دعوت به اقدام (Call to Action) چیست؟

چگونه با فراخوانی کاربران به یک اقدام مشخص، نرخ تبدیل سایت را افزایش دهیم؟

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
دعوت به اقدام (Call to Action) چیست؟
علی بیجندگودرز|دوشنبه، ۶ دی ۱۴۰۰|تعداد کلمات: 1753 کلمه|مدت زمان مطالعه: 11 دقیقه

بازار داغ محتوانویسی و تولید محتوا، در تمام جهان آغشته به دغدغه هایی مشترک است. همه ی ما می خواهیم با تولید محتوایی جذاب و مفید، بازدید بیشتری را برای وبلاگ، سایت، یا صفحه ی اجتماعی خود به ارمغان آوریم. همچین در دنیای کسب و کارهای الکترونیک و تجارت های مجازی، تمام بحث حول محور یک کلیک بیشتر می چرخد! بله! به تماشای محتوای ما بنشینید! محتوای ما را بخوانید! در در پایگاه خبر رسانی ما عضو شوید! و به هر حال.... مشتری ما باشید! پیش از این در مقالات دیگرمان، نکات حیاتی بسیاری را پیرامون چگونگی خلق یک محتوای حرفه ای که به سرعت در میان مشتریان بالقوه‌مان دست به دست شود، بررسی کردیم. اما آنچه در این مقاله به آن خواهیم پرداخت، نهایت هدف ما از فعالیت در دنیای مجازی است! دعوت مخاطبان به انجام یک عمل که غالباً همان هدف نهایی ماست. آنچه در دنیای تولید محتوا به آن Call to Action یا به اختصار CTA می گویند! ما در فارسی آن را دعوت به اقدام، فراخوان به یک عمل یا واکنش می نامیم و قصد ما این است که محتوای خود را به ثمر یا نتیجه تبدیل کنیم.

دعوت به اقدام (Call to Action) یا CTA چیست؟

در واقع ، این عمل به مثابه ی ماجرای به دم رساندن پوست گاو است که در مثل های ایرانی به آن اشاره میکنیم. اینجا همان جایی است که مخاطبان و بازدید کنندگان شما، باید تصمیمی بگیرند که شما بخاطر آن از ابتدای محتوا برنامه ریزی کرده اید. کال تو اکشن یعنی دعوت از مخاطب تان برای آن که مشتری شما شود و یا مخاطب دائم تان گردد. عباراتی نظیر: " اینجا کلیک کنید" یا "بیشتر بخوانید" یا " همین حالا عضو شوید" یا "افزودن به سبد خرید" یا "دانلود" و... تمام این ها نمونه هایی عادی و استاندارد از فراخوان به کلیک کردن مخاطب است. کلیکی که شما را به هدف تان از خلق آن محتوا می رساند. در دنیای بازاریابی ، به این نقطه ، نقطه ی آغاز می گویند. به آن معنا که کار ما برای تبدیل یک بازدید کننده به یک مشتری موفق بوده و از این نقطه ، کار ما با مشتری مان آغاز می گردد.

دعوت به اقدام، چه ضرورتی دارد؟

پیش از هرچیز، باید بدانید که طبق آمار رسمی ، حدود 90% بازدیدکنندگان صفحات ، در ابتدا "عنوان" و "فراخوان به کلیک" را در یک محتوا مطالعه می کنند. و اغلب آن ها با توجه به این دو پارامتر، تصمیم می گیرند در آن صفحه باقی بمانند و سایر بخش های محتوا را مطالعه کنند یا خیر! در دنیایی که درباره‌ی هر عنوان سرچ شده در گوگل ، دریایی از اطلاعات به سمت مخاطبان سرازیر می شود، این امر چندان عجیب به نظر نمی رسد. و از این موضوع نتیجه میگیریم که باید علاوه بر رعایت نکات سئو در محتوا ، که به ما کمک میکند در صدر نتایج جست و جو قرار بگیریم، به این دو عامل نیز توجه بسیار ویژه داشته باشیم. در ادامه ، به ایده هایی خلاقانه و متمایز کننده اشاره می کنیم که در خلق یک فراخوان موفق برای کلیکی بیشتر به شما کمک کند.

دعوت به اقدام

نکات حیاتی برای خلق یک call to action موفق

فراخوان به انجام یک عمل در یک محتوا ، چیزی نیست که سرسری از کنار آن عبور کنید. در واقع شما باید به عنوان یک محتوانویس، از قبل و در حین نوشتن استراتژی محتوای خود برای این کلیک ها نیز برنامه ریزی کرده باشید. مخاطبان شما بر روی فراخوان شما کلیک نمی کنند، چون نمی دانند که در آن سوی آن لینک، دقیقا چه چیزی در انتظار آن ها ست. اما نویسندگان محتوای زیرک ، می دانند که چگونه و با چه سیاست هایی، مخاطبان خود را درست در نقطه ی حیاتیِ تصمیم، ترغیب به کلیک کردن کنند.

بخاطر داشته باشید نکاتی که در ادامه با شما در میان می گذاریم، نکاتی ضروری برای برنامه ریزی و خلق فراخوان به کلیک شما هستند اما استفاده از همه ی این نکات در همه ی فراخوان ها ، یک فاجعه به بار می آورد. پس از این نکات، به درستی و در جای خود استفاده کنید:

شناخت پرسونای محتوا 

برای آنکه مخاطب مان را به کلیک کردن ترغیب کنیم، ضروری است که به زبان او سخن بگوییم. برای این که بتوانیم به زبان مخاطب خود سخن بگوییم، ضروری است که زبان او را بشناسیم. بنابراین همواره از پیش بدانید که برای چه مخاطبانی محتوا تولید میکنید. چه افرادی قرار است بر روی فراخوان شما کلیک کنند. پرسونا یا همان شناخت ویژگی های فردی و اجتماعی کاربرانی که مخاطب تان هستند، برای تمام برنامه ریزی های خلق CTA ضروری است.

بهترین نقاط پرسونای محتوا را هدف قرار دهید

هنگامی که شما ، پرسونای مخاطب را به درستی شناسایی و دسته بندی نمودید ، اکنون باید به روشنی بدانید که محتوای شما در کدام نقطه از استراتژی تان، به مرحله ی تصمیم نزدیک می شود. همواره بهترین اهدافی را که طی فرایند شناخت مخاطبان به دست آورده اید ، با بهترین نقطه از محتوا تلاقی دهید و آنجا را برای ایجاد یک فراخوان به عمل ، انتخاب کنید.

بهترین عبارات را برگزینید 

برای نقطه ی دعوت تان از مخاطب، بهترین عبارت ها را انتخاب کنید. سعی کنید عبارتی که انتخاب می کنید، یک فعل امری قوی ، با هدفی روشن و مشخص باشد. عبارتی که مخاطب تان، علاوه بر برقراری ارتباط سریع با آن، هدف روشن خود از کلیک کردن را نیز دریابد. عبارات شما باید مثبت، الهام بخش و فزاینده ی اشتیاق باشد. پتانسیلی برای یک منفعت یا یک موفقیت یا یک چشم انداز تازه، بهترین ویژگی های یک عبارت فراخوان است.

ترس از دست دادن یا FOMO 

گاهی اوقات ، ممکن است محتوا و فراخوان برای بازدیدکننده شما جذاب باشد ، اما مخاطب تان اولویتی برای کلیک کردن یا خرید کردن در آن لحظه قائل نشود. این‌جاست که یک پیشنهاد وسوسه انگیز با کمی چاشنی ذیق وقت، اولویت می آفریند. بطور مثال اینکه اگر هم اکنون اقدام به عمل کند، چنین تخفیفی شامل حالش می شود. یا اگر چنانچه خواهان امتیازی بیش از سایر مخاطبین است تنها تا فلان زمان فرصت دارد که از آن امتیاز بهره‌مند گردد. یا آنکه تعداد محدودی ظرفیت جهت ثبت نام وجود دارد. این چنین پیشنهاداتی باعث ایجاد ترس از دست دادن یا همان Fomo را در مخاطب ایجاد میکند. البته نه اینکه همیشه و همه جا، اما اگر در جای صحیحی از این تکنیک استفاده کنید برای تان معجزه خواهد کرد.

ترس از دست دادن یا FOMO

راه حل ارائه کنید

بازدیدکنندگان ، بنا به اهداف، دغدغه ها، انگیزه ها و یا نیاز های خود به سوی شما جذب می شوند. دلیلی که یک مخاطب محتوای شما را تماشا می کند، گرایشی است که برخاسته از یک نیاز است. بنابراین بجای از این صفحه به آن صفحه بردن مشتریان، در یک کلیک ، راه حل مورد نیاز شان را در اختیارشان قرار دهید. فراموش نکنید که مردم محتوا یا نشانی‌ای را به یکدیگر معرفی می‌کنند که در آن، راه حل مشکل خود را پیدا کرده باشند.

ضمیمه‌ای بر علایق مخاطب بیافزایید

وقتی محتوایی در خور توجه و تامل به مخاطبان خود ارائه می دهید، این احتمال را قطعی بدانید که مطالبی نزدیک به آن محتوا نیز در فهرست علاقه مندی های مخاطب خواهد بود. "بسیار خب! از این محتوا بهره بردی؟ نظرت درباره ی این چند موضوع چیست؟" مطمئن باشید به همین سادگی که به نظر می رسد خواهد بود. اما انجام این راهکار یک نکته ی پنهان دارد که به صورت یک موضوع جداگانه باید به آن بپردازیم.

تمام آنچه که باید را یکجا نگویید

راه حل اینکه مخاطب شما بیش از یک کلیک انجام دهد این است که تمام آنچه می خواهد را یک جا بدست نیاورد! همه ی ما قبل یا بعد از خلق محتوا به عنوانی مناسب برای محتوای خود می اندیشیم و احتمالا دو یا سه عنوان برای آن برمی‌گزینیم. حال چه می شود اگر هر کدام از این عنوان ها با بخشی از محتوا (به عبارت بهتر بخشی از نیاز مخاطب) در یک محتوای جدا قرار بگیرد؟ به این صورت مخاطب با پیوستن به هرکدام از این بخش ها، بخشی از پاسخ را دریافت کرده و در انسجامی چشم‌گیر ، بخش دیگری از نیازش را در فراخوانی جهت کلیک به لینکی دیگر می یابد! اما در این زمینه باید هشیار باشید که مخاطب تان را سردرگم یا خسته نکنید.

فراخوان تان را با عنوان هایتان همسو کنید

سعی کنید در پایان هر تیتر، فراخوانی کاملاً هم‌جهت با عنوان آن بخش بسازید. این همسویی فراخوان و تیتر ، دقیقا همان چیزی است که مخاطب را به کلیک کردن ترغیب می کند.

از جادوی اعداد غافل نشوید

آمار و ارقام ، عدد ها و جدول ها ، درصد ها و هرآنچه می‌تواند یکنواختی فرم متن را در هم بشکند، قدرتی بی نظیر به فراخوان شما می بخشد. همچنین به جنرال بودن و خاص بودن و دقیق بودن محتوا و فراخوان شما نیز خواهد افزود. برای مثال این دو عبارت را برای یک فراخوان در نظر بگیرید:

1. با کلیک بر روی این لینک در زمان پروژه ی خود صرفه جویی کنید.

2. 40% در زمان پروژه ی تان صرفه جویی کنید. همین حالا!

مستطیل مربوط به "فراخوان به عمل" شما چطور دیده می شود؟ بهینه سازی محتوا فقط مربوط به سئو و نکات مربوط به موتور جست و جو نیست. آنچه به عنوان Responsiv بودن یک وبسایت یا نرم افزار تلقی می شود، نکته ای است که باید درباره ی فراخوان یا CTA شما نیز مورد توجه قرار بگیرد. باید بدانید مخاطبان تان محتوای شما را در چه گجت هایی مشاهده می کنند و در طراحی CTA اطمینان حاصل کنید که در تمام آن گجت ها به طور کامل و مناسب نمایش داده می شود.

از خلاقیت در محتوا نترسید

تمام تلاش خود را بکنید تا فراخوان شما مال شما باشد! برخاسته از ایده ها و خلاقیت های خودتان. از اینکه اندکی بیرون از چارچوب فکر کنید نترسید. از کمی متفاوت تر بودن واهمه نداشته باشید. خلاقیت در انتخاب عبارت، فرم یا رنگ مورد استفاده و حتی انتخاب مکان استفاده از فراخوان ، به شما کمک می‌کند دعوتنامه ای منحصر به فرد برای سوق دادن مخاطبان به سوی هدف تان ایجاد کنید.

خلاقیت در محتوا

برای رسیدن به این خلاقیت بد نیست گاهی ساختار شکنانه عمل کنید. خود را بجای مخاطب قرار دهید و تصور کنید با این موضوع خاص چه چیزی شما را ترغیب به کلیک کردن می کرد؟ آن گاه همان را بسازید. اگر فراخوان شما ، شما را به وجد نیاورد، بسیار احتمال آن ضعیف است که فرد دیگری را ترغیب به کلیک کردن کند!

از عبارات هولناک در محتوا استفاده کنید (Use Crappy Language)

این، یکی از آن دسته راهکارهایی است که باید هوشمندانه مورد استفاده قرار بگیرد تا موثر واقع شود. گاهی اوقات (نه همیشه) استفاده از عبارات هولناک می تواند جنجال آفرین بوده و هیجانی ناگهانی را در دل مخاطب ایجاد کند. به نحوی که اگر بر روی فراخوان شما کلیک نکرد، شب پیش از خواب به آن فکر کند! اگر به اندازه ی کافی خلاق باشید، در برخی مسائل ، استفاده از این راهکار می تواند بازدهی بی نظیری برای محتوای شما به همراه داشته باشد.

تمامی این نکات ، زمانی کاربرد دارد که صداقت و اخلاق را در راس تفکر خود قرار دهید! مطمئن باشید هرچه با بازدیدکنندگان صادق تر باشید، توجه آن ها نسبت به شما ، محتوای شما و در پایان بیزنس شما بیشتر جلب می شود. فراخوان برای یک کلیک بیشتر، باید همچون خود محتوا ، روشن، واضح و راهکار گرایانه باشد و بازدیدکننده را به سوی آنچه در جست و جوی آن است، سوق دهد. نه آنکه در میان این همه ازدحام اطلاعات، صفحه ای بر صفحه ای دیگر بگشاید بدون اینکه گره ای از کار بازدیدکننده گشوده باشد. وقتی با صداقت عمل می کنید، پیام شما تاثیر بیشتری بر مخاطبان داشته و در نهایت ، محتوای شما با ضریبی بالاتر مورد مشاهده قرار خواهد گرفت.

شهر محتوا
نوشته شده توسط

علی بیجندگودرز

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

محتوایی فراتر از انتظار مخاطب شما که از هوش مصنوعی قدرت می‌گیرد

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط میلاد صفائی

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

گزارش جستجوی کلمات کلیدی مشتریان و رقبای کسب و کار شما

مشاوره لینک سازی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو