محتوای مفید چیست؟ راهنمای تولید محتوای Helpful

آموزش تولید محتوای مفید یا Helpful Content

شهر محتوا>مجله محتوا>بازاریابی محتوایی
محتوای مفید چیست؟ راهنمای تولید محتوای Helpful
ميلاد فرقان خواه|آخرین آپدیت: دوشنبه، ۱۳ فروردین ۱۴۰۳|مدت زمان مطالعه: 40 دقیقه

می‌دونیم که گوگل بعد از آپدیت Helpful Content روی مفید بودن محتوا تأکید زیادی داره. پس بهتره قبل از این که بریم سراغ آموزش تولید محتوا، به این فکر کنیم که اصلاً چه جور محتوایی رو میشه مفید حساب کرد و یه محتوای مفید چه ویژگی‌هایی داره؟

چه جور محتوایی، مفید حساب میشه؟

اجازه بدید با چند تا سوال شروع کنیم:

  • آیا هر محتوایی که کپی نباشه و اختصاصی تولید شده باشه، لزوماً مفیده؟
  • آیا معتبر بودن محتوا برای اطمینان از مفید بودنش کافیه؟
  • آیا هرچقدر که محتوای ما علمی‌تر باشه، لزوماً برای مخاطب مفیدتره؟

چه کسی شاخص مفید بودن محتوا رو تعیین می‌کنه؟

اگر ما خودمون رو در جایگاه تصمیم‌گیرنده برای مخاطب قرار بدیم، ما باید تشخیص بدیم که چه محتوایی براش مفیده. مثلاً تصمیم بگیریم که محتوا باید حتماً آموزنده باشه یا این که اختصاصی تولید شده باشه.

ولی اگر هدف ما از بازاریابی محتوایی این باشه که نظر مخاطب رو جلب کنیم، باید «واکنش مخاطب نسبت به محتوا» رو معیار ارزیابی مفید بودن محتوا قرار بدیم.

گوگل هم در معرفی سیستم ارزیابی محتوای مفید میگه:

آپدیت محتوای مفید به محتواهایی پاداش میده که رضایت کاربران از اون محتواها بیشتر باشه. در طرف مقابل هم محتواهایی که انتظارات کاربران رو برآورده نکنن، نتیجه‌ی خوبی در گوگل به دست نخواهند آورد.

به تصویر زیر که از مستندات گوگل گرفته شده دقت کنید:

آپدیت محتوای مفید گوگل

تأکید گوگل اینه که محتوا رو باید برای مردم (People-First) تولید کنیم.

پس میشه گفت اون کسی که در نهایت می‌تونه بگه که آیا یک محتوا مفید هست یا نه، خود مخاطب ماست.

بنابراین اگر مخاطب با یک محتوا تعامل مثبت بالایی داشته باشه، می‌تونیم نتیجه بگیریم که محتوای مفیدی تولید کردیم.

کیفیت کافی نیست! باید محتوای تعامل‌برانگیز تولید کنیم

تمام خوبی‌های یک محتوا در نهایت باید باعث Engagement یا تعامل مثبت مخاطب بشه.

یعنی حتی اگر اگر محتوایی تولید کنیم که:

  • اطلاعات کاملاً درستی ارائه میده،
  • متن روان و قابل فهمی داره،
  • به منابع معتبر استناد کرده،
  • کاملاً اختصاصی تولید شده و از جای دیگه کپی نشده،
  • و تصاویر و جدول‌های اختصاصی و باکیفیتی هم داره،

اما اکثر مخاطبان ما این محتوا رو دوست نداشته باشن و باهاش تعامل مثبت نداشته باشن، عملاً ما فقط خودمون رو فریب دادیم و محتوای مفید تولید نکردیم.

محتوای تعامل‌برانگیز (Engaging Content) چیه؟

این روزها همه می‌خوان یه چیزی به ما آموزش بدن یا یه چیزی بهمون بفروشن! ولی حتماً براتون پیش اومده که وقتی یه سایت رو باز می‌کنید، ته دلتون می‌گید آهان! این همون چیزیه که می‌خواستم! یا اصلاً دنبال چیز خاصی نبودید اما وقتی دو خط از محتوا رو می‌خونید خوشتون میاد و دلتون می‌خواد تا آخرش ادامه بدید. خب این خیلی فرق داره با محتوایی که به زور می‌خواد یه چیزی بهتون آموزش بده یا محصولی رو بهتون بفروشه! توی این حالت شما خودتون با اشتیاق متن‌ها رو می‌خونید، عکس و فیلم‌ها رو تماشا می‌کنید یا محصول مرتبط به اون محتوا رو می‌خرید.

به این میگن تومحتوای تعامل‌برانگیز!

در واقع یه متخصص محتوا تونسته با تحقیق روی نیازها و علاقمندی‌های شما، فهمیده که چه جوری باید محتوا رو تولید کنه تا شما خوشتون بیاد و حتی برای اون سایت یا اون محصول تبلیغ کنید و لینکش رو برای دوستان خودتون هم ارسال کنید.

پیشنهاد می‌کنم «راهنمای گام به گام تولید محتوای تعامل‌برانگیز» رو بخونید.

 

تولید محتوا چیست؟

- پایگاه هاب‌اسپات، تولید محتوا را اینگونه تعریف می‌کند:

تولید محتوا فرایند خلق ایده‌های موضوعی است که برای مخاطب هدف شما جذاب باشد. در این فرایند، محتواهای متنی و تصویری درباره آن موضوعات تولید می‌شود و در فرمت‌هایی مثل بلاگ، ویدیو، اینفوگرافیک و... در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد.

- ویکی‌پدیا این تعریف را برای تولید محتوا ارائه می‌کند:

تولید محتوا مشارکت در ارائه اطلاعات به کاربر نهایی در یک زمینه مشخص از طریق یک رسانه مشخص (به ویژه رسانه دیجیتال) است.

کسب و کارهای اینترنتی هر روز در حال زایش و توسعه هستند. هر یک از این سایت ها در حال ارائه ی خدمات گوناگونی می باشند. ممکن است هدف یک سایت ارائه‌ی محصولات یک برند به بازار و یافتن مشتری باشد. هدف وبسایت دیگر شاید چیز دیگری باشد. اما هدف یک وبسایت هر چه که باشد، مراحل نوشتن محتوا برای یک رسیدن به این هدف بسیار مهم است. تعداد زیادی تولید کننده محتوا در دنیای دیجیتالی در حال کار هستند که چالش های زیادی پیش روی آن ها وجود دارد.

برای غلبه بر این چالش ها نیاز به پاسخ دادن به سوالات زیادی وجود دارد. شاید مهم ترین سوالی که در برابر تولید کنندگان محتوا قرار دارد، این است که «چگونه برای سایت خود، تولید محتوا کنیم؟». اگر شما در حال یادگیری و آموزش تولید محتوا باشید، شاید بارها بسیاری از شما به دست نوشته های خود خیره شده باشید، در حالی که به این فکر می کنید که چطور این دست نوشته ها را به یک محتوای زیبا و تأثیر گذار برای قرار دادن در وبسایت تبدیل کنید. شاید جای نگرانی نیست، زیرا شما به جایی آمده اید که می تواند به شما در تولید محتوای مناسب بسیار کمک کند. در مجله شهر محتوا، ما نحوه نوشتن محتوا برای وبسایت ها را بیان می کنیم. در اینجا ما مراحل اصلی برای انجام این کار را تشریح می کنیم. همچنین به شما نشان می دهیم که چطور به جستجو در زمینه واژه های اصلی بپردازید. در کنار آن به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو و اهمیت تولید محتوا با کیفیت نیز اشاره خواهیم کرد. اهمیت تولید محتوایی که کپی نبوده و تأثیر فراوان روی مخاطب بگذارد، برای هر تولید کننده محتوایی روشن است. بهینه سازی برای موتورهای جستجو بر اهمیت این موضوع افزوده است. همانطور که گفته شد با در نظر گرفتن مراحل لازم برای تولید این نوع محتوا که منجر به سئوی بهینه سایت می شود می توان به هدف مورد نظر دست یافت.

در این یادداشت، تولید محتوا را به صورت خلاصه در 10 گام آموزش داده ایم.

قبل از تشریح این مراحل، به طور خلاصه 10 گام در مسیر آموزش تولید محتوا برای وب را لیست می کنیم:

  • مرحله اول: هدف خود را از تولید محتوا مشخص کنید.
  • مرحله دوم: مخاطبان محتوای خود را شناسایی کنید.
  • مرحله سوم: سایت های محتوایی رقیب خود را شناسایی کنید.
  • مرحله چهارم: برای هماهنگی محتواهای مختلف خود، برنامه ریزی کنید.
  • مرحله پنجم: بر اساس نتایج 4 مرحله قبل، محتوا تولید کنید.
  • مرحله ششم: محتوای متنی را با عکس و ویدیو و لینک و... غنی سازی کنید.
  • مرحله هفتم: محتوای خود را ویراستاری کنید.
  • مرحله هشتم: محتوای سایت خود را با اصول سئو، بهینه سازی کنید.
  • مرحله نهم: برای به روز رسانی محتوای سایت خود در آینده، برنامه ریزی داسته باشید.
  • مرحله دهم: به طور مستمر، عملکرد خود را در 9 مرحله قبلی، ارزیابی کنید.

مرحله اول تولید محتوا: هدف محتوا را مشخص کنید

مشخص بودن هدف محتوا

اگر بازاریابی محتوایی را به صورت جدی دنبال می کنید، نمی توانید برای یک سایت محتوای خوبی را بدون پی بردن به هدف از نوشتن برای آن وبسایت بنویسید.

آیا سایتی که شما برای آن مطلب می نویسید در حال فروش یک محصول است؟ آیا در صدد جذب مخاطبان بیشتر است؟ آیا به دنبال ترافیک بیشتر برای انتشار آگهی و تبلیغ برای یک برند خاص است؟ هدف یک سایت هر چه که باشد، همین که به هدف اصلی یک سایت که برای آن در حال نوشتن مطلب هستید پی بردید، در موقعیت مناسب تری خواهید بود تا محتوایی تولید کنید که در راستای هدف مورد نظر است.

اما پس از اگاهی از هدف سایت، قبل از آن که حتی یک کلمه بنویسید، باید بدانید برای چه کسی می خواهید مطلب بنویسید.

مرحله دوم تولید محتوا: مخاطبان محتوا را شناسایی کنید

شناسایی مخاطبان محتوا

باید به خاطر داشته باشید که شما دارید برای انسان ها مطلب می نویسید. آن چه شما می گویید و نحوه بیان آن توسط شما بستگی به موارد گوناگونی مانند:

میزان آشنایی خوانندگان سایت با محتوا

اگر شما انتظار دارید که با افراد متخصص در سایت خود ارتباط داشته باشید باید از زبان متفاوتی نسبت به موقعی که با مردم عادی صحبت می کنید استفاده کنید.

آن چه واقعا مخاطب های محتوا خواهان دانستن آن هستند

این عامل اصلی در نوشتن برای یک سایت برای حفظ مخاطب خود است. پاسخ دادن به سوالات مخاطب در مطالب موجود در یک سایت نقشی تعیین کننده دارد. زیرا اگر شما بتوانید به سوالات مخاطبان بهتر از دیگر رقبای خود پاسخ دهید، شانس بیشتری برای جذب ان ها به عنوان مشتری های خود در سال های پیشرو خواهید داشت.

نحوه دسترسی کاربرها به صفحات وبسایت

 چیدمان مطالب در سایت باید به نحو احسن انجام گرفته باشد. وقتی کاربران به سایت شما وارد می شوند باید به راحتی به مطالب مورد نیاز خود دست پیدا کنند. دانستن این امر که کاربران بیشتر دنبال چه چیزی هستند به نحوه چیدمان مطالب برای هدایت آن ها به محتوای مورد نظر کمک می کند.

دانستن علاقه مندی های مخاطبان برای تولید محتوای جذاب

 دانستن سلائق کاربران در اضافه کردن محتواهای جذاب برای جلب توجه بیشتر آن ها لازم است.

چگونه باید مخاطبان خود را پیدا می کنید؟

راه های مختلفی برای یافتن مخاطبان جدید وجود دارد. استفاده از ابزار تحلیلی موجود در بعضی سایت ها برای داشتن تعداد زیادی مخاطب لازم است. برای نمونه، الکسا ابزار مفیدی برای یافتن مخاطبان به شما ارائه می دهد. میتوان با بعضی از این ابزار به سایت های دیگری مورد بازدید مخاطبان و بازدید کنندگان از سایت شما قرار می گیرند، آگاهی پیدا کرد. خواهیم گفت که یافتن اسن سایت ها که به طور معمول رقیب سایت شما هستند و توجه به سلائق کاربران به شما در یافتن موضوعاتی که منجر به جذب بیشتر آن ها می شود کمک می کند.

تنها ابزار تحلیلی موجود در دنیای مجازی نیستند که برای جذب مردم در شبکه های مجازی مفید واقع می شوند. از راه های دیگر جذب مردم در این شبکه ها، می توان به سوال کردن مستقیم از آن ها در مورد علاقه مندی های آن ها اشاره کرد. استفاده از برنامه های تحلیلی در داخل سایت خودتان که به ثبت و تحلیل عملکرد کاربران در استفاده از بخش های مختلف سایت می پردازد نیز راه دیگری برای بهبود سایت خواهد بود. نحوه جستجوی بهترین کاربران در سایت شما می تواند کمک خوبی برای بهینه کردن سایت شما باشد.

در کنار استفاده از ابزار تحلیلی، یافتن رقبای وبسایت شما در دنیای مجازی دید گسترده تری به شما می دهد.

مرحله سوم تولید محتوا:سایت های رقیب را شناسایی کنید

شناسایی سایت های رقیب

آموزش نوشتن محتوا برای یک سایت به داشتن یک دید مناسب در زمینه چشم انداز رقابتی حاکم بر بازار وابسته است. مقایسه سایت خود با سایت های متعلق به رقبای شما در دادن یک دید مناسب به شما کمک می کند. به دلایل مختلفی، نوشتن برای سایت باید تحت تأثیر این دید قرار داشته باشد که بعضی از این دلایل عبارت هستند از:

  • بازدید کنندگان از سایت شما در بسیاری از زمان ها به سایت های رقبای شما در بازار هم نگاه خواهند انداخت. باید بدانید که این بازدید کنندگان در سایت های دیگر چه مطلبی را خوانده اند. آگاهی از مطالبی که در سایت های رقیب در اختیار کاربران قرار گرفته است در انتخاب محتوا برای وبسایت برند خودتان اهمیت دارد. باید تلاش کنید یک محتوای متفاوت را به کاربران ارائه دهید. به طور حتم مطالب شما باید نسبت به مطالب موجود در سایت های رقبای شما متفاوت باشد.
  • بازدید از وبسایت برندهای رقیب در بازار، به شما در تشخیص رویکرد موجود در بازار کمک کننده خواهد بود. پس از آن این امکان برای شما به وجود خواهد آمد تا بتوانید از تاکتیک های نوین در کسب موقعیت بهتر در بازار استفاده کنید. شما نباید آخرین کسی باشید که از تغییرات بازار آگاهی پیدا می کند. در این صورت به طور حتم در مواجهه با رقبای خود پیروز نخواهید بود.
  • با توجه به لزوم بهینه سازی سایت، امکان استفاده از داده های رقبا در جهت بهبود عملکرد خودتان با مراجعه به وبسایت آن ها وجود دارد. برای مثال، با تحلیل کلمات کلیدی رقبا که با آن ها به رتبه بهتری دست یافته اند، در اتخاذ تصمیم برای بهبود رتبه سایت شما در آینده نزدیک بسیار مفید است.
  • در نهایت باید بدانید که مطالعه مطالب موجود در هر کدام از وب سایت های رقیب، در یافتن عناوین جدید برای تولید محتوا در زمینه آن ها بی تأثیر نیست. شما باید از وجود محتوا در سایت های دیگر که به شما در دادن ایده های جدید کمک می کند خوشحال باشید.

جستجو در هر یک از این سایت ها در تخمین بهترین گزینه های موجود در برابر شما قبل از اقدام به نوشتن مطلب کمک خواهد کرد.

چگونه رقبای خود را پیدا می کنید؟

ما از مزایای استفاده از محتوای تولید شده در سایت های متعلق به رقبای یک برند صحبت کردیم. اما در اینجا یک مشکل ممکن است وجود داشته باشد. این مشکل نحوه یافتن رقبای خود در دنیای مجازی است. در این جا هم، استفاده از ابزار تحلیلی موجود در بعضی سایت ها در این راه کمک می کند. آلکسا یکی از این سایت ها است که ابزار تحلیلی رقابتی را در اختیار شما قرار می دهد. برای یافتن یک لیست از بهترین رقبای خود در بازار، از ابزار هم پوشانی مخاطب (audience overlap tool) در این سایت می توانید بهره بگیرید. پس از استفاده از این ابزار، همین که به لیست بهترین رقبای خود دست یافتید، سایت های رقیب را به روش های مختلف مورد تحلیل و بررسی قرار دهید.

برای مثال، می توانید کلمه های کلیدی که رقبای شما به وسیله آن ها ترافیک بیشتری کسب می کنند را پیدا کنید. با این اطلاعات به میزان رقابتی بودن بازار در زمینه سئو پی خواهید برد. این امر در بر آورد راه کار اتخاذی برای تولید محتوا برای سایت شما موثر است. قسمتی از زمان خود را برای بازدید از سایت های رقیب اختصاص دهید. با اختصاص این زمان به طور مداوم، قادر به آشنایی بیشتر با موضوعات مطرح شده در دیگر سایت ها و سبک آن ها در بیان مفاهیم خواهید بود. علاوه بر این به تفاوت های سایت های رقیب با یکدیگر هم بیشتر پی خواهید برد.

در این مرحله شما برای یافتن سایت های رقیب تلاش می کنید. در مراحل بعد باید به دنبال یافتن صفحاتی در در این وبسایت ها باشید که با صفحاتی که شما قصد نوشتن آن ها را دارید، رقابت خواهند کرد.

پس از این که جستجوی مخاطبان و سایت های رقیب به پایان رسید، احتمالا شما یک ایده عالی برای مطلبی که می خواهید بنویسید خواهید داشت.

مرحله چهارم تولید محتوا: برنامه ریزی کنید

برنامه ریزی کنید

قبل از ورود به نوشتن محتوا و قرار دادن آن روی سایت، مطمئن شوید که یک برنامه جامع در زمینه نحوه هماهنگی مطالب تمام صفحات وبسایت خود دارید.

اگر در حال تغییر کلی وبسایت هستید یا می خواهید یک وبسایت جدید خلق کنید، شاید ایجاد یک چهارچوب برای فعالیت های سایت مفید باشد. این کار خیلی هم سخت نیست. ایجاد یک چهارچوب شاید به سادگی قرار دادن نام تمام صفحات و موضوعاتی که شما قصد نوشتن آن ها را درید در یک لیست باشد.

به این فکر کنید که:

  • چه صفحاتی برای سایت خود نیاز دارید و هدف هر کدام از این صفحات چیست؟
  • کاربران چگونه به هر یک از این صفحات دسترسی خواهند داشت؟

محتوای سایت به اشکال مختلفی نمود پیدا خواهد کرد. همچنین حجم محتوای تولید شده می تواند بسیار متفاوت باشد. از محتواهای بسیار طولانی گرفته تا آن چه در حاشیه هر صفحه نوشته می شود. باید یک کپی یا پیش نویس از این محتواها به صورت های مختلف آماده و به نمایش گذاشته شود.

مرحله پنجم تولید محتوا: شروع به تولید محتوا کنید

شروع به تولید محتوا کنید

حالا وقت نوشتن محتوا برای صفحات وبسایت شده است. قدم هایی که در راه نوشتن محتوا برداشته می شود با فهم هدف هر صفحه ای که شما خواهان نوشتن مطلب برای آن هستید شروع می شود.

هدف از نوشتن محتوا برای هر صفحه در سایت را مشخص کنید

در آموزش محتوا نویسی، قبل از اقدام به نوشتن مطلب برای هر یک از صفحات سایت، به خود بگویید که هدف از ایجاد این صفحه در سایت چیست. روشن است که صفحات مختلف، اهداف متفاوتی را در سایت تان دنبال می کنند. وقتی به این فکر می کنید که چطور محتوای سایت را باید بنویسید، اطمینان حاصل کنید که محتوای هر صفحه در راستای هدف تعیین شده آماده شده است.

برای مثال، صفحه اصلی سایت به عنوان درگاه ورودی سایت به مردم کمک می کند که شما و حوزه کاری شما را بشناسند. این صفحه به کاربران امکان آشنایی با فعالیت های شما را در یک نگاه می دهد. این بدان معنی است که محتوای صفحه اصلی سایت باید به مردم اطلاعات پایه در مورد ویژگی های اصلی وبسایت بدهد و به آن ها در یافتن جایی که برای دریافت بیشتر اطلاعات باید به آن مراجعه کنند کمک کند.

برای صفحات ورودی بسیار حائز اهمیت است که در جهت هدف اصلی خود تمرکز داشته باشند. صفحات ورودی برای هدایت کاربران در راستای هدف مورد نظر طراحی شده اند. منظور از طراحی آن ها می تواند به طور کلی شامل موارد زیر باشد.

  1. صفحات ورودی در بعضی سایت ها برای هدایت کاربران به صفحات بعدی هستند.
  2. سرنخ (Lead) جذب کنید. ممکن است هدف از ایجاد صفحات ورودی، هدایت کاربران در جهت پر کردن فرم های مربوط به مشخصات آن ها می باشد.
  3. صفحات ورودی می توانند به منظور هدایت مشتری ها به صفحه خرید باشند.

در کنار صفحات اصلی سایت، پست ها نیز در یک سایت محتوا محسوب می شوند. اما بیشتر آن ها در راستای آموزش و معرفی برند هستند. آن ها در طول زمان برای بیان یک موضوع خاص ایجاد شده اند. پست ها با صفحات ورودی در یک سایت کاملا متفاوت هستند. پست ها در فصلی خاص یا به طور هفتگی منتشر می شوند. در حالی که صفحات ورودی برای همیشه وظیفه هدایت کاربران در یک وبسایت را بر عهده دارند.

در سایت شما، بعضی از صفحه ها برای ایجاد ترافیک بیشتر طراحی شده اند. این ترافیک توسط جلب کاربرانی که در فضای مجازی در حال جستجو هستند صورت می پذیرد. اگر هدف صفحه شما جذب کاربران در حال جستجو در اینترنت است باید از یک کلمه کلیدی مناسب استفاده کنید. اما اگر هدف شما چیز دیگری است، باید متناسب با آن هدف به نوشتن محتوای سایت اقدام کنید. در هر صورت کلمه های کلیدی در بسیاری از صفحات اهمیت ویژه دارند.

چطور یک کلمه کلیدی خوب برای محتوا پیدا کنید

برای توانایی در یافتن بهترین کلمات کلیدی برای صفحات خود، از ابزار یافتن کلمات کلیدی در الکسا استفاده کنید.

برای یافتن کلمات کلیدی، اصطلاح یا عبارت مرتبط با عنوان صفحه خود را وارد کنید. برای دسترسی سریع تر به نتیجه جستجو، از یک فیلتر در راستای محدود کردن حوزه جستجو و به منظور حذف کلمات کم اهمیت استفاده کنید. باید کلماتی که وارد میکنید در فضای مجازی متداول باشد و کاربران با آن ها آشنا باشند. از طرف دیگر، نباید این کلمات در سایت شما در حال حاضر استفاده شده باشد. کلمات کلیدی که در حال حاضر ترافیک را به وبسایت شما هدایت میکنند، دیگر ظرفیت هدایت بیشتر ترافیک را ندارند.

گزارش به دست آمده پس از ورود کلمات کلیدی را مشاهده کنید و پس از آن کلمات کلیدی که به طور گسترده ای توسط مردم استفاده می شوند را انتخاب کنید. از این کلمات به عنوان کلمات اصلی کلیدی که در صفحات مختلف وبسایت شما استفاده می شود، بهره تمام را ببرید.

اگر می خواهید بیشتر در مورد انتخاب بهتر این کلمات بدانید، تلاش خود را در جهت آشنایی بیشتر با بهینه سازی اساسی کلمات کلیدی برای سئو بهتر به کار گیرید. تحقیق کلمات کلیدی (Keyword research) به شما در یافتن مناسب ترین کلمه های کلیدی کمک می کند. همین که در راه کشف کلمات کلیدی قدم برداشتید و کلمات اصلی را انتخاب کردید، مطالعه کنید و چگونگی نوشتن محتوا بر اساس آن ها را یاد بگیرید.

صفحات رقیب و محبوب در بین کاربران را پیدا کنید

این که چه صفحاتی رقیب شما هستند و کدام یک از آن ها محبوب تر است به شما در صحنه رقابت کمک می کند. اگر شما به این امر آگاه بشوید، فرصت های بهتری در راه ایجاد یک صفحه خوب نیز به دست خواهید آورد.

یک راه برای رسیدن به هدف خود در یافتن رقبای اصلی، جستجو در دنیای مجازی است. این جستجو به سادگی ورود کلمات کلیدی مورد نظر و یافتن آن ها در اینترنت است. با استفاده از گوگل با کلمات و عبارات کلیدی امکان یافتن صفحات رقیب وجود دارد. با استفاده از ابزار موجود در موتورهای جستجو در بین نتایج به دست آمده در این سایت ها بگردید. پس از یافتن صفحات متعلق به رقبای خوداقدام به یادداشت برداری در مورد آن ها بنمایید.

مطالبی که نیاز به یادداشت برداری دارند شامل موارد زیر هستند:

  1. حجم محتوای موجود در صفحه مورد نظر
  2. موضوع و عنوان صفحه
  3. فرمت اطلاعات موجود در صفحه

فرمت اطلاعات در هر صفحه شاید به صورت پاراگراف یا لیست وار باشد. علاوه بر گوگل، می توان برای این کار از الکسا نیز استفاده نمود. ابزار جستجوی محتوا در الکسا برای دیدن صفحاتی که در حوزه کاری شما هستند مفید است. به خصوص در رسانه های اجتماعی این ابزار بسیار محبوب هستند. یافتن صفحاتی که در توئیتر یا هر جای دیگری در رسانه های اجتماعی مخاطب بیشتری دارند به این وسیله امکان پذیز است. اطلاعات با ارزشی در این شیوه در مورد آن چه بیشتر مردم علاقه به خواندن آن دارند به دست خواهد آمد.

حال که شما به یک ایده خوب برای نوع محتوایی که باید تولید شود دست یافته اید، می توانید جلوتر بروید و راه برای دست یابی به هدف شما هموار تر شده است. شما آماده اید که کار نوشتن محتوا را شروع کنید.

طرح کلی برای محتوای خود را بنویسید و منابع مورد نظر را برای این منظور جمع کنید

برای آموزش تولید محتوای با ارزش و با کیفیت، با «نوشتن یک طرح کلی و از موضوعاتی که باید در هر صفحه مطرح شوند» آغاز کنید.

تمام ایده ها و منابع لازم را با مشورت با تمام افراد متخصص به بهترین نحو در یکجا جمع کنید. سعی در تدوین هر چه بهتر طرح کلی خود بنمایید. بعد از آن، پیش نویس اولیه برای قرار گرفتن در سایت را آماده کنید.

پیش نویس صفحه نهایی را بنویسید

در نوشتن محتوا غرق شوید. در حالی که به نوشتن محتوا مشغول هستید، نکات زیر را مد نظر داشته باشید.

  • قبل از نوشتن محتوا هدف خود را بدانید:

قبل از این در نوشته های بالا گفتیم که هر صفحه ای یک هدف اصلی دارد. این هدف را در ذهن خود برای نوشتن محتوای خوب در نظر بگیرید. تمام محتوای خود را در جهتی تولید کنید که کاربران را به سمت عکس العمل مناسب هدایت کند. اگر با این محتوا خواهان جذب کاربران به عنوان مشتری هستید. در این راه توان خود را در بهتر شدن محتوا به کار گیرید.

  • از هرم معکوس در نوشتن محتوا  استفاده کنید:

استفاده از هرم معکوس به معنی دادن مهم ترین اطلاعات به خوانندگان در ابتدای مطلب و نوشتن اطلاعات با اهمیت کمتر در پایان صفحه است. هرم معکوس با نحوه خواندن مطالب توسط مردم هم خوانی دارد. کاربران ابتدا از بالای صفحه شروع به خواندن محتوا می کنند. با وجود اطلاعات مهم در ابتدای صفحه، ان ها بیشتر جذب مطلب خواهند شد.

  • روی بیان مزایای محصولات و مشخصه های آن ها تمرکز کنید:

 در حالی که شما روی محصولات، سرویس ها و مشخصات آن ها تأکید می کنید، به کاربران نشان دهید که چه مزایایی در این محصولات و خدمات برای آن ها وجود دارد. به جای لیست کردن مشخصات محصول، شرح دهید که چگونه هر محصول یا هر مشخصه می تواند برای هر کاربر مفید واقع شود. در مورد مشخصات یک محصول زیاد صحبت نکنید. سعی کنید درباره توانایی یک محصول در ایجاد یک زندگی بهتر برای مردم بحث کنید.

  • در مورد بهبود شرایط زندگی در محتوا صحبت کنید:

به کاربران اطلاعاتی در مورد تغییراتی بدهید که در اثر استفاده از یک محصول یا سرویس به وجود خواهد آمد. به آن ها در مورد بهبود شرایط زندگی در ازای استفاده از خدمات ارائه شده، داده کافی را بدهید. در این راه فقط به مطالبی که خوانندگان نیاز به دانستن آن دارند بپردازید. بهبود اوضاع و شرایط زندگی برای هر کسی مهم است و منجر به جذب مشتری های بیشتری خواهد شد.

  • محتوا را واضح و شفاف بنویسید:

از جملات کوتاه در محتوا  استفاده کنید. از استفاده از جملات پیجیده پرهیز کنید. تمام اطلاعات اضافی را حذف کرده و شفافیت را سر لوحه کار خود قرار دهید.

  • از اصطلاحات پر تکلف در محتوا پرهیز کنید:

خوانندگان را با جملات پر تکلف سر در گم نکنید. شاید فهم این جملات برای آن ها سخت باشد. از زبانی برای نوشتن استفاده کنید که کاربران در حین صحبت روزانه از آن استفاده می کنند.

  • از بولت در محتوا استفاده کنید:

به کاربران در یافتن نکات کلیدی در محتوای خود کمک کنید. استفاده از بولت یکی از راه های کمک به خوانندگان در یافتن سریع تر نکات اصلی متن است. با تغییر در اندازه حروف و نقطه گذاری در حد زیادی می توان در جلب نظر خوانندگان موفق شد. بیشتر خوانندگان تمام صفحه را نگاه می کنند، پس از روشن بودن نکات کلیدی با استفاده ار بولت یا نقطه گذاری در متن مطمئن شوید.

  • با خوانندگان محتوا  به طور مستقیم حرف بزنید:

یک محتوا وقتی اثر بیشتری دارد که به طور مستقیم با مخاطب ارتباط برقرار کند. از زبانی که به طور مستقیم برای مکالمه با مخاطب خود استفاده می کنید در نوشتن محتوا استفاده کنید. از کلماتی مثل تو یا شما استفاده کنید. در جاهایی که مناسب است از من یا ما نیز برای ارجاع به خود استفاده نمایید.

  • لازم نیست برای نوشتن محتوا همه جا به گرامر و دستور زبان پایبند باشید:

در حالی که از ارتکاب اشتباهات گرامری باید پرهیز شود، اما در بعضی جاها می توان به این امر توجه کمتری کرد. در بعضی موارد در متن می توان مشاهده نمود که به نظر بهتر است که یک جمله بدون رعایت بعضی اصول گرامری نوشته شود. با شکستن یک جمله میتوان کمک کرد که بیشتر طبیعی به نظر برسد. این کار شبیه بهره جستن از زبان محاوره ای در نوشتن متن است. در زبان محاوره ای می توان دید که بسیاری از جملات نا کامل ادا می شوند و حتی طبیعی تر نیز به نظر میرسند. در آخر کار باید توجه کنید که چگونه یک صفحه را به پایان می رسانید.

صفحه را با جملات موثر محتوا برای تهیج کاربران به پایان برسانید

همین طور که در حال یاد گرفتن نحوه نوشتن یک مطلب برای یک وبسایت هستید، نیاز دارید که راه هایی برای پایان دادن محتوا به منظور افزایش اثر بخشی آن روی کاربران پیدا کنید. برای کمک به افزایش اثر بخشی، از یک زبان گویا برای بیان هدف خود استفاده کنید. از بیانی موثر برای بیان خواسته خود به کاربرها استفاده کنید. شاید آن ها عکس العمل مناسب را در اثر استفاده از یک زبان گویا نشان دهند. برای تهییج کاربران توجه کنید که:

  • شواهد کافی برای اثبات گفته خود ارائه دهید:

به مخاطبان نشان دهید که چرا آن ها باید به شما اعتماد کنند. برای به دست آوردن اعتماد مخاطب ها از داده ها و شواهد موجود در این زمینه استفاده نمایید. حتی مطالب موجود در شبکه های مختلف و رسانه های اجتماعی می توانند در اثبات حرف های شما مفید واقع شوند.

  • بر انتقادها غلبه کنید:

خود را به جای مخاطب فرض کنید. با فرض خود به جای مخاطب، به این فکر کنید که چه نکات منفی و نقدهایی مخاطب شما را از نشان دادن عکس العمل مناسب باز می دارد. تلاش کنید که این نقد ها را در وبسایت خود پاسخ دهید. به نگرانی های کاربران در زمینه استفاده از محصولات و یا خدمات خود را با اطمینان بخشی به آن ها پایان دهید. مقاومت معمول در کاربران را با ارائه پیشنهاد های معقول در هم بشکنید.

  • از کلمات و عبارات مهیج برای تشویق مخاطب استفاده کنید:

از کاربران درخواست کنید تا در پایان هر صفحه یا پس از خواندن مطلب، اقدام مورد نیاز را به عمل آورند. آن ها باید بدانند که پس از خواندن محتوا با ثبت نام برای گرفتن محصولات و خدمات شما تغییر بزرگی در زندگی خود احساس خواهند کرد. پس از پایان متن با ارائه شواهد کافی و سعی در تشویق کاربران، می توانیم در ادامه نگاهی به محتوای تولید شده بکنیم.

عنوان صفحه محتوا را مورد بازبینی قرار دهید

اگر چه احتمال دارد که شما یک عنوان را قبل از نوشتن محتوا انتخاب کرده باشید. با پایان کار محتوا نویسی، زمان آن رسیده است که این عنوان را مورد باز بینی قرار دهید. می توان با بازبینی عنوان، سعی در انتخاب یک عنوان بهتر برای صفحه نمود.

در هر صفحه عنوان باید متناسب با آن صفحه باشد. نوشتن عناوین برای صفحات ورودی کمی با عناوین مورد نیاز برای پست ها فرق دارد. در حالی که همه عناوین باید به نحوی انتخاب بشوند که جلب توجه مخاطب را بنمایند، عناوینی که در پست ها هستند باید در راستای تشویق مخاطب به مطالعه متن و محتوای پست یا مقاله است. اما در مورد صفحه های ورودی، عناوینی که باید در این صفحات باشند باید کاربران را تشویق به خرید محصول یا خدمات ارائه شده کند.

عناوین برای محتوای وبسایت باید:

1) روشن باشد

 عناوین هوشمندانه برای پست ها در رسانه های اجتماعی یا در وبسایت می تواند بسیار خوب هم باشد اما استفاده از عناوین هوشمندانه برای صفحه های ورودی مناسب نیست. در صفحه های ورودی باید به طور مستقیم به بیان هدف صفحه مورد نظر پرداخت.

2) مناسب باشد

 عنوان باید متناسب با محتوای صفحه باشد. همچنین این عنوان باید متناسب با لینک ورودی و در برگیرنده عملکرد مورد انتظار از خواننده پس از خواندن محتوای هر صفحه باشد. عنوان صفحه را با عملکرد مورد انتظار از مخاطب در پایان صفحه تطابق دهید. باید اطمینان حاصل نمایید که انتهای متن و تمام محتوای نوشته شده در هر صفحه با عنوان صفحه تطابق کامل را دارد. با این کار خواننده با احتمال بیشتری جذب مطلب خواهد شد.

3) تمرکز گرا باشد

 از عناون صفحه به عنوان یک فرصت برای معرفی و یا بیان آن چه شما از کاربر توقع دارید استفاده کنید. در عنوان اصلی، سعی شما باید در گنجاندن راه حل ها، مزایا و نتایج حاصله از آن باشد.

عناوین و به خصوص عنوان اصلی بهترین جا برای تمرکز شما برای بیان هدف یک برند است. عنوان درست می تواند عملکرد یک صفحه را به کلی تغییر دهد.

مرحله ششم تولید محتوا: محتوا را غنی سازی کنید

محتوا را غنی سازی کنید

نوشتن محتوای منحصر به فرد با استفاده از محتوای جدید و غیر کپی منجر به قوی تر شدن تمام صفحات وبسایت می شود. در این مسیر استفاده از عناصر و محتوای تصویری نیز مهم است. شما توانایی جلب توجه مخاطب را با خیره کردن نگاه او به اطلاعات و محتواهایی مانند آن چه در زیر آمده است خواهید داشت.

  • تصاویر
  • آیکون ها
  • نقطه گذاری
  • فضای خالی
  • چارت ها
  • گراف ها
  • ویدئوها
  • لینک ها
  • رنگ ها و تصاویر پس زمینه

برای گنجاندن تمام این موارد در محتوای موجود در صفحات مجازی نیاز به طراحی بهینه آن ها است. تلاش برای این که مخاطب در وبسایت شما حس کند که تمام داده های مود نیاز او فراهم شده است تنها با دانستن نحوه نوشتن و طراحی بهینه یک سایت امکان دارد.

مرحله هفتم تولید محتوا: محتوا را ویراستاری کنید

محتوا را ویراستاری کنید

به محض نوشتن محتوای صفحات وب، برای چند ساعت استراحت کنید. بعد از آن با نگاه جدیدی به مطالب نگاه کنید. خواهید دید که هنوز امکان بهبود این صفحات وجود دارد.

در این زمان شما ممکن است فرصت مناسبی برای:

  • اصلاح اشتباهات نگارشی
  • تغییر کلمات نامناسب
  • بازنویسی بخش های مبهم متن
  • بهبود عناوین صفحات
  • ایجاد لینک های ارتباطی با صفحات دیگر وبسایت

این زمان برای بهبود سئوی محتوای سایت شما نیز مفید است. شاید نکاتی به نظر شما برسد که عملکرد وبسایت را به طرز چشمگیری بهبود دهد.

مرحله هشتم تولید محتوا: محتوا را با اصول سئو، بهینه سازی کنید

بسته به محتوای صفحات مجازی، در موارد زیادی کاربران نیاز به یافتن آن ها از طریق استفاده از موتورهای جستجو مثل گوگل هستند. بنابراین در حالی که دارید محتوای سایت را می نویسید، از بهترین تجربه های موجود در زمینه سئو که به بهبود رتبه سایت خواهد انجامید کمال بهره را ببرید.

از کلمات کلیدی اصلی در تمام محتوا استفاده کنید

همین که محتوا را نوشتید، به عقب برگردید و از استفاده کلمات کلیدی در متن مطمئن شوید. اگر یک تا دو درصد متن از کلمات کلیدی تشکیل شده باشد می توان گفت که میزان استفاده از این کلمات در سطح ایده الی قرار دارد. این سطح استفاده از کلمات کلیدی برای موتورهای جستجو کافی است. از طرف دیگر، با استفاده یک تا دو درصدی از کلمات کلیدی، متن شما با استفاده مکرر از عبارات مشابه خسته کننده نخواهد بود. باید بدانید که استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی ممکن است تأثیر منفی بر رتبه شما در نتایج سرچ در موتورهای جستجو داشته باشد.

علاوه بر به کار گیری کلمات کلیدی در متن، در یک محتوای سئو شده باید موارد گفته شده در زیر نیز به بهترین نحو انتخاب شده باشند.

  • بهینه سازی عنوان صفحه (عنوان صفحه باید سرتیتری باشد که در صفحه به خوبی دیده می شود. )
  • استفاده از حداقل یک زیر عنوان (هر صفحه باید سرتیترهایی داشته باشد که متناسب با زیر عنوان های دوم و سوم و. . . است. )
  • انتخاب لینک مناسب برای صفحه در اینترنت (لینک صفحه مجازی 50 تا 60 کاراکتر است که کاربران با کلیک روی آن به صفحه مربوطه هدایت خواهند شد باشد. )
  • نوشتن خلاصه محتوای صفحه برای نمایش توسط موتورهای جستجو (خلاصه یک مطلب شامل 150 تا 160 کاراکتر است که در صفحه نتایج موتورهای جستجو به نمایش در می آید و در برگیرنده خلاصه صفحه است. )
  • شرح دادن تصاویر ( شرح تصویر متنی است که در مورد یک تصویر در صفحه وب نوشته شده است و در صورت عدم بارگذاری تصویر به نمایش گذاشته می شود. )

لینک به صفحه جدید از دیگر صفحات سایت

به کاربران و موتورهای جستجو در یافتن صفحه جدید با لینک هایی که در صفحات دیگر می گذارید کمک کنید. لینک های داخل هر سایت به کاربران امکان یافتن آن چه به دنبال آن می گردند را می دهد. با این کار کاربران به موتورهای جستجو اطلاع می دهند که صفحه در ارتباط با چه مطلبی است و دارای ارزش ذکر شدن در نتایج جستجو را دارد. رتبه صفحه مورد نظر با گذاشتن لینک در صفحات دیگر بالاتر خواهد رفت.

بر روی محتوا و عناصر سئو شده کلیک کنید

حتی اگر صفحه خود را بهینه کنید، ممکن است بعضی فرصت ها را از دست داده باشید. به علاوه امکان اشتباه نیز در هر زمانی وجود دارد. سئوی سایت را دوباره بررسی کنید تا اطمینان از بهینه بودن سئو پیدا کنید. از ابزار موجود در الکسا برای بررسی سئوی صفحه مجازی جدید استفاده کنید. این ابزار، صفحه وب شما را اسکن کرده و جزئیات آن را به همراه اشتباهات موجود در آن به نمایش می گذارد. در کنار آن، به شما در اصلاح این خطاها نیز یاری خواهد رساند.

برای انجام این کار، باید URL صفحه مورد نظر را به همراه کلمات اصلی در الکسا وارد کنید. با ورود این اطلاعات و مشاهده نتایج، از دستورات داده شده در بهینه سازی هر صفحه وب می توان بسیار بهره برد. این دستورات، سئوی سایت شما را به میزان زیادی بهبود خواهد داد.

مرحله نهم تولید محتوا: برای به روز رسانی محتوا در آینده، برنامه ریزی کنید

محتوا را به روز رسانی کنید

اگر در حال یاد گیری نوشتن محتوا برای یک سایت هستید، امکان دارد بسیار تعجب کنید اگر به شما گفته شود که کار شما تازه شروع شده است. تازه و به روز نگه داشتن محتوای سایت از هر چیزی مهم تر است. و حالا یک زمان بسیار مناسب برای برنامه ریزی در جهت به روز کردن سایت در آینده است.

با توجه به اهمیت صفحات ورودی، به روز رسانی آن ها در درجه اول اهمیت قرار دارد. در زمان نوشتن صفحات ورودی وب سایت، روی این نکته تمرکز کنید که با تست انواع مختلف صفحات، نسخه هایی که بیشتر روی کاربران تأثیر می گذارند را استفاده کنید.

نسخه های مختلفی از صفحه ها را با انواع مختلف محتوا امتحان کنید. این کار به گردانندگان سایت در به روز رسانی بهتر صفحات ورودی در آینده کمک کننده خواهد بود. محتواهایی که باید به بهترین شکل به روز رسانی شوند شامل موارد زیر هستند:

  • عنوان اصلی و سر تیتر
  • زیر عنوان ها
  • نقطه گذاری ها
  • تصاویر

هر یک از موارد گفته شده در لیست بالا را امتحان کنید و ببینید که برای به روز رسانی صفحات ورودی از کدام یک از آن ها باید استفاده شود. داشتن ارتباط بهتر بین شما و کاربران با به روز رسانی صفحه های ورودی به روش گفته شده لازم است.

مرحله دهم تولید محتوا: کار تمام نشده! نتایج عملکرد 9 مرحله قبل را بررسی کنید

ارزیابی عملکرد، یکی از مهمترین مراحل برنامه ریزی و پیاده سازی برنامه ها است. اگر نتایج عملکرد فرایند بازاریابی محتوایی خود را ارزیابی نکنید، نه از ایرادات و مشکلات ایده ها و نحوه اجرا با خبر می شوید و نه ایده جدیدی برای توسعه برنامه خود پیدا می کنید.

در این نوشته به تفصیل در مورد گام های لازم برای آموزش تولید محتوای متنی صحبت شد. با دنبال نمودن مراحل بالا، چگونگی نوشتن محتوای یک وب سایت، در راستای جذب بیشتر خواننده را یاد گرفته اید. اگر شما خواهان فروش محصولات خود هستید، با جذب مخاطبان با یک محتوای سئو شده در فضای مجازی، می توانید به فروش بیشتری دست پیدا کنید. جذب کاربران ضامن رشد شغلی شما در آینده خواهد بود. لازم به ذکر است که اگر چه این متن برای تولید محتوای سئو شده به گام های اصلی اشاره کرد. اما می توانید به مطالب مفید دیگری در دیگر پست ها و صفحات سایت دست پیدا کنید. هر چه یک تولید کننده محتوا بیشتر در زمینه سئوی سایت بیاموزد، امکان موفقیت او بیشتر است.

 

miladforghankhah
نوشته شده توسط

ميلاد فرقان خواه

سلام اسم من میلاد و نام خانوادگیم فرقان خواه (Forghan Khah) هستش؛ متولد 25 اردیبهشت ماه سال 1365. خودم نه تنها با نام خانودگیم هیچ مشکلی ندارم؛ کلی هم باهاش حال می کنم! اما نمی دونم...

خدمات شهر محتوا
تولید محتوا
تولید محتوا

مفید و باکیفیت بودن کافی نیست. محتوا باید تعامل‌برانگیز باشه

آنالیز سئو
مشاوره سئو و دیسکاور

راهبری تیم سئو و محتوای سازمان شما توسط متخصصان باتجربه

تحقیق کلمات کلیدی سئو
تحقیق کلمات کلیدی

استخراج تمام کلمات کلیدی مرتبط به کسب‌وکار شما

خوشه‌بندی کلمات کلیدی
خوشه‌بندی کلمات کلیدی

دسته‌بندی معنایی کلمات کلیدی بر اساس مشابهت هدف جستجو