بازاریابی اینترنتی اصطلاحی است که پس از رواج یافتن اینترنت، بین بازاریابان و میان فعالان حوزهی تبلیغات رواج یافت. اصطلاح بازاریابی اینترنتی بیشتر بین کسانی رواج دارد که از اینترنت برای تبلیغات و فروش محصولات، استفاده میکنند. اما در طول زمان اصطلاح بازاریابی اینترنتی جای خود را به اصطلاح دیجیتال مارکتینگ داد و در حوزه تخصصی اصطلاح بازاریابی اینترنتی بسیار کمتر استفاده شد.
برای درک بهتر این موضوع میتوان به گوگل ترندز مراجعه کرد و افزایش جستجوی کلمه بازاریابی دیجیتال (digital marketing) به نسبت بازاریابی اینترنتی (internet marketing) را به وضوح مشاهده کرد. منابع آموزشی یک دهه گذشته نیز بیشتر بر اصطلاح بازاریابی اینترنتی تمرکز داشتهاند اما از سال ۲۰۱۲ تا کنون اصطلاح بازاریابی دیجیتال به کلمه کلیدی آموزشی تبدیل شده است.
آشنایی با بازاریابی اینترنتی، جدیدترین شیوه افزایش فروش در دنیا
دیو چافی یکی از نویسندگان معتبر حوزه بازاریابی چنین تعریفی ارائه میکند: «بازاریابی اینترنتی یعنی استفاده از تکنولوژیهای دیجیتال برای دستیابی به اهداف بازاریابی.» باید توجه داشت که کل مفهوم بازاریابی اینترنتی بر مفهوم اینترنت استوار است و اینکه اینترنت چگونه میتواند در کنار سایر رسانههای سنتی، به کسب و کار ما کمک کند و برای جذب مشتریان جدید و ارائه خدمات به مشتریان به ما یاری برساند.
اینترنت کمک میکند تا در تحقیقات بازاریابی و شناخت نیاز و خواستههای مشتریانمان دقیقتر عمل کنیم و به اطلاعات دقیقی برای تحلیل دست یابیم. از سوی دیگر اینترنت در راستای معرفی محصول و خدمات ما به مشتریان کمک فراوانی خواهد کرد و ابزاری است برای ارتباط با مشتری و تامین رضایت مشتریان.
معرفی انواع روش های بازاریابی اینترنتی
بهعنوان دو مورد از رایجترین روشهای بازاریابی اینترنتی، از بازاریابی برونگرا و بازاریابی درونگرا میتوان نام برد. هر کدام از این دو روش بازاریابی کاربردها، مزایا و چالشهای متفاوتی دارند. فعالین این حوزه به کرات از این دو اصطلاح استفاده میکنند. البته ریشه این اصطلاحات صرفا مربوط به حوزه بازاریابی نمیشود و توجه به آنها بسیار مهم است.
بازاریابی برونگرا چیست؟ تبلیغاتی با جامعه هدف وسیعتر
بازاریابی برونگرا (outbound marketing) در واقع همان چیزی است که ما زمانی به آن تبلیغات آفلاین میگفتیم که عبارت بود از تبلیغات محیطی، تبلیغات رادیو تلویزیون، تبلیغات پیامکی، ایمیل مارکتینگ بی هدف، تبلیغات متنی در مجلهها و روزنامهها. در ده سال پیش انواع بازاریابی برونگرا بازدهی بسیار بالایی داشتند اما به دلیل افزایش بی رویه این نوع تبلیغات و اشباع شدن بازار، کارایی کمتری دارند و به کسبوکارهای خاصی محدود شدهاند.
بازاریابی برونگرا در واقع به چشم اندازها توجه کرده و از روشهای مختلفی برای توضیح محصول یا خدمات مورد نظر استفاده میکند.
بازاریابی درونگرا چیست؟ سریعترین روش معرفی محصول و خدمات
بازاریابی درونگرا نوع دیگری از روشهای بازاریابی اینترنتی است. در بازاریابی درونگرا، فعالیت تبلیغاتی بهصورت غیرمستقیم برای جذب مشتریان بالقوه انجام میشود و به صورت هدفمند عمل میکند نه کور و کنترل نشده. در واقع بازاریابی درونگرا خود را به عنوان پاسخی برای جستجوی مشتریان بالقوه قرار میدهد. در زمینه بازاریابی درونگرا (inbound marketing) میتوان به نمونههای تبلیغات کلیکی گوگل، وبلاگ نویسی، فعالیت در شبکههای اجتماعی، بهینه سازی برای موتورهای جستجو، خبرنامههای ایمیلی و اینفوگرافیکها اشاره کرد.
بررسی دقیقتر تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا
حتما می پرسید تفاوت بازاریابی درونگرا و برونگرا چیست؟ با دانستن تفاوت این دو نوع از روشهای بازاریابی اینترنتی شما میتوانید تصمیم بگیرید که کدام نوع بازاریابی برای شما بهتر عمل میکند. این دو اصطلاح و کاربرد و تفاوت آنها با یکدیگر تغییر فرهنگی بسیار بزرگی را در زمینه فعالیتهای بازاریابی به وجود آورده است.
در این بخش تفاوت این دو نوع بازاریابی را بیان میکنیم :
1. هزینه انجام بازاریابی درونگرا نسبت به برونگرا کمتر است
هزینه تبلیغات برونگرا در حال حاضر بسیار بالا و با بازدهی بسیار پایین است، درصورتیکه در تبلیغات درونگرا میتوان با هزینههای معقول نتیجههای مناسب گرفت و همچنین میتوان به فعالیتهای آنالیز و نرخ تبدیل و یا حتی ریتارگتینگ که بسیار مهم است پرداخت .
2. هدفمند بودن بازاریابی درونگرا نسبت به برونگرا
در تبلیغات درونگرا بر اساس علاقهمندی که کاربر دارد با مطالب و تبلیغات ما برخورد میکند و تمام این فرایندها به صورت غیر مستقیم و خارج از فرمتهای تبلیغات سنتی موجود میشود. به یک اعتبار دیگر، شاید بتوان گفت که ظهور اینترنت و تبلیغات دیجیتال باعث شد تا فرایندهای تبلیغات و بازاریابی بیش از پیش بهینه و هدفمند شوند.
3. بازاریابی درونگرا، مشتری محورتر است
بازاریابی درونگرا به طور کامل مشتری محور است و سعی میکند مشتری را به سمت خود جذب کند. در این روش تمام اطلاعاتی که مصرفکنندگان برای یک تصمیمگیری درست نیاز دارند از سوی شما در دسترس آنها قرار میگیرد. در بازاریابی سنتی یا همان برونگرا تمرکز روی این است که چه چیزی را به فروش میرسانید و اینکه کسب و کار شما چه هویتی دارد و چرا چنین محصول یا خدمتی را به فروش میرساند.
4. تفاوت در زمان بازدهی، بازاریابی برونگرا روشی زودبازده
بازاریابی درونگرا بازدهی کندتری دارد زیرا نیازمند آن است که زیرساختهای متعددی برای آن ساخته شود. اما در صورت بازدهی سود بسیاری را نصیب کمپین میکند.
۵. بازاریابی برونگرا تبلیغات محور اما بازاریابی درونگرا محتوا محور است
محتوا است که سبب جذب مخاطب میشود و مخاطب بر اساس درک خود از نیازش، محتوا را انتخاب میکند. به عبارت دیگر، در بازاریابی درونگرا شما نیاز مخاطب را چنان دقیق شناسایی کردهاید که فقط کافی است محتوای مرتبط با آن نیاز را تولید و منتشر کنید تا خود مخاطب شما را بیابد.
بازاریابی برونگرا از طریق چه رسانههایی انجام میشود؟
رسانههای سنتی تبلیغات در تاریخ بشر پیش از ظهور اینترنت، محبوبترین و تنها رسانههای ممکن برای تبلیغات به شمار میرفتند که با ظهور اینترنت نیز همچنان جایگاه ویژهای در بازاریابی دارند. اما این رسانهها به دلیل محدودیتهای محیطی، جغرافیایی و حجمی، در مقایسه با امکانات تبلیغات دیجیتال همیشه رسانههای گرانی به شمار میروند.
بازاریابی پستی مستقیم یا چاپی، از قدیمیترین روش های بازاریابی اینترنتی
تبلیغات عملا از زمان ظهور مطبوعات تا کنون وجود دارد. اولین مجله در قرن هجدهم در آمریکا به چاپ رسید و از آن زمان تا کنون مجلات پر از تبلیغات شده است. سپس نامه یا ایمیل مستقیم به وجود آمد. به طوری که صندوق پستی روزانه پر از کاتالوگها و آگهیهای تبلیغاتی ناخواسته بود که بعضا به طور مستقیم به سطل بازیافت میرفت.
تبلیغات رادیویی و تلویزیونی، روشی از گذشته تا امروز
هنگامی که رادیو در دهه ۱۹۲۰ محبوب شد، تبلیغ کنندگان شروع به حمایت از نمایش کردند. با به صحنه آمدن تلویزیون، نمایش رادیویی از بین رفت اما تبلیغات در آن همچنان ادامه داشت. پس از آن بازاریابان از محبوبیت تلویزیون مطلع شدند و تبلیغات خلاقانه و نوآورانه را برای جلب توجه و پول درآوردن از این طریق ایجاد کردند.
بازاریابی تلفنی، روشی سریع و چالش برانگیز
شما تازه مشغول به شام خوردن شدهاید و قبل از اینکه اولین لقمه غذا را بخورید تلفن زنگ میزند. بله او یک بازاریاب تلفنی است که مزاحم غذا خوردن شما شده است. از اوایل دهه ۱۹۸۰، کسب و کارها میلیاردها دلار هزینه کردهاند تا میلیونها تماس در ساعتهای مختلف گرفته شود.
بیلبوردهای تبلیغاتی، آشناترین روش بازاریابی
بیلبوردها در اواخر قرن نوزدهم در آمریکای شمال ظاهر شدند و تا اوایل قرن بیست و یکم در همه جا گسترش یافتند. امروزه نیز همچنان استفاده از این بیلبوردها ادامه دارد.
تبلیغات بنری، یکی از روش های بازاریابی سریع و پربازده
تبلیغات بنری از سال 1994 مانند سایر روشهای تبلیغات تا کنون تغییرات بسیاری داشته است. تبلیغات بنری، نوعی تبلیغات دیجیتال با استفاده از خلاقیت است. این نوع از تبلیغات مبتنی بر تصویر است، یک تصویر جذاب بیشتر میتواند مخاطبان را به کلیک ترغیب کند. این نوع از تبلیغات سبب میشود تا شما بیشتر و بهتر توسط مخاطبان شناخته شوید و رتبه بهتری هم در گوگل کسب کنید. اگر این تصاویر به اندازهای جذاب باشند که شما بر روی آن کلیک کنید و به صفحه دیگری هدایت شوید، بخشی از پروسه تبلیغات برای برند تبلیغ کننده انجام شده است.
بازاریابی درونگرا در چه بسترها و از چه روشهایی انجام میشود؟
ابزار و تکنیکهای بازاریابی درونگرا عمدتا بر پایه اینترنت و فضای دیجیتال استوار هستند که برخلاف رسانههای بازاریابی برونگرا، محدودیتهای کمّی ندارند و به همین دلیل در جهان امروز بیشتر مورد توجه بازاریابان قرار میگیرند.
سئو (SEO)، بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو
سئو یا بهینه سازی موتورهای جستجو به شما کمک میکند تا صفحهی خود را در جستجوهای اینترنتی بالا بیاورید. چندین موتور جستجو وجود دارد که توسط افراد در سراسر جهان استفاده میشود. گوگل به تنهایی ۴۰ هزار جستجو در ثانیه را انجام میدهد و مهم است که وب سایت شما جزو لیست اول نتایج جستجو باشد.
بازاریابی محتوایی، جذب مخاطب با ارائه اطلاعات کاربردی
کسب و کارها هر روز بیشتر و بیشتر مطلب در وبلاگ و وبسایت خود قرار میدهند و شما باید از بازاریابی محتوا به خاطر آن تشکر کنید. بازاریابی محتوا به کسب و کارها این فرصت را میدهد که به مصرف کنندگان خود اطلاعات و آموزش بدهند.
شبکههای اجتماعی، رایجترین روش تبلیغات در بازاریابی درونگرا
اگر شما حداقل در یکی از پلتفرمهای رسانههای اجتماعی حساب کاربری ندارید، یک فرصت طلایی برای ارتباط با مخاطبین خود را از دست میدهید. شما میتوانید در توییتر یا فیسبوک با مشتریان واقعی ارتباط برقرار کنید و در طول زمان آنها را تبدیل به مشتریان وفادار خود کنید.
نکات مهم برای طراحی استراتژی بازاریابی درونگرا
برای هر برنامه بازاریابی موفق فارغ از رویکرد، نیاز به استراتژی خواهید داشت؛ بنابراین در ادامه مسیر تدوین، استراتژی موفق را در 10 گام با هم مرور خواهیم کرد.
۱. تعیین بازار هدف و جامعه مخاطبان
۲. شناخت نیازهای مخاطبان
۳. آنالیز رقبا
۴. برنامهریزی محتوایی و تدوین استراتژی تولید محتوا
۵. تدوین تقویم تولید محتوا
۶. تولید محتوا بر اساس نیازهای مخاطبان
۷. انتشار محتوا در کانالهای مناسب
۸. بهینهسازی محتوا برای موتورهای جستجو
۹. استفاده از ابزارهای مختلف دیجیتال مارکتینگ، مانند سوشال مدیا مارکتینگ، افیلیت مارکتینگ، ایمیل مارکتینگ و پروموت کردن آنها.
۱۰. ارزیابی عملکرد محتوا
تبلیغات هوشمند دیجیتال، راه رسیدن به نتیجه مطلوب
در این مطلب با مفهوم بازاریابی اینترنتی آشنا شدیم و مروری داشتیم بر روشهای بازاریابی اینترنتی. تپسل و مدیااد با استفاده از AdTech توانستند در زمینه بازاریابی اینترنتی، قدرتمند ظاهر شوند؛ بهطوری که با استفاده از این روشهای بازاریابی اینترنتی، هم وبسایتهای نمایشدهنده تبلیغ، درآمد بیشتری کسب کنند و هم تبلیغدهندهها پرفورمنس بهتری داشته باشند.
برای آشنایی بیشتر با خدمات تپسل میتوانید به آدرس tapsell.ir مراجعه کرده و با شماره تماس 91090986 (021) به صورت مستقیم با تیم پشتیبانی ما یا 5-88206893 (داخلی 434 و 435) در ارتباط باشید و در صورتی که موفق به تماس تلفنی نشدید، لطفاً از طریق ایمیل پشتیبانی به نشانی Support@tapsell.ir و یا تلگرام پشتیبانی (tapsell_support@) پیام خود را برای ما ارسال کنید.
منتظر ارتباط شما هستیم.