل می‌گیرد. این کار به شما کمک می‌کند تصور کنید با مشتری هدف متوسط خود صحبت کنید. این روش به عنوان یک ابزار ایده‌آل برای رساندن اعضای تیم تان به سرعت عمل می‌کند.

اهمیت نظرات و توضیحات خواننده محتوا 

 هدف شما در اینجا این است که توجه دقیقی به این که چه تعداد از مردم به کار شما پاسخ می‌دهند، و اینکه چگونه واکنش نشان می‌دهند، و اینکه چگونه عکس‌العمل نشان می‌دهند، دقت کنید. شما می‌توانید از این اطلاعات برای کشف اینکه چه محتوایی، مورد تائید مخاطبین شما خواهد بود و چه نوع پیام‌هایی برای آن‌ها جذاب نیستند, استفاده کنید. این معیارها در طول زمان برای ایجاد الگوها و یادگیری بیشتر در مورد مخاطبین خود استفاده کنید.

در نهایت بهترین راه برای یادگیری بیشتر در مورد مخاطبین خود، سوال کردن از آن‌هاست. ایجاد و راه‌اندازی یک بررسی، به خصوص با ابزار مدرن مانند SurveyMonkey، زیاد طول نمی‌کشد.

هر چیزی که می‌خواهید در مورد مخاطب هدف تان بدانید، می‌توانید در فرمت سوال قرار بگیرید و به دنبال کنندگان اجتماعی و مشترکین ایمیل خود ارسال کنید. از آنجا می‌توانید نتایج را تعیین کنید (یا آن‌ها را به صورت دستی بخوانید) و با تمام دیدگاه‌ هایی که تا به حال می‌خواستید، دور شوید.

تمام این استراتژی‌ها به شما کمک خواهند کرد تا آمار مورد نظر خود را درک کنید، اما به یاد داشته باشید که این تنها یک جنبه از معادله است. زمانی که عادات، سبک زندگی، رفتارها و ترجیحات آماری اصلی خود را بدانید، هنوز هم باید استراتژی خود را تغییر داده و آن را بهبود بخشید.

شناخت رقبا در حوزه محتوا

در کنار اصل مهم مخاطب شناسی لازم است به مسئله رقابت در بازارکار نیز اشاره داشته باشیم. دانستن اینکه رقبای شما چه کسانی هستند و چه چیزی ارائه می‌دهند، می‌توانند به شما کمک کند تا محصولات یا خدمات خود را بهبود ببخشید. این کار شما را قادر خواهد ساخت که قیمت خود را به طور رقابتی تنظیم کنید و به شما در پاسخ به فعالیت‌های بازاریابی رقیب تان راه حل های جدید خواهد آموخت.

شما می‌توانید از این دانش برای ایجاد استراتژی‌های بازاریابی استفاده کنید که از ضعف‌های رقبای شما بهره می‌برد و عملکرد کسب‌وکار شما را بهبود می‌بخشد. همچنین می‌توانید هر گونه تهدید ناشی از تازه واردان را به بازار و رقبای فعلی خود ارزیابی کنید. این دانش به شما کمک می‌کند در مورد این که چقدر می‌توانید موفق باشید، واقعگرا باشید.

رقبای محتوایی شما چه کسانی هستند؟

همه کسب و کارها با رقابت رو به رو هستند. حتی اگر شما تنها رستورانی در شهر باشید، باید با سینما، زندان و دیگر کسب و کارهایی رقابت کنید که در آن مشتریان شما به جای استفاده از شما پول خود را خرج می‌کنند. با افزایش استفاده از اینترنت برای خرید کالا و خدمات و یافتن مکان‌ها برای رفتن، دیگر تنها با کشورهای همسایه تان رقابت نمی‌کنید. در واقع شما می‌توانید با کسب و کارها با کشورهای دیگر رقابت کنید.

هدف گذاری محتوا

کشف دقیق مخاطب از طریق هدف گذاری محتوا  میسر میشود. این نکته را فراموش نکنید که تدوین استراتژی محتوا در کلیات آن آموختنی است اما برای پیاده ‌سازی در موارد مشخص، هر شرکت یا هر مدیر کسب ‌و کاری می‌تواند طرز تفکر و سلیقه‌ ی خاصی داشته باشد. ممکن است یک استراتژی محتوایی خوب در شرایطی مشخص، یک استراتژی محتوایی بد در شرایطی دیگر باشد و  آنچه  که به‌عنوان استراتژی محتوا یک شرکت خارجی می‌پسندید در ایران جواب ندهد.

لازم است که چشم‌اندازی مشخص از این‌که می‌خواهید شرکت یا کسب ‌و کارتان در طی سه الی پنج سال آینده در کدام جایگاه باشد؛ داشته باشید. حتما مشخص کنید که استفاده از محتوا چگونه می‌تواند به رسیدن شما به آن جایگاه کمک کند. اساس تدوین استراتژی محتوا شما همین نکته خواهد بود.

در کنار این مهم، تعیین معیارهای موفقیت برای شما بسیار کاربردی خواهد بود. واضح است که معیارها بر اساس اهداف اولیه ‌ی شما برنامه ریزی میشوند. برای نمونه: مدت‌زمانِ ماندن کاربران در وب‌‌ سایت شما تعداد صفحاتی که در وب‌سایتتان از آن‌ها بازدید میکنند- وضعیت اشتراک‌گذاری‌ها در شبکه‌های اجتماعی. تمام این اطلاعات باید در یک بانک اطلاعاتی متمرکز در اختیار شما قرار داشته و در فواصل زمانی مشخص به‌روز شود.

در ادامه با تجزیه ‌و تحلیل طرح‌ها، داده‌ها و کمبودهای وضعیت فعلی، نسبت به وضعیت مورد انتظار مواجه خواهید شد. شما باید تصویر مشخصی از همه‌ ی مواردی که نیاز به بهبود دارند و نیز همه‌ ی موفقیت‌هایی که امکان دستیابی به آن‌ها را دارید؛ داشته باشید. گاهی محتوایی که به آن نیاز دارید همان محتوایی است که اصلاً در وب‌ سایت شما موجود نیست.

اعتماد مخاطبین به محتوا

در نهایت زمانی شما در کسب و کار خود موفق خواهید شد، که مخاطبین به شرکت شما اعتماد کنند. اعتماد آنها حاصل تلاش شما برای جلب نظر و پاسخ گوئی به سوالات آنها خواهد بود. با تنظیم یک تقشه محتوائی شما به درک درستی از موقعیت برند خود خواهید رسید و مشکلات مخاطب خود را برطرف خواهید کرد. در عوض، آن‌ها حمایت خود، اعتماد و کسب‌وکار خود را به شما خواهند داد.

این انتخاب شماست که این روند را در پیش بگیرید یا نه. شما می‌توانید صحبت کردن با مشتریان را از همین جا شروع کنید، درباره شرکت خود در رسانه‌های ارتباط جمعی تبلیغ کنید. خدمات خود را به مخاطبین ارائه دهید و آن‌ها را به مشتریان همیشگی تبدیل کنید. خوب گوش دادن به مخاطب میتواند هنر شما باشد.

نقشه محتوای خود را بروزرسانی کنید

در جمع بندی نهایی می توان گفت که یک نقشه محتوا به منظور برنامه ریزی محتوای وب سایت می تواند به تمامی افراد تیم برای داشتن تصویری روشن تر از محتوای سایت کمک کند. این سرویس و دسترسی داشتن تمامی افراد به آن می تواند باعث شود تا بازخورد های ناشی از محتواهای سایت را دریابید.

همچنین دقت داشته باشید که با توجه به این که وب سایت شما روز به روز و با گذشت زمان در حال تکامل است، باید حتما نقشه های محتوای خود را بروز رسانی کنید. در نتیجه به صورت مرتب محتوای خود را بر اساس اهداف جدید بروزرسانی کنید تا بتوانید اهداف سایت خود را برآورده بسازید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی لواسانی

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

محتوایی فراتر از انتظار مخاطب شما که از هوش مصنوعی قدرت می‌گیرد

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط میلاد صفائی

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما

مشاوره لینک سازی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو