موضوع برای تولید محتوا: چگونه برای تولید محتوا، موضوع انتخاب کنیم؟
راهنمای جامع انتخاب ایده و موضوع برای تولید محتوای هدفمند و موثر
راهنمای جامع انتخاب ایده و موضوع برای تولید محتوای هدفمند و موثر
نویسنده ای خلاق و منحصر به فرد بودن، به معنی خلق کردن محتوایی که تا به حال هیچ کس به آن نپرداخته، نیست! بلکه لازم است با توجه و دقت به جزئیات، زاویه دید جدیدی برای موضوعات پیدا کنید، و با جلب توجه خواننده، او را به ادامه خواندن محتوای خود ترغیب کنید. محتواهای جذاب و تک، به راحتی در دسترس نیستند. اگر از هر وبلاگ نویس موفقی درباره راز منحصر به فرد بودن نوشته هایش سوال کنید، با این پاسخ مواجه خواهید شد: «برای یافتن یک ایده یونیک و ویژه، باید مطالعه، تحقیقات و برنامه ریزی های زیادی انجام دهید.» اگر هر نویسنده ای، به خاطر داشته باشد که آنچه می نویسد، برای همیشه با نام او باقی خواهد ماند و قابل پس گرفتن نیست، برای نوشتن مقاله اش عجله نمی کند. تولید محتواهای کم اما خلاقانه، اصیل و ناب، ارزش بیشتری نسبت به مقالات بی کیفیت ولی متعدد دارد. پس صرف وقت برای یافتن موضوع مناسب، تحقیقات کافی و یافتن اطلاعات قابل اعتماد، ارزشش را دارد!
اگر موضوعی که برای تولید محتوا انتخاب می کنید، مورد نیاز کاربران نباشد، نمی تواند توجه آن ها را جلب کند و طبیعتاً بازدهی خاصی هم برای سایت شما نخواهد داشت. پس انتخاب موضوع برای تولید محتوا یکی از مهمترین مراحل در فرایند تولید محتواست. باید موضوعاتی را انتخاب کنید که تعداد افراد زیادی به آن نیاز داشته باشند تا بتوانید آن ها را جذب کنید و با برند خود آشنا کنید.
کلمات کلیدی، علاوه بر افزایش بازدید سایت یا وبسایت شما، نقطه شروعی برای یک محتوای گیرا هستند؛ بنابراین قبل از تصمیم گیری در مورد موضوع محتوا، ضروریست که با تحقیق کلمات کلیدی، به این 2 پرسش پاسخ دهید:
در اختیار داشتن اطلاعات «کاربران» و «رقبا» می تواند ایده های بسیار خوبی برای انتخاب موضوع برای تولید محتوا در اختیار شما قرار دهد. شهر محتوا با ارائه خدمات تحقیق کلمات کلیدی، در این مرحله به شما کمک می کند.
شناسایی بازار هدف را، با یافتن پاسخ سوالات کلی شروع کنید. مثلا: مشتریان فعلی شما چه کسانی هستند؟ چه گروه افرادی بیشتر از محصولات یا خدمات شما استفاده می کنند؟ چه افرادی ممکن است مخاطبان آینده شما باشند؟ آیا بازارها یا مراکز ارائه ای وجود دارد که هنوز محصول یا خدمت خود را در آنها عرضه نکرده اید؟
این اطلاعات به شما کمک می کند که علاوه بر حفظ مشتریان فعلی تان، مشتریان جدیدی نیز جلب کنید.
بدانید مشتریان به دنبال یافتن پاسخ چه سوالاتی هستند!
دومین نکته حائز اهمیت پس از شناسایی بازار هدف، این است که بتوانید سوالات مشتریانتان را پیش بینی کنید، تا از طریق محتوا، به آنها پاسخ دهید. برای این منظور می توانید لیستی از سوالاتی که معمولاً سرچ می شوند تهیه کنید.
بررسی محتواها، سایت های رقبا و واکنش مشتریان نسبت به آنها، به شما ایده می دهد تا محتوایی برجسته تولید کنید. نقاط ضعف آنها را بهبود ببخشید و نقاط قوت یا مورد علاقه خود را بولد کنید. به عنوان مثال محتواهایی که در شبکه های اجتماعی بیشتر به اشتراک گذاشته می شوند، مفیدتر و گیراتر بوده اند و مشتریان را بیشتر درگیر کرده اند.
اکنون که مرحله تحقیق به پایان رسیده، وقت آن است که لیستی از کلمات کلیدی تنظیم کنید و برای برنامه ریزی شروع نگارش محتوای خود از آنها کمک بگیرید. باید توجه داشته باشید که به جای کلمات کلی و کوتاه، از کلمات قابل بسط و عبارات طولانی تر استفاده کنید. به عنوان مثال: به جای "خرید خانه" می توانید از جمله "آنچه باید قبل از خرید خانه بدانید" استفاده کنید.
سعی کنید تمام گروه هدفتان را در لیست کلمات کلیدی بگنجانید و نگران طولانی شدن لیست خود نباشید!
در این مرحله با تحقیقات بیشتر، یا حتی کمک گرفتن از برنامه های مربوطه (مثل: Google’s keyword planner)، کلمات کلیدی لیست خود را سازماندهی، بهینه و ویرایش کنید. میزان رقابتی بودن آنها را بسنجید و در صورت لزوم آنها را تغییر داده یا حتی کلمات جدید به لیست خود اضافه کنید.
اکنون زمان شروع نوشتن محتوا فرا رسیده! بر روی یک یا چند کلمه کلیدی متمرکز شده، و محتوای مرتبط و پیرامون آن را بنویسید. حتی می توانید برای درک بهتر آنچه باید بنویسید، کلمه مورد نظرتان را در موتورهای جستجو سرچ کنید. فراموش نکنید که برای خوانندگان خود بنویسید، نه به خاطر سئو یا استفاده صرف، از آن کلمه کلیدی در متن پست خود.
پس از تکمیل و انتشار محتوای خود، آن را رها نکنید. نظرات، بازدیدها و اطلاعات حاصل از آن را تجزیه و تحلیل کنید و سعی کنید اشتباهات خود را در محتواهای بعدی جبران کنید. نگران نباشید! هرچه بیشتر بنویسید، مسلط تر خواهید شد. گرچه جستجو و بررسی کلمات کلیدی، وقت گیر است، اما با توجه به تأثیری که می تواند روی میزان بازدید، افزایش رتبه و فروش بیشتر شما داشته باشد، کاملاً ارزشش را دارد.
طبق نظر Sam Decker مدیرعامل شرکت شناخته شده بازاریابی دیجیتال Mass Relevance:
بازاریابی محتوایی، ایجاد یا بررسی محتوایی غیر از معرفی محصول است. اطلاعات آموزشی، علمی، سرگرمی و... که برای جلب توجه مشتریان و تمرکز بر موضوع مورد بحث و راه حل های شما، منتشر می شود و مشتریان را به یادگیری بیشتر درمورد شما تشویق می کند.
اگر هدف از بازاریابی دیجیتال و تولید محتوا را به خوبی بدانیم، می توانیم با در نظر گرفتن نکات زیر موضوعی متناسب انتخاب کنیم:
پس از اینکه به اطلاعات مختلف پیرامون بازاریابی دیجیتال، ضرورت ها و نکات کلیدی آن دست یافتید وقت شروع پروسه انتخاب موضوع و ایده پردازی برای تولید محتوا است.
در اولین قدم برای خود یک راهنمای گام به گام (چک لیست) تهیه کنید. تا هیچ نکته ای از قلم نیفتد. این راهنما باید شامل تمام اطلاعات مورد نیاز از جمله نتایج آنالیزهای شما، توضیحات مرتبط با محصول یا خدمت مورد ارائه و حیطه مورد نظرتان برای محتوا باشد. امروزه علاوه بر روش های ساده ذکر شده در بالا، برنامه ها و آنالیزورهای علمی جدیدی هم برای تحلیل بازار به کار گرفته می شوند، که در صورت لزوم می توانید از متخصصان این روش های علمی نیز راهنمایی بگیرید. به عنوان مثال: مدل گرافیکی HIERSUM، متد OCCF و یا مدل CDLDA.
برای تولید محتوا، از منابع کامل، جامع و بادوام استفاده کنید. محتوای سبز یا اصطلاحاً (Evergreen content)، محتوایی است که دارای ارزش طولانی مدت باشد، خوانندگان را حتی سال ها بعد جذب کند، قابل اطمینان و دارای اطلاعات با ارزش باشد و با موضوع اصلی یا هسته ای کسب و کار شما مرتبط باشد. به علاوه، همواره سعی کنید محتوایی که می نویسید یک ویژگی، مؤلفه یا نکته ای برجسته از برند شما را معرفی کند.
طوفان مغزها یا brainstorming را فراموش نکنید. ایده های مختلف را جمع کنید. یک به یک بررسی نمایید و در نهایت تصمیم بگیرید که از کدام یک شروع خواهید کرد. این فعالیت علاوه بر افزایش خلاقیت در انتخاب موضوع، می تواند نقطه شروع تحقیقاتان را نیز به شما نشان دهد.
پیش از شروع فرایند تولید محتوا، زمانی را به سرچ و جستجوی دقیق در فضاهای مجازی اختصاص دهید، تا مطمئن شوید موضوع مورد نظر شما پیش تر منتشر نشده است. در فضای رقابتی این روزها نباید وقت خود را برای اشتراک گذاری موضوعات تکراری هدر دهید. اما در صورتی که موضوع مورد نظرتان به نظر گروه خلاقیت و بازاریابی موضوعی موفق و نتیجه بخش است، می توانید مقاله منتشر شده را به دقت بررسی کنید و راهی برای مطرح کردن ایده از یک زاویه جدید، به روز رسانی اطلاعات آن و یا تغییر سبک نگارشش، بیابید.
از طریق مشاوره، نظرات تخصصی و راهنمایی، دانش و تخصص تیم خود را به اشتراک بگذارید و به مشتریان خود میزان تخصص، اطلاعات و تجربه بالای گروه تان را نشان دهید.
با برنامه ریزی یک استراتژی کامل بازاریابی، در چرخه عمر محصول یا خدمتی که ارائه کرده اید، مشتری را پشتیبانی کنید. مثلاً می توانید محتوایی را برای راهنمایی و رفع سوالات احتمالی مشتریانی که قبلاً محصول شما را خریداری کرده اند، طراحی کنید و با ایجاد یک راهنمای کاربر، مشتری خود را در ارتباط با برندتان نگه دارید.
محتواهای تولید شده را طبقه بندی کنید. به این ترتیب که محتواهای مرتبط با یک محصول یا زمینه خاص در یک مجموعه قرار داشته باشند. به این ترتیب مشتریان به راحتی می توانند محصول یا خدمات مورد نظر خود را پیدا کنند، و به اطلاعات مرتبط با آن دسترسی پیدا کنند.
در فضاهای مجازی مثل توییتر، اینستاگرام و... مکالماتی که درمورد مجموعه شما شده است را سرچ کنید. هشتک های مرتبط با برند خود را جستجو کنید. با این کار، از نظرات مشتریان درمورد محصول یا خدمت خود مطلع می شوید و می توانید به موارد محبوب بیشتر بپردازید.
بخش نظرات وبلاگ خود را جدی بگیرید! به دنبال سوالات یا موضوعات پر تکرار و مورد علاقه خوانندگان خود باشید و درمورد آن مضامین محتوا تهیه کنید. حتی اگر در وبلاگ شما نظرات کمی به اشتراک گذاشته شده، به سراغ کامنت های منتشر شده در وبلاگ های رقبا بروید. تا روند مناسبی برای محتواهای تولیدی تان بیابید. حتی می توانید پست های پرسشی تنظیم کنید و مستقیماً از خوانندگان خود بپرسید که تمایل به خواندن چه موضوعاتی در وبلاگ شما را دارند.
یک راه دیگر برای مطلع شدن از نظرات مشتریان و سوالات آنها در مورد محصولات شما، گفت و گو با تیم های فروش و پشتیبانی مجموعه تان می باشد. به این ترتیب می توانید بخشی از محتوای وبلاگ خود را برای پاسخ دادن به این پرسش های متداول اختصاص دهید. شما همچنین می توانید از تیم خدمات مشتری خود، برای کسب اطلاعاتی در جهت بهبود تعاملات و گسترش اطلاعات محصولات یا خدماتتان، بدست آورید.
یکی دیگر از روش هایی که می تواند شما را در یافتن موضوعات مناسب یاری دهد، در نظر گرفتن اخبار روز و موضوعات پر طرفدار است. به این طریق شما می توانید ارتباطی با رویداد های روز، برند، صنعت یا مخاطبان خود برقرار کنید و به عبارتی صنعت خود را به موضوعات محبوب گره بزنید.
داده ها و دست آوردهای تجاری یکی دیگر از موضوعات جالب توجهی هستند که می توانید در محتواهای خود به اشتراک بگذارید. اگر در کسب و کار خود به روند یا پیشرفت قابل توجهی برخورد کرده اید، آن را با خوانندگان خود به میان بگذارید. مثلاً می توانید درباره آنچه که تغییر کرده و نقشی که در افزایش موفقیت یا فروش شما داشته است، بنویسید. شما می توانید محتواهای گزارشی نیز تهیه کنید. به عنوان مثال، اطلاعات، تاکتیک های سرمایه گزاری یا هر آنچه به صنعت شما و مخاطبانتان مرتبط می شود تجزیه و تحلیل کرده و نتایج آنالیزهای خود را به صورت یک پست آماری منتشر کنید.
با به اشتراک گذاشتن اتفاقات پشت صحنه فعالیت خود، اخبار مرتبط با مجموعه تان و همچنین موفقیت هایی که کسب کرده اید، می توانید نظر مخاطبان را جلب کنید. برای نمونه می توانید:
می توانید موضوعات خود را با توجه به مناسبت های خاص، تغییرات فصلی یا تعطیلات تنظیم کنید. بدین ترتیب مخاطبان همیشه در تاریخ های مهم به سراغ وبلاگ شما خواهند آمد.
درمورد تاریخچه تشکیل برند خود، موارد الهام بخش مجموعه تان و آنچه تأثیرات مهمی بر تجارت شما داشته صحبت کنید. کنفرانس ها، کتاب ها، افراد یا وبلاگ های الهام بخشتان را معرفی کنید و اجازه بدهید مخاطبان بیشتر شما را بشناسند.
همیشه لازم نیست جدی، خشک و علمی بنویسید. محتواهایی با جنبه طنزآمیز، محاوره ای یا دوستانه انتخاب کنید! زیرا گاهی اوقات چنین موضوعاتی تأثیر بیشتری خواهند داشت. مانند بکار گیری زمینه های طنز و سرگرم کننده مرتبط با تعطیلات رسمی یا تفریحات مرسوم، برای معرفی محصولات یا خدمات مجموعه تان.
در نهایت
فراموش نکنید، هر چقدر هم نویسنده خبره و با تجربه ای باشید، ویرایش و باز خوانی محتوای تولیدی شما توسط یک فرد دیگر، بسیار با اهمیت است. نویسنده به دلیل درگیری بسیار با موضوع، متوجه اشتباهات کوچک نمی شود. از این رو باز خوانی مقاله توسط یک فرد دیگر، برای برطرف کردن اشکالات احتمالی نگارشی یا جمله بندی محتوا، بسیار حائز اهمیت است.
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو