تکنیک های افزایش کارایی در ایمیل مارکتینگ
بازاریابی ایمیلی جهت افزایش بازدید
بازاریابی ایمیلی جهت افزایش بازدید
ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی یکی از چندین روش بازاریابی دیجیتال است که می تواند برنامه های بازاریابی شما را متحول نماید. ایمیل مارکتینگ نیز دارای تکنیک ها و اصولی است که لازم است برای موفقیت بدانید. در این مقاله برخی از این تکنیک ها برای افزایش کارایی این روش بازاریابی ارائه شده است.
ایمیل مارکتینگ یکی از چندین روش بازاریابی دیجیتال است که می تواند کارایی برنامه های بازاریابی شما را متحول نموده و زمینه ساز توسعه بازار کسب و کار شما شود. امروزه تمامی صاحبان کسب و کار ها به دنبال پر بازده ترین و سریع ترین روش از میان روش های بازاریابی دیجیتال هستند تا بتوانند از فرصت ها استفاده نموده و مشتریان بالقوه کسب و کار خود را هر چه سریع تر جذب و به مشتریان وفادار تبدیل نمایند. بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ یکی از روش های موثر بازاریابی دیجیتال است که به دلیل دانش و مهارت ناکافی، کمتر مورد توجه قرار می گیرد هر چند این روش، میان شرکت های بزرگ و معتبر در سراسر جهان رواج زیادی دارد. در ایمیل مارکتینگ، کسب و کار ها، محصولات، خدمات و ماهیت کسب و کار خود را از طریق ایمیل به مشتریان معرفی و تلاش می نمایند تا انگیزه خرید در آنان ایجاد کنند. این روش در دسته ارتباط و تعامل مستقیم با مشتریان قرار گرفته و به همین دلیل تاثیرگذاری سریع برای آن قابل پیش بینی است. ایمیل مارکتینگ نیز دارای تکنیک ها و اصولی است که لازم است برای موفقیت بدانید. در این مقاله برخی از این تکنیک ها ارائه شده است.
اولین مسئله در ایمیل مارکتینگ، شناسایی مشتریان بالقوه و دسترسی به ایمیل آنها است تا بتوانید در گام های بعدی از طریق ایمیل با آن ها ارتباط برقرار نمایید. یکی از راهکارها ایجاد فرم پیشنهاد ثبت نام یا opt-in هایی است که از مشتری می خواهید ایمیل خود را به شما معرفی کند. معمولا بازاریاب های دیجیتال در انتهای یک پست، این پیشنهاد را قرار می دهند و از افراد می خواهند تا ایمیل خود را وارد کنند.
اما بد نیست بدانید این نوشته در اغلب مواقع توسط کاربران نادیده گرفته می شود و جذابیتی برای آنان ندارد. برخی دیگر مقاله و محتوایی را در دنیای دیجیتال ارائه نموده و در انتها از خوانندگان می خواهند که در صورت جالب بودن مطلب برای آنان، آن را با دیگران به اشتراک گذارند و ایمیل خود را نیز برای دریافت دیگر مقالات، معرفی کنند.
بد نیست بدانید، معمولا این استراتژی نیز شکست می خورد و شما از این طریق نیز قادر نخواهید بود تا به مشتریان زیادی دسترسی پیدا نموده و آنان را جذب نمایید. ممکن است این استراتژی به شما پیشنهاد شود که یک دانلود رایگان از گزارش ها یا معرفی محصولات خود آماده کنید و مشروط به ثبت نام ایمیل در اختیار مشتریان قرار دهید.
بد نیست بدانید معمولا این راهکار نیز دغدغه شما را رفع نمی کند چرا که مشتریان بالقوه، انگیزه کافی برای خواندن این مطالب و آشنا شدن با محصولات و کسب و کار شما را ندارند.
راه حل بهتر این است که شما یک محتوا جذاب را براساس سلیقه و نیاز مشتریان آماده کنید، برای مثال این مطلب می تواند در خصوص شبکه های اجتماعی باشد که به راحتی قابل دانلود و به اشتراک گذاری باشد و در انتها یک مطلب دیگر در خصوص سئو قرار دهید ولی این بار از خوانندگان بخواهید تا با ثبت نام ایمیل خود، فایل جدید را دانلود نمایند. در واقع در این روش از بازاریابی محتوایی نیز برای ایمیل مارکتینگ کمک گرفته می شود. هر چند این راهکار از بقیه بهتر است اما می توانید با اندکی زمان و انرژی بیشتر، حتی همین راهکار را به شکل بهتری نیز اجرا کنید که در زیر پیشنهاد می شود:
هر چند این روش سخت تر است اما بسیاری از مجموعه های بزرگ از آن استفاده نموده و به موفقیت های زیادی دست یافته اند. ضرورتی ندارد همواره مطالب جدید بر روی سایت خود بگذارید حتی می توانید از قرار دادن آپدیت های مطالب قبلی نیز استفاده نمایید.
محل قرار گیری فرم Opt-in یا پیشنهاد ثبت نام می تواند در کارایی ایمیل مارکتینگ شما مهم و تاثیرگذار باشد اما حدس تان درست است جای مشخصی برای فرم های پیشنهاد ثبت نام وجود ندارد و شما می توانید در ابتدا، انتها یا گوشه صفحات این فرم را قرار دهید. فقط باید دقت کنید که تعداد فرم های پیشنهاد به نحوی طراحی نشود یا جایی از صفحه قرار داده نشود که خارج از دید کاربران صفحه قرار گیرد. برخی تکنیک ها را در طراحی این فرم ها رعایت نمایید. برای مثال سعی کنید از رنگ های جذاب و گیرا استفاده کنید. ابتدای فرم شما حاوی جملات انگیزشی باشد.
تجربه نشان داده است یکی از بهترین محل ها برای قراردادن فرم پیشنهاد ثبت نام و درخواست ایمیل، در صفحات تشکر است. هنگامی که پس از خرید یا دانلود و ... از کاربر خود تشکر می نمایید، از او بخواهید تا آدرس ایمیل خود را نیز برای ارتباطات بعدی در اختیار شما قرار دهد.
یکی دیگر از روش ها، برای ثبت نام مشتریان در سیستم ایمیل مارکتینگ کسب و کار شما، قانع کردن آن ها برای ثبت نام است. تجربه نشان می دهد، برخلاف تصور عموم بازاریابان، کاربران نسبت به آدرس ایمیل خود حساس هستند و به راحتی آن را در اختیار بقیه قرار نمی دهند، پس بهتر است آنان را برای ثبت نام قانع کنید. راهکارهای زیر برای قانع کردن کاربران وجود دارد:
از کامنت هایی مثل این جمله استفاده نمایید" چرا باید ثبت نام کنم" سعی کنید با جملات واقعی و کوتاه جواب این سوال را به کاربران ارائه نمایید. البته فراموش نکنید اصول سئو در این استراتژی اهمیت زیادی دارد چون بایستی کاربران به سایت و فرم شما هدایت شوند.
نظرات دیگر کاربران را منتشر کنید. از خوانندگان ایمیل های خود بخواهید تا نظرات و تجربه خود را با دیگران به اشتراک بگذارند. این اشتراک گذاری می تواند در شبکه های اجتماعی نیز صورت پذیرد.
همچنین می توانید نمونه ای از ایمیل های خود را در اختیار خوانندگان قرار دهید تا بدانند که در صورت ثبت نام چه نوع ایمیل هایی را دریافت خواهند نمود. شما می توانید با ارائه اعداد و ارقام، کاربران جدید را تشویق به ثبت نام و دریافت مقالات در خصوص کسب و کار خود نمایید. نمونه ای از این اقدام در تصویر زیر ارائه شده است.
یکی از دغدغه های کاربران، کثرت ایمیل های ارسالی است پس می توانید با ارائه برنامه های ارسال ایمیل خود، آن ها را برای ثبت نام قانع نمایید. حتی می توانید این امکان را در ثبت نام ایجاد کنید تا کاربران استمرار دریافت ایمیل را خود تعیین کنند. به احتمال زیاد بسیاری از کاربران شما، علاقه ای به دریافت ایمیل ها به صورت روزانه نداشته باشند.
در بازاریابی محتوایی که در ایمیل مارکتینگ نیز از آن استفاده می شود، استفاده از پست های مهمان اهمیت زیادی دارد چرا که گستردگی تعاملات در دنیای دیجیتال اصلی ترین مزیت آن است پس تلاش کنید در سایت ها یا شبکه های دیگر، پست های مهمان بگذارید. البته توجه کنید برخی اشتباهات در پست مهمان می تواند کارایی این روش را به شدت کاهش دهد. برای مثال به هنگام گذاشتن پست مهمان، تلاش نکنید که لینک مستقیم به سایت خود ایجاد نمایید. یکی از بهترین استراتژی ها مبادله ایمیل به ازای گذاشتن محتوای خوب به عنوان پست مهمان در سایت های معتبر است.
در ایمیل مارکتینگ سعی کنید از فرم های حرفه ای opt-in استفاده نمایید. بدترین شکل فرم های پیشنهاد ثبت نام، می تواند به شکل زیر باشد که بی شک حس نامطلوبی به کاربران منتقل خواهد کرد.
ثبت نام های دو مرحله ای را در فرم های خود امتحان کنید. شاید از خود بپرسید که چرا باید ثبت نام سخت تر راهکار صحیح تر باشد؟ به این دلیل که شما در این شرایط می توانید کاربران علاقمند را از کاربران کم حوصله و کم انگیزه تفکیک نمایید. نمونه ای از فرم های رایج با دو مرحله ثبت نام در تصویر زیر ارائه شده است.
تلاش نمایید از جملات مفید و انگیزشی برای ترغیب کاربران به ثبت نام استفاده نمایید. بهتر است جملات، توضیحاتی از مزیت های محتوای شما باشد. شما می توانید از جملاتی مانند این استفاده کنید:
به شما اطمینان خاطر می دهیم، اطلاعات ایمیل شما نزد ما محافظت شده و در اختیار سایرین قرار نمی گیرد. ولی واقعیت این است که تجربه نشان می دهد این جمله کارایی لازم را در جلب توجه و اعتماد کاربر ندارد. پس بهتر است از نمونه فرم هایی مثل آنچه که در زیر ارائه شده است، استفاده نمایید.
در نوشتن جملات به نکات زیر توجه کنید. بهتر است جملات کوتاه و انگیزشی شما، نتایج را گزارش نماید. برای مثال جمله "افزایش 20% کارایی با استراتژی های ایمیل مارکتینگ" تاثیرگذارتر از جمله "نکات مهم ایمیل مارکتینگ" می باشد. از "شما" و خطاب قراردادن کاربر به جای کلمات عمومی مثل کاربران و ... استفاده کنید تا جملات تاثیرگذارتر باشند. جملات خبری برای ایجاد انگیزه بهتر از جملات سوالی می باشند. برای مثال جمله "راهکارهای افزایش بازده ایمیل مارکتینگ" عنوان بهتری در مقایسه با جمله" آیا می خواهید با راهکار های افزایش بازده ایمیل مارکتینگ آشنا شوید"، می باشد. تمایز ثبت نام کنندگان با سایر کاربران را مورد تاکید قرار دهید. برای مثال جملاتی مثل "راهکارهایی که فقط با ثبت نام کنندگان در میان گذاشته می شود"، می تواند تاثیرگذار باشد. جملاتی که اطلاعاتی از کثرت ثبت نام کنندگان ارائه می نماید، نیز می تواند تاثیرگذار باشد. جملاتی مثل به جمع کاربران 20000 نفری ما بپیوندید.
از CTA های حرفه ای استفاده نمایید. CTA که مخفف Call To Action می باشد به معنی جملاتی است که برای تشویق به اقدام و ثبت نام درج می کنید. یک CTA خوب بایستی مشوق به اقدام و ثبت نام بوده و متعهد به ارائه ارزش برای کاربر باشد. معمولا در نوشتن این جملات، بخش دوم یعنی تعهد به عرضه ارزش مورد توجه قرار نمی گیرد.
در نوشتن CTA از رنگ های جذاب و بُلد استفاده نمایید. از کلماتی مانند رایگان و ... استفاده کنید و کمتر از کلمات خرید، سفارش، ثبت نام و .. استفاده کنید.
ایجاد یک هاب اطلاعاتی، می تواند بستر مناسبی برای ایمیل مارکتینگ باشد. در واقع در این روش شما از بازاریابی محتوایی برای بازاریابی ایمیلی کمک می گیرید. در این روش یک صفحه مناسب و پر بازدید از محتواهای جذاب ایجاد می نماید تا به عنوان یک هاب عمل نماید و تمامی کاربران را به سایت شما هدایت نماید. سپس می توانید از کاربران بخواهید تا برای دریافت بهترین مقالات یا ... در بخش ثبت نام، ثبت نام نمایند. بسیاری از سایت های معتبر از این راهکار استفاده می نمایند.
هر چند، در این روش متحمل زحمت زیادی می شوید ولی تعداد کاربران که با این روش جذب میشوند بسیار بیشتر است. توجه نمایید اصول سئو نیز در این روش اهمیت زیادی دارد چون بسیاری از کاربران از طریق موتورهای جستجو به سایت یا هاب اطلاعاتی شما هدایت می شوند.
بسیاری از بازاریابان به اشتباه مسابقات و جشنواره ها را کنار گذاشته اند و آن را روشی قدیمی و بی کاربرد می دانند اما این استراتژی همواره یکی از موثرترین استراتژی ها در ایمیل مارکتینگ بوده و خواهد بود. بی شک جوایز شما و میزان هیجان مسابقه ای که طراحی می کنید در موفقیت این استراتژی تاثیر زیادی خواهد داشت. شما می توانید برای شرکت در مسابقه و جشنواره، از کاربران بخواهید تا فرم ثبت نام را تکمیل کنند. البته بهتر است برای پرداخت جایزه یا پاداش مسابقه، از کاربران بخواهید تا ثبت نام نمایند چرا که دراین شرایط انگیزه کافی برای ثبت نام دارند.
همچنین می توانید خلاقانه تر عمل نمایید و زمینه مسابقه را افزایش ثبت نام ها قرار دهید. برای مثال هر ثبت نام کننده که فایلی را به اشتراک می گذارد یا کاربران بیشتری را برای ثبت نام تشویق می نماید، امتیاز بیشتری در مسابقه بگیرد. می توانید به صورت دوره ای و با قرعه کشی نیز برندگان را انتخاب نمایید. فواصل کوتاه تر مسابقات می تواند تاثیر گذاری آن را بیشتر نماید البته نباید در برگزاری مسابقات زیاده روی نمایید تا موجب فرسایش کاربران شود.
سلام من سمانه هستم؛ سمانه رحیمی. عاشق کار کردنم و هیچ وقت از انجام کارهایی که دوستشون دارم، خسته نمیشم. من 22 اردیبهشت سال 1366 تو بیمارستان آراد تهران به دنیا اومدم... تک دختر خانواده...
مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعاملبرانگیز باشه
راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه
استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسبوکار شما
دستهبندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو