اشتباهات رایج در مدیریت محتوا

چه کارهایی نباید در مدیریت برنامه بازاریابی محتوایی انجام دهید؟

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
اشتباهات رایج در مدیریت محتوا
علی لواسانی|آخرین آپدیت: سه شنبه، ۷ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 9 دقیقه

در روزهایی که ژورنالیست ها محتواها را تولید می کردند، مدیران مسئول روزنامه ها و نشریات، به وسیله ویراستارها، سرویراستارها، دبیران تحریریه و سردبیران، هر مقاله را قبل از چاپ شدن بارها و بارها بطور دقیق بررسی می کردند، اما گسترش فضای دیجیتال و آنلاین شدن مقالات باعث شد این مسئولیت ها بطور فزاینده ای به دوش مدیر محتوا بیفتد.

مدیر محتوا چه وظایفی دارد؟

مدیریت محتوا شامل وظایف مختلفی است؛ می توان گفت مهم ترین نقش آن نظارت بر تولید محتوا در جهت رسیدن به اهداف خواسته شده است. اما در این مقاله قصد نداریم در رابطه با وظایف یک مدیر محتوا صحبت کنیم برعکس می خواهیم به شما بگوییم که از انجام چه کارهایی پرهیز کنید. تقریبا همه از وظایف عمده و اصلی مدیر محتوا آگاه هستیم این وظایف شامل مواردی مانند برنامه ریزی برای تولید محتوا، نوشتن و ویرایش کردن محتوا و بسیاری موارد دیگر است.

مدیر محتوا

سوال مهمی که در اینجا باید پاسخ دهید این است: "چه کارهایی را به عنوان مدیر محتوا نباید انجام دهیم؟"

بیایید اینگونه این سوال را بررسی کنیم. آیا تابه حال شده است که کارهای مشخص شده به عنوان یک مدیر تولید محتوا را بصورت دقیق انجام دهید اما نتیجه مورد انتظار را به دست نیاورید!؟ حتی شاید محتوای تولید شده خود را چندین و چند بار مورد بررسی قرار دهید اما بازهم متوجه ایرادی در آن نشوید. در واقع شما بطور ناخواسته با انجام یک سری از کارها موجب بروز چنین مشکلاتی شده اید. با ما در ادامه این مطلب همراه باشید تا شما را با نکاتی در رابطه با کارهایی که نباید انجام دهید بیشتر آشنا کنیم.

اشتباهات رایج در مدیریت محتوا

1) کمال گرایی در جزئیات

همانطور که می دانید داشتن تقویم محتوا یکی از موارد مهمی است که هر مدیر محتوا باید با آن آشنا باشد از طرفی نوشتن محتوایی دقیق از اهمیت بالایی برخوردار است، از همین رو تصور عده زیادی از مخاطبان این است که داشتن تقویم محتوایی با جزئیات فراوان کار درستی است در حالیکه گاهی باید از نوشتن اطلاعات غیر مفید در تقویم محتوایی صرف نظر کرد.

از طرفی این موضوع در رابطه با خود محتوا نیز تاثیر گذار است. در پاره ای از مواقع شما در حال نوشتن محتوایی هستید که نیاز به داشتن جزئیات فراوان دارد شاید اولین راهکاری که به ذهن شما می رسد این باشد که همه جزئیات را در همان متن بگنجانید اما راه هوشمندانه تری نیز وجود دارد؛ شما می توانید قسمت های اصلی محتوای خود را در یک مقاله قرار داده و جزئیات بیشتر را در مقالات دیگر بنویسید. این کار سبب می شود که مخاطب شما از متن خسته نشده و آن را تا انتها بخواند پس بهتر است جزئیات را گاهی کاهش دهید.

2) برنامه ریزی در لحظه آخر

بیایید با واقعیت روبرو شویم لحظاتی وجود دارد که برنامه ریزی هایی که در مدیریت محتوا انجام می دهید بطور دقیق انجام نشده و این موضوع باعث ایجاد دردسر برای شما می شود. این بخشی از زندگی است و وجود چنین اتفاقاتی غیر ممکن نیست پس عجله نکرده و  خود یا کارمندتان  را سرزنش نکنید.

اگرچه برنامه ریزی صحیح می تواند میزان عجله در لحضات پایانی و بروز چنین مشکلاتی را کاهش دهد، اما همیشه باید برای شرایطی که متن و یا محتوای شما به برنامه نمی رسد آماده باشید و چنین شرایطی را مدیریت کنید. این هنر شما به عنوان یک مدیر محتوا را نشان می دهد که در هنگام بروز چنین اتفاقاتی چه واکنشی از خود نشان می دهید. از طرفی این واکنش تاثیر بسیاری بر روی روند کاری شما می گذارد و اگر واکنش شما درست و به موقع باشد از بروز دوباره این اتفاقات جلوگیری می شود.

3) برنامه ریزی سفت و سخت

همانطور که گفته شد داشتن برنامه و تقویم محتوایی در مدیریت محتوا تاثیر بسیار زیادی دارد از طرفی پایبند بودن به این برنامه نیز از اهمیت بالایی برخوردار است اما تا چه اندازه باید به تقویم محتوایی خود پایبند باشید؟

شاید از پرسیدن این سوال تعجب کنید و با خود بگویید که دلیل اصلی نوشتن برنامه پایبند بودن به آن است. نکته مهم این است که گاهی باید برخلاف جریان آب حرکت کنید تا نتایج بهتری بگیرید. البته این بدان معنا نیست که برنامه محتوایی خود را کنار گذاشته و هر ساعتی که خواستید محتوا بگذارید در واقع منظور ما از برخلاف جریان آب شنا کردن داشتن انعطاف در تقویم محتوایی است.

این انعطاف سبب افزایش کارایی برنامه شما می شود، بهتر است در هنگام تنظیم تقویم محتوایی خود به این موضوع فکر کنید و برنامه ای منعطف بنویسید. نکته مهم دیگر که بیان آن خالی از لطف نیست این است که در اکثر مواقع برنامه های سفت  و سخت که برای اجرای آن ها نیز سخت گیری وجود دارد با موفقیت مواجه نمی شوند این در حالی است که برنامه های منعطف از شانس بالاتری برای موفقیت برخوردار هستند.

 برنامه ریزی سفت و سخت

4) ناامیدی از نتایج پایین تر از حد انتظار

گاهی اوقات به اهدافی که برای خود تعیین کرده اید نمی رسید و در واقع نتایج پایین تر از حد انتظار شماست. اما این موضوع همیشه بد نیست و باعث بروز مشکل در روند کلی شما نمی شود. بیایید به این موضوع اینگونه نگاه کنیم؛ شما همیشه انتظار بهترین نتیجه را از برنامه خود دارید و می خواهید در بهترین حالت ممکن قرار بگیرید حال واقعیت این است که همیشه نمی توان بهترین بود اما می توان برای بهترین بودن تلاش کرد.

در واقع کار اصلی شما این است که برای بهبود نتیجه تمام تلاش خود را بکار گیرید نتایج خوب، خود به خود از راه می رسند. 

اما این نکته را فراموش نکنید که شما نمی توانید همزمان چند هدف را به نحو احسن به سرانجام برسانید، پس بهتر است در انتخاب اهداف واقع بین باشید در واقع بهترین کار این است که شما بر روی یک هدف  تمرکز کرده و از کارهای فرعی جلوگیری کنید نتیجه این کار به تلاش شما بستگی دارد و مطمئن باشید با تمرکز بر روی همین یک هدف -البته به شرط درست انتخاب شدن- به نتیجه مورد نظر خود می رسید.

5) کنار گذاشتن محتوای قدیمی

هیچ وقت محتوای قدیمی سایت یا بلاگتان را فراموش نکنید. یکی از مهم ترین کارهای شما به عنوان شخصی که مدیریت محتوای یک سایت را برعهده دارد، بررسی وضعیت و کلمات کلیدی در مقاله های قدیمی و ایجاد تغییرات در آن ها است. این کار مثل بردن ماشین به تعمیرگاه و سرویس کردن قطعات آن می باشد در واقع با انجام این کار سبب بهتر شدن وضعیت سئوی سایت می شوید.

بیایید به این موضوع بیشتر بپردازیم. یکی از اشتباهات کسب و کارها و به خصوص مدیران محتوا این است که تمام تمرکز خود را بر روی تولید محتوای جدید می گذارند. درحالیکه که اگر نگاهی به بلاگ خود بیاندازید مطمئناً چندین مقاله وجود خواهد داشت که از آخرین بررسی آن ها بیش از چند ماه می گذرد. و این یک نقطه ضعف برای شما محسوب می شود. شما می توانید با بررسی مقالات قدیمی و ایجاد تغییرات در آن ها و یا ایجاد لینک های جدید، باعث بهبود آمار بازدید این مقالات و در نهایت سایت  خود شوید. 

6) بدون تغییر نگه داشتن محتوای خوب

مطمئنا یکی از کارهایی که به عنوان مدیر محتوا انجام می دهید بررسی محتوای های برتر است. این کار بسیار خوب بوده و ایرادی به آن وارد نیست. اما اگر محتوایی دارید که بازخورد خوبی برای شما داشته چرا آن را در قالب های دیگر بازنشر نمی کنید؟ یکی از اشتباهاتی که در بین مدیران محتوا مشاهده شده این است که محتوای خوب خود را مانند شیئی نفیس نگهداری می کنند و اجازه ایجاد تغییر و یا انتشار دوباره آن به نحوه دیگر را به کسی نمی دهند.

این را در نظر بگیرید که مقاله وبلاگ می تواند یک موضوع عالی برای یک فیلم ، پادکست یا اینفوگرافیک باشد. مجموعه ای از مقالات وبلاگ را می توان به کتاب الکترونیکی تبدیل کرد. حتی یک جمله یا پاراگراف در یک مقاله را می توان به یک توییت یا یادداشت تبدیل کرد. شما به عنوان یک مدیر محتوا باید قادر باشید تا  مقالات منتشر شده را به صورت های مختلف بازنشر نمایید.

جمع بندی

زمان هایی وجود دارد که شما تمام وظایف فردی که مدیریت محتوا بر عهده او است را می دانید و از تمام جزئیات و سختی های این کار با خبر هستید پس طبق دانش خود جلو رفته، با دیگران مشورت می کنید برنامه محتوایی دقیقی را می نویسید و انتظار نتایج فوق العاده دارید اما در نهایت نتایج با انتظار شما تفاوت دارند  و این سبب  ناامیدی شما می شود. ما در این مقاله سعی کردیم به شما بگوییم گاهی اوقات شما با انجام ندادن کارهایی کوچک می توانید تغییرات بزرگی در نتایج کارهای خود رقم بزنید. این فعالیت ها و کارها شاید در نظر اول آنقدر تاثیر گذار نباشند اما مطمئن باشید با ایجاد تغییرات گفته شده در این مقاله نتایج بهتری از کار خود می توانید بگیرید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی لواسانی

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو