آمارهای سئو 2020: کاربران چطور جستجو می کنند؟

بررسی آماری نحوه سرچ کاربران در گوگل

شهر محتوا>مجله محتوا>سئو و بهینه سازی وب
آمارهای سئو 2020: کاربران چطور جستجو می کنند؟
علی لواسانی|آخرین آپدیت: چهارشنبه، ۸ دی ۱۴۰۰|مدت زمان مطالعه: 18 دقیقه

اگر در مورد وضعیت سئو در سال 2020 کنجکاو هستید، جستجوهای خویش در این زمینه را رها کنید و مطالبی را که در ادامه ارائه می شود، مطالعه نمایید. ما لیستی از آمارهای به روز شده را در این مورد بررسی و طبقه بندی نموده ایم و خواندن آن را به تمام علاقمندان حوزه ی سئو پیشنهاد می کنیم.

آمار و ارقامی که در زمینه ی سئو ارائه می شود، باعث می شود که شما استنباط بهتری از اصول بهینه سازی موتورهای جستجو داشته باشید و بر اساس آن ها بتوانید خط مشی کاربردی تری برای رسیدن به رتبه ی بهتر سایت خود در جهت بازدهی بیشتر کسب و کارتان، به دست آورید.

آمارهای برتر سئو

لیست جالب ترین آمارهای سئو (Top SEO statistics)

1) 68 درصد از تجربیات کاربران در محیط آنلاین، با موتورهای جستجو آغاز می شود. 

2) فقط  0.78 درصد از جستجوگران بر روی نتایج صفحه دوم گوگل کلیک می کنند.

3) 53 درصد از کل ترافیک وب سایت مربوط به جستجوهای ارگانیک است.

لازم است بدانید جستجوی ارگانیک زمانی است که کاربران به صورت طبیعی وارد وب سایت شما می شوند و شما برای این کار به موتورهای جستجو پولی پرداخت نکرده اید.

4) بیش از 92 درصد از ترافیک جهانی مربوط به جستجو در گوگل، گوگل ایمیج و گوگل مپ بود است. 

5) سئو بیش از ۱۰۰۰ درصد ترافیک بیشتری از شبکه‌های اجتماعی ارگانیک هدایت می‌کند. 

6) بیش از 69 درصد از سوالاتی که در گوگل جستجو می شود، شامل چهار کلمه و یا بیشتر است. 

7) 60 درصد از بازاریابان اظهار می کنند که ورودی های ( موتورهای جستجو، محتوای وبلاگ و ...) سایتشان بیشترین کیفیت را برای آن ها به همراه داشته است. 

آمارهای رنکینگ (Ranking statistics)

رنکینگ سایت: رنکینگ سایت شما در واقع رتبه ایست بین یک تا 10 که گوگل به سایت شما می دهد و هرچه این عدد بزرگتر باشد، رتبه ی سایت شما نیز بهتر خواهد بود. جالب است آمارهای مربوط به رنکینگ که در زیر ارائه شده است را مطالعه نمایید.

1) بیش از 90 درصد از صفحات وب هیچگونه ترافیک جستجوی ارگانیکی را از گوگل دریافت نمی کنند.

2) صفحات با رنگینگ ‌برتر تنها در ۴۹ درصد از موارد، بیشترین ترافیک ورودی از جستجو را دریافت می‌کنند.

3) تنها 5.7 درصد از صفحات در طول یک سال انتشار، جزو ده جستجوی اول رتبه بندی خواهند شد.

4) بیش از 25 درصد از برترین صفحات در رنکینگ، فاقد توضیحات متا هستند.

تعریف متا: توضیحات متا، به توضیحاتی گفته می شود که صفحات وب را توصیف می کنند. این توصیفات اغلب در اختیار موتورهای جستجو قرار می گیرد و موتورهای جستجو نیز این توضیحات را به صورت مختصر در نتایج جستجوی کاربران ارائه می دهد.

5) بیش از 40 درصد از صفحات دارای توضیحات متا هستند که این توضیحات کوتاه می باشند.

6) گوگل توضیحات متا را تقریبا در 37 درصد از مواقع در نتایج جستجو نشان می دهد. این مقدار برای کلمات کلیدی قوی به 35/40 درصد افزایش و برای کلمه های کلیدی ضعیف تر به 38/34 درصد کاهش می یابد.

7) صفحات با رنکینگ ‌برتر متوسط نیز برای نزدیک به ۱۰۰۰ کلمه کلیدی مرتبط دیگر در ۱۰ نتیجه برتر قرار می‌گیرند. 

8) متوسط سن صفحات در ۱۰ نتیجه برتر، بیش از دو سال است. 

آمارهای بک لینک (Backlink statistics)

بک لینک چیست؟ بک لینک ها در واقع همان لینک ها و پیوندهای ورودی به سایت شما از دیگر سایت ها هستند. هنگامی که شما در محتوای سایت خود، لینکی از یک سایت دیگر را قرار می دهید، آن سایت از شما یک بک لینک دریافت می کند.

آمارهای بک لینک

بک لینک ها نقش مهمی در افزایش سئو سایت ها دارند. هرچند الگوریتم های جدید گوگل تا حدودی از اهمیت بک لینک ها نسبت به گذشته، کاسته است اما هنوز هم نقش آن ها در بهینه سازی موتورهای جستجو بسیار قابل توجه است.

طبق گفته ی گوگل، بک لینک ها یکی از سه فاکتور مهم در افزایش رنکینگ صفحات می باشند. بنابراین هر چقدر که سایت شما بک لینک های زیاد و معتبر دریافت نماید، سئو آن نیز بهبود خواهد یافت. آمار مربوط به بک لینک ها در ادامه ارائه شده است.

1) بیش از 66 درصد از صفحات فاقد بک لینک هستند.

2) اکثر صفحات با رنکینگ بالا، بک لینک های فالو را با سرعت 5 تا 14 درصد در هرماه از وبسایت های جدید، دریافت می کنند.

بک لینک های Followed: بک لینک های followed  به بک لینک هایی گفته می شود که به موتورهای جستجو اجازه می دهد تا از طریق آن لینک ها وارد سایت شما شوند. این بک لینک ها باعث بهبود سئو سایت ها می باشند. بر اساس ارزش و اعتبار سایتی که به شما بک لینک داده است، ممکن است کاربران زیادی از طریق آن لینک وارد سایت هدف یا سایت شما شوند و همین عامل به شما کمک خواهد کرد تا در رتبه بندی موتورهای جستجو پیشرفت زیادی داشته باشید.

3) به طور کلی هرچه تعداد صفحات بک لینک دهنده به یک سایت بیشتر باشد، گوگل ترافیک جستجوی ارگانیک بیشتری به آن سایت خواهد داد. 

4) به طور متوسط هزینه ی خرید یک لینک 44/361 دلار است. 

5) به طور متوسط هزینه ی انتشار یک پست مهمان 80/77 دلار است.

پست مهمان (Guest Post) چیست؟ پست مهمان به پست یا مطلبی گفته می شود که شما به صورت اختصاصی برای قرار دادن در یک سایت دیگر تهیه می کنید و می توانید در کنار آن پست، لینک سایت خود را نیز قرار دهید. از آنجایی که سایت میزبان نیز علاقمند است که یک محتوای جذاب برای خوانندگان خود ارائه کند، بنابراین قرار دادن پست مهمان می تواند برای هر دو سایت مفید باشد. البته هرچه سایت میزبان پر بازدیدتر و دارای رنکینگ بالاتری باشد برای انتشار پست مهمان بهتر است.

6) 11/6 درصد از دامنه ها دارای لینک های متقابل هستند. این کار در واقع یک معامله ی لینکی محسوب می شود و هر دو سایت لینک یکدیگر را در صفحات خود قرار می دهند.

7) 7/43 درصد از صفحات با رنکینگ بالا دارای لینک های متقابل هستند.

آمارهای کلمات کلیدی (Keyword statistics)

اغلب کمپانی های سئو، ابتدا تحقیق در مورد کلمات کلیدی را شروع می کنند. تحقیق در مورد کلمات کلیدی یکی از پر بازده ترین فعالیت ها در زمینه ی افزایش سئو است. مقالات بسیار زیادی در این زمینه وجود دارد که می تواند راهنمای توسعه دهندگان وب باشد. نکته ی جالب اینجاست که هرکدام از این راهنماها دستورالعمل های کمی متفاوت را به شما ارائه می دهند. اینطور نیست که هر کدام از آن ها به شما توصیه ی اشتباهی بکنند، موضوع این است که یک رویکرد کلی برای یافتن کلمات کلیدی وجود ندارد. در ادامه آمارهایی درباره نحوه ی جستجوی افراد با استفاده از گوگل ارائه شده است.

1) 42/92 درصد از کلمات کلیدی ماهانه فقط ده بار یا کمتر در گوگل جستجو می شوند. 

2) 70.87 درصد از کلمات کلیدی با جستجوی بیش از ده هزار بار در ماه از یک یا دو کلمه تشکیل شده اند. 

3) 13.3 درصد از کلمات کلیدی که در ماه ده بار جستجو می شوند از یک یا دو کلمه تشکیل شده اند. 

4) حدود 8 درصد جستجوها به صورت سوالی بیان می شوند. 

5) 16 درصد از محبوب ترین کلمات کلیدی، عهده دار حدود 60 درصد کل جستجوها هستند. 

آمارهای مالی در صنعت سئو (SEO industry statistics)

از آنجایی که هزینه کردن برای بالا رفتن رتبه ی یک سایت در موتورهای جستجو بر هیچکس پوشیده نیست، دانستن اینکه هزینه ی بهینه سازی سایت و قرار گرفتن آن در نتایج اولیه موتورهای جستجو چقدر می شود، ضروری به نظر می رسد.

آمارهای مالی در صنعت سئو

برای اینکه بدانیم متخصصان سئو برای ارائه خدمات خود چقدر دریافت می کنند، بهتر است نگاهی به آمارهای زیر بیندازیم.

1) بیش از 74 درصد از سئو کاران شارژ ماهیانه برای نگهداری، از مشتریان خود مطالبه می کنند. 

2) برای اغلب خدمات دهندگان در حوزه ی سئو، رقم 501 تا 1000 دلار در هر ماه در ردیف قیمت گذاری محبوبی به شمار می آید. 

3) رقم 100 تا 150 دلار برای هر ساعت محبوب ترین ردیف قیمت گذاری در زمینه ی سئو می باشد. 

4) محبوب ترین ردیف قیمت گذاری برای هر پروژه بین 500 تا 1000 دلار می باشد. 

5) بیش از 88 درصد از هزینه های خدمات سئو برای هر ساعت 150 دلار یا کمتر از آن برآورد شده است. 

6) به طور میانگین خدمات دهندگان سئو که بیش از دو سال مشغول فعالیت در این حوزه هستند 4/39 درصد بیشتر برای خدمات ساعتی، 41/102 درصد بیشتر برای خدمات ماهانه و 275 درصد بیشتر برای خدمات سئوی پروژه ها، نسبت به کسانی که کمتر از دو سال در این حوزه فعالند، دریافت می کنند. 

7) به طور متوسط خدمات سئویی که در بازارهای جهانی ارائه می شوند، 74/130 درصد هزینه ی بیشتری نسبت به خدمات سئو در بازارهای محلی دارند. 

آمارهای موتور جستجو (Search engine statistics)

موتورهای جستجو ابزاری هستند که با توجه به الگوریتم های خود، اطلاعات مورد نیاز کاربران را از داده های مختلف در سایت ها استخراج می کنند و نتیجه ی جستجو را بر طبق فهرستی از سایت ها، نمایش می دهند. احتمالا پس از شنیدن کلمه ی موتور جستجو اولین چیزی که به ذهن شما می رسد سایت گوگل است که در واقع نیز قدرتمندترین موتور جستجو نیز در حال حاضر محسوب می شود اما موتورهای جستجوی زیادی وجود دارند که می توانند پاسخگوی نیاز کاربران باشند. به عنوان یک سئو کار مهم است بدانید که آمار موتورهای جستجو در حال حاضر چگونه است و به کدام جهت خواهد رفت.

1) حدود 12 درصد از پرس و جوها در موتورهای جستجو دارای پاسخ برجسته یا  Featured Snippet هستند. (Ahrefs) این پاسخ های ویژه معمولا در هنگام جستجوی ما در یک باکس در بالای نتایج جستجو مشاهده می شوند. این باکس شامل توضیحات مختصر در مورد مطلب جستجو شده و برگرفته از سایت های معتبر است.

2) نتیجه ی جستجوی شماره یک گوگل به طور متوسط 31.7 درصد نرخ کلیک دارد. 

3) آمارها حاکی از آن است که روزانه بیش از سه و نیم میلیارد جستجو در گوگل انجام می شود.

4) 39 درصد از خریداران در زمان جستجو تحت تأثیر جستجوهای مرتبط قرار می گیرند. 

5) 61.5 درصد از جستجوها بر روی دسکتاپ و 34.4 درصد از جستجوها بر روی تلفن همراه بدون کلیک هستند.

آمارهای محلی سئو (Local SEO statistics)

کسب و کارهای محلی تحت وب باعث می شوند تا خدمات و محصولات در کمترین زمان ممکن به مشتریان محلی ارائه شود. از این رو سئوی این نوع کسب و کار برای صاحبان مشاغل آن ها اهمیت ویژه ای دارد چرا که باعث می شود دقیقاً مشتریان محلی به سرعت به شما دسترسی پیدا کنند. همینطور توجه به سئوی محلی باعث می شود که افراد بیشتری نیز شما را در حیطه ی مورد نظرشان پیدا کنند. آمارهای زیر در مورد سئو محلی ارائه شده است.

1) 30 درصد از جستجوهای انجام شده با تلفن همراه متناسب با موقعیت مکانی بوده است. 

2) 76 درصد از افرادی که چیزی را در نزدیکی خود جستجو کرده اند، در طول روز به آن مشاغل مراجعه کرده اند. 

3) 28 درصد از جستجوهای موردی که در نزدیکی موقعیت مکانی انجام شده است، منجر به خرید شده اند. 

4) سایت Yelp  نشان می دهد که نتایج پنج جستجوی برتر نمایش داده شده در سایت گوگل در 92 درصد از موارد شامل یک دسته بندی شهری و تجاری بوده اند. 

5) 54 درصد از کاربران تلفن هوشمند، ساعات کاری مشاغل و یا فروشگاه ها را جستجو می کنند و 53 درصد از آن ها مسیرهای دسترسی به فروشگاه های محلی را مورد جستجو قرار می دهند. 

6) حدوداً 45 درصد از خریداران جهانی، یک محصول را به صورت آنلاین خریداری می کنند و سپس آن را از فروشگاه تحویل می گیرند. 

7) جستجوی عبارت (( از کجا بخرم + نزدیک من )) از سال 2017 تا 2019 بیش از 200 برابر شده است. 

8) جستجوی عبارت (( فروشگاه نزدیک من )) به عنوان مثال: " فروشگاه مواد غذایی در نزدیک من " از سال 2017 تا 2019 بیش از 250 برابر شده است. 

9) جستجوی عبارت (( حراج + نزدیک من )) به عنوان مثال " حراج لاستیک فروشی در نزدیک من " از سال 2017 تا 2019 دویست و پنجاه برابر شده است.

آمارهای سئوی ویدئو (Video SEO statistics)

تعریف سئو ویدئو: سئو ویدئو یعنی بهینه سازی ویدئوهای موجود در سایت به منظور پیشرفت رتبه ی سایت در بین موتورهای جستجو.

افزایش محتوای ویدئویی در سال های اخیر و توجه مخاطبان به فیلم های موجود در سایت ها و همچنین جذابیت محتوای ویدئویی توجه سئو کاران را به این موضوع بسیار جلب نموده است.

محتوای ویدئویی

با وجود محتواهای ویدئویی بسیار زیادی که هم اکنون در بستر وب قرار دارند، شاید کسب رتبه های برتر برای قرار گرفتن در فهرست اولیه ی موتورهای جستجو کار ساده ای نباشد، اما اگر شما تصمیم دارید که نسبت به این مساله بی توجهی کنید، شاید خواندن آمارهای مربوط به سئوی ویدئو شما را شگفت زده کند.

1) ویدئوها رسانه های شماره یک هستند که برای استراژی محتوا، پیشی گرفتن از وبلاگ ها و اینفوگرافیک ها استفاده می شوند. 

2) تعداد دیدگاه ها، بازدیدها، اشتراک گذاری ها و لایک ها ارتباط بسیار قوی با رنکینگ های بالاتر یوتیوب داشتند. 

3) 68.2 درصد از فیلم هایی که در صفحه ی نخست یوتیوب نمایش داده می شوند دارای فرمت HD هستند.

4) متوسط طول ویدئو در صفحه ی نخست یوتیوب 14 دقیقه و 50 ثانیه است. 

آمارهای سئو موبایل (Mobile SEO statistics)

از آنجایی که روز به روز بر کاربرانی که از طریق تلفن همراه خود وارد فضای اینترنت می شوند، افزوده می شود، توجه به سئو موبایل امری انکار ناپذیر به شمار می رود. در حال حاضر بیش از نیمی از جستجوها از دستگاه های تلفن هوشمند انجام می شود و الگورتیم های رتبه بندی گوگل برای نسخه ی موبایل اولویت بیشتری قائل هستند. در این شرایط شکی نیست که شاهد آمارهای شگفت انگیزی در زمینه ی سئو موبایل باشیم که در ادامه می توانید بخشی از این آمار را مطالعه نمایید.

1) 52 درصد از کل ترافیک وبسایت جهانی از طریق دستگاه تلفن همراه می باشد.

2) تعداد جستجوهای انجام شده در موبایل نسبت به جستجوهای انجام شده بر روی دسکتاپ بیشتر است. 

3) 52 درصد از کاربران تلفن های هوشمند، هنگام جستجوهای خود از طریق موبایل یک شرکت یا محصول جدید را کشف کرده اند.

4) به طور متوسط، رتبه ۱ در موبایل برای شما 7/27 درصد از کلیک‌ ها را به ارمغان می آورد، در حالی که رتبه یک در دسکتاپ به شما 3/19درصد از کلیک ‌ها را می‌دهد. 

آمارهای جستجوی صوتی (Voice search statistics)

جستجوی صوتی یکی از ابزارهایی است که به وسیله ی آن کاربران قادرند آنچه را که می خواهند جستجو کنند، در قالب صوت ارسال نمایند.

هم اکنون دستیارهای صوتی سیری (Siri)، گوگل (Google Assistant) و کورتانا (Cortana) به منظور جستجوهای صوتی کاربران در دسترس می باشند. رشد فزاینده ی استفاده از این ابزارها که پیش بینی می شود در آینده نیز رو به گسترش باشد، اهمیت سئو جستجوی صوتی را چندین برابر می کند. آماری که در این زمینه به دست آمده است نیز قابل توجه می باشد.

1) 40.7 درصد از کل پاسخ های جستجوهای صوتی از پاسخ های برجسته ی گوگل یا همان featured snippet که قبلاً به آن اشاره شد، می آید. 

2) نتیجه ی جستجوی صوتی معمولی فقط در حدود 29 کلمه طول دارد.

3) به طور تقریبی ۷۵ درصد از نتایج جستجوی صوتی در سه رتبه برتر برای آن پرس و جو  قرار می‌گیرند. 

4) میانگین سطح مطالعه ی نتایج جستجوی صوتی در درجه ی نهم قرار می گیرد.

5) وب سایت هایی که از لینک های قدرتمند برخوردار هستند، تمایل دارند در جستجوی صوتی رتبه ی بهتری کسب نمایند.

6) 45 درصد از مصرف کنندگان از صوت برای جستجوی عمومی در وب استفاده می کنند.

توصیه های نهایی (Final thoughts)

با توجه به آمارهای ارائه شده آیا احساس می کنید که SEO خیلی سخت است و ارزش تلاش کردن را ندارد؟ با رعایت چند اصل ساده می توانید گام های موثری در بهبود سایت خود داشته باشید. یاد بگیرید که مشتریان شما واقعاً به دنبال چه چیزی هستند. محبوب ترین روشی که افراد معمولاً کسب و کار شما را جستجو می کنند را کشف کنید.

روشهای دیگری را که ممکن است افراد در جستجوی همان چیزی باشند که در حوزه ی کسب و کار شماست را، پیدا کنید. موضوعات جذاب و محبوب را در زمینه ی کاری خود شناسایی کنید. لیست کلمات کلیدی خود را با جستجو در دایره ی واژگان و کلمات مرتبط با آن، گسترش دهید. معیارهای موجود در کلمات کلیدی را که می خواهید استفاده کنید، بسنجید. محتوایی در صفحات خود تولید کنید که با محتوای جستجو شده سازگار باشد. عناوین و توضیحات قانع کننده ای را در محتوای خود قرار بدهید. برای ایجاد یک ساختار منطقی از هدرها و زیرنویس ها استفاده کنید. تصاویری که در سایت استفاده می شوند را بهینه سازی نمایید. اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما هم برای موتورهای جستجو و هم برای بازدید کنندگان، قابل دسترسی است.  اطمینان حاصل کنید که وب سایت شما سریع بارگیری می شود. اطمینان حاصل کنید که سایت شما با موبایل سازگار است. با استفاده از وب سایت های دیگر برای سایت خود، بک لینک ایجاد کنید. موفقیت سئو خود را پیگیری کنید. ترافیک ارگانیک سایت خود را اندازه گیری کنید. رنکینگ سایت خود را اندازه گیری کنید. با گذشت زمان، پیگیری فرایند گفته شده در بالا به شما کمک می کند تا سایتی قدرتمند و با رتبه ای برتر در بین موتورهای جستجو داشته باشید.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی لواسانی

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو