هویت برند چیست؟ برندسازی اینترنتی با تولید محتوا
چگونه یک برند منحصر به فرد بسازیم؟
چگونه یک برند منحصر به فرد بسازیم؟
یکی از اولین قدم های مهم و اساسی برای شروع یک تجارت موفق، هویت بخشیدن به برند است. اندرورام، رئیس و مدیرکل Alexa.com تاکید می کند: هویت برند برای ایجاد حس اعتماد در مصرف کننده ضروری است. ایجاد یک هویت برای برند در قدم اول با شناخت دقیق شما از مخاطبین تان شروع می شود و بعد از آن باید بفهمید که چه چیز در تجارت شما قادر است برای مخاطب تان، مهم و منحصر به فرد باشد. نشان دادن احساس درک شما از نیازهای مخاطب در دراز مدت می تواند باعث دستیابی به مخاطب وفادار شود که حامی برند شما خواهند بود.
قبل از اینکه هویت برند را تعریف کنیم، ابتدا واژه "برند" را بشناسیم.
هویت برند ارتباط نزدیکی با تعریف برند دارد و به مجموعه تمام احساسات و ویژگی ها و مفاهیمی اطلاق می شود که شرکت یا سازمان قصد دارد نزد افراد با آن شناخته شود و در واقع مجموعه ای از تمام جزئیاتی است که یک شرکت خود را با آنها به جهان معرفی می کند. از نوع فونت و بسته بندی محصولات گرفته تا کیفیت، خدمات و... به عبارت دیگر نحوه ارتباط برند با بازار هدف و خلق مزیت هایش و وجود نقاط ضعف در مقایسه با رقبا است که هویت برند را می سازد و صرفا محدود به هویت بصری برند نمی شود.
تعریف دیگری که ارتباط نزدیک و مهمی با هویت برند دارد، تصویر برند است که معمولا با هویت برند اشتباه می شود. این دو مفهوم به یک موضوع اشاره دارند اما تفاوت بزرگی با هم دارند.
در نظر بگیرید در جمعی حضور دارید و افراد در حال صحبت در مورد یک فرد غایب هستند. هر یک ویژگی هایی را از آن فرد بیان می کنند، خوب یا بد... هر کدام از آن ویژگی ها تصویری از آن فرد را ارئه می کنند. برند شما در بین مخاطبین همین طور است.
جفری بِیْزوس، مدیرعامل و موسس آمازون، تصویر برند را اینگونه توصیف می کند: هر چیزی که مخاطب در مورد برند شما بیان می کند.
هویت برند در واقع چگونگی معرفی کسب و کار شما در بازار است. یعنی شما چطور قصد دارید خود را بین مصرف کنندگان معرفی کنید. در نظر بگیرید در جمعی هستید و کسی شما را نمی شناسد. اینکه شما قصد دارید با چه ویژگی هایی خود را به مخاطبین تان معرفی کنید، هویتی است که شما قصد دارید با آنها شناخته شوید. این در واقع همان تعریف هویت برند است. هویت ساخته و زاییده مغزهای متفکر برندها هستند، اینکه چند میلیارد نفر برند نوکیا را با صدای زنگ معروف آن می شناسند، نشان از قدرت بالای هویت بخشی به برند نوکیاست. این هویت بخشی به برند بسته به شرایط بازار، عوامل درونی و استراتژیهای برندینگ شرکت ها قابل تغییر هستند.
نکته دیگر در مورد هویت و تصویر برند این است که معمولا این دو مفهوم یکی نیستند. یعنی هویتی که برند قصد دارد از خود نمایش دهد تا با آن شناخته شود در واقع تصویری نیست که در ذهن مشتری از آن برند ثبت می شود. این یعنی برندسازی موفقیت آمیز نبوده و این شکاف بین هویت و تصویر برند منجر به از دست دادن بخشی از بازار خواهد شد که این از مهم ترین وظایف مدیر برند است تا با بهره گیری از بهترین استراتژی های ارتباطی و برندینگ برای از بین بردن این شکاف اقدام کند. هر چه هویت برند به تصویر برند نزدیک تر باشد، برند موفق تر خواهد بود.
شناخت مخاطب اولین اقدام در خلق هویت برند است. باید به صورت موشکافانه بازار هدف تان را شناسید و در این مورد بروز باشید و تغییرات لحظه ای آن را رصد کنید. بدون شناخت عمیق از مخاطب احتمال موفقیت ناچیز خواهد بود. برای این منظور باید مجهز به ابزار و روش هایی باشید که بتوانید تغییرات کوچک بازار را تجزیه و تحلیل کنید تا بفهمید مخاطبین شما چطور محصولات مورد نظرشان را انتخاب می کنند و چه نکته هایی را برای خرید در نظر می گیرند.
جزئیات زیادی را در مورد مخاطب تان در نظر بگیرید و باید جامعه هدف تان را بر اساس معیار و مقیاس های مختلف و در چند مرحله فیلتر کنید. مثلا اگر جامعه هدف شما جنسیت خاصی است یا اگر محصول شما برای گروه سنی خاصی تولید می شود، شناخت دقیقی از حالات و روحیات آنها داشته باشید.
به طور مثال اگر محصول شما برای گروه سنی کودکان تولید می شود، استفاده از رنگ ها و طرح های کودکانه در بسته بندی محصول الزامی است.
در نظر بگیرید قصد آشنایی با یک نفر را دارید، قطعا هر چه بیشتر با آن فرد در تعامل باشید، شناخت بیشتر و دقیق تری از او پیدا خواهید کرد. شناخت مخاطب نیز اینگونه است. شما باید همیشه در تعامل با مصرف کننده باشید تا تغییر روحیات او را درک کنید و از آن غافل نشوید. برای این منظور از تمام امکانات برای شناخت مخاطب تان استفاده کنید، در فروشگاه ها نظرسنجی برگزار کنید و از مخاطب بخواهید دلایلی را برای انتخاب یا عدم انتخاب محصول شما بیان کند.
امروزه همه معتاد شبکه های اجتماعی هستند و حضور در شبکه های اجتماعی یعنی دسترسی مخاطب به شما، مخاطب می تواند به راحتی با صرف کمترین زمان ممکنه بدون نیاز به تماس تلفنی و انتظار برای ثبت نظرات در کوتاه ترین زمان با شما ارتباط برقرار کند و با زبان خودش بدون هیچ واسطه نظرات خود را به گوش شما برساند. برای دریافت نظرات کاربرانتان راه های ساده ای معرفی کنید. سپس آنها را دقیق مورد بررسی قرار دهید.
به یاد داشته باشید هرگز نباید با مخاطبتان بیگانه شوید، مخاطبین شما بخش جدایی ناپذیر از هویت برند شما هستند.
قبل از اینکه یک هویت جدید را برای برندتان بسازید، ابتدا سعی کنید وضعیت برندتان را از جنبه های مختلف واکاوی کنید. بررسی کنید که فعالیت تجاری تان با قوانین روز تجارت همسو شده باشد و مشکل حقوقی بابت فعالیت های تان در آینده به وجود نیاید. همواره شکل نمایش برندتان را در سطوح مختلف در نظر داشته باشید. در برندینگ آنلاین (نحوه حضور در شبکه های اجتماعی و وبسایت) و برندینگ آفلاین (مواد اولیه، بسته بندی و کیفیت نهایی محصول) همواره موارد زیر را به دقت در نظر بگیرید:
ثبات در عوامل فوق می تواند به شناسایی و به خاطر سپردن برند شما در میان مخاطبین تان شود که این امر به مرور زمان منجر به ایجاد هویت برند شما خواهد شد. بنابراین همواره در چارچوبی مشخص در حرکت باشید و به یاد داشته باشید با شناختی که از مخاطب دارید می توانید درمواقع خاص با تغییر جزئی در برندینگ جلب توجه بیشتری کنید. به طور مثال بسته بندی محصولات را در یک جشن به خصوص مانند شب یلدا تغییر دهید به طوری که مصرف کننده متوجه برند شما باشد.
همواره از جایگاه رقبایتان در بازار آگاه باشید. استراتژی های رقبا را آنالیز کنید. نقاط قوت آنها را بشناسید و روی نقاط ضعف شان تمرکز کنید. هرگز از استراتژی های تجاری آنها تقلید نکنید، سعی کنید در میان شکاف موجود در بازار، بین رقبا و مصرف کننده جایگاهی پیدا کنید و از نقاط ضعف شان، نقاط قوت برای خودتان بسازید. این موضوع می تواند فرصت بزرگی برای حضور در بازار و رقابت با رقبایتان باشد.
برای تجزیه و تحلیل استراتژی های تجاری رقبا باید به موارد زیر دقت کنید:
تجزیه و تحلیل رقبا می تواند به شما در یافتن جایگاه مورد نظرتان بسیار کمک کند. به طوری که هم می تواند از استراتژی های غلط پیشگیری کند هم می تواند موجب شناخت بهتر بازار شود و هم اینکه ایده های جدیدی را برای حضور در بازار برایتان فراهم کند.
در نظر داشته باشید که شما در بازار، رقابت می کنید. پس هر چه رقیب تان را بهتر بشناسید، نقاط قوت و ضعف آنها را دقیق تر بدانید، راحت تر می توانید در نبرد با رقبا پیروز شوید.
پیشنهاد فروش منحصر به فرد یا همان USP طرح کلی است که به صورت ساده قادر است محصول یا خدماتی را که عرضه می کنید از رقبایتان متمایز کند. این USP است که مشخص می کند مشتریان هدف شما چرا باید شما را از بین تمام رقبا انتخاب کنند و بر اساس این پیشنهاد فروش منحصر به فرد شما می توانید به انتخاب بهتری نزد مشتریان تبدیل شوید.
پیشنهاد منحصر به فرد فروش به شما کمک میکند تا اهداف بازاریابی خود را متمرکز سازید و بررسی کنید که سرمایه گذاری در کدام حوزه می تواند موجب تمایز شما از رقبا گردد. به همین دلیل است که USP بخش مهمی از فعالیت برندینگ شماست.
برای توسعه یک پیشنهاد فروش منحصر به فرد چند نکته را در نظر داشته باشید:
اگر هدف تصاحب بخش بزرگی از بازار است، باید پیام برند را به شکلی صحیح و قابل قبول تدوین کنیم و این پیام را به درستی به مخاطب برسانیم. در بیان پیام برند باید صداقت و عمل را توام با هم در نظر بگیریم یعنی نسبت به آنچه ادعا می کنیم صادق باشیم. پیام برند اگر به شکل یکدست انجام نشود می تواند تبدیل به ابزاری مخرب برای کسب و کار شود، چون اگر شما دائما ادعایی داشته باشید که به آن عمل نمی کنید، مصرف کننده به مرور اعتمادش را به هویت برند شما از دست می دهد و این یعنی از دست رفتن هزینه های هنگفت و زمان بسیار زیاد!
پس از تکمیل قدم های قبلی، لازم است تا در معرض دید عموم باشید. این کار علاوه بر معرفی شما به عام مردم، می تواند باعث شناخته شدن شما بین مخاطبین خاص شما هم بشود، این یعنی در همه جا حضور داشته باشید.
اما برای اینکه در جای درست هم حضور داشته باشید، لازم است تا استراتژی بازاریابی خود را پیاده سازی کنید. به طور مثال برای اینکه بررسی کنید رقبای شما از چه کانال هایی برای بازاریابی بر بستر اینترنت استفاده می کنند می توانید از ابزارهای الکسا استفاده کنید، یا برای آنالیز دقیق ورودی های وبسایت خودتان می توانید از ابزار مفید Google Analytics بهره بجوئید. هنگامی که محبوب ترین کانال ها برای کسب و کارتان را شناسایی کردید، ابتدا با اولویت قرار دادن تمرکز بر روی کانال های پرقدرت، هویت برند خودتان را معرفی کنید، سپس اعتماد مشتری را جلب کنید.
به طور کلی عوامل بسیاری در تشکیل هویت یک برند دخیل هستند، که بررسی و شناخت هر یک در هر تجارتی لازم و ضروری است. برندسازی از اصولی تشکیل شده که با جزئیات سر و کار دارد اما نتایج آن بزرگ است. اگر اصولی انجام شود منتج به سودآوری و ماندگاری برند خواهد شد و اگر غلط اجرا شود موجب نابودی!
در این بین هویت برند است که پس از سال ها فعالیت تجاری می تواند ارزشمندترین دارایی یک شرکت باشد، پس تا جای ممکن روی برند سازی و هویت برند وقت و سرمایه صرف کنید.
بررسی تمام نکات فنی سایت از نظر اصول سئو و ارائه پیشنهادات اصلاحی
گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما
تولید محتوای متنی با کیفیت متناسب با نیازهای کاربران شما
تجزیه و تحلیل لینک های رقبا و برنامه ریزی لینک سازی برای سایت شما
هنوز کسی نظر نداده!
میتونی اولین نفری باشی که به ما بگی نظرت درباره این یادداشت چیه؟
اگر سوالی هم داری، می تونی همینجا بپرسی. زود جواب میدیم!